Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Στο νερό μπορείς να πάθεις μεγαλύτερη ζημιά. Σκέψου να χάνει το καζανάκι η να έχεις διαρροή και η δευα να μην μέτρα για τον α β λόγο. Καηκες!

Βρίσκεις υδραυλικό που βρίσκει επιδιορθώνει και πιστοποιεί την βλάβη και  απαλλάσσεσαι απο την παραπάνω χρέωση λόγω της βλάβης. 

• Απαντ. 359
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Βρίσκεις υδραυλικό που βρίσκει επιδιορθώνει και πιστοποιεί την βλάβη και  απαλλάσσεσαι απο την παραπάνω χρέωση λόγω της βλάβης. 

Δε νομιζω οτι απαλλασεσαι 100%,αλλα πληρωνεις λιγοτερο.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

ΑΣΧΕΤΑ από το χρονικό διάστημα που διαρκούσε η βλάβη ?

Πχ σπίτι στο χωριό !

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Στις περισσότερες ΔΕΥΑ, όπως και στην ΕΥΔΑΠ, αν προσκομίσεις βεβαίωση υδραυλικού για αφανή διαρροή μπορεί να σου κάνουν έκπτωση έως 40%, απαλλαγή δεν παίζει.

Επεξ/σία από Joshua21
  • Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Στις περισσότερες ΔΕΥΑ, όπως και στην ΔΕΥΑΠ, αν προσκομίσεις βεβαίωση υδραυλικού για αφανή διαρροή μπορεί να σου κάνουν έκπτωση έως 40%, απαλλαγή δεν παίζει.

True story, το είχε πάθει η μάνα μου με διαρροή μισό μέτρο μπροστά από το ρολόι, δεν υπήρχε η παραμικρή ένδειξη ακόμα και όταν ανοίξαμε το φρεάτιο

Πρακτικά αδύνατο να το διαπιστώσεις 

Το επιδιορθώσε, έκανε ένα χαρτί στην ΕΥΔΑΠ με μια έκθεση του μάστορα και έκοψαν ένα ποσοστό, δε θυμάμαι βέβαια πόσο ήταν αυτό, πάντως είχε πληρώσει κάνα 600αρι - 700αρι κερατιάτικα

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Malthador είπε

είτε ανά μήνα [δώδεκα (12) μηνιαίοι εκκαθαριστικοί λογαριασμοί]

ειναι σιγουρο αυτο? εγω τον εκανα μηνιαιο και παλι μου ερχεται εναντι. Τον εκανα μηνιαιο γιατι και σε μενα ηρθε εκκαθαριστικος 8 μηνων. Τα ρολογια ειναι εξω και ευκολα προσβασιμα για μετρηση. Ακομα και τωρα που το εκανα μηνιαιο δεν με αφηνει να δινω μετρηση καθε μηνα αλλα καθε 4μηνο οπως πριν.

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, WireFire είπε

ειναι σιγουρο αυτο? εγω τον εκανα μηνιαιο και παλι μου ερχεται εναντι. Τον εκανα μηνιαιο γιατι και σε μενα ηρθε εκκαθαριστικος 8 μηνων. Τα ρολογια ειναι εξω και ευκολα προσβασιμα για μετρηση. Ακομα και τωρα που το εκανα μηνιαιο δεν με αφηνει να δινω μετρηση καθε μηνα αλλα καθε 4μηνο οπως πριν.

Τυπογραφικό λάθος πρέπει να είναι οι 12 εκκαθαριστικοί.

Μπορείς πάντως ανά δίμηνο, την μία τηλεφωνικά μόνο την συγκεκριμένη ημέρα προγραμματισμένης καταμέτρησης (πχ στη δική μου παροχή Επόμενη Καταμέτρηση:17/12/2020), και άλλη μία ενδιάμεσα μέσω του site.

Ο μηνιαίος λογαριασμός πάντως έχει άλλο νόημα ύπαρξης, όχι αυτόν που νόμιζες.

Δημοσ.

Μπαινω στο σαητ της Δεδδηε και μου λεει  απο 7/12 εως 11/12 και ο τελευταιος λογαριασμος γραφει επομενη καταμετρηση 15/10. Οποτε παιρνω τηλεφωνο και τη δινω εγω στις 15 Οκτωβριου? 

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, WireFire είπε

Μπαινω στο σαητ της Δεδδηε και μου λεει  απο 7/12 εως 11/12 και ο τελευταιος λογαριασμος γραφει επομενη καταμετρηση 15/10. Οποτε παιρνω τηλεφωνο και τη δινω εγω στις 15 Οκτωβριου? 

Αν θέλεις να δίνεις ανα δίμηνο τότε να δώσεις και τηλεφωνικά στις 15/10, και ηλεκτρονικά από 07/12 έως 11/12.

• Thanks 1
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Στις περισσότερες ΔΕΥΑ, όπως και στην ΕΥΔΑΠ, αν προσκομίσεις βεβαίωση υδραυλικού για αφανή διαρροή μπορεί να σου κάνουν έκπτωση έως 40%, απαλλαγή δεν παίζει.

Δεν επιμένω ,δεν έχει  χρειαστεί να το κάνω αλλά μου έχουν πει για απαλλαγή .Μπορεί να το κατάλαβα εγώ λάθος.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε

Δεν επιμένω ,δεν έχει  χρειαστεί να το κάνω αλλά μου έχουν πει για απαλλαγή .Μπορεί να το κατάλαβα εγώ λάθος.

Καλό θα ήταν να μην αναπαράγουμε ως έγκυρο ότι ακούμε από δω και από κει χωρίς να το έχουμε επαληθεύσει.

Το τι ισχύει συγκεκριμένα για ΕΥΔΑΠ περιγράφεται στο παρακάτω έγγραφο:

https://www.eydap.gr/userfiles/47614413-661a-4fba-ba7c-a14f00cfa261/miosi_logariasmou.pdf

Δημοσ.

Από το Δεκέμβρη του 19 έχει χαλάσει το νυχτερινό ρολόι και είτε μέρα είτε νύχτα γράφει το ημερίσιο. 
Κάλεσα ΔΕΔΗΕ, μου λένε θα περάσουνε να το διορθώσουνε. Περνάνε 2-3 μήνες ξαναπαίρνω τηλέφωνο, μου λένε το ίδιο και ότι κάαααποια στιγμή θα έρθουν. Τους ρωτάω τι θα γίνει με το διάστημα αυτό που περνάει και πληρώνω κανονικό ρεύμα αντί για νυχτερινό, μου λένε θα πιστωθεί μετά. Του λέω ότι έχω άλλο πάροχο (Volterra), ε καλά μου λέει τότε δεν θα βρεις άκρη εύκολα...

Την προηγούμενη εβδομάδα ήρθαν τελικά από τον ΔΕΔΗΕ να αλλάξουν τα ρολόγια (σχεδόν ένα χρόνο μετά από την αναφορά βλάβης). Αλλάξαν όλα τα ρολόγια της πολυκατοικίας επειδή ήταν παλιά,  ο τύπος με το τρυπάνι όμως, μπήκε μέσα στο διαμέρισμα πίσω από τα ρολόγια. Έκανε μικρή τρύπα (γύρω στα 1-2 εκατοστά) και δεν το είπε την ώρα της ζημίας (λογικά το κατάλαβε και ο ίδιος ότι βγήκε στην από την άλλη πλευρά) αλλά όταν επέστρεψε ο ιδιοκτήτης (έλειπε την ώρα της εργασίας) είδε την τρύπα στο σαλόνι του.
Πήραμε τηλέφωνο τον ΔΕΔΗΕ και μας είπε να στείλουμε φωτογραφία με τη ζημιά που έκαναν. Έχει περάσει μια εβδομάδα και δεν έχουν απαντήσει ακόμα...
Τι να κάνω;
Να κλείσω την τρύπα μόνος μου και να το αφήσω έτσι; Για δικηγόρο είναι πολύ νομίζω για μια τρύπα 1-2 εκατοστών...

• Moderators
Δημοσ.
3 hours ago, Joshua21 said:

Εδώ και χρόνια την καταμέτρηση την δίνουμε στην εξυπηρέτηση πελατών της ΔΕΔΔΗΕ, σε οποιοδήποτε λογαριασμό και να κοιτάξεις θα δεις γραμμένα τα νούμερα. Και πάντα το σηκώνουν.

image.png.3fa6a84a3d9d65161033bf090765932e.png

Αυτά τα νούμερα είναι πανελλαδικά και τα καλείς για να δώσεις μέτρηση.

Για να ρωτήσεις πότε, γιατί και τι μέτρηση πήρε ο εργολάβος πρέπει να πάρεις στις κατά τόπου καταμετρήσεις. Και στην Κηφισιά τουλάχιστον δεν το σηκώνουν ποτέ.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Malthador είπε

Αυτά τα νούμερα είναι πανελλαδικά και τα καλείς για να δώσεις μέτρηση.

Το γνωρίζω, για αυτό στα έδειξα, αυτό νόμιζα πως ήθελες (να δώσεις μέτρηση).

6 λεπτά πριν, Malthador είπε

Για να ρωτήσεις πότε, γιατί και τι μέτρηση πήρε ο εργολάβος πρέπει να πάρεις στις κατά τόπου καταμετρήσεις. Και στην Κηφισιά τουλάχιστον δεν το σηκώνουν ποτέ.

Δεν νομίζω να υπάρχουν πλέον τοπικά τηλέφωνα καταμετρήσεων, δεν έχουν νόημα ύπαρξης, ακριβώς επειδή πλέον οι ενδείξεις δίνονται στην τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης πελατών ΔΕΔΔΗΕ.

Επίσης το ποια ακριβώς ήταν η τελευταία ένδειξη, το πότε την πήραν, και το πως, για όλα αυτά μπορεί να σε ενημερώσει η εξυπηρέτηση πελατών (τα "πανελλαδικά" νούμερα όπως τα ανέφερες).

Δημοσ.
21 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Εδώ και χρόνια την καταμέτρηση την δίνουμε στην εξυπηρέτηση πελατών της ΔΕΔΔΗΕ, σε οποιοδήποτε λογαριασμό και να κοιτάξεις θα δεις γραμμένα τα νούμερα. Και πάντα το σηκώνουν.

image.png.3fa6a84a3d9d65161033bf090765932e.png

Παρανοϊκό είναι που δεν πας να διαπιστώσεις μόνος σου αν η ένδειξη του μετρητή συμπίπτει με την τελευταία ένδειξη στο λογαριασμό σου, και αν ο μετρητής γράφει ή είναι κολλημένος.

Έχεις δίκιο και δεν ξέρω γιατί δεν το σκέφτηκα. Ο τελευταίος λογαριασμός δεν έχει την τελευταία ένδειξη του μετρητή, αλλά έλεγξα διαφορετικές μέρες το ρολόι και πράγματι γράφει ο μετρητής.

Παρόλα αυτά είναι σε πολύ κακή κατάσταση και χωρίς σφραγίδα το ρολόι (παραθέτω φωτογραφία). Οπότε να καλέσω στις βλάβες για να μου βάλουν σφραγίδα; πώς θα μου βάλουν σφραγίδα βέβαια χωρίς να μου αλλάξουν το συγκεκριμένο ρολόι δεν ξέρω. 

Screenshot 2020-10-08 at 1.41.11 μμ.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...