baskon Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Να ρωτησω κάτι μήπως ξέρει κανείς. Οπου να ναι παραλαμβάνω το E208. Στη δουλεια μπορώ να φορτίζω. Στο σπίτι - μονακατοικια θέλω είτε να βαλω WALLBOX 7.4 kw,ή εστω μια απλή ενισχυμένη πρίζα Legrand Green, με ξεχωριστό 2.5αρι καλώδιο και ασφάλεια, να είμαι ησυχος.Το ερώτημα ειναι το εξής. Πως γινεται η κατασκευή; Πρεπει να φυγει επιπλέον καλώδιο από τον πινακα του σπιτιού; Επειδή εκεί που θέλω να το βάλω ειναι ακριβώς δίπλα στο ρολόι υπάρχει δυνατότητα να συνδεθει με κάποιο τρόπο απευθειας πάνω στο ρολόι ή κάτι τετοιο; Γιατί δε το βλέπω ιδιαιτερα ευκολο να τραβηχτει αποκλειστική παροχή από τον πίνακα χωρίς σκαψίματα..Όπως ξαναείπα και μια απλή ενισχυμενη πρίζα με ενα 2.5 αρι καλώδιο μου αρκεί. Δεν έχω διαθεση να γεμίσω το σπίτι 6αρια καλώδια που να φαίνονται-ουτε να σκαψω τους μισους τοίχους. Από την άλλη αν μπορεί να γίνει απευθειας σύνδεση πάνω στο ρολόι ή έστω μεσω ενδιαμεσου πίνακα που θα μπει κοντά στο ρολόι, παίζει ως ενδεχόμενο και το WALLBOX. O ΔΕΔΗΕ έχει κάποια πρόβεψη σχετικά με παρόμοιες εγκαταστάσεις; Επιπλέον οι ηλεκτρολόγοι κατέχουν απτο συγκεκριμένο θέμα η θα πρέπει να σκάσω πεντακοσάρικο σε εταιρία του τύπου ΦΟΡΤΙΖΩ; Επεξ/σία 7 Νοεμβρίου 2020 από baskon
Joshua21 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 33 λεπτά πριν, baskon είπε Να ρωτησω κάτι μήπως ξέρει κανείς. Οπου να ναι παραλαμβάνω το E208. Στη δουλεια μπορώ να φορτίζω. Στο σπίτι - μονακατοικια θέλω είτε να βαλω WALLBOX 7.4 kw,ή εστω μια απλή ενισχυμένη πρίζα Legrand Green, με ξεχωριστό 2.5αρι καλώδιο και ασφάλεια, να είμαι ησυχος.Το ερώτημα ειναι το εξής. Πως γινεται η κατασκευή; Πρεπει να φυγει επιπλέον καλώδιο από τον πινακα του σπιτιού; Επειδή εκεί που θέλω να το βάλω ειναι ακριβώς δίπλα στο ρολόι υπάρχει δυνατότητα να συνδεθει με κάποιο τρόπο απευθειας πάνω στο ρολόι ή κάτι τετοιο; Γιατί δε το βλέπω ιδιαιτερα ευκολο να τραβηχτει αποκλειστική παροχή από τον πίνακα χωρίς σκαψίματα..Όπως ξαναείπα και μια απλή ενισχυμενη πρίζα με ενα 2.5 αρι καλώδιο μου αρκεί. Δεν έχω διαθεση να γεμίσω το σπίτι 6αρια καλώδια που να φαίνονται-ουτε να σκαψω τους μισους τοίχους. Από την άλλη αν μπορεί να γίνει απευθειας σύνδεση πάνω στο ρολόι ή έστω μεσω ενδιαμεσου πίνακα που θα μπει κοντά στο ρολόι, παίζει ως ενδεχόμενο και το WALLBOX. O ΔΕΔΗΕ έχει κάποια πρόβεψη σχετικά με παρόμοιες εγκαταστάσεις; Επιπλέον οι ηλεκτρολόγοι κατέχουν απτο συγκεκριμένο θέμα η θα πρέπει να σκάσω πεντακοσάρικο σε εταιρία του τύπου ΦΟΡΤΙΖΩ; Όχι, δεν γίνεται αυτό που θέλεις, τουλάχιστον όχι νόμιμα, εκτός και αν προσθέσεις έναν πίνακα δίπλα στο ρολόι ώστε να δώσεις ρεύμα σε μια σούκο ή σε ένα wallbox. Επίσης να ξέρεις ότι από πρίζα σούκο ο μέγιστος ρυθμός φόρτισης είναι 10Α (~2,3 Kw), με απλά λόγια σε πρίζα σούκο το e208 θα χρειαστεί τουλάχιστον 23 ώρες και 15 λεπτά για να φορτίσει από 0 - 100%. Και υπόψιν για οποιαδήποτε αλλαγή στην εγκατάσταση του σπιτιού σου χρειάζεται να κατατεθεί στον ΔΕΔΔΗΕ νέα ΥΔΕ με ότι αυτό συνεπάγεται (κόστος ΥΔΕ, ρελέ διαρροής αν δεν υπάρχει, εγγύηση κτλ). Και ναι, οι ηλεκτρολόγοι γνωρίζουν, είναι η δουλειά τους.
Βασίλης_29 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 51 λεπτά πριν, baskon είπε Να ρωτησω κάτι μήπως ξέρει κανείς. Οπου να ναι παραλαμβάνω το E208. Στη δουλεια μπορώ να φορτίζω. Στο σπίτι - μονακατοικια θέλω είτε να βαλω WALLBOX 7.4 kw,ή εστω μια απλή ενισχυμένη πρίζα Legrand Green, με ξεχωριστό 2.5αρι καλώδιο και ασφάλεια, να είμαι ησυχος.Το ερώτημα ειναι το εξής. Πως γινεται η κατασκευή; Πρεπει να φυγει επιπλέον καλώδιο από τον πινακα του σπιτιού; Επειδή εκεί που θέλω να το βάλω ειναι ακριβώς δίπλα στο ρολόι υπάρχει δυνατότητα να συνδεθει με κάποιο τρόπο απευθειας πάνω στο ρολόι ή κάτι τετοιο; Γιατί δε το βλέπω ιδιαιτερα ευκολο να τραβηχτει αποκλειστική παροχή από τον πίνακα χωρίς σκαψίματα..Όπως ξαναείπα και μια απλή ενισχυμενη πρίζα με ενα 2.5 αρι καλώδιο μου αρκεί. Δεν έχω διαθεση να γεμίσω το σπίτι 6αρια καλώδια που να φαίνονται-ουτε να σκαψω τους μισους τοίχους. Από την άλλη αν μπορεί να γίνει απευθειας σύνδεση πάνω στο ρολόι ή έστω μεσω ενδιαμεσου πίνακα που θα μπει κοντά στο ρολόι, παίζει ως ενδεχόμενο και το WALLBOX. O ΔΕΔΗΕ έχει κάποια πρόβεψη σχετικά με παρόμοιες εγκαταστάσεις; Επιπλέον οι ηλεκτρολόγοι κατέχουν απτο συγκεκριμένο θέμα η θα πρέπει να σκάσω πεντακοσάρικο σε εταιρία του τύπου ΦΟΡΤΙΖΩ; Όλες οι παροχές πρέπει να ξεκινάνε από τον πίνακα με την δική τους ασφάλεια, το μόνο που φεύγει από τον μετρητή είναι το γενικό παροχικο καλώδιο μέχρι τον γενικό διακόπτη του πίνακα σου. Δεν ξέρω πως είναι το σπίτι σου αλλά δεν χρειάζεται κάποιο σκάψιμο για να περάσεις νέα γραμμή, την συνδέεις στον πίνακα και την περνάς εξωτερικά με ροκες η ανοίγεις καμία οπή με δραπανο σε τοίχους. Σε κάθε περίπτωση να καλέσεις ηλεκτρολόγο να του εξηγήσεις τι θέλεις και θα σου πει τι και πως.
mechpanos Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, baskon είπε Να ρωτησω κάτι μήπως ξέρει κανείς. Οπου να ναι παραλαμβάνω το E208. Στη δουλεια μπορώ να φορτίζω. Στο σπίτι - μονακατοικια θέλω είτε να βαλω WALLBOX 7.4 kw,ή εστω μια απλή ενισχυμένη πρίζα Legrand Green, με ξεχωριστό 2.5αρι καλώδιο και ασφάλεια, να είμαι ησυχος.Το ερώτημα ειναι το εξής. Πως γινεται η κατασκευή; Πρεπει να φυγει επιπλέον καλώδιο από τον πινακα του σπιτιού; Επειδή εκεί που θέλω να το βάλω ειναι ακριβώς δίπλα στο ρολόι υπάρχει δυνατότητα να συνδεθει με κάποιο τρόπο απευθειας πάνω στο ρολόι ή κάτι τετοιο; Γιατί δε το βλέπω ιδιαιτερα ευκολο να τραβηχτει αποκλειστική παροχή από τον πίνακα χωρίς σκαψίματα..Όπως ξαναείπα και μια απλή ενισχυμενη πρίζα με ενα 2.5 αρι καλώδιο μου αρκεί. Δεν έχω διαθεση να γεμίσω το σπίτι 6αρια καλώδια που να φαίνονται-ουτε να σκαψω τους μισους τοίχους. Από την άλλη αν μπορεί να γίνει απευθειας σύνδεση πάνω στο ρολόι ή έστω μεσω ενδιαμεσου πίνακα που θα μπει κοντά στο ρολόι, παίζει ως ενδεχόμενο και το WALLBOX. O ΔΕΔΗΕ έχει κάποια πρόβεψη σχετικά με παρόμοιες εγκαταστάσεις; Επιπλέον οι ηλεκτρολόγοι κατέχουν απτο συγκεκριμένο θέμα η θα πρέπει να σκάσω πεντακοσάρικο σε εταιρία του τύπου ΦΟΡΤΙΖΩ; Μπορείς να φτιάξεις υποπίνακα, πιστεύω (ΒΑΣΙΚΑ έναν πίνακα διανομής που θα παίρνει από το ρολόι και θα δίνει στον εσωτερικό σου πίνακα, και θα σου βγάζει και μια ενισχυμένη πρίζα ή ότι άλλο θες). Φυσικά και όχι απευθείας στο ρολόι, σε καμία μα καμία περίπτωση. Φώναξε ηλεκτρολόγο. Κανονικά επίσης μια τέτοια παρέμβαση, απαιτεί δήλωση στη ΔΕΗ.
baskon Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 55 minutes ago, Βασίλης_29 said: Όλες οι παροχές πρέπει να ξεκινάνε από τον πίνακα με την δική τους ασφάλεια, το μόνο που φεύγει από τον μετρητή είναι το γενικό παροχικο καλώδιο μέχρι τον γενικό διακόπτη του πίνακα σου. Δεν ξέρω πως είναι το σπίτι σου αλλά δεν χρειάζεται κάποιο σκάψιμο για να περάσεις νέα γραμμή, την συνδέεις στον πίνακα και την περνάς εξωτερικά με ροκες η ανοίγεις καμία οπή με δραπανο σε τοίχους. Σε κάθε περίπτωση να καλέσεις ηλεκτρολόγο να του εξηγήσεις τι θέλεις και θα σου πει τι και πως. 22 minutes ago, mechpanos said: Μπορείς να φτιάξεις υποπίνακα, πιστεύω (ΒΑΣΙΚΑ έναν πίνακα διανομής που θα παίρνει από το ρολόι και θα δίνει στον εσωτερικό σου πίνακα, και θα σου βγάζει και μια ενισχυμένη πρίζα ή ότι άλλο θες). Φυσικά και όχι απευθείας στο ρολόι, σε καμία μα καμία περίπτωση. Φώναξε ηλεκτρολόγο. Κανονικά επίσης μια τέτοια παρέμβαση, απαιτεί δήλωση στη ΔΕΗ. Το σπίτι ειναι σχετικά καινούριο. Δε θέλω να περάσω εξωτερικό καλώδιο εντός του σπιτιού. Δε θέλω να σκάψω. Αν χρειαστεί να σκάψω θα προτιμήσω να περάσω απευθειας οτι χρειάζεται ωστε να με καλύπτει και μελλοντικά (με άλλα λογια οχι 2.5αρι καλώδιο απλώς) και το κόστος θα ανέβει πολύ αλλά και το μερεμέτι θα είναι μεγάλο. Καθώς η πρίζα θα μπει ακριβώς δίπλα από το ρολόι αν μπορεί να μπει υποπίνακας θα ήταν το ιδανικό. Θα τσεκάρω αυτό που μου είπε ο mechpanos..Μακάρι να γίνεται! Εναλλακτικά έχω μια πριζα σε 16αρα ασφαλεια η οποία τερματίζει σε κλιματιστικό στον εξωτερικό τοίχο..ίσως να βγω από εκει απευθειας έξω και να αποφυγω τα μερεμέτια.. Έξω έχω πριζα αλλά με 1.5αρι καλώδιο και δε την εμπιστευομαι πολύ στο να τραβαει συνεχόμενα 10Α... Επεξ/σία 7 Νοεμβρίου 2020 από baskon
Βασίλης_29 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 26 λεπτά πριν, baskon είπε Το σπίτι ειναι σχετικά καινούριο. Δε θέλω να περάσω εξωτερικό καλώδιο εντός του σπιτιού. Δε θέλω να σκάψω. Αν χρειαστεί να σκάψω θα προτιμήσω να περάσω απευθειας οτι χρειάζεται ωστε να με καλύπτει και μελλοντικά (με άλλα λογια οχι 2.5αρι καλώδιο απλώς) και το κόστος θα ανέβει πολύ αλλά και το μερεμέτι θα είναι μεγάλο. Καθώς η πρίζα θα μπει ακριβώς δίπλα από το ρολόι αν μπορεί να μπει υποπίνακας θα ήταν το ιδανικό. Θα τσεκάρω αυτό που μου είπε ο mechpanos..Μακάρι να γίνεται! Εναλλακτικά έχω μια πριζα σε 16αρα ασφαλεια η οποία τερματίζει σε κλιματιστικό στον εξωτερικό τοίχο..ίσως να βγω από εκει απευθειας έξω και να αποφυγω τα μερεμέτια.. Έξω έχω πριζα αλλά με 1.5αρι καλώδιο και δε την εμπιστευομαι πολύ στο να τραβαει συνεχόμενα 10Α... Για να περάσεις νέα γραμμή κάπου, είτε θα σκάψεις είτε εξωτερικά. Μία άλλη πιθανή εναλλακτική, ρώτα τον ηλεκτρολόγο αν είναι νόμιμο να κατεβάσετε μια νέα γραμμή η οποία θα ξεκινάει μέσα από τον πίνακα σου με μια ασφάλεια, θα κατεβαίνει εσωτερικά από τον σωλήνα καλωδίων στον οποίο διέρχονται τα καλώδια από το ρολόι προς τον γενικό σου και όταν φτάσετε κάτω μέχρι το ρολόι θα το ανοίξετε και θα βγάλετε κοντά σε αυτό τον ρευματοδοτη. Τεχνικά είναι εφικτό να το κάνετε, προϋποθέτει όμως να είναι νόμιμο και σύμφωνο με τους κανονισμούς και να σας δώσει το οκ ο ΔΕΔΔΗΕ για να ανοίξετε την χελώνα, μάλλον δεν θα σας δώσει και θα σας πουν περάστε την γραμμή εξωτερικά όπως είπαμε πριν.
