nickvas19 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπερα παιδια. Μιας και δεν εβγαλα ακρη με το προβληματακι που ειχα ανοιξει σε προηγουμενο ποστ σκεφτομαι να κανω φορματ. Ωστοσο πριν κανω ξερει μηπως καποιος εαν μπορω να βρω κατι καταλοιπο που αφησε παλιοτερη εφαρμογη στο συστημα και γινεται ολο αυτο; Αν οχι τοτε..... Εχω χορησει τον δισκο σε 2 τομεις...macos και win10. Γινεται μονο να σβησω το ενα partision?!δλδ μονο το macos?! εαν ναι πως γινεται φορματ; Βρηκα κατι βιντεο αλλα δεν τα καταλαβα αρκετα καλα. σε εμενα εχει 2 τομεις και οχι με τον τροπο που τα δειχνει στο βιντεο (δλδ δεν κανουν erase τον macintoch αλλα πατανε πανω του και βγαζει υποφακελο). Ωστοσο καπου διαβασα οτι πρεπει να δω τι ειναι ο δισκος για να επιλεξω το φορματ του. Εμενα απο οτι βλεπω ειναι apfs αλλα πιο απο ολα τα apfs διαλεγω;security τι επιλεγω; Τελος πρωτου κανω φορματ γινεται να bootαρω απο εξωτερικο δισκο ωστε να δω εαν το ερρορ το βγαζει και εκει για να μην παιδευτω αδικα; εαν ναι πως; ευχαριστω Ps:πως βγαζω ακρη με εφαρμογες που εχω πληρωσει; Δεν πιστευω να χανω εγγυηση ετσι; Επεξ/σία 22 Αυγούστου 2019 από nickvas19
atheatos Δημοσ. 22 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, nickvas19 είπε Καλησπερα παιδια. Μιας και δεν εβγαλα ακρη με το προβληματακι που ειχα ανοιξει σε προηγουμενο ποστ σκεφτομαι να κανω φορματ. Ωστοσο πριν κανω ξερει μηπως καποιος εαν μπορω να βρω κατι καταλοιπο που αφησε παλιοτερη εφαρμογη στο συστημα και γινεται ολο αυτο; Αν οχι τοτε..... Εχω χορησει τον δισκο σε 2 τομεις...macos και win10. Γινεται μονο να σβησω το ενα partision?!δλδ μονο το macos?! εαν ναι πως γινεται φορματ; Βρηκα κατι βιντεο αλλα δεν τα καταλαβα αρκετα καλα. σε εμενα εχει 2 τομεις και οχι με τον τροπο που τα δειχνει στο βιντεο (δλδ δεν κανουν erase τον macintoch αλλα πατανε πανω του και βγαζει υποφακελο). Ωστοσο καπου διαβασα οτι πρεπει να δω τι ειναι ο δισκος για να επιλεξω το φορματ του. Εμενα απο οτι βλεπω ειναι apfs αλλα πιο απο ολα τα apfs διαλεγω;security τι επιλεγω; Τελος πρωτου κανω φορματ γινεται να bootαρω απο εξωτερικο δισκο ωστε να δω εαν το ερρορ το βγαζει και εκει για να μην παιδευτω αδικα; εαν ναι πως; ευχαριστω Ps:πως βγαζω ακρη με εφαρμογες που εχω πληρωσει; Δεν πιστευω να χανω εγγυηση ετσι; Αν σε ενδιαφέρει να μην χάσεις αρχεία κτλ. κανείς backup. Υπάρχουν προγράμματα για backup. Το καλύτερο για μένα για mac είναι το δικό του το timemachine και για το windows partition το winclone αλλά είναι ακριβό https://twocanoes.com/products/mac/winclone/ Μπουταρεις από εξωτερικό σκληρό αφού κανείς εγκατάσταση σε αυτόν το Mac OS λειτουργικό. Μπορεις να δημιουργήσεις ένα καινούργιο χρήστη και να δοκιμάσεις εκεί αρχικά τις εφαρμογές σου πριν κάνεις φορματ. Επεξ/σία 23 Αυγούστου 2019 από atheatos
nickvas19 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2019 Σε ευχαριστω... Μπορω να φορματ μονο το macos partition χωρις να πειραξει τπτ στο win partition?!χωρις καποιο προγραμμα ετσι; Ωστοσο αμα δημιουργησω αλλο χρηστη θα ναι στην ουσια σαν να εχω κανει φορματ?! Ή παλι καποια αρχεια πχ που μπαινουν στο κερνελ απο το ενα θα υπαρχουν και στο αλλο; θενξ
