panira Δημοσ. 22 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας! [EDIT] ΠΡΟΣΘΗΚΗ: Στο ίδιο όχημα θα ήθελα να προσθέσω και μια κάμερα οπισθοπορείας. Τι προτείνετε για αυτό; Έχετε συγκεκριμένες λύσεις; Πριν από 9 μήνες αγόρασα το KIA STONIC (1.4). Αν και απίστευτα ευχαριστημένος από το αυτοκίνητο, η 2η έκδοση την οποία επέλεξα δεν έρχεται με Cruise Control. Συνεπώς, ψάχνω ένα (οικονομικό) τρόπο να προσθέσω το σύστημα. Κάπου διάβασα ότι με OBD2 ή και με το AutoPi ή και ένα Arduino συνδεδεμένο με το OBD2, ίσως βγάλω άκρη. Πριν κάνω οποιαδήποτε κίνηση, ψάχνω για διάφορες εναλλακτικές. Εσείς τι έχετε να μου προτείνετε; Επεξ/σία 22 Αυγούστου 2019 από panira
NikosKallithea Δημοσ. 22 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2019 Δεν ξερω τι κανει το κια, σε golf εχω βαλει και cc και πολυλειτουργικό τιμονι. Καλύτερα να ρωτήσεις σε ενα φόρουμ για κια 1 1
panira Δημοσ. 22 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2019 Ευχαριστώ! Ωστόσο είναι πολύ ακριβό. Το κόστος θα ξεφύγει Ψάχνω για κάτι πιο οικονομικό
dtzgr Δημοσ. 22 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2019 Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι το αυτοκίνητο έχει το hardware που χρειάζεται, μη στηριχθείς σε software που πιθανόν θα βρεις από χομπίστες στο ίντερνετ ή που θα γράψεις μόνος σου, γιατί ένα απλό bug ή κακό design θα στείλει στα θυμαράκια εσένα, τους επιβάτες σου και τους ανυποψίαστους περαστικούς χρήστες του δρόμου. Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει τη δυνατότητα να κάνει, και κάνει, πολύ περισσότερα τεστ από έναν ιδιώτη. Μόνο γνήσιες λύσεις. 1
meletis_m Δημοσ. 22 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2019 Eγω που είχα κάνει το ίδιο σε Honda Αccord πήρα από έκδοση 2λιτρου τιμόνι, χειριστήριο, πεταλούδα γκαζιού, και αισθητήρα . Μου είχε βγει 250€ + 50€ εργασία.
mechpanos Δημοσ. 22 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2019 13 ώρες πριν, panira είπε Καλησπέρα σας! Πριν από 9 μήνες αγόρασα το KIA STONIC (1.4). Αν και απίστευτα ευχαριστημένος από το αυτοκίνητο, η 2η έκδοση την οποία επέλεξα δεν έρχεται με Cruise Control. Συνεπώς, ψάχνω ένα (οικονομικό) τρόπο να προσθέσω το σύστημα. Κάπου διάβασα ότι με OBD2 ή και με το AutoPi ή και ένα Arduino συνδεδεμένο με το OBD2, ίσως βγάλω άκρη. Πριν κάνω οποιαδήποτε κίνηση, ψάχνω για διάφορες εναλλακτικές. Εσείς τι έχετε να μου προτείνετε; Σε όχημα που κινείται με 140χλμ/ώρα στον αυτοκινητόδρομο, δεν θα βασιστείς στις βλακείες που θα σου κάνει το OBD Adaptor σου και το Arduinoη το AutoPI. Μην το σκέφτεσαι καν. 6
paylidis Δημοσ. 22 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2019 για αυτα τα πραγματα υπαρχει η αντιπροσωπεία ή εξειδικευμενα συνεργεια... δεν ειναι παιχνιδι... ουτε σε καινουργιο αμαξι λεει να πας να σκαλιζεις με arduino και λοιπα κολοκυθια. το ιδιο ακριβως εκανα και εγω που οταν το πηρα δεν ειχε cc. πηρα το ανταλλακτικο που χρειαζόταν μεταχειρισμένο και πηγα στην αντιπροσωπεία και πλήρωσα 60 ή 80 ευρω για τοποθέτηση και προγραμματισμο αλλα το αμαξι ειναι σαν να βγηκε απο το εργοστασιο ετσι, οχι μαιμουδιές... το ιδιο γίνεται και σε vw (το εχω κανει με το διαγνωστικο μου σε φιλο) αλλα και σε άλλες μαρκες (π.χ. οπελ) με το αναλογο διαγνωστικό. 2
zanskou Δημοσ. 22 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2019 Έχω προσωπικά προσθέσει σε δικά μου (Rio & Ceed ) cruise control after market και δουλεύει απολύτως αψογα. τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα όμως είχαν έτοιμες τις υποδοχές πίσω από το τιμόνι και το μόνο που έπρεπε να κάνω ήταν αφαιρέσω τα παλιά μπουτόν και να βάλω τα καινούργια. Με λίγο ψάξιμο που έριξα για το Stonic δεν είδα να υπάρχει πουθενά καμία αναφορά και κυρίως κανένα σχετικό αξεσουάρ (τα δικά μου τα είχα πάρει από ebay/aliexpress). Οπότε πιθανολογώ πως στο συγκεκριμένο μοντέλο δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Μόνο ίσως η αντιπροσωπεί να μπορεί να σου βάλει αλλά το κόστος λογικά θα είναι απαγορευτικό.
panira Δημοσ. 22 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Σας ευχαριστώ πολύ! Μίλησα με την αντιπροσωπεία και με είπαν ότι θα χρειαστεί να αλλαχθεί το τιμόνι, ένα κόστος δηλαδή της τάξης των 1000 ευρώ. Εϊναι φυσιολογικό αυτό; Στο μεταξύ, θέλω να προσθέσω και μια κάμερα οπισθοπορείας. Έχετε κάποιες συγκεκριμένες προτάσεις κατά νου; Επεξ/σία 22 Αυγούστου 2019 από panira
Doubt Δημοσ. 23 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2019 20 λεπτά πριν, panira είπε Μίλησα με την αντιπροσωπεία και με είπαν ότι θα χρειαστεί να αλλαχθεί το τιμόνι, ένα κόστος δηλαδή της τάξης των 1000 ευρώ. Εϊναι φυσιολογικό αυτό; Αν δεν σου χρειάζεται σε καθημερινή βάση, το ξεχνάς.
NikosKallithea Δημοσ. 23 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2019 51 λεπτά πριν, panira είπε Σας ευχαριστώ πολύ! Μίλησα με την αντιπροσωπεία και με είπαν ότι θα χρειαστεί να αλλαχθεί το τιμόνι, ένα κόστος δηλαδή της τάξης των 1000 ευρώ. Εϊναι φυσιολογικό αυτό; Στο μεταξύ, θέλω να προσθέσω και μια κάμερα οπισθοπορείας. Έχετε κάποιες συγκεκριμένες προτάσεις κατά νου; Οχι το τιμόνι, ο υπολογιστή της κολώνας του τιμονιού θέλει αλλαγμα, και ο διακόπτης του φλας(πιθανόν και στο δικό σου) συν προγραμματισμός, το κοστος αντιπροσωπείας κάπου εκει παει.
paylidis Δημοσ. 23 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Πιθανώς να θέλει το τιμόνι αν τα κουμπιά είναι εκεί πάνω ή έστω τα πλήκτρα πάνω στο τιμόνι (αν βγαίνουν σαν ανταλλακτικό). Η πρόταση μου είναι να περιμένεις κανα 2 χρόνια να παλιώσει το μοντέλο και μετά να βρεις μεταχειρισμένα τα ανταλλακτικά που χρειάζεσαι και να πας στην αντιπροσωπεία να στα περάσουν. Καινούργια δεν αξίζει. Οσο για την κάμερα οπισθοπορείας αν θες εργοστασιακή πας περίπου στα 300-500€. Μπορείς να βαλεις aftermarket με την ανάλογης αναβάθμιση στην πηγή του αυτοκινήτου σε μια καλύτερη (πχ Android) με τα ίδια λεφτά. Και πάλι πιθανώς να πρέπει να περιμένεις να βγουν στην αγορά καθώς το μοντέλο είναι καινουργιο.... υπάρχουν και λύσεις για κάμερα οπισθοπορείας με κανένα πενηντάρικο αλλά δε στις προτείνω καν για καινουργιο αμάξι. Επεξ/σία 23 Αυγούστου 2019 από paylidis
meletis_m Δημοσ. 23 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2019 23 ώρες πριν, panira είπε Σας ευχαριστώ πολύ! Μίλησα με την αντιπροσωπεία και με είπαν ότι θα χρειαστεί να αλλαχθεί το τιμόνι, ένα κόστος δηλαδή της τάξης των 1000 ευρώ. Εϊναι φυσιολογικό αυτό; Στο μεταξύ, θέλω να προσθέσω και μια κάμερα οπισθοπορείας. Έχετε κάποιες συγκεκριμένες προτάσεις κατά νου; Θα πας να βρεις ;πο τρομπετο και θα βάλεις το δικό σου αερόσακο, θα πάρεις όλα τα υπόλοιπα. Φυσιολογική τιμή για αντιπροσωπεία καθώς κάνουν παραγγελια
ababapanos Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2020 Στις 22/8/2019 στις 2:57 ΠΜ, panira είπε Καλησπέρα σας! [EDIT] ΠΡΟΣΘΗΚΗ: Στο ίδιο όχημα θα ήθελα να προσθέσω και μια κάμερα οπισθοπορείας. Τι προτείνετε για αυτό; Έχετε συγκεκριμένες λύσεις; Πριν από 9 μήνες αγόρασα το KIA STONIC (1.4). Αν και απίστευτα ευχαριστημένος από το αυτοκίνητο, η 2η έκδοση την οποία επέλεξα δεν έρχεται με Cruise Control. Συνεπώς, ψάχνω ένα (οικονομικό) τρόπο να προσθέσω το σύστημα. Κάπου διάβασα ότι με OBD2 ή και με το AutoPi ή και ένα Arduino συνδεδεμένο με το OBD2, ίσως βγάλω άκρη. Πριν κάνω οποιαδήποτε κίνηση, ψάχνω για διάφορες εναλλακτικές. Εσείς τι έχετε να μου προτείνετε; καλησπερα . επειδη εκλεισα και εγω το ιδιο μοντελο , kia stonic 2019 , την uptown edition , με οθονη αλλα χωρις καμερα οπισθοποριας και navi. Γινεται να τα προσθεσω στο υπαρχον μοντελο η θα πρεπει να μπει αλλη οθονη? και αν ναι ποιο ειναι το κοστος?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα