cmak Δημοσ. 23 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2019 Καλησπέρα σας, Έχω μία ερώτηση σχετικά με extender που θέλω να χρησιμοποιήσω σπίτι μου. Είναι 3όροφη το σπίτι με το ρούτερ της ΝΟΒΑ για 50 VDSL. Το extender πρέπει να υποστηρίζει VDSL ή όλα κάνουν την ίδια δουλειά? Έχω και ένα ρούτερ της thomspon TG585 v7 αν θυμάμαι καλά το οποίο έχει δυνατότητα bridge. Θα δουλέψει για VDSL γραμμή? Ευχαριστώ
spectaculator Δημοσ. 23 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2019 Τα extenders δεν είναι VDSL/ADSL. Είναι απλά Wifi extenders ή μάλλον repeaters. Όλα κάνουν το ίδιο πράγμα, επεκτείνουν την εμβέλεια του ασύρματου δικτύου σου. Το Thomson που έχεις νομίζω πως δε θα σε βολέψει σαν repeater. Δες εδώ γιατί. 1
poulinos Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 On 23/08/2019 at 14:24, cmak said: Καλησπέρα σας, Έχω μία ερώτηση σχετικά με extender που θέλω να χρησιμοποιήσω σπίτι μου. Είναι 3όροφη το σπίτι με το ρούτερ της ΝΟΒΑ για 50 VDSL. Το extender πρέπει να υποστηρίζει VDSL ή όλα κάνουν την ίδια δουλειά? Έχω και ένα ρούτερ της thomspon TG585 v7 αν θυμάμαι καλά το οποίο έχει δυνατότητα bridge. Θα δουλέψει για VDSL γραμμή? Ευχαριστώ ξεχασε το το v7. παιζει wds μονο με wep και με παρα πολλες προυποθεσεις. σαν access point ναι ευκολα σαν Repeater οχι.
qrstuv Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπερα ενα παρομοιο θεμα αντιμετωπιζω που 2-3 χρονια πριν θυμαμαι δεν παρατηρησα εξασθενιση του σήματος του wifi. Θελω να συνδεω πληρως τον σταθερο μου με usb wifi adapter στο wifi του σπιτιου αλλα το μοντεμ ειναι περιπου δεκα μετρα αποσταση παρεμβαλεται και πορτα-τοιχος και νομιζω οτι κατι δεν παει καλα. Το μοντεμ της forthnet ειναι και λεγεται Thomspon TG585 v8 και το εχω κανει update στο τελευταιο firmware πριν χρονια. Ειναι ομορφο κομψο σε λευκο γκρι χρωμα θα χρειαστει να το αντικαταστησω με αλλη συσκευη και με ποια; επισης τα wifi extender τι ειναι μηπως χρειαζομαι ενα τετοιο; καλο θα ναι καποιος να μου πει να βοηθήσει ευχαριστώ. Η ταχυτητα του συμφωνα με το fast app ειναι 6.9-7.1 mbps. Επεξ/σία 4 Σεπτεμβρίου 2019 από qrstuv
poulinos Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 to wifi extender (repeater) ειναι μια συσκευη που παιρνει ασυρματα και δινει ασυρματα(internet) .συνηθως μπορουν να δωσουν και με καλωδιο ethernet.εσυ ή θα πρεπει να παρεις με Usb wifi stick η μπορεις να παρεις Powerline και να παιξεις ή μπορεις να παιξεις με repeater και να δωσεις με καλωδιο.μπορεις να περασεις και ethernet απο ακρη σε ακρη αν γινεται που ειναι το καλυτερο και το πιο φτηνο. το v8 ειναι μεν παλιο router αλλα δεν ειναι ασχημο.δεν ειναι Dual band βεβαια.το βασικο ειναι τι θες να κανεις και αν σε νοιαζει να εχεις full ταχυτητα κτλ.το repeater αμα δενειναι Dual band μπορει να χασει σε ταχυτητα και αν το θες για gaming δεν ειναι καλη λυση. 14 hours ago, qrstuv said: Καλησπερα ενα παρομοιο θεμα αντιμετωπιζω που 2-3 χρονια πριν θυμαμαι δεν παρατηρησα εξασθενιση του σήματος του wifi. Θελω να συνδεω πληρως τον σταθερο μου με usb wifi adapter στο wifi του σπιτιου αλλα το μοντεμ ειναι περιπου δεκα μετρα αποσταση παρεμβαλεται και πορτα-τοιχος και νομιζω οτι κατι δεν παει καλα. Το μοντεμ της forthnet ειναι και λεγεται Thomspon TG585 v8 και το εχω κανει update στο τελευταιο firmware πριν χρονια. Ειναι ομορφο κομψο σε λευκο γκρι χρωμα θα χρειαστει να το αντικαταστησω με αλλη συσκευη και με ποια; επισης τα wifi extender τι ειναι μηπως χρειαζομαι ενα τετοιο; καλο θα ναι καποιος να μου πει να βοηθήσει ευχαριστώ. Η ταχυτητα του συμφωνα με το fast app ειναι 6.9-7.1 mbps.
qrstuv Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Το θελω για σερφάρισμα και download. Ευχαριστω, το Ethernet απο ακρη σε ακρη πως το ενοεις με repeater που δινουν και Ethernet; Με αυτη την επιλογη το repeaterθα πρεπει να ειναι διπλα στον υπολογιστή. Το Powerline τι ειναι ευχαριστω. Επεξ/σία 5 Σεπτεμβρίου 2019 από qrstuv
poulinos Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 το ethernet σημαινει καλωδιο απο το Pc σου μεχρι το router αν γινεται. τα repeater μπορουν να δωσουν και ασυρματα δηλαδη αναμεταδοση σηματος αλλα μπορουν να παρουν ασυρματα και να δωσουν με καλωδιο για να παιζεις καπως καλυτερα.ναι θα πρεπει να ειναι κοντα στο pc. το powerline ειναι δικτυο μεσα απο το ρευμα. https://www.linksys.com/us/r/what-is-mu-mimo/what-is-powerline/ τι ειναι το powerline. απλα με repeater ειδικα φτηνα repeater σε συνδυασμο με single band modem router μπορει να εχουν μια χ απωλεια σε ταχυτητα. 2 hours ago, qrstuv said: Το θελω για σερφάρισμα και download. Ευχαριστω, το Ethernet απο ακρη σε ακρη πως το ενοεις με repeater που δινουν και Ethernet; Με αυτη την επιλογη το repeaterθα πρεπει να ειναι διπλα στον υπολογιστή. Το Powerline τι ειναι ευχαριστω.
qrstuv Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Η καλυψη των χωρων που θελω να πετυχω με wifi ειναι: Ισόγειο ενας pc με usb wifi στο σαλονι αποσταση περιπου 10 μετρα απ το ρουτερ (εδω προσεξα οτι το ιντερνετ κολλαει οταν ανοιγει αυτος ο υπολογιστης), ενας pc σε υπνοδωματιο αποσταση τουλαχιστον 10μ απο το ρουτερ με usb wifi (σημαντικός, εδω βλεπω ελλείψεις ) + κινητά Επανω οροφος Macbook ή/και pc με wifi adapter + κινητά (εδω το wifi πιανει καλυτερα απο το υπνοδωματιο στο ισόγειο) Ευχαριστώ για το powerline Μηπως ενα doual band router ως αντικατασταση του Thompson με καλυψει πληρως δινοντας μεγαλυτερη εμβέλεια wifi; Προσθήκη: η συνδεση ειναι nova 24Mbps Το σταθερο τηλεφωνο (ασυρματο) ειναι συνδεδενο με splitter με το ρουτερ στην γραμμη, υπαρχει και ενα φιλτρο στο τηλεφωνο και στο σπίτι συναγερμός. Επεξ/σία 5 Σεπτεμβρίου 2019 από qrstuv
poulinos Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2019 παμε ενα ενα. σε εμβελεια δεν θα δεις πολυ μεγαλυτερη ακομα και αν παρεις Dual band.τα 5gHz παιζουν καλυτερα αλλα δεν φτανουν τοσο μακρυα οσο τα 2,4 ghz.b. σιγουρα το thomson δεν εχει το καλυτερο wifi αλλα δεν σημαινει οτι αμα βαλεις ενα καινουριο θα καλυψεις ολο το χωρο .μπορει πχ να χρειαστει το thomson και ενα powerline με wifi ή ενα Repeater ή ενα access point. προσωπικα εφοσον το thomson ειναι παλιο παιζει να αλλαζα το Thomson με ενα dual band wifi modem router και αμα δεν καλυπτα ολο το χωρο να εβαζα μετα ενα Repeater ή access point.αναλογως αν μπορεις να ριξεις καλωδιο ή οχι.επισης μπορεις να αφησεις το thomson να δινει στον πανω οροφο που λες οτι πιανει καλυτερα και απλα στον κατω οροφο να ριξεις ethernet και να βαλεις ενα access point.σαν access point μπορει να ειναι και ενα παλιο adsl/modem router που απλα θα το κανεις να παιξει σαν access point.λυσεις υπαρχουν πολλες αναλογως τι μπορεις να κανεις και ποσα λεφτα θες να δωσεις και τι απαιτησεις εχεις. πχ το repeater για να παρεις τα μεγιστα θες να ειναι dual band που μετα σημαινει και Dual band modem /router.το Powerline ειναι μια καλή λυση αφου βγαινει και σε εκδοση Wifi αλλα κανεις δεν μπορει να σου πει 100 τις 100 οτι θα λειτουργησει. ενα καινουριο ρουτερ σιγουρα θα εχει πιο καλο πιο σταθερο wifi και μπορει να ειναι dual band αλλα δεν σημαινει οτι θα παιξει πιο μακρυα αφου τα ορια ειναι 100mw στα 2,4 ghz.δεν ειναι δηλαδη οτι θα παρεις πχ tp link και στα 2,4 ghz θα παιζει στα 200 ωστε να παιξεις πιο μακρυα.και επισης δεν ειναι μονο θεμα του ασυρματου απο το modem/router ή το access point αλλα ειναι και θεμα συσκευης.το wifi ειναι αμφιδρομο.και στελνεις και λαμβανεις.ακομα και αν μπορουσες να στειλεις στο 1km δεν σημαινει οτι το κινητο σου θα μπορουσε να στειλει πισω στο 1Km. τα νουμερα τυχαια. On 05/09/2019 at 16:43, qrstuv said: Η καλυψη των χωρων που θελω να πετυχω με wifi ειναι: Ισόγειο ενας pc με usb wifi στο σαλονι αποσταση περιπου 10 μετρα απ το ρουτερ (εδω προσεξα οτι το ιντερνετ κολλαει οταν ανοιγει αυτος ο υπολογιστης), ενας pc σε υπνοδωματιο αποσταση τουλαχιστον 10μ απο το ρουτερ με usb wifi (σημαντικός, εδω βλεπω ελλείψεις ) + κινητά Επανω οροφος Macbook ή/και pc με wifi adapter + κινητά (εδω το wifi πιανει καλυτερα απο το υπνοδωματιο στο ισόγειο) Ευχαριστώ για το powerline Μηπως ενα doual band router ως αντικατασταση του Thompson με καλυψει πληρως δινοντας μεγαλυτερη εμβέλεια wifi; Προσθήκη: η συνδεση ειναι nova 24Mbps Το σταθερο τηλεφωνο (ασυρματο) ειναι συνδεδενο με splitter με το ρουτερ στην γραμμη, υπαρχει και ενα φιλτρο στο τηλεφωνο και στο σπίτι συναγερμός.
qrstuv Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Μόλις τώρα, poulinos είπε παμε ενα ενα. σε εμβελεια δεν θα δεις πολυ μεγαλυτερη ακομα και αν παρεις Dual band.τα 5gHz παιζουν καλυτερα αλλα δεν φτανουν τοσο μακρυα οσο τα 2,4 ghz.b. σιγουρα το thomson δεν εχει το καλυτερο wifi αλλα δεν σημαινει οτι αμα βαλεις ενα καινουριο θα καλυψεις ολο το χωρο .μπορει πχ να χρειαστει το thomson και ενα powerline με wifi ή ενα Repeater ή ενα access point. προσωπικα εφοσον το thomson ειναι παλιο παιζει να αλλαζα το Thomson με ενα dual band wifi modem router και αμα δεν καλυπτα ολο το χωρο να εβαζα μετα ενα Repeater ή access point.αναλογως αν μπορεις να ριξεις καλωδιο ή οχι.επισης μπορεις να αφησεις το thomson να δινει στον πανω οροφο που λες οτι πιανει καλυτερα και απλα στον κατω οροφο να ριξεις ethernet και να βαλεις ενα access point.σαν access point μπορει να ειναι και ενα παλιο adsl/modem router που απλα θα το κανεις να παιξει σαν access point.λυσεις υπαρχουν πολλες αναλογως τι μπορεις να κανεις και ποσα λεφτα θες να δωσεις και τι απαιτησεις εχεις. πχ το repeater για να παρεις τα μεγιστα θες να ειναι dual band που μετα σημαινει και Dual band modem /router.το Powerline ειναι μια καλή λυση αφου βγαινει και σε εκδοση Wifi αλλα κανεις δεν μπορει να σου πει 100 τις 100 οτι θα λειτουργησει. ενα καινουριο ρουτερ σιγουρα θα εχει πιο καλο πιο σταθερο wifi και μπορει να ειναι dual band αλλα δεν σημαινει οτι θα παιξει πιο μακρυα αφου τα ορια ειναι 100mw στα 2,4 ghz.δεν ειναι δηλαδη οτι θα παρεις πχ tp link και στα 2,4 ghz θα παιζει στα 200 ωστε να παιξεις πιο μακρυα.και επισης δεν ειναι μονο θεμα του ασυρματου απο το modem/router ή το access point αλλα ειναι και θεμα συσκευης.το wifi ειναι αμφιδρομο.και στελνεις και λαμβανεις.ακομα και αν μπορουσες να στειλεις στο 1km δεν σημαινει οτι το κινητο σου θα μπορουσε να στειλει πισω στο 1Km. τα νουμερα τυχαια. καταλαβα προς το παρον περιμενω μια Broadcom bluetooth/wifi PCIe καρτα για το δικο μου pc που εχει το θεμα. M' αυτη την καρτα ελπιζω να συνδεομαι καλυτερα στο wifi και στη συνεχεια βλεπουμε τι αλλαγες επιβαλλεται να γινουν. Το modem δεν γινεται να το αλλαξω θεση αν το αλλαξω με καινουριο dual band η οχι. Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι το Ethernet που λες πως μπορω να τραβηξω καλωδιο 10 - 20 μετρα απο το modem/router για την μοναδα αυτο μου ακουγεται τρελο ειναι μεγαλη αποσταση.. Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2019 από qrstuv
M@dB0x Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2019 Για αρχη κανε μια χαρη στο εαυτο σου και πετα το τομσον διοτι ολα αυτα ειχαν ασυρματο για 2-3 μετρα. Οσο ανεβαινεις συχνοτητα τοσο πολλαπλασιαζεται και η αποσταση αλλα με οπτικη επαφη μονο. Εν ολιγοις τα 5Ghz ειναι μακραν πολυ καλυτερα αν υποστηριζεται απο ολες τις συσκευες σου.
qrstuv Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) μονο το κιν μου (iPhone SE) λεει οτι υποστηριζει 5Ghz (Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac) και το pc μου με την Βroadcom καρτα. Το Thompson ειναι one band 2,4ghz, στο ιντερνετ διαβαζω οτι οι 5Ghz εχουν μικροτερη εμβελεια, για οπτικη ινα δεν γνωριζω τιποτα. Η καρτα που παρηγγειλα εχει δυο κεραιες και γραφει WIFI: 2.4G 300M / 5G 867M. Περιεργο γιατι σημα πιανει απο το ισογειο μεχρι τον επανω οροφο αλλα κανει τα ζορικα στο δωματιο μου. Μαλλον δεν φταιει μονο το σημα αλλα και η ταχυτητα πιανει 6,9-7Mbps χαμηλο λιγο ειναι! Στειλε μερικες προτασεις σε router/modems αν θες. Να το αλλαξω με VDSL και ισως μεγαλωσω ιντερνετ πχ απο 24ρα σε 50ρα ή 100ρα; Ουτε Youtube μπορω να δω σε full hd χωρις να κολλησει! Επεξ/σία 14 Σεπτεμβρίου 2019 από qrstuv
poulinos Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2019 On 13/09/2019 at 18:05, qrstuv said: καταλαβα προς το παρον περιμενω μια Broadcom bluetooth/wifi PCIe καρτα για το δικο μου pc που εχει το θεμα. M' αυτη την καρτα ελπιζω να συνδεομαι καλυτερα στο wifi και στη συνεχεια βλεπουμε τι αλλαγες επιβαλλεται να γινουν. Το modem δεν γινεται να το αλλαξω θεση αν το αλλαξω με καινουριο dual band η οχι. Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι το Ethernet που λες πως μπορω να τραβηξω καλωδιο 10 - 20 μετρα απο το modem/router για την μοναδα αυτο μου ακουγεται τρελο ειναι μεγαλη αποσταση.. δοκιμασε να δεις μηπως φταιει κατι με την καρτα και δοκιμασε να αλλαξεις καναλι.επισης για το v7 υπαρχει το Firmware 8.2.6.5 ως generic και το 8.2.7.8 της forthnet. νομιζω οτι το v7 δεν ειναι καν 802.11n αλλα μονο 802.11g. αν δεν παιξει με την καρτα αλλαξε το και παρε ενα πιο καινουριο.απλα αν ειναι θεμα εμποδιων μπορει και με το νεο να εχεις προβλημα.