atheatos Δημοσ. 23 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2019 2 ώρες πριν, nickvas19 είπε Σε ευχαριστω... Μπορω να φορματ μονο το macos partition χωρις να πειραξει τπτ στο win partition?!χωρις καποιο προγραμμα ετσι; Ωστοσο αμα δημιουργησω αλλο χρηστη θα ναι στην ουσια σαν να εχω κανει φορματ?! Ή παλι καποια αρχεια πχ που μπαινουν στο κερνελ απο το ενα θα υπαρχουν και στο αλλο; θενξ Μπορείς με το disk utility αλλά επειδή μπορεί να υπάρχει conflict με το boot camp της καινούργιας εγκατάστασης του Mac OS και ίσως μετά να μην μπορείς να επεξεργαστεις το Windows partition καλό είναι να τα κανείς format όλα και να τα ξαναβάλεις από την αρχή τo Windows. Αν μπορέσεις να κανείς backup το Windows και μετά restore στην καινούργια εγκατάσταση, δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Δοκιμασε να δημιουργήσεις καινούργιο χρήστη και αν δεν κάνεις δουλειά έτσι προχωρά σε φορματ. Αν ασχοληθείς λίγο με το backup και το restore ενός συστήματος οι όλοι φόβοι που εκφράζεις τώρα και σε κολλάνε στο να προχωρήσεις , δεν θα υπήρχανε.Δουλεψε για αρχή το timemachine backup και μετά ένα αντίστοιχο προγραμμα για Windows να σου φύγει η φοβία και μετά δεν θα έχεις πρόβλημα να αντιμετωπίσεις την οποιαδήποτε αβαρειά σου εμφανιστεί στο μέλλον. Ασχετο με το πρόβλημα σου αλλά πολλοί είναι που δεν κάνουν backup και νομίζουν ότι δεν θα έχουν πρόβλημα αλλά δυστυχώς είναι εκτός πραγματικότητας η αντίληψη τους. Αν έχανες για παράδειγμα τα αρχεία σου από καταστροφή του σκληρού , τώρα θα έκανες αυτές τις ερωτήσεις? Ή θα προχωράγες σε φορματ χωρίς μάλλον να κανείς και και restore το σύστημα γιατί δεν θα ειχες κάνει backup? Ακούγονται λίγο τραγικά αλλά πίστεψε με ο οποιοσδήποτε για μένα φτάνει σε αυτό το σημείο χωρίς να έχει κάνει backup είναι ακόμα πιο τραγικός.
nickvas19 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Κανω παντα back up θενξ. Απλα βαριεμαι να τα ξαναβαζω...γι αυτο ρωτω. ωστοσο εσυ το μνμ ερρορ μιας που σε βρηκα μηπως ξερεις τι παιζει να ναι; Επισης θελω να κανω το πιο clean install...πως να το κανω;εγγυηση χανω;; Επεξ/σία 23 Αυγούστου 2019 από nickvas19
atheatos Δημοσ. 23 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2019 5 ώρες πριν, nickvas19 είπε Κανω παντα back up θενξ. Απλα βαριεμαι να τα ξαναβαζω...γι αυτο ρωτω. ωστοσο εσυ το μνμ ερρορ μιας που σε βρηκα μηπως ξερεις τι παιζει να ναι; Επισης θελω να κανω το πιο clean install...πως να το κανω;εγγυηση χανω;; Καμία εγγύηση δεν χάνεις και το μυνημα ερρορ που έχεις δεν το ξέρω. Το μόνο που ξέρω είναι ότι δεν το γλυτωνεις το φορματ και ο καλύτερος τρόπος είναι να φτιάξεις ένα στικάκι εγκαταστασης (8 gb min) με κάποιο προγραμμα όπως το diskmaker x για παράδειγμα. Δοκιμασες με νέο χρήστη?
nickvas19 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) δοκιμασα και φαινεται οκ. Μπορω να σβησω τον αρχικο χρηστη; Επεξ/σία 23 Αυγούστου 2019 από nickvas19
atheatos Δημοσ. 23 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 36 λεπτά πριν, nickvas19 είπε δοκιμασα και φαινεται οκ. Μπορω να σβησω τον αρχικο χρηστη; ναι Επεξ/σία 23 Αυγούστου 2019 από atheatos
nickvas19 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2019 θενξ φιλος. Κατι ασχετο για να μην ανοιγω αλλο θεμα. εχω ενα μακβοοκ προ 2017.....αναβαθμιση σε αποθηκευτικο χωρο γινεται ή οχι;
atheatos Δημοσ. 23 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2019 Δεν ξέρω θα σε γελάσω. Δεν το έχω ψάξει... 1
takismakeleio Δημοσ. 23 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2019 8 ώρες πριν, nickvas19 είπε θενξ φιλος. Κατι ασχετο για να μην ανοιγω αλλο θεμα. εχω ενα μακβοοκ προ 2017.....αναβαθμιση σε αποθηκευτικο χωρο γινεται ή οχι; Οχι, τα τσιπάκια του ssd είναι κολλημένα πάνω στο motherboard. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα