Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά γειά σας,

Κι εγώ με τη σειρά μου ψάχνω να δω τι θα πρέπει να γίνει με τη συνδεσμολογία του σπιτιού.Θα ήθελα αν είναι δυνατόν να με καθοδηγήσετε για το τι θα πρέπει να κάνω ή να ζητήσω από τεχνικό να κάνει ώστε να έχω τη βέλτιστη συνδεσμολογία χωρίς παράλληλες συνδέσεις (bridge taps).Θα ήθελα λίγη βοήθεια όμως.Μερικά βασικά στοιχεία:

Το σπίτι είναι μεζονέτα και αυτή τη στιγμή μάλλον δεν είναι διαθέσιμο VDSL στην περιοχή αφού ακόμα δυστυχώς δεν έχουν αναβαθμιστεί τα ΚΑΦΑΟ στην περιοχή μου.Αλλά νομίζω ότι θα ήταν καλύτερο να γινόταν από τώρα μια σωστή δουλειά ώστε να είμαι έτοιμος και για το VDSL.

Λέτε ότι αρχικά θα πρέπει να βρω που είναι η λεγόμενη "πρώτη μπρίζα". Τώρα επειδή το σπίτι είναι μεζονέτα λέτε στην "πρώτη μπρίζα" ότι θα υπάρχει ένα ζεύγος που θα έρχεται κατευθείαν από τον κατανεμητή της οικοδομής και 2 ακόμα ζεύγη, ένα για τις μπρίζες του σαλονιού + ένα ζεύγος για τις μπρίζες των υπνοδωματίων πάνω στη μεζονέτα?
Αν κατάλαβα καλά λέτε ότι η πρώτη μπρίζα θα πρέπει να αντικατασταθεί με διπλή και να απομονωθεί το ζεύγος που έρχεται κατευθείαν από τον κατανεμητή της οικοδομής με το άλλο (ή τα άλλα δυο ζεύγη).Τα έχω καταλάβει καλά,τι άλλο θα πρέπει να κάνω?

Έχω διαβάσει και το pdf της cyta με τη βέλτιστη καλωδίωση και είδα πως είναι λίγο διαφορετικό με αυτό που προτείνει ο ΟΤΕ στη σελίδα υποστήριξης όπου έχει και σχετικό βιντεάκι.

https://help.cosmote.gr/system/templates/selfservice/gnosisgr/#!portal/201600000002048/article/PROD-9359/KW423-router

Τι διαφορές υπάρχουν? Ετσι όπως το έχει η cosmote νομίζω ότι γυρίζει πίσω το τηλέφωνο στην DSL γραμμή ,άρα θα έχουμε απώλειες.Πως θα πρέπει να γίνει τελικά? Αν μπορεί ας μου εξηγήσει λίγο κάποιος που το κατέχει για να ξέρω και τι θα πρέπει να ζητήσω από τον τεχνικό.Αν και έχω μια υποψία πως οι τεχνικοί δεν πρόκειται εύκολα να κάτσουν να ασχοληθούν με αυτά,συνήθως κοιτάνε να τα βάλουν όπως όπως να "παίζουν" και όχι με τον βέλτιστο τρόπο.Όμως αν με κατατοπίσετε τι θα πρέπει να γίνει θα ξέρω τι θα ζητήσω από τον τεχνικό ή κάποιον άλλο που θα φέρω.

Αν είναι δυνατόν θα ήθελα να μου πείτε πως θα γίνει η βέλτιστη σύνδεση ώστε να μην υπάρχουν παράλληλες συνδέσεις (bridge taps) και αν είναι να γίνει η δουλειά μια φορά να γίνει σωστά και με τον βέλτιστο τρόπο ώστε να είναι έτοιμο το σπίτι μόλις με το καλό αποφασίσουν κι εμάς εδώ να μας προσφέρουν VDSL.Επομένως δεν υπάρχει θέμα τσιγκουνιάς αν πρέπει να αλλάξει μια μπρίζα σε διπλή ή αν θα ήταν καλύτερο αλλά και εύκολο κάποια καλώδια να αλλαχθούν από ζεύγος ραζίμ σε utp.

Επίσης σε προσφορά για να πάω στον ΟΤΕ με ενημέρωσαν ότι μπορώ κατά την αποδοχή της τηλεφωνικής προσφοράς να επιλέξω αν επιθυμώ κλασσική τηλεφωνία ή voip (ο ΟΤΕ το λέει "ευρυζωνική" το voip).Η υπάλληλος με ενημέρωσε επίσης ότι σε κάθε περίπτωση μέχρι το Δεκέμβριο του παρόντος έτους,δηλαδή του 2019 λόγω Ευρωπαικής οδηγίας έτσι κι αλλιώς όλες οι γραμμές θα γίνουν voip.Δηλαδή ακόμα και στην περίπτωση που επιλέξω τώρα κλασσική τηλεφωνία,μου είπε ότι μετά από μερικούς μήνες θα γίνει voip.

Επίσης νομίζω μου ανάφερε ότι και στη συνέχεια μπορώ να ζητήσω μετατροπή από κλασσική τηλεφωνία σε voip και το αντίστροφο.
Γνωρίζετε αν όντως υπάρχει η δυνατότητα και στη συνέχεια να γίνονται αυτές οι αλλαγές στη γραμμή από κλασσική τηλεφωνία σε voip και αντίστροφα?

Εσείς τι γνώμη έχετε,κατά την αίτηση μου να ζητήσω τηλεφωνία κλασσική ή voip ?

Ευχαριστώ προκαταβολικά παιδιά!

Δημοσ.
4 hours ago, ultrahd said:

Παιδιά γειά σας,

Κι εγώ με τη σειρά μου ψάχνω να δω τι θα πρέπει να γίνει με τη συνδεσμολογία του σπιτιού.Θα ήθελα αν είναι δυνατόν να με καθοδηγήσετε για το τι θα πρέπει να κάνω ή να ζητήσω από τεχνικό να κάνει ώστε να έχω τη βέλτιστη συνδεσμολογία χωρίς παράλληλες συνδέσεις (bridge taps).Θα ήθελα λίγη βοήθεια όμως.Μερικά βασικά στοιχεία:

Το σπίτι είναι μεζονέτα και αυτή τη στιγμή μάλλον δεν είναι διαθέσιμο VDSL στην περιοχή αφού ακόμα δυστυχώς δεν έχουν αναβαθμιστεί τα ΚΑΦΑΟ στην περιοχή μου.Αλλά νομίζω ότι θα ήταν καλύτερο να γινόταν από τώρα μια σωστή δουλειά ώστε να είμαι έτοιμος και για το VDSL.

Λέτε ότι αρχικά θα πρέπει να βρω που είναι η λεγόμενη "πρώτη μπρίζα". Τώρα επειδή το σπίτι είναι μεζονέτα λέτε στην "πρώτη μπρίζα" ότι θα υπάρχει ένα ζεύγος που θα έρχεται κατευθείαν από τον κατανεμητή της οικοδομής και 2 ακόμα ζεύγη, ένα για τις μπρίζες του σαλονιού + ένα ζεύγος για τις μπρίζες των υπνοδωματίων πάνω στη μεζονέτα?
Αν κατάλαβα καλά λέτε ότι η πρώτη μπρίζα θα πρέπει να αντικατασταθεί με διπλή και να απομονωθεί το ζεύγος που έρχεται κατευθείαν από τον κατανεμητή της οικοδομής με το άλλο (ή τα άλλα δυο ζεύγη).Τα έχω καταλάβει καλά,τι άλλο θα πρέπει να κάνω?

Έχω διαβάσει και το pdf της cyta με τη βέλτιστη καλωδίωση και είδα πως είναι λίγο διαφορετικό με αυτό που προτείνει ο ΟΤΕ στη σελίδα υποστήριξης όπου έχει και σχετικό βιντεάκι.

https://help.cosmote.gr/system/templates/selfservice/gnosisgr/#!portal/201600000002048/article/PROD-9359/KW423-router

Τι διαφορές υπάρχουν? Ετσι όπως το έχει η cosmote νομίζω ότι γυρίζει πίσω το τηλέφωνο στην DSL γραμμή ,άρα θα έχουμε απώλειες.Πως θα πρέπει να γίνει τελικά? Αν μπορεί ας μου εξηγήσει λίγο κάποιος που το κατέχει για να ξέρω και τι θα πρέπει να ζητήσω από τον τεχνικό.Αν και έχω μια υποψία πως οι τεχνικοί δεν πρόκειται εύκολα να κάτσουν να ασχοληθούν με αυτά,συνήθως κοιτάνε να τα βάλουν όπως όπως να "παίζουν" και όχι με τον βέλτιστο τρόπο.Όμως αν με κατατοπίσετε τι θα πρέπει να γίνει θα ξέρω τι θα ζητήσω από τον τεχνικό ή κάποιον άλλο που θα φέρω.

Αν είναι δυνατόν θα ήθελα να μου πείτε πως θα γίνει η βέλτιστη σύνδεση ώστε να μην υπάρχουν παράλληλες συνδέσεις (bridge taps) και αν είναι να γίνει η δουλειά μια φορά να γίνει σωστά και με τον βέλτιστο τρόπο ώστε να είναι έτοιμο το σπίτι μόλις με το καλό αποφασίσουν κι εμάς εδώ να μας προσφέρουν VDSL.Επομένως δεν υπάρχει θέμα τσιγκουνιάς αν πρέπει να αλλάξει μια μπρίζα σε διπλή ή αν θα ήταν καλύτερο αλλά και εύκολο κάποια καλώδια να αλλαχθούν από ζεύγος ραζίμ σε utp.

Επίσης σε προσφορά για να πάω στον ΟΤΕ με ενημέρωσαν ότι μπορώ κατά την αποδοχή της τηλεφωνικής προσφοράς να επιλέξω αν επιθυμώ κλασσική τηλεφωνία ή voip (ο ΟΤΕ το λέει "ευρυζωνική" το voip).Η υπάλληλος με ενημέρωσε επίσης ότι σε κάθε περίπτωση μέχρι το Δεκέμβριο του παρόντος έτους,δηλαδή του 2019 λόγω Ευρωπαικής οδηγίας έτσι κι αλλιώς όλες οι γραμμές θα γίνουν voip.Δηλαδή ακόμα και στην περίπτωση που επιλέξω τώρα κλασσική τηλεφωνία,μου είπε ότι μετά από μερικούς μήνες θα γίνει voip.

Επίσης νομίζω μου ανάφερε ότι και στη συνέχεια μπορώ να ζητήσω μετατροπή από κλασσική τηλεφωνία σε voip και το αντίστροφο.
Γνωρίζετε αν όντως υπάρχει η δυνατότητα και στη συνέχεια να γίνονται αυτές οι αλλαγές στη γραμμή από κλασσική τηλεφωνία σε voip και αντίστροφα?

Εσείς τι γνώμη έχετε,κατά την αίτηση μου να ζητήσω τηλεφωνία κλασσική ή voip ?

Ευχαριστώ προκαταβολικά παιδιά!

Πρωτη πριζα εκει που ερχεται το καλωδιο του οτε.
δεν υπαρχει πρωτη πριζα σε δυο περιπτωσεις.
α.να ερχεται το καλωδιο του οτε στο χ σημειο και απο το χ σημειο να ξεκινανε πχ 5 καλωδια προς ολα τα πριζακια.αστερας.εκει δεν υπαρχει κεντρικη οποτε κανεις οτι θες.
β.να ερχεται το καλωδιο αλλα αντι να ενωνεται πισω απο το πριζακι και να δινει στο επομενο πριζακι να εχει γινει αστερας ή γενικοτερα ενωση σε κουτι μεσα στο σπιτι πισω απο τον τοιχο.εκει πρεπει να ανοιξεις κουτακια.(σπανια περιπτωση αλλα υπαρκτη).

αυτο που δινει ο οτε δεν ειναι το σωστο απλα δουλευει ευκολα και ωραια οποτε για αυτο το δινουν.το σωστο χωρις bridge taps ειναι της cyta.του οτε ειναι με bridge taps.
οπως σωστα ειπες γυρναει την τηλεφωνια πισω στο adsl. o τεχνικος του παροχου δεν θα ασχοληθει.αν ειναι τεχνικος οτε θα κανει αυτο που λεει ο οτε.η cyta αν γινοταν εκανε το σωστο με διπλο πριζακι.αν γινοταν γιατι δεν γινεται παντα .εξαρτατε αν θες το ρουτερ στην κεντρικη πριζα ή οχι.
τωρα για σενα.ναι πρεπει να βαλεις διπλη πριζα.στην μια το καλωδιο απο οτε στο αλλο το/τα καλωδιο/καλωδια που πανε στα αλλα πριζακια.τωρα επειδη κανεις μας δεν ξερει τι γινεται στο σπιτι σου δεν μπορω να σου πω κατι συγκεκριμενο.
αν πχ εχεις utp τοτε μπορεις να κανεις οτι θες αφου εχεις ζευγαρια για επιστροφη οποτε δεν ειναι υποχρεωτικο
να βαλεις το ρουτερ στην κεντρικη.εξαρτατε το πως εχουν συνδεθει οπως και ποσα ζευγαρια καλωδια υπαρχουν.
μονο αμα ξερουμε ολη την καλωδιωση πως πηγαινει και τι θες να κανεις μπορουμε να σου πουμε συγκεκριμενα.
υπαρχουν περιπτωσεις που μπορει το ρουτερ να μπει στο δωματιο που θες και να μην εχεις bridge taps και ας μην ειναι στην κεντρικη.δυστυχως αμα δεν ξερουμε τι γινεται στο σπιτι δεν υπαρχει συγκεκριμενη απαντηση.

ο τεχνικος πρεπει να καταλαβει τι θες.αυτο σημαινει οτι πρεπει να ανοιξει ολα τα πριζακια να δει που πηγαινει που και μετα να σου πει που μπορει να μπει το ρουτερ αρκει να ξερει και αυτος:P.
αν βρεις την κεντρικη πριζα τοτε το φτιαχνειςκαι εσυ αν θες βεβαια το ρουτερ στην κεντρικη.δεν ειναι δυσκολο να βρεις που παει τι απλα θελει εργαλεια και χρονο.

δεν εχει νοημα να πας σε tdm.ακομα και να ζητησεις tdm αμα βαλεις vdsl παλι θα εχεις προβληματα αμα δεν φυγουν τα bridge taps.ειτε ειναι voip ειτε tdm πρεπει  στο vdsl να μην εχεις bridge taps.για μενα πηγαινε voip αφου οπως ειπες
αργα ή γρηγορα θα σε γυρισουν voip.και επισης μου φαινεται παραξενο και δυσκολο χωρις καποια καλη δικαιολογια ο οτε να σε ενεργοποιησει σε tdm.αν του πεις για συναγερμο κτλ θα σου πει οκ σου δινω Powerbank ωστε να μην σβηνει το ρουτερ οταν χανεις το ρευμα.
ναι το voip το λενε ευρυζωνικη τηλεφωνια.εδω ο οτε ακομα και ατομα που δεν παιρνουν απο kv τα γυρναει σε voip σιγα σιγα.

ελπιζω να καλυψα τις ερωτησεις σου. ο τεχνικος του παροχου δεν παιζει να στο φτιαξει.στην καλυτερη αν ηξερες ποια ειναι η κεντρικη και του εδινες ενα διπλο πριζακι να στο εφτιαχνε αλλα μεχρι εκει.θελει αρκετο χρονο για να τα φτιαξεις ολα σωστα και να βρεις που παει τι.μετα πληρωμης ναι μπορει να το εκανε ειτε αυτος ειτε καποιος ηλεκτρολογος.

το ευκολο σεναριο θα ειναι να θες το ρουτερ στην κεντρικη και να ξερεις ποια ειναι η κεντρικη.σε αυτην την περιπτωση με διπλο πριζακι τελειωνεις σε 10 λεπτα.σε αλλες συνθηκες που δεν ειναι ετσι τοτε υπομονηηηηη και ψαξιμο.

επισης δεν σημαινει οτι απο την κεντρικη πριζα ξεκινανε μονο δυο ζευγαρια οπως αναφερεις (πριζες σαλονιων + πριζες δωματιων).

μπορει να φευγει ενα το οποιο παει στο σαλονι και το σαλονι να φευγει για να παει στα δωματια. μπορει να φευγουν δυο οπως ειπες αλλα μπορει και τρια.ενα για τις δεξια πριζες στον υπολοιπο οροφο ενα για τις αριστερα και ενα για τον πανω οροφο.δενξερεις ποτε πως μπορει να τα εχει συνδεσει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι περισσότεροι τεχνικοί που μπαίνουν σε σπίτια είναι άσχετοι με ποιοτικά θέματα τηλεπικοινωνιών. Θέλουν απλά να μπουν στο σπίτι να κάνουν τη μετατροπή και να αποχωρήσουν ενώ όλα παίζουν, άσχετα το πώς παίζουν.

Επεξ/σία από kostasgr78
Δημοσ.
On 05/09/2019 at 19:29, divo said:

το καλυτερο σεναριο και το πιο ορθο ειναι της cyta. Η πρόταση του οτε ειναι απλα μια ευκολη λυση χωρις μετατροπες.

voip1.png

αν το σπιτι ειναι πολυ παλιο τοτε η κεντρικη πριζα ειναι κοντα στην εισοδο. οποτε ευκολα κοβεις τα καλοδια βαζεις διπλή πριζα και ξεμπερδευεις. Ειναι ολες οι πριζες παραλληλες.

Αν το σπιτι ειναι μετα  τα 15-20 χρονια και ιδίως αν εχει εγκατασταση συναγερμου, τοτε ολα τα καλοδια απο τις πριζες μαζευονται σε ενα κοινο σημειο. Παταρι ή ντουλαπα. εκει χρειαζεται να ορισεις εσυ κεντρικη πριζα, εκει που θες να μπει το ρουτερ, παλι με διπλο πριζακι και να χρησιμοποιησεις ενα ζευγαρι απο το utp που συνηθως εχει για συνδεση στο ρουτερ και ενα ή δυο ζευγαρια για επιστροφη απο το ιδιο utp στο αρχικο σημειο και συνδεση με τις υπολοιπες πριζες. χρειαζεσαι 2 ζευγαρια και το utp εχει 4.

το καλο με το να εχεις Utp ειναι οτι κανεις οτι θες εσυ ειτε ειναι σε σειρα τα πριζακια ειτε παραλληλα ειτε δεν ξερω τι. του οτε ειναι λιγο απελπισια.ναι μεν παιζει but Θα φανουν τα θεματα οταν ο κοσμος βαλει 100αρες και 200αρες .και μετα θα λενε φωναξε ηλεκτρολογο.

On 08/09/2019 at 01:27, kostasgr78 said:

Οι περισσότεροι τεχνικοί που μπαίνουν σε σπίτια είναι άσχετοι με ποιοτικά θέματα τηλεπικοινωνιών. Θέλουν απλά να μπουν στο σπίτι να κάνουν τη μετατροπή και να αποχωρήσουν ενώ όλα παίζουν, άσχετα το πώς παίζουν.

δεν ειναι μονο θεμα γνωσης.ακομα και αν ξερει ο αλλος δεν θα στο φτιαξει.ο λογος ειναι οτι θελει χρονο και δεν θεωρειται οτι ειναι ευθυνη του παροχου αυτο το κομματι για να το φτιαξει.και οταν βαζουν στον τεχνικο 10 με 13 ραντεβου την ημερα πρεπει στο 20 λεπτο να τελειωνει το ραντεβου.αν καθεται να κανει επιστροφη και να σου λεει ο πελατης οχι δεν θελω το router εδω αλλα εκει κτλ δεν θα βγαζει ουτε 3 ραντεβου στο 8ωρο.οποτε το πιο ευκολο επιστροφη και τερμα.η Cyta εβαζε παλια διπλο πριζακι αλλα το εκανε στην κεντρικη απευθειας.δεν ασχολιοταν να προσπαθησει να βαλει το ρουτερ σε αλλο σημειο ή να σε ρωτησει πως τα θες.

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι ότι οι πάροχοι έχουν σαφώς ρίξει την ποιότητα, στο όνομα του κόστους.

Από την άλλη, ανατριχιάζω στην ιδέα ότι η παροχή των τεχνολογικών υπηρεσιών γίνεται όλο και περισσότερο μάρκετινγκ και λιγότερη πραγματική ποιότητα υπηρεσίας.

Δημοσ.
16 hours ago, kostasgr78 said:

Η αλήθεια είναι ότι οι πάροχοι έχουν σαφώς ρίξει την ποιότητα, στο όνομα του κόστους.

Από την άλλη, ανατριχιάζω στην ιδέα ότι η παροχή των τεχνολογικών υπηρεσιών γίνεται όλο και περισσότερο μάρκετινγκ και λιγότερη πραγματική ποιότητα υπηρεσίας.

οπως σε ολα.δες κινητα δες τα παντα.we do the beta testing.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...