μηντο πηγαινεις με την αποσταση αλλα με τα εμποδια που μπορει να υπαρχουν ενδιαμεσα. δεν ειπα υποχρεωτικα να τραβηξεις καλωδιο.αλλα ΑΝ υπαρχει η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ να τραβηξεις καλωδιο ειναι οτι καλυτερο.το καλωδιο παιζει μεχρι 100 μετρα. On 14/09/2019 at 12:39, qrstuv said: μονο το κιν μου (iPhone SE) λεει οτι υποστηριζει 5Ghz (Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac) και το pc μου με την Βroadcom καρτα. Το Thompson ειναι one band 2,4ghz, στο ιντερνετ διαβαζω οτι οι 5Ghz εχουν μικροτερη εμβελεια, για οπτικη ινα δεν γνωριζω τιποτα. Η καρτα που παρηγγειλα εχει δυο κεραιες και γραφει WIFI: 2.4G 300M / 5G 867M. Περιεργο γιατι σημα πιανει απο το ισογειο μεχρι τον επανω οροφο αλλα κανει τα ζορικα στο δωματιο μου. Μαλλον δεν φταιει μονο το σημα αλλα και η ταχυτητα πιανει 6,9-7Mbps χαμηλο λιγο ειναι! Στειλε μερικες προτασεις σε router/modems αν θες. Να το αλλαξω με VDSL και ισως μεγαλωσω ιντερνετ πχ απο 24ρα σε 50ρα ή 100ρα; Ουτε Youtube μπορω να δω σε full hd χωρις να κολλησει! τα 5ghz εχουν μικροτερη εμβελεια αλλα επειδη υπαρχουν λιγοτερα δικτυα εχεις και μικροτερες παρεμβολες.γενικως τα 5ghz εχουν θεμα λιγο με τους τοιχους κτλ. απο κατω μεχρι πανω μπορει να εχεις εμποδιο ενα πατωμα αλλα απο το ενα δωματιο στο αλλο μπορει να εχεις 5 τοιχους ενδιαμεσα. οσο πιο μακρυα εισαι τοσο μειωνει την ταχυτητα το wifi μπας και παιξει. σε router modem dual band μπορεις να πας σε fritz μπορεις να πας σε asus ή σε tp link.αν ειναι να βαλεις vdsl 50/100 θα σου δωσουν αλλο εξοπλισμο.στην Nova αυτην την στιγμη δινουν το 267 το οποιο ομως δεν ειναι Dual band.βεβαια αν γινεις voip δεν μπορεις να βγαλεις το zte οποτε εκει απλα θες ενα access point πανω στο zte για να εχεις dual band. επισης μπορει να μην φταιει η γραμμη σου που δεν βλεπεις utube αλλα η ποιοτητα σηματος.θα μπορουσες βεβαια να επαιζες και με powerlines. η γραμμη θα φταιει αν εισαστε στο ιντερνετ πολλες συσκευες οποτε εκει λογικο ειναι να μπουκωνει η συνδεση.
qrstuv Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) δεν καταλαβαινω συγνωμη δεν γνωριζω. Το ρουτερ το V8 ειναι το 8.2.7.8 και υποστηριζει 802.11b/g/n 2,4g αν πω να κρατησω την συσκευη και μην βαλω vdsl τι powerline να παρω αν μπορεις γραψε μου λεπτομερειες και πως γινεται η εγκατασταση του Επεξ/σία 17 Σεπτεμβρίου 2019 από qrstuv
poulinos Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2019 8 hours ago, qrstuv said: δεν καταλαβαινω συγνωμη δεν γνωριζω. Το ρουτερ το V8 ειναι το 8.2.7.8 και υποστηριζει 802.11b/g/n 2,4g αν πω να κρατησω την συσκευη και μην βαλω vdsl τι powerline να παρω αν μπορεις γραψε μου λεπτομερειες και πως γινεται η εγκατασταση του σε μπερδεψα με τον τοπικ σταρτερ που εχει v7 thomson.to τελευταιο Firmware εχεις. το powerline μεταφερει ιντερνετ μεσα απο τα καλωδια του ρευματος.κανεις βεβαια δεν μπορει να σου εγγυηθει χωρις δοκιμη οτι θα παιξει σωστα ειδικα αν ειναι μεγαλο το σπιτι ή εχει τριφασικο ρευμα(παιζουν σε τριφασικο αλλα με μειωμενη αποδοση). σε φτηνα ειναι τα tp link(το μοντελο εξαρτατε αν θες ασυρματο ή οχι). σε πιο καλα πας σε fritz ή Devolo.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα