DrLo Δημοσ. 23 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2019 17 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Υπάρχει και άλλη σφραγίδα πιο μέσα που είναι για τον μετρητή.Η εξωτερικη σφραγίδα είναι για το καβούκι. Εδώ αναφέρει ότι κάποιοι βάζουν μαγνήτη στο εξωτερικό του μετρητή αφού ανοίξουν το "καβούκι" Δεν έχ ιδέα αν αυτό όντως δουλέυει αλλά αν άν είναι έτσι καταλαβαίνεις ότι το να μην έχει πειραχτεί η εσωτερική σφραγίδα δε σημαίνει σχεδόν τίποτα στο αν έχει γίνει κλοπή ή όχι
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2019 3 λεπτά πριν, fotisdra είπε Επίσης ας έρθει κάποιος ξανα να μου πει ότι είναι κατά των ιδιωτικοποιήσεων . Τα πάντα να τα χαρίσουμε σε ιδιώτες μπας και μπει μια τάξη και δούμε άσπρη μέρα μην είσαι και τόσο σίγουρος γιατί τα έργα του ΔΕΔΔΗΕ θυμίζω ότι ιδιώτης εργολάβος (Καλογρίτσας) - ΤΟΞΟΤΗΣ δεν μπορώ να πω τα καλύτερα. 1 ώρα πριν, notist είπε Σε μας στην πολυκατοικία που τα ρολόγια είναι στην πυλωτή κάποιος βλαμμένος έκοψε και τις 9 σφραγίδες των ρολογιών μας. Επίσης τώρα που έκανα μια βόλτα με τα πόδια είδα ότι όλοι οι μετρητές φυσικού αερίου που ήρθε τώρα στην περιοχή μας, είναι εντελώς έξω στις μάντρες των πολυκατοικιών στην άσφαλτο. αν δεν έχουν πειραχτεί οι εσωτερικές σφραγίδες των μετρητών απλά θα σας ζητήσουν να πληρώσετε τις εξωτερικές σφραγίδες (16 ευρώ κόστος η μια από ότι είπαν άλλοι συνομιλητές μας) 9 λεπτά πριν, isim είπε Στη δικη μου περιπτωση το ρολοι δεν ειχε ουτε τη μεσα, αλλα ουτε την εξω σφραγιδα. Όταν πηρα το συμβολαιο στο ονομα μου και το ειδα πηρα τηλ στη ΔΕΗ και μετα ΔΕΔΔΗΕ, ο ενας με εκανε μεταφορε γραμμης στον άλλο. Αφου επερνα καμια δεκαρια μερες συνεχεια, ποτε δεν εβγαλα ακρη! Αντε να αποδειξεις ότι δεν εισαι ελέφαντας μετα! αν είναι κομμένες και οι δύο έχεις πρόβλημα όπως σωστά αναφέρεις...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Αυγούστου 2019 Super Moderators Δημοσ. 23 Αυγούστου 2019 Θα φτάσουμε 2030 (μην πω 2040) κι ακόμα δεν θα έχει αρχίσει μαζικά η αλλαγή των ρολογιών αυτών με smart που δεν θα χρειάζεται να περνάνε για να καταγράφουν κατανάλωση...
takoulou Δημοσ. 23 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2019 30 λεπτά πριν, ThReSh είπε Θα φτάσουμε 2030 (μην πω 2040) κι ακόμα δεν θα έχει αρχίσει μαζικά η αλλαγή των ρολογιών αυτών με smart που δεν θα χρειάζεται να περνάνε για να καταγράφουν κατανάλωση... Καλησπέρα..Θα αργήσει πολύ η τοποθέτηση νέων μετρητών...Δεν υπάρχουν τα χρήματα από μέρους της Δεδδηε..Δεν υπάρχουν τα υλικά όπως καλώδια , δέκτες και άλλα πράγματα..Δεν υπάρχουν οι τεχνικοί και οι εργολάβοι για να τοποθετησουν αυτούς τους μετρητές..Να μην κρυβόμαστε..Τα γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά.. Αυτό θα πάρει πάρα πολύ καιρό να γίνει...Ίσως γίνει σε χρόνια πολλά..
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2019 40 λεπτά πριν, ThReSh είπε Θα φτάσουμε 2030 (μην πω 2040) κι ακόμα δεν θα έχει αρχίσει μαζικά η αλλαγή των ρολογιών αυτών με smart που δεν θα χρειάζεται να περνάνε για να καταγράφουν κατανάλωση... στην εργασία μου έχουν βάλει τον νέο μετρητή (smart) με δυνατότητα τηλεμέτρησης αλλά μάντεψε....δεν υπάρχει η δυνατότητα αυτή στην ΔΕΔΔΗΕ για απομακρυσμένη καταμέτρηση κτλ... τα συμπεράσματα δικά σας μόλις υπάρχει πάντως η δυνατότητα θα είμαι από τους πρώτους που θα κάνω αίτηση για νέο ψηφιακό μετρητή....
Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Αυγούστου 2019 Super Moderators Δημοσ. 23 Αυγούστου 2019 6 minutes ago, takoulou said: Καλησπέρα..Θα αργήσει πολύ η τοποθέτηση νέων μετρητών...Δεν υπάρχουν τα χρήματα από μέρους της Δεδδηε..Δεν υπάρχουν τα υλικά όπως καλώδια , δέκτες και άλλα πράγματα..Δεν υπάρχουν οι τεχνικοί και οι εργολάβοι για να τοποθετησουν αυτούς τους μετρητές..Να μην κρυβόμαστε..Τα γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά.. Αυτό θα πάρει πάρα πολύ καιρό να γίνει...Ίσως γίνει σε χρόνια πολλά.. Κατά τα άλλα οι ΔΕΗ/ΔΕΔΔΗΕ/ΑΔΜΗΕ είναι μια χαρά, οι επιτήδειοι τις σαμποτάρουν για να πάνε σε ιδιώτες. 😛 2 1
takoulou Δημοσ. 23 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, ikorolis είπε στην εργασία μου έχουν βάλει τον νέο μετρητή (smart) με δυνατότητα τηλεμέτρησης αλλά μάντεψε....δεν υπάρχει η δυνατότητα αυτή στην ΔΕΔΔΗΕ για απομακρυσμένη καταμέτρηση κτλ... τα συμπεράσματα δικά σας μόλις υπάρχει πάντως η δυνατότητα θα είμαι από τους πρώτους που θα κάνω αίτηση για νέο ψηφιακό μετρητή.... Ναι.. Φυσικά η τηλεμετρηση δεν δουλεύει..Σε ελάχιστες παροχές μπορούν να πάρουν μέτρηση εκ αποστάσεως.. Αφού δεν υπάρχει ακόμα το κτίριο που θα στεγάσει την τηλεμετρηση..Δεν έχει γίνει... Και να κάνεις αίτηση δεν θα σου βάλουν νέο μετρητή..Δεν υπάρχουν.. Βάζουν μετρητές εκεί που είναι χαλασμένοι, σε νέες παροχές, σε καμμενους μετρητές.. Επεξ/σία 23 Αυγούστου 2019 από takoulou
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2019 7 λεπτά πριν, takoulou είπε Ναι.. Φυσικά η τηλεμετρηση δεν δουλεύει..Σε ελάχιστες παροχές μπορούν να πάρουν μέτρηση εκ αποστάσεως.. Αφού δεν υπάρχει ακόμα το κτίριο που θα στεγάσει την τηλεμετρηση..Δεν έχει γίνει... Και να κάνεις αίτηση δεν θα σου βάλουν νέο μετρητή..Δεν υπάρχουν.. Βάζουν μετρητές εκεί που είναι χαλασμένοι, σε νέες παροχές, σε καμμενους μετρητές.. μην ανησυχείς έχω τις "άκρες μου" Spoiler όταν έχεις πάνω από 1000+ ενεργές παροχές στην ΔΕΗ και είσαι από τους μεγάλους πελάτες (πολλαπλό τιμολόγιο) και έχεις πάρα πολύ καλή σχέση με το ΔΕΔΔΗΕ όλα γίνονται.
nvel Δημοσ. 23 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2019 2 ώρες πριν, DrLo είπε Εδώ αναφέρει ότι κάποιοι βάζουν μαγνήτη στο εξωτερικό του μετρητή αφού ανοίξουν το "καβούκι" Δεν έχ ιδέα αν αυτό όντως δουλέυει αλλά αν άν είναι έτσι καταλαβαίνεις ότι το να μην έχει πειραχτεί η εσωτερική σφραγίδα δε σημαίνει σχεδόν τίποτα στο αν έχει γίνει κλοπή ή όχι άμα ξέρεις που και πως να βάλεις μαγνήτη, φυσικά και λειτουργεί αφού φρενάρει τον μετρητή οπότε γράφει λιγότερο και αρχίζει να γράφει σε υψηλότερη ισχύ, αλλά σε ένα έλεγχο ο μαγνήτης φαίνεται.
DrLo Δημοσ. 23 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, nvel είπε άμα ξέρεις που και πως να βάλεις μαγνήτη, φυσικά και λειτουργεί αφού φρενάρει τον μετρητή οπότε γράφει λιγότερο και αρχίζει να γράφει σε υψηλότερη ισχύ, αλλά σε ένα έλεγχο ο μαγνήτης φαίνεται. Ναι αλλά αυτό δε σημαίνει ότι μπορεί να πει κάποιος ότι δεν έχει κλαπεί ρευμα στο μεταξύ. Σε κάθε περίπτωση σίγουρα δε μπορεί κάποιος να πει ότι είναι ένα ρολόι "που φαίνεται ότι δεν έχει ανοιχτεί και είναι άψογο". Μπορεί ο κάποιος που θα έρθει να δει το ρολόι σήμερα να ξέρει αν δεν έκανε ακριβώς αυτό ο προηγούμενος ιδιοκτήτης ή εσυ μέχρι χθές ? Κάθε ρολόι με κομμένη οποιαδήποτε σφραγίδα είναι ύποπτο κλοπής. Επεξ/σία 23 Αυγούστου 2019 από DrLo 1
fotisdra Δημοσ. 23 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, DrLo είπε Ναι αλλά αυτό δε σημαίνει ότι μπορεί να πει κάποιος ότι δεν έχει κλαπεί ρευμα στο μεταξύ. Σε κάθε περίπτωση σίγουρα δε μπορεί κάποιος να πει ότι είναι ένα ρολόι "που φαίνεται ότι δεν έχει ανοιχτεί και είναι άψογο". Μπορεί ο κάποιος που θα έρθει να δει το ρολόι σήμερα να ξέρει αν δεν έκανε ακριβώς αυτό ο προηγούμενος ιδιοκτήτης ή εσυ μέχρι χθές ? Κάθε ρολόι με κομμένη οποιαδήποτε σφραγίδα είναι ύποπτο κλοπής. Αυτό κατάλαβες εσύ από όλα όσα είπαμε μέχρι τώρα;μπήκες να το παίξεις έξυπνος και να υποστήριξεις ότι ο κόσμος σωστά ταλαιπωρείται από μερικούς άχρηστους τεχνικούς και το όλο σύστημα; Προφανώς και είπα ότι δεν αρνούμαι οποιονδήποτε έλεγχο. Μακαρι να έκαναν ελέγχους σε όλους και όσοι κλέβουν να βγουν στην φόρα και να πληρώσουν και να κάτσουν και λίγο καιρό στην μπουζου. Θα είχε πλάκα να δούμε πόσα από αυτά τα ρολόγια είναι εργαζομένων εκεί ,συγγενών του και σε πόσες επιχειρήσεις έχουν πειράξει τεχνικοί τους τα ρολόγια και έχουν βάλει κανονικά μετά σφραγίδα από πάνω Επεξ/σία 23 Αυγούστου 2019 από fotisdra
DrLo Δημοσ. 23 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, fotisdra είπε Αυτό κατάλαβες εσύ από όλα όσα είπαμε μέχρι τώρα;μπήκες να το παίξεις έξυπνος και να υποστήριξεις ότι ο κόσμος σωστά ταλαιπωρείται από μερικούς άχρηστους τεχνικούς και το όλο σύστημα; Προφανώς και είπα ότι δεν αρνούμαι οποιονδήποτε έλεγχο. Μακαρι να έκαναν ελέγχους σε όλους και όσοι κλέβουν να βγουν στην φόρα και να πληρώσουν και να κάτσουν και λίγο καιρό στην μπουζου. Θα είχε πλάκα να δούμε πόσα από αυτά τα ρολόγια είναι εργαζομένων εκεί ,συγγενών του και σε πόσες επιχειρήσεις έχουν πειράξει τεχνικοί τους τα ρολόγια Εντάξει έχεις δίκιο Εχεις ένα άψογο ρολόι και σε είναι προφανές ότι δεν έχει κλαπεί ρεύμα. Επεξ/σία 23 Αυγούστου 2019 από DrLo
fotisdra Δημοσ. 23 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2019 1 λεπτό πριν, DrLo είπε Εντάξει έχεις δίκιο Εχεις ένα άψογο ρολόι και σε είναι προφανές ότι δεν έχει κλαπεί ρεύμα. Μην ζοριζεσαι. Και έστω ότι εγώ έκλεβα ρεύμα και είμαι τρελός να πάρω να τους το πω ας έρθουν να κάνουν την δουλειά τους τι νόημα έχουν τα απειλειτικα τηλεφωνήματα θα έκανα τα κουμάντα μου έτσι και δεν θα έβρισκαν και τίποτα 1
DrLo Δημοσ. 23 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, fotisdra είπε Μην ζοριζεσαι. Και έστω ότι εγώ έκλεβα ρεύμα και είμαι τρελός να πάρω να τους το πω ας έρθουν να κάνουν την δουλειά τους τι νόημα έχουν τα απειλειτικα τηλεφωνήματα θα έκανα τα κουμάντα μου έτσι και δεν θα έβρισκαν και τίποτα Αν σταματήσεις να ζεις στο κόσμο σου και αρχίσεις να καταλαβαίνεις τι συμβαίνει τριγύρω σου θα καταλάβεις ότι δεν είπα ότι έκλεψες ρευμα. Είπα ότι δε μπορεί να αποδειχθεί μόνο από σφραγίδες ότι δε το έκανες. Επίσης θα καταλάβεις ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως ΘΕΛΕΙΣ να τα βλέπεις. αν πάψεις να είσαι ξεροκπέφαλος και δε θέλεις να καταλάβεις ότι το ότι πήρες εσύ τηλέφωνο δεν είναι απαλλακτικό στοιχείο θα καταλάβεις ότι αφού είσαι ΠΙΟ ύποπτος κλοπής από τους 2 (εσύ και ο προηγούμενος), καθώς όταν μπήκες στο σπίτι δεν δια΄τπυωσες καμία επιφύλαξη/παρατήρηση περί παραβιασμένων σφραγίδων αυτό που μπορεί να σε βοηθήσει είναι να πάψεις να λες χαζομάρες περι "άψογου ρολογίου" και άλλα τετοια χαζά μόνο και μόνο να πείσεις τον εαυτό σου ότι είσαι καλλυμένος και να προσπαθήσεις, να συκρίνεις ΜΑΖΙ με τον ΔΕΔΔΗΕ καταναλώσεις (που ούτε αυτό μπορεί να αποτελεί απόδειξη) και να δείξεις ότι καλόπιστα ξέχασες να κάνεις αυτό που όφειλες όταν μπήκες στο σπίτι και όχι να τους βρίζεις στο τηλέφωνο όταν προσπαθούν να σου δώσουν να καταλάβεις ότι είσαι σε δύσκολη θέση. Αυτά τα ολίγα και καλά ξεμπερδέματα. Επεξ/σία 23 Αυγούστου 2019 από DrLo 1 1
sotirisl Δημοσ. 23 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2019 Πάντως εγώ αυτή την φάση με τις σφραγίδες δεν την καταλαβαίνω... Δηλαδή, στην πολυκατοικία μας οι μετρητές της ΔΕΗ είναι σε ένα κοινόχρηστο χώρο που έχουν πρόσβαση 15 διαμερίσματα. Αν εγώ τσακωθώ με τον γείτονα και παω και του σπάσω και την εξωτερική και την εσωτερική σφραγίδα, αυτός μετά θα βρει τον μπελά του και θα τον κυνηγάει η ΔΕΗ (ή όποιος άλλος); 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα