Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμενα ηδη δυο κινητα παθαν burn in. Δεν ακουμπαω oled και ας ειναι μακραν οτι καλύτερο σε εικονα... 

Οι νεοι κατοχοι μην χαιρεστε ακομα οτι δεν το παθατε. Καθίστε να συμπληρώσετε δυο τρία χρονακια πρωτα.... 

Επεξ/σία από pacahontas III milagros
  • Like 1
  • Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Η παραπάνω τεχνολογία θεωρείται ίσως προχωρημένη αλλά νομίζω ότι το μεγάλο ατού αποτελεί η ενεργειακή κατανάλωση και η ζωντάνια στα χρώματα...

Δημοσ.

Έχω τα τελευταία χρόνια μόνο κινητά με OLED. δεν έχω πάθει πότε burn in. Το έχω δει όμως σε εκθεσιακές συσκευές σε ελληνικά καταστήματα που δεν είχαν ενεργοποιημένο το demo και έμενε η οθόνη στάσιμη.

Η τεχνολογία της samsung όμως δεν καταλαβαίνετε τι θα κάνει. Θα εξαλείψει το πρόβλημα με το burn in από την κατασκευή της. Αν μετρηθούν και οι θεωρητικές τιμές φωτεινότητας θα μιλάμε για τα πιο φωτεινά πάνελ με διαφορά από τους υπόλοιπους κατασκευαστές. Συνεπώς η προσωρινή εγκατάλειψη των OLED της samsung και η ενασχόλησή της με τo quantum dot, για μια εταιρία που είχε επενδύσει πρωτοπόρος στο OLED, σημαίνει ότι είχαν κάτι τέτοιο στα σκαριά και απλώς περίμεναν την τεχνογνωσία για να ξεκινήσουν την μαζική παραγωγή. Το άρθρο επιβεβαιώνει ότι η μαζική παραγωγή είναι καθ οδόν και περιμένουμε τα πρώτα συγκριτικά για να δούμε τις τιμές. Εκτιμώ ότι θα είναι υψηλές και περιμένουμε τις πρώτες προσφορές αφού μαζική παραγωγή σημαίνει ότι θα βγουν αρκετά μοντέλα. Ενδέχεται η samsung να καταφέρει ότι είχε καταφέρει με τις OLED οθόνες των κινητών της πριν μια δεκαετία (εποχή πριν το android), την αποκλειστική πρωτοκαθεδρία της μέχρι ο υπόλοιπος ανταγωνισμός να την φτάσει. 

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, hyperlost είπε

Έχω τα τελευταία χρόνια μόνο κινητά με OLED. δεν έχω πάθει πότε burn in. Το έχω δει όμως σε εκθεσιακές συσκευές σε ελληνικά καταστήματα που δεν είχαν ενεργοποιημένο το demo και έμενε η οθόνη στάσιμη.

Η τεχνολογία της samsung όμως δεν καταλαβαίνετε τι θα κάνει. Θα εξαλείψει το πρόβλημα με το burn in από την κατασκευή της. Αν μετρηθούν και οι θεωρητικές τιμές φωτεινότητας θα μιλάμε για τα πιο φωτεινά πάνελ με διαφορά από τους υπόλοιπους κατασκευαστές. Συνεπώς η προσωρινή εγκατάλειψη των OLED της samsung και η ενασχόλησή της με τo quantum dot, για μια εταιρία που είχε επενδύσει πρωτοπόρος στο OLED, σημαίνει ότι είχαν κάτι τέτοιο στα σκαριά και απλώς περίμεναν την τεχνογνωσία για να ξεκινήσουν την μαζική παραγωγή. Το άρθρο επιβεβαιώνει ότι η μαζική παραγωγή είναι καθ οδόν και περιμένουμε τα πρώτα συγκριτικά για να δούμε τις τιμές. Εκτιμώ ότι θα είναι υψηλές και περιμένουμε τις πρώτες προσφορές αφού μαζική παραγωγή σημαίνει ότι θα βγουν αρκετά μοντέλα. Ενδέχεται η samsung να καταφέρει ότι είχε καταφέρει με τις OLED οθόνες των κινητών της πριν μια δεκαετία (εποχή πριν το android), την αποκλειστική πρωτοκαθεδρία της μέχρι ο υπόλοιπος ανταγωνισμός να την φτάσει. 

Μιλάμε ότι θα βάλει με αυτή την τεχνολογία και τις OLED στα PC monitors!!!

Ακόμα και burn in να έχουν, θα γίνεται μέσα σε χρόνια λειτουργίας σε PC!

Game over σου λέω!!!

https://www.zdnet.com/article/fear-and-trembling-lg-display-faces-the-axe-for-oled-tv-burn-in-and-market-squeeze/

When the news of QD-OLED first came out, there was disbelief within LG and then panic, according to LG insider

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.

Εγώ με την Β6v με 100δες ώρες παιχνιδιών (τεμάτισα μεταξύ άλλων το GTA 5, το witcher 3, AC Odyssey κ.α) δεν έιχα το παραμικρό πρόβλημα, και ας ήταν κάποια παιχνίδια σε HDR.

Όμως τη ζημιά μου την έκανε το λογότυπο του MAD πάνω αριστερά και του shopping star κάτω δεξιά που έβλεπε η γυναίκα.

Την άλλαξα με την B8v και τώρα προσέχω για να έχω..
Αν είναι να βάλω MAD κάνω zoom για να μη φαίνεται το λογότυπο και όταν παρακολουθώ τηλεοπτικό σήμα βάζω την εξικονόμηση ενέργειας στο Μέγιστο που ρίχνει την φωτεινότητα αρκετά. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μόνο oled και σε tv και σε κινητά αν δε θέλουμε να βλέπουμε το γκρι για μαύρο. 

Αντε να πέσουν οι τιμές να πάρουμε καμία 65αρα 

Επεξ/σία από adi32
Δημοσ.

Παίζει του χρόνου να βγαλει σε 48 ιντσες. Αν έχει και HDMI 2.1 το σκέφτομαι για PC monitor και ας αντέξει 3 χρόνια.

Από την κατάλληλη απόσταση βέβαια. Μην τυφλωθουμε κιόλας.

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, Stefasteri είπε

Ένα καλό.μοντελο για 55"-60" tv με oled δοκιμασμένη πιο θα προτείνατε; Ή να περιμένω για samsung με blue dot?

και να περιμένεις οι πρώτες Samsung quantum dot OLED θα είναι (παν)ακριβες, οπότε θα περιμένεις πολύ... Καλύτερα να πάρεις OLED με προσφορά σαν αυτή ώστε να σκέφτεσαι ότι την πήρες σε καλή τιμή. 

Δημοσ.
Στις 22/8/2019 στις 1:01 ΜΜ, jimmyrock είπε

Ενδιαφέρον. Να υπάρξει ανταγωνισμός ώστε να πέσουν οι τιμές και να πάρουμε κάποια στιγμη oled. Προσωπικα ενδιαφέρομαι μόνο για sony oled γιατί πιστεύω έχουν τους καλύτερους επεξεργαστές και κατ'επέκταση την ποιοτικοτερη εικόνα ..

Φίλε μου ποιοτικότερη εικόνα οταν φοράει πάνελ της lg δεν νομίζω να δεις διαφορά! Τώρα όσον αφορά την κίνηση εικόνας μπορεί και να υπάρχει μια διαφορα που να διακρίνετε μόνο σε τεσταρισματα! Ήμουν υποστηρικτης της Sony και την σέβομαι σίγουρα αλλα το οτι η lg απο τότε που έφερε τις oled δεν υπάρχει κατι καλύτερο σε ποιότητα έστω και ας εχουν τα θεματάκια τους που σιγά σιγά παίρνουν κάποιες βελτιώσεις. Επίσης στο rtings καλύτερες έχουν τις lg απο τις Sony! Αν ειναι να πας σε oled σίγουρα να πας σε lg γιατί έχουν πολυ καλο servise χωρις να σου κάνουν σκηνές οταν υπάρχει πρόβλημα κάτι που δεν εχει η Sony.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Καθολου ασχημο ως ιδεα οι QD-OLED, ειμαι ομως περιεργος τι θα κανει με τις micro-led τωρα η Samsung...θα συνεχισει την αναπτυξη τους ωστε να γινουν προσιτες η θα τις φαει η μαρμαγκα.

• Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Messi_7 είπε

Φίλε μου ποιοτικότερη εικόνα οταν φοράει πάνελ της lg δεν νομίζω να δεις διαφορά! Τώρα όσον αφορά την κίνηση εικόνας μπορεί και να υπάρχει μια διαφορα που να διακρίνετε μόνο σε τεσταρισματα! Ήμουν υποστηρικτης της Sony και την σέβομαι σίγουρα αλλα το οτι η lg απο τότε που έφερε τις oled δεν υπάρχει κατι καλύτερο σε ποιότητα έστω και ας εχουν τα θεματάκια τους που σιγά σιγά παίρνουν κάποιες βελτιώσεις. Επίσης στο rtings καλύτερες έχουν τις lg απο τις Sony! Αν ειναι να πας σε oled σίγουρα να πας σε lg γιατί έχουν πολυ καλο servise χωρις να σου κάνουν σκηνές οταν υπάρχει πρόβλημα κάτι που δεν εχει η Sony.

Γούστα είναι αυτά φίλε αλλά πιστεύω οπως τονισα και στο προηγούμενο μήνυμα ότι ο επεξεργαστής κάνει την διαφορά. Οι επεξεργαστές τις sony είναι με διαφορά οι πιο προηγμενοι τεχνολογικα με αποτέλεσμα παρότι φοράνε πάνελ της lg η ποιότητα εικόνας που αποδίδουν είναι καλύτερη έστω οριακα... Ωστόσο και τα μοντέλα που αναφέρεις της lg είναι αρκετά καλά. Στα περισσότερα συγκριτικά τεστ οι oled της sony ειναι μπροστά... αλλα ο καλυτερος κριτης είναι τα μάτια μας.. Σίγουρα πάντως όποια oled επιλέξει κάποιος είτε sony είτε lg Panasonic η Philip's μόνο κερδισμένος βγαίνει 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Messi_7 είπε

Ειναι πολυ σοβαρό αυτο με το service ειδικά με τις oled που είναι ενα ευαίσθητο και ευπαθες προιον. Μακαρι να βγάλει η samsung νεα τεχνολογία χωρις το μονιμο φοβο burn in γιατι μιλαμε μακραν για τη καλύτερη εικονα που μπορούμε να πάρουμε απο μια τηλεόραση! 

Επεξ/σία από pacahontas III milagros
Δημοσ.
9 ώρες πριν, k_dinos είπε

Εγώ με την Β6v με 100δες ώρες παιχνιδιών (τεμάτισα μεταξύ άλλων το GTA 5, το witcher 3, AC Odyssey κ.α) δεν έιχα το παραμικρό πρόβλημα, και ας ήταν κάποια παιχνίδια σε HDR.

Όμως τη ζημιά μου την έκανε το λογότυπο του MAD πάνω αριστερά και του shopping star κάτω δεξιά που έβλεπε η γυναίκα.

Την άλλαξα με την B8v και τώρα προσέχω για να έχω..
Αν είναι να βάλω MAD κάνω zoom για να μη φαίνεται το λογότυπο και όταν παρακολουθώ τηλεοπτικό σήμα βάζω την εξικονόμηση ενέργειας στο Μέγιστο που ρίχνει την φωτεινότητα αρκετά. 

Να σε ρωτήσω. Τα έπαιζες με controller ή τραπεζάκι μπροστά και ασύρματο mouse - keyboard?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, thanosAIAS είπε

Να σε ρωτήσω. Τα έπαιζες με controller ή τραπεζάκι μπροστά και ασύρματο mouse - keyboard?

Με controller στο xbox, mouse μόνο στο pc σε γραφείο με monitor 

Επεξ/σία από k_dinos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...