Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το μοντέλο των 55 ιντσών τεχνολογίας OLED δεν είναι το μοναδικό εντυπωσιακό monitor που ανακοίνωσε τελευταία η Alienware.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακό σε χαρακτηριστικά και δυνατότητες είναι και το νέο gaming monitor της εταιρείας, AW3420DW. Πρόκειται για μία οθόνη με κυρτό πάνελ 1900R τεχνολογίας Nano Color IPS που καλύπτει το 98% και το 134,5% των χρωματικών προτύπων DCI-P3 και sRGB αντίστοιχα.

Η οθόνη AW3420DW έχει διαγώνιο 34 ιντσών, υποστηρίζει ανάλυση 3440 x 1440 pixels και επιδεικνύει refresh rate 120Hz, ενώ υποστηρίζει και τη τεχνολογία G-Sync της Nvidia.

AW3420dw_2.jpg.16d1deaa47591aee7fbf63fda37faa33.jpg

Οι γωνίες θέασης είναι 178°/ 178°, ο λόγος αντίθεσης είναι 1000:1 και η φωτεινότητα φτάνει τα 350nits ενώ η εταιρεία κάνει λόγο για «fast response time» χωρίς ωστόσο να αναφέρει κάτι πιο συγκεκριμένο.

AW3420dw_1.jpg.6b0b2940465ca3f7c201870d64474206.jpg

Η οθόνη εξοπλίζεται με φωτισμό RGB AlienFX και από άποψη συνδεσιμότητας διαθέτει DisplayPort 1.2 και HDMI 1.4 καθώς και υποδοχές 3.5mm αλλά και τέσσερις USB 3.0 (η μία είναι upstream). Η βάση της επίσης είναι ρυθμιζόμενη. Η οθόνη Alienware AW3420DW θα διατεθεί στις 28 Αυγούστου με τιμή $1499.

AW3420DW
Panel 34" IPS
Native Resolution 3440 × 1440
Maximum Refresh Rate 120 Hz overclocked
Response Time Fast
Brightness 350 cd/m²
Contrast 1000:1
Viewing Angles 178°/178° horizontal/vertical
Curvature 1900R
Pixel Pitch 0.233 mm
Pixel Density 109 ppi
Anti-Glare Coating Yes
Color Gamut 134.5% sRGB
98% DCI-P3
Dynamic Refresh Rate NVIDIA G-Sync
Inputs 1 × DP 1.2
1× HDMI 1.4
USB Hub 4-port USB 3.0 hub,
one USB Type-B upstream port
Audio audio in/out ports
Power Consumption Idle: 0.3 W
Typical: 58 - 110 W
RGB Lighting AlienFX programmable RGB LED lighting
Launch Price $1499.99

Anandtech

TechPowerUp

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, ThReSh είπε

8bit πάλι ή 10bit?

Χωρίς να είμαι απολύτως σίγουρος, πρέπει να χρησιμοποιεί το ίδιο πάνελ με την LG 34GK950G. Επομένως 8-bit.

*edit

Διόρθωσα επίσης τον τίτλο (WQHD).

• Super Moderators
Δημοσ.
4 minutes ago, voltmod said:

Χωρίς να είμαι απολύτως σίγουρος, πρέπει να χρησιμοποιεί το ίδιο πάνελ με την LG 34GK950G. Επομένως 8-bit.

Damn, 1500$ για 8bit...

• Like 2
  • Sad 2
Δημοσ.

Πρέπει να το πάρω απόφαση, δεν πρόκειται ποτέ να δούμε σωστό hdr σε normal τιμή σε οθόνη pc..ξέρω είναι νωρίς ακόμη, έχει θέματα η υλοποίηση του ακόμα σε windows, μικρό ενδιαφέρον από τους καταναλωτές κτλ κτλ αλλά αλλά αλλά υποτίθεται πως πάμε μπροστά. Και αυτή η αντίθεση των 1000:1 δεν τρώγεται με τίποτα στις ips. Πρέπει επιτέλους να κάνει κάτι η LG με το θέμα. Μας αρμέγουν με τα διάφορα καλούδια όπως τα hz και τα g-sync αλλά κάτι που να πεις οκ αξίζει σίγουρα τα χρήματα του δεν υπάρχει, φτάσανε στο σημείο να ζητάνε πάνω από 1500 ευρώ για οθόνες των 32 ιντσών μέτριας ποιότητας απεικόνισης που για να χρυσώσουν το χάπι πετάνε πέρα δώθε λαμπάκια rgb.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, voltmod είπε

Αυτό χρησιμοποιεί. Το οποίο, λόγω του gsync module, το έχουν κατεβάσει στα 120hz (από τα 144).

Αντιθέτως, το freesync μοντέλο της lg είναι το πρώτο native ultrawide@144hz. Εκεί δεν υπάρχει ο περιορισμός του gsync, οπότε έχεις όλα τα hz.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, devilfish είπε

4k 1440p?  κατι δεν κολλαει εδω!

Ειναι λαθος marketing. Το 4K ειναι 8 εκατομμυρια pixels το 3440x1440 ειναι 5 εκατομμυρια. 4K ultrawide ειναι οθονη με αναλυση 5120x2160.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
15 minutes ago, ThReSh said:

Damn, 1500$ για 8bit...

Ναι ενώ όλα τ' άλλα... 350 nits? HDR? DP 1.2????? 100Hz (120OC?)

Πόσο πιο περσινά ξινά σταφύλια δηλαδή?

16 minutes ago, music_lover said:

Πρέπει να το πάρω απόφαση, δεν πρόκειται ποτέ να δούμε σωστό hdr σε normal τιμή σε οθόνη pc..ξέρω είναι νωρίς ακόμη, έχει θέματα η υλοποίηση του ακόμα σε windows, μικρό ενδιαφέρον από τους καταναλωτές κτλ κτλ αλλά αλλά αλλά υποτίθεται πως πάμε μπροστά. Και αυτή η αντίθεση των 1000:1 δεν τρώγεται με τίποτα στις ips. Πρέπει επιτέλους να κάνει κάτι η LG με το θέμα. Μας αρμέγουν με τα διάφορα καλούδια όπως τα hz και τα g-sync αλλά κάτι που να πεις οκ αξίζει σίγουρα τα χρήματα του δεν υπάρχει, φτάσανε στο σημείο να ζητάνε πάνω από 1500 ευρώ για οθόνες των 32 ιντσών μέτριας ποιότητας απεικόνισης που για να χρυσώσουν το χάπι πετάνε πέρα δώθε λαμπάκια rgb.

34"*
Και αυτό το HDR στα Windows πόσα χρόνια θέλουν να το φτιάξουν?

• Like 2
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, voltmod είπε

*edit

Διόρθωσα επίσης τον τίτλο (WQHD).

Ειναι το νεο Πανελ της LG που εχει το 34gk950F και G ... Ειναι 8bit frc δλδ 10 bit ομως για αλλη μια φορα δεν έχουν βαλει πανω το Gsync module v.2 για αυτο και βλεπουμε Dp 1.2 και οχι 1.4

Με λιγα λογια ειναι ενα μικρο ρετουσαρισμα της aw3418dw η οποια εχει το προηγουμενο πανελ της LG ομως δεν εχει κανενα νοημα περα απο εμφανήση διοτι το G sync module ακολουθει τους δικούς του κανονες οπως πχ. Dp 1.2 8bit . 

Θα ειχε λογο και υπαρξη αγορας η αναβαθμισης αν ειχε το g sync v2.0 ομως αυτο το εχουν στα Ποιο ακριβα μοντελα τους πχ το νεο VA Asus ultrawide 200+ hz gsync HDR v.2 ομως δεν εχουν κοστος 1.500 εχουν τα διπλα.

Οποτε απο μονο του το νεο nano ips panel δεν λεει απολυτος τιποτα ποσο μαλλον οταν η dell δε εχει gamma settings στα g sync ultrawide της.

20 λεπτά πριν, GeorgeMan είπε

Ναι ενώ όλα τ' άλλα... 350 nits? HDR? DP 1.2????? 100Hz (120OC?)

Πόσο πιο περσινά ξινά σταφύλια δηλαδή?

34"*
Και αυτό το HDR στα Windows πόσα χρόνια θέλουν να το φτιάξουν?

Δουλευει μια χαρα το HDR στα windows σε μενα τουλαχιστον.

46 λεπτά πριν, ThReSh είπε

8bit πάλι ή 10bit?

Αν ειναι g sync v.1 σιγουρα 8 bit αν και το πανελ ειναι 10 bit

38 λεπτά πριν, music_lover είπε

Να πω την αλήθεια μου το HDR σε μονιτορ τοσο κοντα στα ματια ποτε δεν μου κανε κλικ. Αυτο που ψαχνω ειναι ενα gaming monitor που να εχει καλη εικονα 10 bit colours. Calibrated να μην εχει τα γνωστα θεματα cloud light bleed tearing κλτ κτλ .

Σε πανελ μονιτορ η εχω δει ωραια εικονα σε Asus pro art ultrawide η εχω δει καλες επιδόσεις στυλ aw3418dw αλλα με μετρια εικονα.

Θα ηθελα δλδ ενα πανελ 10 bit 3440x1440 calibrated να ειναι στα 100hz με g sync . αλλα δεν το βλέπω. Εβγαλαν κατι νεα πανελ για gamers μονο που ειναι VA.

42 λεπτά πριν, DEADLAZARUS είπε

Αυτό χρησιμοποιεί. Το οποίο, λόγω του gsync module, το έχουν κατεβάσει στα 120hz (από τα 144).

Αντιθέτως, το freesync μοντέλο της lg είναι το πρώτο native ultrawide@144hz. Εκεί δεν υπάρχει ο περιορισμός του gsync, οπότε έχεις όλα τα hz.

Εχεις δικιο σε ολα μονο που τα 120 εφοσον ολα δειχνουν οτι φοραει το παλιο gsync v1 ειναι σιγουρα 120oc οποτε ειναι λαχειο σε τι g sync module θα πεσεις ναι μεν η οθονη ειναι 144hz στο χαλαρο ομως οι περισσότεροι που εχουν Gsync 120oc σε aw3418dw εχουν θέματα η απλα δεν κατάλαβαν το tearing κατα το gaming.

49 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Damn, 1500$ για 8bit...

Δεν υπαρχει περίπτωση να μείνει 1.500 πανω απο 3 μηνες. Οταν το ιδιο πανελ ακριβός της LG 950g εχει 1.000.  Αυτη η τιμη ειναι για Alienware φανατικους που θα την θελουν day 1 λογο εμφάνισης.

• Like 2
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Agony είπε

Ειναι το νεο Πανελ της LG που εχει το 34gk950F και G ... Ειναι 8bit frc δλδ 10 bit ομως για αλλη μια φορα δεν έχουν βαλει πανω το Gsync module v.2 για αυτο και βλεπουμε Dp 1.2 και οχι 1.4

Με λιγα λογια ειναι ενα μικρο ρετουσαρισμα της aw3418dw η οποια εχει το προηγουμενο πανελ της LG ομως δεν εχει κανενα νοημα περα απο εμφανήση διοτι το G sync module ακολουθει τους δικούς του κανονες οπως πχ. Dp 1.2 8bit . 

Θα ειχε λογο και υπαρξη αγορας η αναβαθμισης αν ειχε το g sync v2.0 ομως αυτο το εχουν στα Ποιο ακριβα μοντελα τους πχ το νεο VA Asus ultrawide 200+ hz gsync HDR v.2 ομως δεν εχουν κοστος 1.500 εχουν τα διπλα.

Οποτε απο μονο του το νεο nano ips panel δεν λεει απολυτος τιποτα ποσο μαλλον οταν η dell δε εχει gamma settings στα g sync ultrawide της.

Δουλευει μια χαρα το HDR στα windows σε μενα τουλαχιστον.

Αν ειναι g sync v.1 σιγουρα 8 bit αν και το πανελ ειναι 10 bit

Να πω την αλήθεια μου το HDR σε μονιτορ τοσο κοντα στα ματια ποτε δεν μου κανε κλικ. Αυτο που ψαχνω ειναι ενα gaming monitor που να εχει καλη εικονα 10 bit colours. Calibrated να μην εχει τα γνωστα θεματα cloud light bleed tearing κλτ κτλ .

Σε πανελ μονιτορ η εχω δει ωραια εικονα σε Asus pro art ultrawide η εχω δει καλες επιδόσεις στυλ aw3418dw αλλα με μετρια εικονα.

Θα ηθελα δλδ ενα πανελ 10 bit 3440x1440 calibrated να ειναι στα 100hz με g sync . αλλα δεν το βλέπω. Εβγαλαν κατι νεα πανελ για gamers μονο που ειναι VA.

Εχεις δικιο σε ολα μονο που τα 120 εφοσον ολα δειχνουν οτι φοραει το παλιο gsync v1 ειναι σιγουρα 120oc οποτε ειναι λαχειο σε τι g sync module θα πεσεις ναι μεν η οθονη ειναι 144hz στο χαλαρο ομως οι περισσότεροι που εχουν Gsync 120oc σε aw3418dw εχουν θέματα η απλα δεν κατάλαβαν το tearing κατα το gaming.

Δεν υπαρχει περίπτωση να μείνει 1.500 πανω απο 3 μηνες. Οταν το ιδιο πανελ ακριβός της LG 950g εχει 1.000.  Αυτη η τιμη ειναι για Alienware φανατικους που θα την θελουν day 1 λογο εμφάνισης.

Η δικιά μου τρέχει στα 120 χωρίς θέματα. Με oc από τα 100.

Είχα την εντύπωση ότι η αναθεωρημένη έκδοση της Alienware έχει native 120hz. Αν μιλάμε για 100 με δυνατότητα (χωρίς, όμως, να είναι σίγουρο) oc στα 120, i stand corrected👍.

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, music_lover είπε

Συγγνώμη, ποια είναι η normal τιμή για εσένα για τέτοια monitors; Btw η LG έχει τα καλύτερα hdr panels την τελευταία 3-4ετια. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, M A T R I X είπε

Συγγνώμη, ποια είναι η normal τιμή για εσένα για τέτοια monitors; Btw η LG έχει τα καλύτερα hdr panels την τελευταία 3-4ετια. 

ΨευδοHDR 400nits ενώ το minimum σε ips panels panel είναι τα 1000nits? Ας έβγαζαν καμία στα 600nits τουλάχιστον, θα το τρώγαμε..δεν ξέρω ποία ειναι η normal τιμή γενικά αλλά 1500+ είναι σίγουρα πολλά για pc monitor, δεν αξίζουν.

Επεξ/σία από music_lover
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...