Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας! Ενδιαφέρομαι να κάνω κάποιο σεμινάριο ώστε να με βοηθήσει να βρω πιο εύκολα δουλειά. 

Έχω τελειώσει πληροφορική και σκέφτομαι να αναζητήσω εργασία ως υπάλληλος γραφείου. Ποιο θεωρείτε ότι είναι πιο χρήσιμο σχετικά με αυτό το επάγγελμα; Τι γνώμη έχετε για το ERP (softone); Κάποιο άλλο που γνωρίζετε να χρησιμεύει; 

Το ECDL; 

Επίσης σκέφτομαι μήπως ασχοληθώ κάποιο άλλο επάγγελμα που να αποφέρει περισσότερες αποδοχές. Τι γνώμη έχετε για σεμινάρια BARISTA; 

Σεμινάρια MARKETING; 

Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο; 

Επεξ/σία από Ντίνα_2019
Δημοσ.

Περισσότερες αποδοχές μπορεί να σου προσφέρει το να φτιάχνεις καφέ προσωρινά, δέστο όμως μακροπρόθεσμα, στα 40 θα έχεις το ίδιο κουράγιο; Τις ίδιες ευκαιρίες δουλειάς;  Μπορείς να εξελιχθείς; Σε ενδιαφέρει να εξελιχθείς;

Εφόσον έχεις τελειώσει πληροφορική το ECDL σου είναι άχρηστο.

Μπες στο OTE Academy και ψάξε τα σεμινάρια για ΙΤ.
Ότι σου κάνει κουκου ψάχτο καλύτερα.

Εγώ θα σου πρότεινα να συνεχίσεις στον κλάδο, και να μην σταματήσεις να μαθαίνεις.

• Like 3
  • Moderators
Δημοσ.

Είναι τόσο πολλά και διαφορετικά τα πράγματα που μπορείς να κάνεις σε αυτόν τον κλάδο που πραγματικά είναι κρίμα να τον παρατήσεις. Εξαιρείται προφανώς το ενδεχόμενο να μη σου αρέσει και να θες να ασχοληθείς με κάτι άλλο. Τώρα για τις περισσότερες αποδοχές, για ποια δουλειά σκέφτεσαι;

• Like 1
Δημοσ.
Στις 22/8/2019 στις 4:48 ΜΜ, Ντίνα_2019 είπε

Καλησπέρα σας! Ενδιαφέρομαι να κάνω κάποιο σεμινάριο ώστε να με βοηθήσει να βρω πιο εύκολα δουλειά. 

Έχω τελειώσει πληροφορική και σκέφτομαι να αναζητήσω εργασία ως υπάλληλος γραφείου. Ποιο θεωρείτε ότι είναι πιο χρήσιμο σχετικά με αυτό το επάγγελμα; Τι γνώμη έχετε για το ERP (softone); Κάποιο άλλο που γνωρίζετε να χρησιμεύει; 

Το ECDL; 

Επίσης σκέφτομαι μήπως ασχοληθώ κάποιο άλλο επάγγελμα που να αποφέρει περισσότερες αποδοχές. Τι γνώμη έχετε για σεμινάρια BARISTA; 

Σεμινάρια MARKETING; 

Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο; 

Θα θεωρήσω πως δε σε πολυψήνει ο κλάδος γιατί αν σε έψηνε και ήσουν και καλή θα είχες ήδη δουλειά με αποδοχές και προοπτικές ανέλιξης που ο barrista δε βλέπει με το κυάλι.

Ψάξου για QA σε κάποια εταιρεία λογισμικού. Κώδικα δε θα γράφεις, τεχνικές απαιτήσεις χοντρές δεν έχει αλλά έχει ικανοποιητικά λεφτά καλές συνθήκες εργασίας και το πτυχίο πληροφορικής θα μετρήσει πολύ θετικά. Κι αν το παίξεις σωστά αποκτάς χρήσιμη εμπειρεία σε product που αργότερα μπορεί να σε εξελίξει σε κάτι καθαρά managerial.

Δημοσ.
Στις 25/8/2019 στις 12:57 ΠΜ, the other one είπε

Θα θεωρήσω πως δε σε πολυψήνει ο κλάδος γιατί αν σε έψηνε και ήσουν και καλή θα είχες ήδη δουλειά με αποδοχές και προοπτικές ανέλιξης που ο barrista δε βλέπει με το κυάλι.

Ψάξου για QA σε κάποια εταιρεία λογισμικού. Κώδικα δε θα γράφεις, τεχνικές απαιτήσεις χοντρές δεν έχει αλλά έχει ικανοποιητικά λεφτά καλές συνθήκες εργασίας και το πτυχίο πληροφορικής θα μετρήσει πολύ θετικά. Κι αν το παίξεις σωστά αποκτάς χρήσιμη εμπειρεία σε product που αργότερα μπορεί να σε εξελίξει σε κάτι καθαρά managerial.

QA δηλαδή έτσι να το γκουγκλαρω; Για να δω τι ακριβώς είναι. 

Στις 22/8/2019 στις 9:38 ΜΜ, Kercyn είπε

Είναι τόσο πολλά και διαφορετικά τα πράγματα που μπορείς να κάνεις σε αυτόν τον κλάδο που πραγματικά είναι κρίμα να τον παρατήσεις. Εξαιρείται προφανώς το ενδεχόμενο να μη σου αρέσει και να θες να ασχοληθείς με κάτι άλλο. Τώρα για τις περισσότερες αποδοχές, για ποια δουλειά σκέφτεσαι;

Μου αρέσει η γραμματειακή υποστήριξη και το να είμαι υπάλληλος γραφείου. 

Δυστυχώς δεν το εξασκησα το επάγγελμα της πληροφορικής όταν τελείωσα τη σχολή, διότι όλοι ήθελαν προϋπηρεσία, και τώρα ψάχνω λύσεις και τρόπους ώστε να μη χάσω άλλο χρόνο. 

Έχεις κάτι πιο συγκεκριμένο να προτείνεις; 

Δημοσ.

@Ντίνα_2019 

Ρίξε μια ματιά στο αεροδρόμιο, αν μένεις κοντά. Δες τις εταιρείες επίγειας εξυπηρέτησης αεροσκαφών, θα σου πιουν το αίμα είναι η αλήθεια αλλά θα έρθεις σε επαφή με πλήθος ανθρώπων και θα πάρεις ιδέες. Ως υπάλληλο γραφείου θα σε δηλώσουν πάντως άσχετα με το έργο που θα επιτελείς! 😁 

Δημοσ.
Στις 30/8/2019 στις 2:37 ΠΜ, Lasombra είπε

@Ντίνα_2019 

Ρίξε μια ματιά στο αεροδρόμιο, αν μένεις κοντά. Δες τις εταιρείες επίγειας εξυπηρέτησης αεροσκαφών, θα σου πιουν το αίμα είναι η αλήθεια αλλά θα έρθεις σε επαφή με πλήθος ανθρώπων και θα πάρεις ιδέες. Ως υπάλληλο γραφείου θα σε δηλώσουν πάντως άσχετα με το έργο που θα επιτελείς! 😁 

Στην εξυπηρέτηση στο αεροδρόμιο δεν είναι απαραίτητο να γνωρίζεις καλά ξένες γλώσσες; 

Δημοσ.

Υποθέτω πως όταν λες πως σου αρέσει η γραμματειακή υποστήριξη έχεις στο μυαλό σου γραμματεία διεύθυνσης σε κάποια πολυεθνική, κάτι σαν την Donna Paulsen, να σώζεις την εταιρία με τις φανταστικές σου ιδέες και τέτοια πράγματα. Όχι να σηκώνεις τηλέφωνα, να φτιάχνεις καφέδες, να κάνεις εξωτερικές δουλειές, τη βοηθό λογιστή, να ρίχνεις και κανένα σφουγγάρισμα.
Η γραμματεία διεύθυνσης είναι ζόρικο πράγμα και απαιτεί πολλά προσόντα.
Στην ίδια κατηγορία είναι το επάγγελμα του barista. Φαντάζεσαι να φτιάχνεις καφέ και να σε κοιτάνε με θαυμασμό για την τελειότητα που δημιούργησες. Όχι να είσαι σε έναν φούρνο στη γειτονιά, να φτιάχνεις 3 freddo ταυτόχρονα, να έχεις άλλους τρεις στη μηχανή, να πετάς στο σέικερ παγάκια και ταυτόχρονα να πιάνεις συζήτηση "Freddo, τι; Δεν υπάρχει Espresso με αφρόγαλα, Cappuccino λέγεται. Με μαύρη; Γλυκό; Μέτριο;".
Θέλω να σου πω, γιατί μάλλον είσαι μικρή, να μην έχεις μια στρεβλή εικόνα της κατάστασης και να μην φαντάζεσαι πράγματα όπως ότι θα κάνεις τη ζωή σου με το να είσαι γραμματέας σε ένα γραφείο ή μπαρίστα μέχρι τα 60 σου. (Δεν υποτιμώ τις συγκεκριμένες δουλειές. Και εμένα η σύζυγός μου γραμματέας είναι.

• Like 1
  • Thanks 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Έχω πτυχίο ΙΕΚ,με ειδικότητα Τεχνιτης Υποστήρηξης Συστημάτων Ηλεκτρονικού Υπολογιστή..αν συμψηφηστεί η πρακτική μου στην προ-υπηρεσία(1+κατι χρόνος) διαθέτω 3 χρόνια εμπειρίας, και αυτή τη στιγμή που μιλάμε είμαι σε διχασμό..είμαι σε μεγάλη εταιρία τεχνολογίας,δίχως όμως την προοπτική εξέλιξης και θέλω να φύγω..δεν ανοιγω νέο θέμα,γιατί είμαι πρακτικά σε παρόμοια κατάσταση με την TS..η μεγάλη μου απορία είναι στο οτι δεν ξέρω τι κλάδο να επιλέξω για την ΄΄εξηδήκευση΄΄

Δεν το έχω με τον προγραμματισμό, έχω τεράστια ευμάρεια λόγου και προσφέρω πολλές και άμεσες λύσεις στην εξυπηρέτηση - service των πελατών.

Έχει κανείς κάποια ιδέα, με το τι θα μπορούσα να επιλέξω ωστε να μου αποφέρει περισσότερα χρήματα,και μια καλύτερη δουλειά στο μέλλον;

Μπορώ να διαθέσω χρόνο και χρήματα και να επενδύσω σε εμένα,αρκεί να μην γίνει όλο αυτό χωρίς κανένα νόημα.

Σας ευχαριστώ όλους εδώ στο φόρουμ προκαταβολικά! 

*υστερόγραφό: με έχει καταβάλει ένα τεράστιο άγχος αυτές τις μέρες,αν δεν συγκεντρόσει αρκετές απαντήσεις το παρόν τόπικ θα παρακαλούσα τους moderators να μου επιτρέψουν να ανοίξω ένα νέο δικό μου topic καθαρά

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

@maparios

Στην εταιρεία που είσαι δεν μπορείς να ασχοληθείς με την εξυπηρέτηση πελατών; Ίσως δε χρειάζεται να αλλάξεις μαγαζί... Σε ενδιαφέρει η εξυπηρέτηση πελατών γενικότερα ή μόνο όσον αφορά τα προϊόντα τεχνολογίας; 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Lasombra είπε

@maparios

Στην εταιρεία που είσαι δεν μπορείς να ασχοληθείς με την εξυπηρέτηση πελατών; Ίσως δε χρειάζεται να αλλάξεις μαγαζί... Σε ενδιαφέρει η εξυπηρέτηση πελατών γενικότερα ή μόνο όσον αφορά τα προϊόντα τεχνολογίας; 

κατα κύριο λόγο για προϊόντα τεχνολογίας, αλλά ει μαι πολύ σίγουρος πως θα μπορούσα να αναλάβω την διαχείριση των προβλημάτων σαν υπεύθυνος καταστήματος, κάτι που ήδη κάνω όταν λείπει,αλλα με αποδοχές βασικού μισθού..

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, maparios είπε

κατα κύριο λόγο για προϊόντα τεχνολογίας, αλλά ει μαι πολύ σίγουρος πως θα μπορούσα να αναλάβω την διαχείριση των προβλημάτων σαν υπεύθυνος καταστήματος, κάτι που ήδη κάνω όταν λείπει,αλλα με αποδοχές βασικού μισθού..

Καλά, στη White Africa όλοι έτσι είμαστε... Με μισθό βασικού θα αναλάβεις ευθύνες κι αν τα καταφέρεις ισως τσεπώσεις κανα 100άρικο. Δεν ξέρω σε τι επίπεδα κυμαίνονται οι μισθοί της εξυπηρέτησης πελατών, αλλά δεν είμαι βέβαιος ότι θα βρεις αυτό που αναζητάς εντός συνόρων. Υπάρχουν εταιρείες που αναζητούν ελληνόφωνους με έδρα οπουδήποτε. Πέρυσι μιλούσα με μια ισπανική εταιρεία που έψαχνε ελληνόφωνους για εξυπηρέτηση πελατών και η δουλειά ήταν στα Fiji. Ο μισθός όμως ήταν σκατά και κει. Με μια σχετικά σύντομη έρευνα διαπίστωσα ότι δεν είχαν αγοραστική δύναμη αυτά που μου έδιναν ούτε οι συνθήκες ήταν καλύτερες από δω. Γενικά, πιστεύω θα βρεις στην εξυπηρέτηση πολλές δουλειές, από την άλλη δε νομίζω να σε κάνει κάποιος υπεύθυνο καταστήματος με δυνατό μισθό επειδή λύνεις προβλήματα... 

Θα σου έλεγα να πας στο αεροδρόμιο στην επίγεια εξυπηρέτηση αλλά καλύτερα να πας σε εμπόλεμη ζώνη. Θα σου έλεγα να πας στην ΤΝΤ (μεταφορική) αλλά καλύτερα να πας σε εμπόλεμη ζώνη. Θα σου έλεγα να πας σε τουριστικό αλλά θα πάρεις βασικό. Η Αεροπορία Αιγαίου ζητά συνέχεια άτομο στην εξυπηρέτηση πελατών αλλά με τρομάζει το ότι μου έρχεται email κάθε 2 εβδομάδες... Δοκίμασε σε καμιά siemens, intracom/lot, ή καμιά τέτοια εταιρεία, ίσως βρεις κάτι αξιόλογο... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η εξυπηρέτηση πελατών πουθενά δεν πληρώνεται σε σχέση με άλλες ειδικότητες , πέρα από την κοινωνικότητα σου προσπάθησε να γίνεις πολύ καλός σε κάποιον τομέα. (εξειδίκευση)

Για να γίνεις υπεύθυνος καταστήματος σε αλυσίδα , θέλει πολλά χρόνια προϋπηρεσίας και οι μισθοί δεν είναι και τόσο μεγάλοι.

Επεξ/σία από jgeorgiou
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@maparios

Δεν είσαι σε διχασμό, αλλά σε δίλημμα.  

Επίσης μάλλον θέλεις να πείς οτι έχεις ευφράδεια λόγου και όχι ευμάρεια

Επεξ/σία από prometheas
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...