Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, sotirisl είπε

Πάντως εγώ αυτή την φάση με τις σφραγίδες δεν την καταλαβαίνω... Δηλαδή, στην πολυκατοικία μας οι μετρητές της ΔΕΗ είναι σε ένα κοινόχρηστο χώρο που έχουν πρόσβαση 15 διαμερίσματα. Αν εγώ τσακωθώ με τον γείτονα και παω και του σπάσω και την εξωτερική και την εσωτερική σφραγίδα, αυτός μετά θα βρει τον μπελά του και θα τον κυνηγάει η ΔΕΗ (ή όποιος άλλος);

Ακριβως την ιδια απορεια εχω ?

Απο την στιγμη που ο μετρητης δεν ειναι μεσα στο διαμερισμα μου και βρισκεται σε κοινοχρηστο χωρο γιατι να εχω καποια ευθυνη ?

Επεξ/σία από k_w_t
  • Like 3
  • Απαντ. 359
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, k_w_t είπε

Ακριβως την ιδια απορεια εχω ?

Απο την στιγμη που ο μετρητης δεν ειναι μεσα στο διαμερισμα μου και βρισκεται σε κοινοχρηστο χωρο γιατι να εχω καποια ευθυνη ?

Καλη ιδεα για εκδικιση δλδ

Δημοσ.
2 ώρες πριν, ParhsG είπε

Καλη ιδεα για εκδικιση δλδ

Καλησπέρα.. Δεν γίνεται να μπουν οι παροχές μέσα στην κάθε οικία..Δεν μπορεί να γίνει αυτό..Όταν υπογράφεις εσύ για την παροχή αναλαμβάνεις και για τυχόν ζημιές.. Πλέον στις καινούργιες κατοικίες βάσει νόμου οι παροχές τοποθετούνται σε κοινόχρηστο χώρο ελεύθερα.. Να μπορούν να έχουν πρόσβαση οποιαδήποτε ώρα τα συνεργεία της Δεδδηε..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όπως έχει προαναφερθεί υπάρχουν δυο σφραγίδες. Μια που κρατάει το καβούκι και μια που κρατάει κλειδωμένο τον μετρητή. Για να μπορέσει να πειράξει κάποιος τον μετρητή πρέπει να παραβιάσει την δεύτερη σφραγίδα. Αν θεωρείς πως η δεύτερη σφραγίδα είναι ακοπη κάνε αίτηση μέσω του site της ΔΕΗ να μην ξαναστείλουν για μέτρηση άτομο αλλά να τους στέλνεις εσυ την ένδειξη μέσω site. Έτσι και αλλιώς αυτοί για έλεγχο περνάνε κάθε 4 μηνο και και την χρέωση στην βάζουν συγκριτικά με το τι έκαψες πέρσι ίδια περίοδο. Για αυτό εκδίδονται δύο λογαριασμοί (έναντι και εκκαθαριστικος) Αν τους στέλνεις εσύ την ένδειξη του μετρητή θα σου στέλνουν μόνο εκκαθαριστικό λογαριασμό και θα περάσουν χρόνια για να ελέγξουν το ρολόι. Ως το 2024 έχει δεσμευθεί η ΔΕΗ πως θα αλλάξει όλα τα αναλογικά ρολόγια μετρητές με ψηφιακά και εκεί δεν θα υπάρχει ζήτημα ρευματοκλοπης Επίσης μην πειράζετε τα ρολόγια της ΔΕΗ, εκτός από παράνομο είναι και επικίνδυνο για την ασφάλεια σας

Επεξ/σία από nikangel
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, nikangel είπε

Όπως έχει προαναφερθεί υπάρχουν δυο σφραγίδες. Μια που κρατάει το καβούκι και μια που κρατάει κλειδωμένο τον μετρητή. Για να μπορέσει να πειράξει κάποιος τον μετρητή πρέπει να παραβιάσει την δεύτερη σφραγίδα. Αν θεωρείς πως η δεύτερη σφραγίδα είναι ακοπη κάνε αίτηση μέσω του site της ΔΕΗ να μην ξαναστείλουν για μέτρηση άτομο αλλά να τους στέλνεις εσυ την ένδειξη μέσω site. Έτσι και αλλιώς αυτοί για έλεγχο περνάνε κάθε 4 μηνο και και την χρέωση στην βάζουν συγκριτικά με το τι έκαψες πέρσι ίδια περίοδο. Για αυτό εκδίδονται δύο λογαριασμοί (έναντι και εκκαθαριστικος) Αν τους στέλνεις εσύ την ένδειξη του μετρητή θα σου στέλνουν μόνο εκκαθαριστικό λογαριασμό και θα περάσουν χρόνια για να ελέγξουν το ρολόι. Ως το 2024 έχει δεσμευθεί η ΔΕΗ πως θα αλλάξει όλα τα αναλογικά ρολόγια μετρητές με ψηφιακά και εκεί δεν θα υπάρχει ζήτημα ρευματοκλοπης Επίσης μην πειράζετε τα ρολόγια της ΔΕΗ, εκτός από παράνομο είναι και επικίνδυνο για την ασφάλεια σας

Καλησπέρα..Πλέον η ΔΕΗ δεν κάνει αυτά.. Μόνο υπεύθυνη για αυτά  είναι από το  2012 η Δεδδηε..Άτομο θα περνάει οπωσδήποτε  να καταγράφει τις ενδείξεις σε καθε μετρητη κάθε 4 μήνες και μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να περάσει τεχνικός από την Δεδδηε για έλεγχο......Δεν επιτρέπεται αυτό που αναφέρεις..Το βλέπω αρκετά δύσκολο να αλλαχθούν οι παροχές την επόμενη πενταετία.. Είναι ανέφικτο..

Επεξ/σία από takoulou
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το δικο μου εχει και 2  λουκετα μαζι με τα συρματακια με τις 2 σφαγιδες ... Απο τις αραχνες που εχει πιασει αναρωτιεμαι αν πηγαινει κανενας να μετρησει . Εξωτερικα ειναι αλλα μεσα σε κοιλωμα με  2 ανοιγομενα φυλλα . Ισως πρεπει να να ανεβασω φωτο γιατι το ανοιξα μες στους ιστους ειναι και αναρωτιεμαι .....

Επεξ/σία από Mhlogiatros
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Mhlogiatros είπε

Το δικο μου εχει και 2  λουκετα μαζι με τα συρματακια με τις 2 σφαγιδες ... Απο τις αραχνες που εχει πιασει αναρωτιεμαι αν πηγαινει κανενας να μετρησει . Εξωτερικα ειναι αλλα μεσα σε κοιλωμα με  2 ανοιγομενα φυλλα . Ισως πρεπει να νανεβασω φωτο γιατι το ανοιξα μες στους ιστους ειναι και αναρωτιεμαι .....

Ανέβασε φωτογραφία..

• Like 1
Δημοσ.
Στις 22/8/2019 στις 8:10 ΜΜ, lumiakias2017 είπε

Η σφραγίδα απαγορεύεται να κοπεί. Τώρα αν το ψάξεις η μισή Αθήνα έχει σπασμένες σφραγίδες, ιδικά τα παλιά κτίρια αλλα τρέχα γύρευε.

Σε συγγενικό πρόσωπο σε σπίτι 60 χρονών. ΟΠΟΥ το νοικιάζει από την πρώτη ημέρα που κτίστηκε είχε σπάσει η σφραγίδα. Δεν είμαι σίγουρος όμως αν ήταν και η εσωτερική.
Η ΔΕΔΔΗΕ, είδε αλλαγή στην κατανάλωση μέσα απο το σύστημα της και έστειλε συνεργείο να το ελέγξει. Ήταν καιρός τότε όπου είχε ξενοικιάσει το σπίτι μια οικογένεια και αμέσως μπήκε μια κοπέλα μόνη της. Λογικό δηλαδή να φανεί σαν να πειράχτηκε κάτι.

Η μ@λ@κ1α ήταν οτι δεν είχε γίνει αλλαγή στο όνομα και τα τελευταία 20 χρόνια ήταν στο όνομα της ιδιοκτήτριας.

Η ΔΕΔΔΗΕ κίνησε τις διαδικασίες και κλήθηκε και η ιδιοκτήτρια να καταθέσει στο τμήμα ενώ ορίσθηκε και δικαστήριο για κάποιους μήνες μετά Ο αστυνομικός τότε είπε ότι γενικά τρέχουν όλη την περιοχή. Έπεσαν δηλαδή σε έλεγχο.

Για να μην πολυλογώ, μετά απο τρέξιμο ξήλωσαν το ρολόι και το πήγαν στα εργαστήρια τους στον Ταύρο για έλεγχο. Το ρολόι βρέθηκε τελικά απαραβίαστο, πέρα από τις σφραγίδες αλλά η ζημιά είχε γίνει και έπρεπε να γίνει το δικαστήριο, οπού τελικά δεν έγινε γιατί ήταν οι απεργίες τον δικηγόρων. Τελικά η ΔΕΗ πέρασε την διαφορά που ορίσαν μόνοι τους ως το ρεύμα που κλάπηκε (700 ευρώ) και το βάλαν στον λογαριασμό, η ιδιοκτήτρια τώρα δεν μπορεί να κάνει νέα σύνδεση εάν δεν πληρώσει αυτό το ποσό. Κάποια στιγμή μάλλον θα γίνει δικαστήριο κατά της ΔΕΗ.

Τώρα σχετικά με το τύπο στο τηλεφωνο, δεν νομίζω να υπάρχει μεγαλύτερη κολοφάρα στην Ελλάδα. Εφόσων όμως είναι ηχογραφημένα όλα και δεν έχεις κάτι να φωβάσε, άσε τον. Πιστεύω μεγαλύτερο θέμα είναι μην σε τρέχουν με το ρολόι.

Kατι δεν κολαει στην ιστορια.Εφοσον δεν βρεθηκε παραβιασμενο και δεν βρεθηκε πειραγμενο ποιος ο λογος του προστιμου?

Στις 22/8/2019 στις 8:48 ΜΜ, AristidisZ είπε

Συγγνώμη αλλά θεωρητικά μια σπασμένη σφραγίδα δε θα έπρεπε να ανακαλύπτεται το αργότερο τέσσερεις μήνες αφότου σπάσει;

Οχι,γιατι τα μισα ρολογια που εχουν πανω σφραγγιδα,ειναι κομμενη και περασμενη με συρματακι.

19 ώρες πριν, Miracle Worker είπε

Γενικά αυτό είναι ένα μελανό σημείο, γιατί την έχω πατήσει, καλώς ή κακώς. Και εμένα το ρολόι είναι στο φράχτη εξωτερικά, οποιοσδήποτε έχει πρόσβαση. Δυστυχώς ο πατέρας μου είχε το ρεύμα στο όνομά του και την πλήρωσε ο ίδιος, χωρίς να ξέρουμε τι συναίβει πραγματικά. Κάποια στιγμή μας πήρε ο νέος ένοικος (4 μήνες) ότι άλλαξαν το ρολόι, γιατί είχε κομμένες και τις 2 σφραγίδες. Ο προηγούμενος ένοικος ήταν αστυνομικός, υπεράνω πάσσης υποψίας τέλος πάντων. Πήγε ο πατέρας μου στη ΔΕΔΔΗΕ και του έλεγαν ότι θα περάσει ποινικό δικαστήριο σε απειλητικό ύφος, όπως στον TS, κόντεψε να πάθει εγκεφαλικό. Τελικά πληρώσαμε αναλογικά 1 χρόνο την έξτρα κατανάλωση του προγούμενου ενοικιαστή (4μελής οικογένια), ενώ ήταν 5 μήνες ξενοίκιαστο και τους 4 τελευταίους έμενε ένα ζευγάρι, συν 300+ στον εργολάβο για την εργασία + το νέο ρολόι. Αυτά πριν εξεταστεί ο μετρητής για ρευματοκλοπή, κάτι για το οποίο δεν έχουμε ενημέρωση τι έγινε. 

Δε θέλω να είμαι καχύποπτος, αλλά η διαδικασία μπάζει από παντού. Αφενός ο εργολάβος που ελέγχει τη ρευματοκλοπή έχει αμεσότατο όφελος από την αντικατάσταση του ρολογιού, αφετέρου θα έπρεπε να υπάρχει διαρκής έλεγχος των σφραγιδών. Δε γίνεται να βρίσκει τη σφραγίδα κομμένη και να σου λέει ότι είναι κομμένη ένα ολόκληρο χρόνο ή όσο του βαρέσει. Όταν μέτραγες κάθε 2 μήνες δεν το έβλεπες ρε μεγάλε; 

Πραγματικα το εχω συζητησει και δεν εχω βγαλει ακρη.Σε καθε αλλαγη ρολογιου θα επρεπε η δεη να ερχεται να ελεγχει ,να πιστοποιει και να (ξανα)σφραγγιζει το ρολοι.

11 ώρες πριν, papp0us είπε

Σπασμένη σφραγίδα λέει, εμενα ανοίγεις το εξωτερικό πορτάκι και πέφτει το καβούκι στο πάτωμα, και λέμε για σφραγίδες; Του έχω πάρει τηλέφωνο 6 φορές στα 2 χρόνια, και ειναι λες και τους ζητάω λεφτά, εξαφανίζονται.

στην Ελλαδα?αποκλειεται.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, takoulou είπε

Καλησπέρα..Πλέον η ΔΕΗ δεν κάνει αυτά.. Μόνο υπεύθυνη για αυτά  είναι από το  2012 η Δεδδηε..Άτομο θα περνάει οπωσδήποτε  να καταγράφει τις ενδείξεις σε καθε μετρητη κάθε 4 μήνες και μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να περάσει τεχνικός από την Δεδδηε για έλεγχο......Δεν επιτρέπεται αυτό που αναφέρεις..Το βλέπω αρκετά δύσκολο να αλλαχθούν οι παροχές την επόμενη πενταετία.. Είναι ανέφικτο..

Καλησπέρα. Όπως όλοι γνωρίζουμε η ΔΕΗ (Δεδδηε) έχει αναθέσει σε εξωτερικούς εργολάβους την καταμέτρηση των ρολογιών μιας και οι 10.600 υπάλληλοι δεν φτάνουν να καλύψουν και αυτή την αγγαρεία. Στην επίσημη σελίδα της αναφέρει πως δίνει την δυνατότητα στους καταναλωτές να μετράνε μόνοι τους και να στέλνουν τις ενδείξεις. Αυτό προφανώς συμφέρει τον καταναλωτή που δεν θα πληρώνει έναντι λογαριασμούς και συμφέρει και την Δεδδηε που γλιτώνει χρήματα από τους εργολάβους . Ορίστε και η σελίδα

https://www.deddie.gr/el/upiresies/katametrisi/kataxorisi-endeikseon-metriti/

Επίσης η δέσμευση για αντικατάσταση όλης των μετρητών με ψηφιακούς είναι μέχρι το 2024 . Αισιόδοξες δηλώσεις συνδικαλιστων έκαναν λόγο για το 2020 . Ήδη έχουν τοποθετηθεί αντικατασταθεί σε νησιά του Ιονίου χιλιάδες μετρητές. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 22/8/2019 στις 7:13 ΜΜ, fotisdra είπε

Ήρθε σήμερα ένας πιτσιρικάς να με ενημερώσει για την προτεργια και τα συμφωνήσαμε να αλλάξω πάροχο. Μέσα στην όλη διαδικασία ήθελε να βγάλει και μια φωτό το ρολόι. Κατεβήκαμε λοιπόν και εκεί είδα ότι έλειπε από το πάνω μέρος του ρολογιού έλειπε η σφραγίδα ,μάλλον ήταν εκεί ακουμπισμένη βασικά γιατί είδα μια δίπλα στα άλλα ρολόγια της πολυκατοικίας. Μου λέει ο πιτσιρικάς πάρε καλου κακού δεδδηε να τους το πεις. Τι το ήθελα ;πήρα στο πενταψηφιο κατα τις 4:15 και 5:30 με περνει τηλέφωνο ένας γελοίος τύπος με υφακι. Μου λέει γιατί το πειραξες το ρολόι τι δουλειά είχες εκεί; Θα στείλω συνεργείο και θα σε χρεώσουμε για το ρολόι και το σφράγισμα του και άμα εχεις κλέψει ρεύμα θα δεις τι θα πάθεις και ένα σωρό ασυναρτησίες (για ένα ρολόι που φαίνεται ότι δεν έχει ανοιχτεί και είναι άψογο). Του ζήτησα το όνομα του και μου λέει ένας τεχνικός είμαι. Επέμεινα τα ίδια. Ε τον εβρησα άσχημα και το χάρηκα. Λάθος μου ξέρω αλλά ήταν ο ποιο εριστικός άνθρωπος που έχω μιλήσει. Αν τον είχα μπροστά μου θα γινόταν μακελειό. Μετά λέει σε ηχογραφώ έχω και τα στοιχεία σου θα δεις τι θα πάθεις και το έκλεισε. Μετά πάλι τηλέφωνα στον δεδδηε να βρω τα στοιχεία του και δεν ξέρουν λέει ποιος τεχνικός το χρεώθηκε. Πως θα τον βρω;

Εφόσον η τηλεφωνική συνομιλία είναι πραγματικότητα (καταγραμμένη σαν κλήση στον λογαριασμό του τηλεφώνου σου- ποιον αριθμό κάλεσες και πόσο χρόνο κράτησε η συνομιλία)- με δεδομένο ότι δεν ήταν ιδιωτική συνομιλία αλλά κλήση σε τμήμα εξυπηρέτησης Α.Ε.-δημόσιου ή ημιδημόσιου φορέα,  έχεις το νομικό δικαίωμα-τέχνασμα να ζητήσεις με εξώδικη κλήση/πρόσκληση (κόστους 50-60 ευρώ για τον κλητήρα.. 50-100 ευρώ για το δικηγόρο που θα τη συντάξει)  από τη Δεδηε την γραπτή αποτύπωση της συνομιλίας/την πληροφόρηση που σου παρείχε ο τύπος που σου απάντησε. Πόσο μάλλον όταν - αν η κλήση ηχογραφήθηκε σύμφωνα με την πάγια τακτική πολλών υπηρεσιών (καταγραφή για λόγους ασφάλειας-προστασίας κλπ τι επικαλούνται!).

Το αν κι εσύ τον εξύβρισες, δεν μπορεί το ηχητικό αυτό αρχείο να χρησιμοποιηθεί σε δικαστήριο (για πλημμέλημα) σε βάρος σου, μόνο αν περιέχει απειλές σου. Οπότε δεν μπορείς να του κάνεις μήνυση ή να σου κάνουν αυτοί (ή ό συνομιλητής σου). [Αν και η φράση του, όπως τη μεταφέρεις: "σε ηχογραφώ έχω και τα στοιχεία σου θα δεις τι θα πάθεις" είναι απειλή  μπορεί και κακουργηματική αν έχεις τον Κούγια δικηγόρο!]

Αν όμως πάρεις την γραπτή αποτύπωση της συνομιλίας σας, δηλ. τις απαντήσεις /οδηγίες του τύπου - που είναι υποχρεωμένη η ΔΕΔΗΕ να το κάνει,- τότε κυνηγάς νόμιμα και τον τύπο και τη δεδηε (τη δεδηε για αστική αποζημίωση).  Ταυτόχρονα θα πρέπει να γίνει πειθαρχική υπηρεσιακή ανάκριση σε βάρος του είναι και πειθαρχικό αδίκημα.

Μπορεί τελικά να μη κερδίσεις πολλά πράγματα από τα δικαστήρια, διότι στην ουσία θα είναι ο λόγος σου εναντίον του λόγου του άλλου... όμως με 100-150 ευρώ έξοδα (κλητήρας+δικηγόρος)  θα απολαύσεις άνετα τον "χορό στο ταψί" σχετικών παραγόντων της ΔΕΔΗΕ και υπαλλήλων της.   Ιδιαίτερα ο συνομιλητής σου,  θα χάσει τον ύπνο του για δυο-τρία χρόνια, όσο θα κρατά η υπαλληλική πειθαρχική έρευνα.

Αν έχεις δόση/γονίδια εκδικητικότητας μέσα σου, μπορείς να πάρεις την εκδίκησή σου, με αυτόν τον τρόπο.

Αλλά ας λάβεις υπόψη σου, ότι αν αυτό που αναφέρεις έγινε Αύγουστο.. με τις άδειες του 95% του προσωπικού, τότε αναγκαστικά αφήνουν να  σηκώνουν τα τηλέφωνα η σάρα και η μάρα των εναπομεινόντων.  Θα ήταν κανένα ρουσφέτι από βλαχοχώρι, οπότε μέχρι να μάθει να μιλάει, θα περάσουν χρόνια!  Θα χάσεις εσύ το χρόνο σου, κάνοντάς τον να μιλάει πολιτισμένα;  Ο τύπος αυτός, όπου και να πάει, θα βρίσκει προβλήματα. άστον να το βρει από άλλον-άλλους!

* Ας έχεις υπόψη ότι όταν ζητήσεις αντίγραφο του ηχητικού αρχείου της συνομιλίας σας, μπορεί να σου πούνε ότι: το αρχείο καταστράφηκε από τεχνικό λάθος... ότι δεν λειτούργησε το μηχ΄νημα (δαίμων της τεχνολογίας κλπ) η η ταινία/κασσέτα ξαναγράφτηκε.... Θα προτιμήσουν να κατηγορηθούν για  "αμέλεια ή πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων τους" - όπου στη συνέχεια θα επικαλεστούν "ανώτερη βία"

* Όσον αφορά το σπάσιμο της συρμάτινης σφραγίδας του ρολογιού, αν τολμήσουν να σου βάλουν πρόστιμο, ΤΩΡΑ, τους παίρνεις ολόκληρο εργοστάσιο με αγωγή αποζημίωσης, είναι αυτονόητη η διασύνδεση και η ροή των πραγμάτων.

Άσχετο το παρακάτω:  Ήμουν 40 χρόνια καταναλωτής στη ΔΕΗ. Σταθερά η κατανάλωσή μου ήταν 200-250 ευρώ το δίμηνο!  Όσο κι αν προσπάθησα να κάνω οικονομία, δεν έβλεπα αλλαγές, διότι τα μισά είναι πάγιες - χρεώσεις υπέρ τρίτων. Εδώ και 3 χρόνια είμαι στην Προτέργεια. Πληρώνω με το μήνα. Σταθερά 50-60 ευρώ το μήνα! Εκτός κι αν κάνουν κάπου λάθος και μου τα ζητήσουν αναδρομικά. Η μόνη διαφορά: Ότι από σπίτι 67 τμ στην Αθήνα, τώρα μένω σε σπίτι 65,5 στην επαρχία (μεγάλη επαρχιακή πόλη). Δε βρήκα ευκαιρία να κάνω συγκρίσες στα κόστη τρίτων μεταξύ Αθήνας-επαρχίας,  αλλά η διαφορά στο λογαριασμό είναι ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΤΑΤΗ!

ξαναδιάβασα το μήνυμά σου - και είδα ότι σε κάλεσαν αυτοί!  άρα δεν θα φανεί ο αριθμός στον τηλεφωνικό λογαριασμό σου.  σε αυτήν την περίπτωση (αν κινηθείς νομικά) πρέπει να πας άμεσα στον τοπικό οτε, να σου δώσουν ανάλυση κλήσεων - αυτών που σε καλούν. μπορε'ι να μην  είναι ενεργοποιιημένη η καταγραφή κλήσεων - πριν την ημερομηνία σχετικής αίτησής σου.

Επεξ/σία από testit
  • Thanks 2
  • Confused 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, nikangel είπε

Καλησπέρα. Όπως όλοι γνωρίζουμε η ΔΕΗ (Δεδδηε) έχει αναθέσει σε εξωτερικούς εργολάβους την καταμέτρηση των ρολογιών μιας και οι 10.600 υπάλληλοι δεν φτάνουν να καλύψουν και αυτή την αγγαρεία. Στην επίσημη σελίδα της αναφέρει πως δίνει την δυνατότητα στους καταναλωτές να μετράνε μόνοι τους και να στέλνουν τις ενδείξεις. Αυτό προφανώς συμφέρει τον καταναλωτή που δεν θα πληρώνει έναντι λογαριασμούς και συμφέρει και την Δεδδηε που γλιτώνει χρήματα από τους εργολάβους . Ορίστε και η σελίδα

https://www.deddie.gr/el/upiresies/katametrisi/kataxorisi-endeikseon-metriti/

Επίσης η δέσμευση για αντικατάσταση όλης των μετρητών με ψηφιακούς είναι μέχρι το 2024 . Αισιόδοξες δηλώσεις συνδικαλιστων έκαναν λόγο για το 2020 . Ήδη έχουν τοποθετηθεί αντικατασταθεί σε νησιά του Ιονίου χιλιάδες μετρητές. 

Η Δεδδηε έχει αναθέσει εκτός από την καταμέτρηση και άλλες διαφορές εργασίες όπως είναι οι διαδοχες,αποκοπές, τοποθέτηση μετρητών κ.τ.λ.π..  Έχει ακουστεί ότι θα αναλάβουν και τις απλές βλάβες.? Γιατί δεν υπάρχει μόνιμο προσωπικό της Δεδδηε.. Δεν έχουν τοποθετηθεί νέοι μετρητές.. Είναι ελάχιστοι.. Αντε να είναι 50.000!!!

Δημοσ.
7 ώρες πριν, DrLo είπε

Αν σταματήσεις να ζεις στο κόσμο σου και αρχίσεις να καταλαβαίνεις τι συμβαίνει τριγύρω σου 

θα καταλάβεις ότι δεν είπα ότι έκλεψες ρευμα. Είπα ότι δε μπορεί να αποδειχθεί μόνο από σφραγίδες ότι δε το έκανες.

Επίσης θα καταλάβεις ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως ΘΕΛΕΙΣ να τα βλέπεις.

αν πάψεις να είσαι ξεροκπέφαλος και δε θέλεις να καταλάβεις ότι το ότι πήρες εσύ τηλέφωνο δεν είναι απαλλακτικό στοιχείο

θα καταλάβεις ότι αφού είσαι ΠΙΟ ύποπτος κλοπής από τους 2 (εσύ και ο προηγούμενος), καθώς όταν μπήκες στο σπίτι δεν δια΄τπυωσες καμία επιφύλαξη/παρατήρηση περί παραβιασμένων σφραγίδων

αυτό που μπορεί να σε βοηθήσει είναι να πάψεις να λες χαζομάρες περι "άψογου ρολογίου" και άλλα τετοια χαζά μόνο και μόνο να πείσεις τον εαυτό σου ότι είσαι καλλυμένος και να προσπαθήσεις, να συκρίνεις ΜΑΖΙ με τον ΔΕΔΔΗΕ καταναλώσεις (που ούτε αυτό μπορεί να αποτελεί απόδειξη) και να δείξεις ότι καλόπιστα ξέχασες να κάνεις αυτό που όφειλες όταν μπήκες στο σπίτι και όχι να τους βρίζεις στο τηλέφωνο όταν προσπαθούν να σου δώσουν να καταλάβεις ότι είσαι σε δύσκολη θέση.

Αυτά τα ολίγα και καλά ξεμπερδέματα.

Τραγούδα. Ο άνθρωπος έχει δίκιο και δεν πα να λες εσύ τα δικά σου.

Δημοσ.
Στις 22/8/2019 στις 8:10 ΜΜ, lumiakias2017 είπε

Η σφραγίδα απαγορεύεται να κοπεί. Τώρα αν το ψάξεις η μισή Αθήνα έχει σπασμένες σφραγίδες, ιδικά τα παλιά κτίρια αλλα τρέχα γύρευε.

Σε συγγενικό πρόσωπο σε σπίτι 60 χρονών. ΟΠΟΥ το νοικιάζει από την πρώτη ημέρα που κτίστηκε είχε σπάσει η σφραγίδα. Δεν είμαι σίγουρος όμως αν ήταν και η εσωτερική.
Η ΔΕΔΔΗΕ, είδε αλλαγή στην κατανάλωση μέσα απο το σύστημα της και έστειλε συνεργείο να το ελέγξει. Ήταν καιρός τότε όπου είχε ξενοικιάσει το σπίτι μια οικογένεια και αμέσως μπήκε μια κοπέλα μόνη της. Λογικό δηλαδή να φανεί σαν να πειράχτηκε κάτι.

Η μ@λ@κ1α ήταν οτι δεν είχε γίνει αλλαγή στο όνομα και τα τελευταία 20 χρόνια ήταν στο όνομα της ιδιοκτήτριας.

Η ΔΕΔΔΗΕ κίνησε τις διαδικασίες και κλήθηκε και η ιδιοκτήτρια να καταθέσει στο τμήμα ενώ ορίσθηκε και δικαστήριο για κάποιους μήνες μετά Ο αστυνομικός τότε είπε ότι γενικά τρέχουν όλη την περιοχή. Έπεσαν δηλαδή σε έλεγχο.

Για να μην πολυλογώ, μετά απο τρέξιμο ξήλωσαν το ρολόι και το πήγαν στα εργαστήρια τους στον Ταύρο για έλεγχο. Το ρολόι βρέθηκε τελικά απαραβίαστο, πέρα από τις σφραγίδες αλλά η ζημιά είχε γίνει και έπρεπε να γίνει το δικαστήριο, οπού τελικά δεν έγινε γιατί ήταν οι απεργίες τον δικηγόρων. Τελικά η ΔΕΗ πέρασε την διαφορά που ορίσαν μόνοι τους ως το ρεύμα που κλάπηκε (700 ευρώ) και το βάλαν στον λογαριασμό, η ιδιοκτήτρια τώρα δεν μπορεί να κάνει νέα σύνδεση εάν δεν πληρώσει αυτό το ποσό. Κάποια στιγμή μάλλον θα γίνει δικαστήριο κατά της ΔΕΗ.

Τώρα σχετικά με το τύπο στο τηλεφωνο, δεν νομίζω να υπάρχει μεγαλύτερη κολοφάρα στην Ελλάδα. Εφόσων όμως είναι ηχογραφημένα όλα και δεν έχεις κάτι να φωβάσε, άσε τον. Πιστεύω μεγαλύτερο θέμα είναι μην σε τρέχουν με το ρολόι.

Από ότι μας είπε ένας συγγενής που δουλεύει στη ΔΕΗ, έχουν τη δυνατότητα να δουν πόσο ρεύμα καταναλώθηκε πραγματικά και πόσο χρεώθηκε, αλλά σε κάποιο ευρύτερο γεωγραφικό επίπεδο, οπότε αν η διαφορά είναι μεγάλη κάνουν ελέγχους στην περιοχή για να μαζέψουν την απώλεια.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, isim είπε

Στη δικη μου περιπτωση το ρολοι δεν ειχε ουτε τη μεσα, αλλα ουτε την εξω σφραγιδα. Όταν πηρα το συμβολαιο στο ονομα μου και το ειδα πηρα τηλ στη ΔΕΗ και μετα ΔΕΔΔΗΕ, ο ενας με εκανε μεταφορε γραμμης στον άλλο. Αφου επερνα καμια δεκαρια μερες συνεχεια, ποτε δεν εβγαλα ακρη! 

Αντε να αποδειξεις ότι δεν εισαι ελέφαντας μετα!

Αν είναι "πειραγμένο" και το εσωτερικό του ρολογιού, οι υποψίες αυξάνουν. αλλά  παραμένιυν υποψίες. Σημαντικότερος παράγοντας εξέτασης περίπτωσης ρευματοκλοπής θα είναι οι λογαριασμοί της τελευταίας δεκαετίας - π.χ.  και η διασύνδεσή τους με τους κατά καρούς ενοικιαστές.

Συνήθως τα ρολόγια είναι εκτεθειμένα σε χώρους που έχουν πρόσβαση όλοι οι συνιδιοκτήτες. Οπότε δεν έχει ο καθένας ένοικος τη σιγουριά ότι κάποιος άλλος δεν θα τα πειράξει. Πόσο μάλλον αν είναι κάποιος πάρα πολύ ηλικιωμένος... δε γνωρίζει απο τέτοια πράγματα...

Όλα αυτά τα συνεκτιμά το δικαστήριο, γιατί αυτό θα κληθεί τελικά να δικάσει τη ρευματοκλοπή, που ειναι πρόσφατη η νομοθέτησή της. θα ακούσει και τους δυο διάδικου;ς (καταναλωτή και  δεη) κι αυτό θα κρίνει.

• Like 1
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, Mhlogiatros είπε

Το δικο μου εχει και 2  λουκετα μαζι με τα συρματακια με τις 2 σφαγιδες ... Απο τις αραχνες που εχει πιασει αναρωτιεμαι αν πηγαινει κανενας να μετρησει . Εξωτερικα ειναι αλλα μεσα σε κοιλωμα με  2 ανοιγομενα φυλλα . Ισως πρεπει να να ανεβασω φωτο γιατι το ανοιξα μες στους ιστους ειναι και αναρωτιεμαι .....

phpYzndt7PM.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...