Joshua21 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, mechpanos είπε Μπορείς να φτιάξεις υποπίνακα, πιστεύω (ΒΑΣΙΚΑ έναν πίνακα διανομής που θα παίρνει από το ρολόι και θα δίνει στον εσωτερικό σου πίνακα, και θα σου βγάζει και μια ενισχυμένη πρίζα ή ότι άλλο θες). Φυσικά και όχι απευθείας στο ρολόι, σε καμία μα καμία περίπτωση. Φώναξε ηλεκτρολόγο. Κανονικά επίσης μια τέτοια παρέμβαση, απαιτεί δήλωση στη ΔΕΗ. Βασικά αυτός ο πίνακας διανομής που περιγράφεις θα είναι ο κύριος πίνακας, εκεί θα μπουν οι κύριες ασφάλειες/προστασίες, και ο εσωτερικός θα γίνει υποπίνακας. 56 λεπτά πριν, baskon είπε Έξω έχω πριζα αλλά με 1.5αρι καλώδιο και δε την εμπιστευομαι πολύ στο να τραβαει συνεχόμενα 10Α... Κακώς δεν την εμπιστεύεσαι, 1,5αρι καλώδιο είναι υπεραρκετό για 10A, στα συνεχόμενα 16A ίσως και να έχεις πρόβλημα... 1
mechpanos Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, Joshua21 είπε Βασικά αυτός ο πίνακας διανομής που περιγράφεις θα είναι ο κύριος πίνακας, εκεί θα μπουν οι κύριες ασφάλειες/προστασίες, και ο εσωτερικός θα γίνει υποπίνακας Σωστά...στην αρχή σκεφτόμουν υποπίνακα και μετά μου ήρθε στο νου αυτό που έγραψα στην παρένθεση, αλλά άφησα το υποπίνακας.... ορθή παρατήρηση λοιπόν... Παιχνιδάκι για οποιοδήποτε ηλεκτρολόγο της προκοπής, σε κάθε περίπτωση...
Vasileios-gr Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 7.4 ΚW είναι 32,4 Αμπερ αδυνατον να περασουν από 2,5 καλώδιο.
Alxnks Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 19 λεπτά πριν, Vasileios-gr είπε 7.4 ΚW είναι 32,4 Αμπερ αδυνατον να περασουν από 2,5 καλώδιο. Μίνιμουμ 6αρι θέλει κι επειδή κι αυτό θα ναι πολύ κοντά στα όρια του, ίσως ειναι καλύτερα 10ρι.
mainalos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Για να μη κουράζω με κείμενο, μετά από ταλαιπωρία έμαθα ότι τα ερμάρια για ως 3 ρολόγια είναι 1,40x1,10x0,30 σε οριζόντια σειρά και 1,10x2,20x0,30 σε κάθετη. Για 3+ κάθετα είναι 1,40x2,20x0,30. Το κόστος ρολογιού τριφασικό 35Α = 1000€ + 400 σύνδεση. ΔΕΝ υπάρχει τιμοκατάλογος ΟΥΤΕ δείγματα διαστάσεων ερμαρίων στην ΔΕΔΔΗΕ και τα γράφω για να μην ταλαιπωρηθούν κι άλλοι κάνοντας αιτήσεις! Ναι πρέπει να κάνεις αίτηση σύνδεσης για να σου πουν το κόστος και αν τα βρεις πολλά ή δεν έχεις να πληρώσεις νευριάζουνε κιόλας!!! Χώρια ότι είναι αγενέστατοι και θρασύς. Επίσης σας παίρνουν για αυτοψία ΟΠΟΤΕ αυτοί θέλουν και πρέπει να είστε διαθέσιμοι ΟΛΑ τα πρωινά γιατί ειδοποιούν τελευταία στιγμή. Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2021 από mainalos 1 1
Weiss Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) https://www.deddie.gr/media/2382/συστημα-συμμετοχων-χτ-για-το-site-του-δεδδηε-230513-v1.pdf Για το κόστος ηλεκτροδοτήσεων και πώς υπολογίζεται υπάρχει αναρτημένο pdf. Eίναι λίγο πολύπλοκος ο τρόπος υπολογισμού, αλλά έχει όλες τις περιπτώσεις και με παραδείγματα. Οι τιμές είναι χωρίς ΦΠΑ Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2021 από Weiss
Basilhs23___ Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 3 ώρες πριν, mainalos είπε ΔΕΝ υπάρχει τιμοκατάλογος ΟΥΤΕ δείγματα διαστάσεων ερμαρίων στην ΔΕΔΔΗΕ και τα γράφω για να μην ταλαιπωρηθούν κι άλλοι κάνοντας αιτήσεις! Ναι πρέπει να κάνεις αίτηση σύνδεσης για να σου πουν το κόστος και αν τα βρεις πολλά ή δεν έχεις να πληρώσεις νευριάζουνε κιόλας!!! Χώρια ότι είναι αγενέστατοι και θρασύς. Επίσης σας παίρνουν για αυτοψία ΟΠΟΤΕ αυτοί θέλουν και πρέπει να είστε διαθέσιμοι ΟΛΑ τα πρωινά γιατί ειδοποιούν τελευταία στιγμή. Το ότι πρέπει να πληρώσεις για κόστος αρχικής ηλεκτροδοτησης η αλλαγής παροχής είναι δεδομένο, αν δεν έχεις να τα πληρώσεις τότε δεν προχωράς στην αλλαγή, τι να κάνει ο υπάλληλος του ΔΕΔΔΗΕ που του λες ότι δεν έχεις να πληρώσεις; Δεν είναι δική του απόφαση αυτό...
Weiss Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 23 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Το ότι πρέπει να πληρώσεις για κόστος αρχικής ηλεκτροδοτησης η αλλαγής παροχής είναι δεδομένο, αν δεν έχεις να τα πληρώσεις τότε δεν προχωράς στην αλλαγή, τι να κάνει ο υπάλληλος του ΔΕΔΔΗΕ που του λες ότι δεν έχεις να πληρώσεις; Δεν είναι δική του απόφαση αυτό... Ο φίλος λέει ότι έπρεπε να κάνει αίτηση για να μάθει το κόστος για τις παροχές που ζητούσε, ενώ θα μπορούσε να τα βρει από τον τιμοκατάλογο.
sot_pal Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 Στις 7/11/2020 στις 6:49 ΜΜ, baskon είπε Να ρωτησω κάτι μήπως ξέρει κανείς. Οπου να ναι παραλαμβάνω το E208. Στη δουλεια μπορώ να φορτίζω. Στο σπίτι - μονακατοικια θέλω είτε να βαλω WALLBOX 7.4 kw,ή εστω μια απλή ενισχυμένη πρίζα Legrand Green, με ξεχωριστό 2.5αρι καλώδιο και ασφάλεια, να είμαι ησυχος.Το ερώτημα ειναι το εξής. Πως γινεται η κατασκευή; Πρεπει να φυγει επιπλέον καλώδιο από τον πινακα του σπιτιού; Επειδή εκεί που θέλω να το βάλω ειναι ακριβώς δίπλα στο ρολόι υπάρχει δυνατότητα να συνδεθει με κάποιο τρόπο απευθειας πάνω στο ρολόι ή κάτι τετοιο; Γιατί δε το βλέπω ιδιαιτερα ευκολο να τραβηχτει αποκλειστική παροχή από τον πίνακα χωρίς σκαψίματα..Όπως ξαναείπα και μια απλή ενισχυμενη πρίζα με ενα 2.5 αρι καλώδιο μου αρκεί. Δεν έχω διαθεση να γεμίσω το σπίτι 6αρια καλώδια που να φαίνονται-ουτε να σκαψω τους μισους τοίχους. Από την άλλη αν μπορεί να γίνει απευθειας σύνδεση πάνω στο ρολόι ή έστω μεσω ενδιαμεσου πίνακα που θα μπει κοντά στο ρολόι, παίζει ως ενδεχόμενο και το WALLBOX. O ΔΕΔΗΕ έχει κάποια πρόβεψη σχετικά με παρόμοιες εγκαταστάσεις; Επιπλέον οι ηλεκτρολόγοι κατέχουν απτο συγκεκριμένο θέμα η θα πρέπει να σκάσω πεντακοσάρικο σε εταιρία του τύπου ΦΟΡΤΙΖΩ; Καλησπέρα, επειδή σκέφτομαι κι εγώ για πρίζα Σούκο από το ρολόι της ΔΕΗ, τελικά τι έκανες? Υπάρχει τέτοια δυνατότητα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα