Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Την ώρα που η Samsung Display, θυγατρική της Samsung Electronics, μειώνει σταδιακά την παραγωγή πάνελ τεχνολογίας «LCD» (Liquid Crystal Display), παράλληλα καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες να παράγει σε μεγαλύτερες ποσότητες πάνελ τεχνολογίας «QD-OLED» (Quantum-Dot Organic Light-Emitting Diode).

Ο CEO της Samsung Display, Lee Dong-hoon, δήλωσε στην εφημερίδα The Korea Herald ότι «η εταιρεία καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες» για να λανσάρει πάνελ τεχνολογίας QD-OLED στο εγγύς μέλλον. Παρόλα αυτά, η μητρική εταιρεία δεν έχει ακόμα επιβεβαιώσει οποιοδήποτε επενδυτικό σχέδιο για την παραγωγή οθονών τεχνολογίας QD-OLED μέχρι στιγμής. Αποφασίστηκε πάντως αυτό το μήνα να κλείσει μία από τις γραμμές παραγωγής LCD Gen.8.5 με μηνιαία παραγωγή 90 χιλιάδων μονάδων στην πόλη Asan, της επαρχίας Chungcheong και τον ερχόμενο μήνα να κλείσει μία ακόμα γραμμή παραγωγής 30 χιλιάδων μονάδων.

Η Νοτιοκορεάτικη εταιρεία συνήθιζε να παράγει 250 χιλιάδες πάνελ τεχνολογίας LCD στις γραμμές παραγωγής της στη Νότιο Κορέα σε μηνιαία βάση. Τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Samsung Display πρόκειται να μετατρέψει μία από τις γραμμές παραγωγής που προορίζεται να κλείσουν σε γραμμή παραγωγής πάνελ τεχνολογίας QD-OLED.  

Στα τέλη της περασμένης χρονιάς, κυκλοφόρησαν φήμες που ήθελαν την θυγατρική της Samsung Electronics να πραγματοποιεί επενδύσεις σχεδόν $8,3 δισεκατομμυρίων στη τεχνολογία QD-OLED τον Απρίλιο που μας πέρασε, ωστόσο δεν φαίνεται να έχει γίνει κάτι τέτοιο μέχρι σήμερα.

OLED_LCD_oled_panel.jpg.925f6e7ffebbcadfa5b03606d91c1c30.jpg

Η τεχνολογία QD-OLED είναι ένα υβρίδιο των τεχνολογιών Quantum Dot και Organic Light-Emitting Diode και με απλά λόγια χρησιμοποιεί μπλε αυτόφωτα εικονοστοιχεία OLED πάνω από τα οποία έχει τοποθετήσει ένα κόκκινο και ένα πράσινο χρωματικό φίλτρο Quantum Dot (ink-jet printed στο πάνελ τεχνολογίας OLED με τη χρήση τεχνολογίας εκτύπωσης ink-jet σε συνεργασία με την Kateeva) για τη μετατροπή του μπλε φωτός σε κόκκινο και πράσινο. Το πιθανότερο είναι ότι η Samsung Electronics θα χρησιμοποιήσει τη τεχνολογία στις νέες τηλεοράσεις της, για να διατηρήσει την ηγετική της θέση στην αγορά.

Η τεχνολογία QD-OLED καταναλώνει λιγότερη ενέργεια από τη τεχνολογία LCD, και λέγεται ότι θα δώσει τη δυνατότητα στη Samsung να ξεπεράσει σε φωτεινότητα και χρωματική απεικόνιση τις τηλεοράσεις της LG Display.

180329_QD_OLED.png.36a02a81762e414b7fba7702215c880f.png

The Korea Herald

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

• Like 1
  • Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ε λογικο αργησε μερικα χρονακια και απο πρωτη εταιρια στον τομεα αυτον την πηρε το κεφαλι η lg,QLED ΚΑΙ ΧΑΖΟΜΑΡΕς

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αγαπημένες LCD μετά απο "αιώνες" υπηρεσίας σας αφήνουν οι κακές παλιοεταιρίες.... 🔚spacer.png

Επεξ/σία από ELMastas
  • Like 2
  • Sad 1
Δημοσ.

Ενδιαφέρον. Να υπάρξει ανταγωνισμός ώστε να πέσουν οι τιμές και να πάρουμε κάποια στιγμη oled. Προσωπικα ενδιαφέρομαι μόνο για sony oled γιατί πιστεύω έχουν τους καλύτερους επεξεργαστές και κατ'επέκταση την ποιοτικοτερη εικόνα ..

10 λεπτά πριν, slk200gr είπε

ε λογικο αργησε μερικα χρονακια και απο πρωτη εταιρια στον τομεα αυτον την πηρε το κεφαλι η lg,QLED ΚΑΙ ΧΑΖΟΜΑΡΕς

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, jimmyrock είπε

Ενδιαφέρον. Να υπάρξει ανταγωνισμός ώστε να πέσουν οι τιμές και να πάρουμε κάποια στιγμη oled. Προσωπικα ενδιαφέρομαι μόνο για sony oled γιατί πιστεύω έχουν τους καλύτερους επεξεργαστές και κατ'επέκταση την ποιοτικοτερη εικόνα ..

πριν 3 χρονια πηρα lg  oled ενω ημουν fan της samsung , η sony Κλαες αλλα ακριβες 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ολες οι εταιρίες συγκρίνουν lcd ακόμα και crt με oled για να μας δείξουν ποσο καλές είναι οι oled τους. Αυτό το ξέρουμε δεν χρειάζεται να μας το πει κανεις. Καθε φορα που πάει να βγάλει oled  για παραγωγή καπιος αυτο κανουν. Και μονο που θα δεις μια oled θα το καταλάβεις ποσο ωραία χρώματα έχει. Το θέμα είναι ενα. Ας επένδυση και κάποιος για το burn in. Οσο και να υπάρχει ανταγωνισμός όσο και να πέσουν οι τιμές όσο και αν πάνε όλοι σε oled.  Aμα δεν υπαρχει κάτι που να αποτρέπει το burn in. Θα ειναι οπως και τωρα ενα μάτσο τίποτα τίποτα με ζωντανά χρώματα. Ολες οι εταιρίες τα λένε ωραία και καλά και ποσο καλές είναι αλλα καμια δεν λέει για το burn in που είναι το μείζον θέμα και το θέμα που δεν αγοράζει ο άλλος oled. Γιατί άμα δεν είχε burn in πιστεύω θα αγόραζαν όλοι αργά η γρήγορα ακόμα και αν κάνουν πάνω από 1000 euro. Γιατί πολύ απλά το αξίζουν να κάνουν ακριβά γιατί αυτό που δίνουν είναι το απόλυτος τέλειο.Το να μου λέει στο βιβλιαράκι να προσέχω ποσο την εxω αναμένει καθε μερα γιατί θα εχει burn in δεν μου λέει απόλυτος τίποτα. Επίσης δεν μου λέει ούτε η νέα τους τεχνολογία κάτι εφόσον θα υπάρχει burn in. Η τηλεόραση μου είναι oled χωρίς burn in ακόμα. Αλλα αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα απoκτηση. Και δεν σημαίνει πως εκατομμύρια oled άλλον ανθρώπων δεν έχουν. Και παιχνίδια δεν παιζω στην oled γιατί απαγορεύεται και ούτε το ρισκάρω.

Επεξ/σία από asdfaster
  • Like 10
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Έχουν περάσει πολλές καλές τηλεόρασης από τα χέρια μου, αλλά τα χρώματα και τα μαύρα που έχουν οι oled δεν μπορείς να τα βρεις σε άλλα πάνελ... 

• Like 3
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, asdfaster είπε

Ολες οι εταιρίες συγκρίνουν lcd ακόμα και crt με oled για να μας δείξουν ποσο καλές είναι οι oled τους. Αυτό το ξέρουμε δεν χρειάζεται να μας το πει κανεις. Καθε φορα που πάει να βγάλει oled  για παραγωγή καπιος αυτο κανουν. Και μονο που θα δεις μια oled θα το καταλάβεις ποσο ωραία χρώματα έχει. Το θέμα είναι ενα. Ας επένδυση και κάποιος για το burn in. Οσο και να υπάρχει ανταγωνισμός όσο και να πέσουν οι τιμές όσο και αν πάνε όλοι σε oled.  Aμα δεν υπαρχει κάτι που να αποτρέπει το burn in. Θα ειναι οπως και τωρα ενα μάτσο τίποτα τίποτα με ζωντανά χρώματα. Ολες οι εταιρίες τα λένε ωραία και καλά και ποσο καλές είναι αλλα καμια δεν λέει για το burn in που είναι το μείζον θέμα και το θέμα που δεν αγοράζει ο άλλος oled. Γιατί άμα δεν είχε burn in πιστεύω θα αγόραζαν όλοι αργά η γρήγορα ακόμα και αν κάνουν πάνω από 1000 euro. Γιατί πολύ απλά το αξίζουν να κάνουν ακριβά γιατί αυτό που δίνουν είναι το απόλυτος τέλειο.Το να μου λέει στο βιβλιαράκι να προσέχω ποσο την εxω αναμένει καθε μερα γιατί θα εχει burn in δεν μου λέει απόλυτος τίποτα. Επίσης δεν μου λέει ούτε η νέα τους τεχνολογία κάτι εφόσον θα υπάρχει burn in. Η τηλεόραση μου είναι oled χωρίς burn in ακόμα. Αλλα αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα απoκτηση. Και δεν σημαίνει πως εκατομμύρια oled άλλον ανθρώπων δεν έχουν. Και παιχνίδια δεν παιζω στην oled γιατί απαγορεύεται και ούτε το ρισκάρω.

Οι γνωστές υπερβολες που διαβάζεις σε κάθε θέμα που αφορά τις oled οθόνες..

π.χ. από πότε απαγορεύεται το gaming στις oled και δεν το πήραμε χαμπάρι?

Εγώ που παίζω από το 2017 μέσω ps4 και δεν έχω παθει το παραμικρό, ποτε θα την πάρω στο χέρι? 

• Like 8
  • Thanks 2
  • Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, music_lover είπε

Οι γνωστές υπερβολες που διαβάζεις σε κάθε θέμα που αφορά τις oled οθόνες..

π.χ. από πότε απαγορεύεται το gaming στις oled και δεν το πήραμε χαμπάρι?

Εγώ που παίζω από το 2017 μέσω ps4 και δεν έχω παθει το παραμικρό, ποτε θα την πάρω στο χέρι? 

Εσύ ξέρω, είσαι εσύ και αλλη ένα εκατομμύριο που παίζεται από το 1980 ως σήμερα games και την έχετε ανοιχτή από τότε ως σήμερα και όλα καλά. Μην λέμε τα ίδια πάντα και χαλάμε τα topics για το τι κάνετε εσείς δεν με πολύ ενδιαφέρει.  Εσύ κανε ότι θες με την δίκια σου. Εγώ μιλάω για το τι σου λέει ο κατασκευαστής, και εμενα η oled μου λέει για τον ποσο χρόνο να μένει ανοιχτή. Και για το gaming επίσης. Την έχουμε ανοιχτή 5 χρονια και επειδή δεν μας έβγαλε στάμπα σε εμας δεν υπάρχει κιόλας έτσι? ότι νάνε όμως.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 minutes ago, asdfaster said:

Εσύ ξέρω, είσαι εσύ και αλλη ένα εκατομμύριο που παίζεται από το 1980 ως σήμερα games και την έχετε ανοιχτή από τότε ως σήμερα και όλα καλά. Μην λέμε τα ίδια πάντα και χαλάμε τα topics για το τι κάνετε εσείς δεν με πολύ ενδιαφέρει.  Εσύ κανε ότι θες με την δίκια σου. Εγώ μιλάω για το τι σου λέει ο κατασκευαστής, και εμενα η oled μου λέει για τον ποσο χρόνο να μένει ανοιχτή. Και για το gaming επίσης. Την έχουμε ανοιχτή 5 χρονια και επειδή δεν μας έβγαλε στάμπα σε εμας δεν υπάρχει κιόλας έτσι? ότι νάνε όμως.

Που να σε έλεγε και Καμπούρη δηλαδή..

Φαντάζομαι ο άνθρωπος απλά ήθελε να αποδαιμονοποιήσει τις OLED .Που ο κόσμος έχει καταντήσει να πιστεύει ότι με το που τις ανοίξεις αρπάζουν σαν τα φίλμ τα Kodak!

Επεξ/σία από taramas
  • Like 4
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Ελα δεν το πιστευω ... Η Samsung ειναι η νεα Honda ... Οχι τουρμπο οχι τούρμπο και μια ωραια μερα τι ωραιο που ειναι το τουρμπο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
59 λεπτά πριν, asdfaster είπε

Μα ούτε και εμάς μας ενδιαφέρει τι θα κάνεις εσύ με την δική σου, αν θες βάλε την απλά στον τοίχο και κοίτα την κλειστή, δεν θα πάθει ποτέ τίποτα και άσε μας εμάς τους γραφικούς να την χαιρόμαστε, πράγματι ότι ναι όμως, απορώ γιατί την αγόρασες τότε, άσε μην απαντάς, απλά κοίτα την κλειστή ή κοίτα καμιά ταινία (χωρίς μπάρες όμως γιατί και αυτές κάνουν ζημιά καθότι αλλάζουν τον χρόνο ζωής των αυτόφωτων led, όπως και οι υπότιτλοι, να τους κλείνεις και αυτούς), γενικά κράτα την κλειστή για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Το topic το χαλάτε όλοι όσοι τις δαιμονοποιείτε με τις γραφικότητες του στύλ " Και παιχνίδια δεν παιζω στην oled γιατί απαγορεύεται και ούτε το ρισκάρω." Θέλω να μου φέρεις ένα manual οποιασδήποτε κατασκευάστριας oled panel που να λέει ότι απαγορεύεται το gaming και εγώ θα σου χαρίσω την δική μου για να παίζεις με αυτήν ως καβάτζα και να κρατάς την δική σου σε ασφάλεια. Το να βγαίνετε και να τρομάζετε τον κόσμο έτσι απροκάλυπτα είναι τραγικό. Να δω τι θα κάνετε όταν όλα τα panel γίνουν oled ή microled πες το όπως θες. Θα πάμε σε crt μετά για περισσότερη ασφάλεια.

Επεξ/σία από music_lover
  • Like 4
  • Thanks 3
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, music_lover είπε

Μα ούτε και εμάς μας ενδιαφέρει τι θα κάνεις εσύ με την δική σου, αν θες βάλε την απλά στον τοίχο και κοίτα την κλειστή, δεν θα πάθει ποτέ τίποτα και άσε μας εμάς τους γραφικούς να την χαιρόμαστε, πράγματι ότι ναι όμως, απορώ γιατί την αγόρασες τότε, άσε μην απαντάς, απλά κοίτα την κλειστή.

Το topic το χαλάτε όλοι όσοι της δαιμονοποιείτε με τις γραφικότητες του στύλ " Και παιχνίδια δεν παιζω στην oled γιατί απαγορεύεται και ούτε το ρισκάρω." Θέλω να μου φέρεις ένα manual οποιασδήποτε κατασκευάστριας oled panel που να λέει ότι απαγορεύεται το gaming και εγώ θα σου χαρίσω την δική μου για να παίζεις με αυτήν ως καβάτζα και να κρατάς την δική σου σε ασφάλεια.

παιζεις κανονικα παιχνιδια απλα  δεν ειναι το δυνατο της σημειο αυτο ,εμενα ειναι το 2016 και παιζει πολλες ωρες την ημερα και προβλημα δεν υπαρχει απολυτως κανενα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...