Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν ειναι ευκολο ριξτε μια ματια στις επιλογες μου και αν χρειαζεται πεστε για καποια αλαγη προς το καλυτερο

Η τιμη ειναι στην κορυφη με αυτη την συνθεση και προς το παρον δεν θα μπει κατι επιπλεον.

LCioDMu.png

Επεξ/σία από gmouzo
Δημοσ.
2 ώρες πριν, gmouzo είπε

Αν ειναι ευκολο ριξτε μια ματια στις επιλογες μου και αν χρειαζεται πεστε για καποια αλαγη προς το καλυτερο

Η τιμη ειναι στην κορυφη με αυτη την συνθεση και προς το παρον δεν θα μπει κατι επιπλεον.

LCioDMu.png

Έτσι όμως δεν θα δουλεύει καν χωρίς δίσκο. Συμπλήρωσε τη φόρμα αγοράς.

Ποσό που διαθέτουμε : 

Χρήση υπολογιστή : 

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: 

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. 

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? 

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). 

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα?  

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

AMD R5 3600 (215€)

ASROCK RX 5700 8GB DDR6 (350)€

Mushkin Redline Frostbyte 16GB DDR4-3200MHz (MRA4U320GJJM8GX2) (77€)

PNY CS3030 250GB NVME (44€) 

GIGABYTE B450 AORUS PRO (108€)

COUGAR MX330-G (39€)

CORSAIR TX-550M 550WATT (67€)

=========================================

900€ αλλά έχει και NVME δισκο επάνω σε περίπτωση που δεν έχεις κάποιον ήδη.

Η σύνθεση που έχεις βάλει παραπάνω δεν φέρει κανένα δίσκο.

Οπότε με την αφαίρεση του NVME στην σύνθεσή μου, το κόστος έρχεται στα 856€  , όσο δηλαδή το κόστος της δικιάς σου σύνθεσης.

Πλεονεκτήματα της σύνθεσής μου.

Πολύ πιο δυνατή κάρτα γραφικών NAVI πυρήνας.

Επεξεργαστής με αρχιτεκτονική ZEN 2 στα 7nm. +15% IPC, διαπλασιασμός της FPU ανά πυρήνα, χαμηλότερη κατανάλωση.

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, adtakhs είπε

AMD R5 3600 (215€)

ASROCK RX 5700 8GB DDR6 (350)€

Mushkin Redline Frostbyte 16GB DDR4-3200MHz (MRA4U320GJJM8GX2) (77€)

PNY CS3030 250GB NVME (44€) 

GIGABYTE B450 AORUS PRO (108€)

COUGAR MX330-G (39€)

CORSAIR TX-550M 550WATT (67€)

=========================================

900€ αλλά έχει και NVME δισκο επάνω σε περίπτωση που δεν έχεις κάποιον ήδη.

Η σύνθεση που έχεις βάλει παραπάνω δεν φέρει κανένα δίσκο.

Οπότε με την αφαίρεση του NVME στην σύνθεσή μου, το κόστος έρχεται στα 856€  , όσο δηλαδή το κόστος της δικιάς σου σύνθεσης.

Πλεονεκτήματα της σύνθεσής μου.

Πολύ πιο δυνατή κάρτα γραφικών NAVI πυρήνας.

Επεξεργαστής με αρχιτεκτονική ZEN 2 στα 7nm. +15% IPC, διαπλασιασμός της FPU ανά πυρήνα, χαμηλότερη κατανάλωση.

Με ενδιαφέρει και εμένα ένα μπιλντ σε αυτή την τιμή εντούτοις είμαι παντελώς άσχετος με αυτά αλλά το δικό σου συμφωνεί με αρκετά αλλα σε αυτήν την τιμή και μάλλον θα το ακολουθήσω.Επειδη δεν καίγομαι να το πάρω τώρα αλλά σε κάνα μήνα θα πρότεινες να περιμένω για κάποιο άλλο κομμάτι?Επίσης χωρανε βελτιώσεις αν αυξήσουμε λίγο την τιμή μην φανταστεις κάποια ακραία αύξηση,της τάξεως του καταστατικού.Οθονη έχω 1080 αλλά θα με ενδιαφέρει μια 2κ στην πορεία.Το πσ θα είναι θεωρητικά φοιτητικό αλλά μόνο office θα δουλεύει για φοιτητικές εργασίες.Πιο πολύ για παιχνίδια το θέλω.Περιοχη είμαι Αθήνα και θα συναρμολογηθει λογικά από φίλο που έχει φτιάξει και το δικό του πάντως αν υπάρχει άκρη σε μαγαζί να το φτιάξουν δωρεάν η με λίγα λεφτά το δέχομαι.

Επεξ/σία από AgnwstosY
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, AgnwstosY είπε

Με ενδιαφέρει και εμένα ένα μπιλντ σε αυτή την τιμή εντούτοις είμαι παντελώς άσχετος με αυτά αλλά το δικό σου συμφωνεί με αρκετά αλλα σε αυτήν την τιμή και μάλλον θα το ακολουθήσω.Επειδη δεν καίγομαι να το πάρω τώρα αλλά σε κάνα μήνα θα πρότεινες να περιμένω για κάποιο άλλο κομμάτι?Επίσης χωρανε βελτιώσεις αν αυξήσουμε λίγο την τιμή την φανταστεις κάποια ακραία αύξηση,της τάξεως του καταστατικού.Οθονη έχω 1080 αλλά θα με ενδιαφέρει μια 2κ στην πορεία.Το πσ θα είναι θεωρητικά φοιτητικό αλλά μόνο office θα δουλεύει για φοιτητικές εργασίες.Πιο πολύ για παιχνίδια το θέλω.

Αν μου έλεγες πως δίνεις +100€

1) Θα έβαζα 500άρη NVME , μάλλον τον ADATA XPG 8200 PRO που είναι οικονομικότερος από τον PNY στα 500GB.

2) Ισως να έβαζα τον 3600Χ για επεξεργαστή ώστε να πάρω την καλύτερη ψύκτρα του και τα υψηλότερα (λίγο) ρολόγια του.  Αυτό μόνο αν η διαφορά κόστους ήταν πολύ μικρή εκείνη την στιγμή στην αγορά. (15-20€).

3) Από εκεί και πέρα ίσως να κοιτούσα και custom υλοποιήσεις της 5700 που βγαίνουν το επόμενο διάστημα. 

Επεξ/σία από adtakhs
Δημοσ.

24 λεπτά πριν, adtakhs είπε

Αν μου έλεγες πως δίνεις +100€

1) Θα έβαζα 500άρη NVME , μάλλον τον ADATA XPG 8200 PRO που είναι οικονομικότερος από τον PNY στα 500GB.

2) Ισως να έβαζα τον 3600Χ για επεξεργαστή ώστε να πάρω την καλύτερη ψύκτρα του και τα υψηλότερα (λίγο) ρολόγια του.  Αυτό μόνο αν η διαφορά κόστους ήταν πολύ μικρή εκείνη την στιγμή στην αγορά. (15-20€).

3) Από εκεί και πέρα ίσως να κοιτούσα και custom υλοποιήσεις της 5700 που βγαίνουν το επόμενο διάστημα. 

Οι custom υλοποιήσεις της 5700 σε πόσο καιρό αναμένονται περίπου υπάρχει κάποια πληροφορία?Μήπως ειναι νωρίς να προμηθευτώ κάποια τέτοια κάρτα αφού δεν θα έχουν δοκιμαστεί πλήρως οι διάφορες εταιρίες? Γενικά το πσ θα ήθελα να αντέξει αρκετά σε βάθος χρόνου και η απειρία μου ίσως με κάνω να ρωτάω χαζά πράγματα.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, AgnwstosY είπε

Οι custom υλοποιήσεις της 5700 σε πόσο καιρό αναμένονται περίπου υπάρχει κάποια πληροφορία?Μήπως ειναι νωρίς να προμηθευτώ κάποια τέτοια κάρτα αφού δεν θα έχουν δοκιμαστεί πλήρως οι διάφορες εταιρίες? Γενικά το πσ θα ήθελα να αντέξει αρκετά σε βάθος χρόνου και η απειρία μου ίσως με κάνω να ρωτάω χαζά πράγματα.

Νομίζω αρχές Σεπτέμβρη . Ηδη έχουν ανακοινωθεί και παρουσιαστεί οι κάρτες.

Δεν χρειάζεται να περιμένεις κάτι. Οι περισσότερες την ίδια πλακέτα θα έχουν με τις σημερινές, αλλά διαφορετικό σύστημα ψύξης.

Ακόμα και όσες δεν έχουν το ιδιο PCB , σε δυο τρεις ημέρες θα ξέρουμε τι ρόλο βαράνε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, adtakhs είπε

Νομίζω αρχές Σεπτέμβρη . Ηδη έχουν ανακοινωθεί και παρουσιαστεί οι κάρτες.

Δεν χρειάζεται να περιμένεις κάτι. Οι περισσότερες την ίδια πλακέτα θα έχουν με τις σημερινές, αλλά διαφορετικό σύστημα ψύξης.

Ακόμα και όσες δεν έχουν το ιδιο PCB , σε δυο τρεις ημέρες θα ξέρουμε τι ρόλο βαράνε.

Α πολύ θετικό αυτό θεωρείς επομένως καλό είναι να συλλέγω τα διαθέσιμα κομμάτια από τώρα σιγά σιγά και οσο παίρνει ο καιρός να προμηθεύομαι και τα υπόλοιπα?Γενικα σαν σύνολο το μπιλντ φαντάζομαι είναι το καλύτερο δυνατο στη τιμή του χιλιαρικου αφού είναι το επικρατεστερο από όσο βλέπω.Χρειαζομαι κάποιες μικροαλλαγές ο μπορώ να προβώ σε αγορά τον κομματιών που προανεφερες στα δύο ποστ?Ευχαριστώ πολύ πάντως για την άμεση βοήθεια καθώς δεν έχω επαφή με το άθλημα.

Επεξ/σία από AgnwstosY
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, AgnwstosY είπε

Α πολύ θετικό αυτό θεωρείς επομένως καλό είναι να συλλέγω τα διαθέσιμα κομμάτια από τώρα σιγά σιγά και οσο παίρνει ο καιρός να προμηθεύομαι και τα υπόλοιπα?Γενικα σαν σύνολο το μπιλντ φαντάζομαι είναι το καλύτερο δυνατο στη τιμή του χιλιαρικου αφού είναι το επικρατεστερο από όσο βλέπω.Χρειαζομαι κάποιες μικροαλλαγές ο μπορώ να προβώ σε αγορά τον κομματιών που προανεφερες στα δύο ποστ?Ευχαριστώ πολύ πάντως για την άμεση βοήθεια καθώς δεν έχω επαφή με το άθλημα.

Όταν είναι να αγοράσεις, θα τα αγοράσεις όλα μαζι.

Όχι λίγα λίγα.

Τα μόνα που ίσως καλό είναι να πάρεις, είναι

κουτί

τροφοδοτικό

μνήμες

ίσως και NVME

όλα τα άλλα θα φτηναίνουν όσο περνά ο χρόνος.

Δημοσ.

Τέλος προτείνεις από κάποιο συγκεκριμένο μαγαζί η κάθε φορά το φτηνότερο σκρουτζομαγαζο που το έχει διαθέσιμο εκείνη τη περίοδο αφού μπορεί να μου φτιάξει φίλος.

Δημοσ.

Ευχαριστω adtakhs όντως καλύτερες οι επιλογές σου

Για δίσκο μου λάθος που δεν ανέφερα ότι υπάρχει ήδη ένας ssd 860 evo

Επίσης αν είναι εύκολο και μια πρόταση για monitor μέχρι 300 ευρώ που θα μπει αργότερα

Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια σας

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, gmouzo είπε

Ευχαριστω adtakhs όντως καλύτερες οι επιλογές σου

Για δίσκο μου λάθος που δεν ανέφερα ότι υπάρχει ήδη ένας ssd 860 evo

Επίσης αν είναι εύκολο και μια πρόταση για monitor μέχρι 300 ευρώ που θα μπει αργότερα

Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια σας

Τι μόνιτορ ψάχνεις ?

Ενα απίστευτα VFM ειναι το παρακάτω.

AOC Q3279VWFD8

https://www.skroutz.gr/s/15946483/AOC-Q3279VWFD8.html

32αρα, 1440p, IPS panel, 75hz , 200€

Επεξ/σία από adtakhs
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...