Προς το περιεχόμενο

Eπαγγελμα Σεφ


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπον  ειμαι 17  ετων και μου αρεσει να ασχολουμαι με την μαγειρικη. Σκεφτομαι να παω σε μια σχολη ωστε να γινει το επαγγελμα μου αλλα εχω ακουσει οτι οι συνθηκες εργασιας ειναι πολυ δυσκολες και ο μισθος τα πρωτα χρονια μικρος. Θα μπορουσε καποιος που ξερει να μου πει τι παιζει με τις σχολες που υπαρχουν (πχ ΙΕΚ ΑΚΜΗ κτλπ) και ποσο ευκολη ειναι η επαγγελματικη αποκαταση και η επιβιωση μεσα σε μια επαγγελματικη κουζινα? Ευχαριστω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι συνθήκες εργασίας όντως είναι δύσκολες, πίεση, ψηλές θερμοκρασίας και φουλ τρέξιμο, ο μισθός εκτός από εξαιρέσεις όντως τα πρώτα χρόνια είναι μικρός αλλά ανεβαίνει, η αποκατάσταση είναι εύκολη, η επιβίωση αν δεν ξέρεις τι θέλεις και αν δεν ξέρεις τι να περιμένεις και αν δεν το αγαπάς, δύσκολη. Υπάρχουν άπειρες σχολές μαγειρικής οι πιο αξιόλογες για μένα και από προσωπική εμπειρία και από φίλους είναι ΣΒΙΕ,ΔΕΛΤΑ,ΑΚΜΗ,LE MONDE. Κάνε μια επίσκεψη άκουσε τους όλους και προχώρα, μην ακούς τίποτα. Το σημαντικό είναι να το αγαπάς. Έβλεπα και στην σχολή τι γινόταν, το 90% δεν ξέρει ποια είναι πραγματικά η δουλειά , πολλοί λακίζουν, δεν έχω δει ούτε έναν γνωστό ή φίλο από την σχολή όμως που να θέλει και να μην δουλεύει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η λέξη σεφ είναι τυρακι και εμπορικοποιημενη οσο δεν παει. 
ο executive σεφ κανει τα παντα εκτος απο το να μαγειρευει.(στηνει την κουζινα εκ κατασκευης με σχέδια μαζί με τους μηχανικούς, κανει παραγγελιες συσκευων και μηχανηματων, κλεινει συμφωνιες με προμηθευτες, βγαζει budget, food cost, φτιαχνει το μενου, φτιαχνει προγραμματα για τις βαρδιες προσωπικού, ασχολείται με το HACCP, και τις άλλες πιστοποιήσεις, και πολλά άλλα που δεν παει το μυαλό σας.
o kitchen chef ειναι αλλος και κανει αλλη δουλεια. Ηγείται μέσα στην κουζίνα και έχει συγκεκριμένο ρόλο.
ο Α μάγειρας επίσης άλλο....κλπ κλπ.
οι περισσοτερες σχολες πουλάνε τον όρο σεφ, και πραγματικά αυτά που διδάσκουν δεν έχουν καμία μα καμία σχέση με όσα πραγματικά κάνει ένας κανονικός σεφ.

Έχω ακούσει αμέτρητες φορές άτομα 23-25-27 χρονών να λένε είναι σεφ. "Σεφ" σε καφέ μπαρ που σερβίρει κλαμπ σαντουιτς και ριζότο με βασικό μισθό γιατί φυσικά αυτά τα μαγαζιά δεν θα πληρώσουν χιλιάρικα σε κανονικό σεφ.

Καλή τύχη και αν αγαπάς αυτό που κάνεις θα πρέπει να ιδρώσεις μέσα στην κουζίνα και να ανεχτείς τα πάντα για να γίνεις καλύτερος και να ανέβεις.

Υ.Γ δεν εχω καμια σχεση με το επαγγελμα.

"όταν ψάχνεις σεφ, βρίσκεις μάγειρα και όταν ψάχνεις μάγειρα βρίσκεις λαντζιέρη"
Γ.Σ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...