Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
17 ώρες πριν, DimitrisG10 είπε

Καλημέρα στο Forum.

Είμαι σε δίλημμα και θέλω την βοήθεια σας μιας και δεν μπορώ να αποφασίσω στο δίλημμα Nespresso ή Μηχανή Espresso.

Όσον αφορά την Nespresso, γενικά μου αρέσει η χαμηλή της τιμή (η Inissia 59€ σε έκπτωση στο επίσημο site μέχρι το Σεπτέμβριο του 2019) και το γεγονός ότι εύκολα και γρήγορα παρασκευάζει espresso και μάλιστα σε πολλές ποικιλίες. Ωστόσο, έχω ακούσει από διάφορους να λένε πως δεν φτιάχνει τόσο καλό espresso όσο μια μηχανή κανονική.

Όσον αφορά την μηχανή Espresso, σκέφτομαι αυτήν (https://www.skroutz.gr/s/12222091/Delonghi-Dedica-Pump-Espresso-Red-EC685-R.html), αλλά με προβληματίζει η υψηλή τιμή της και γενικά η δυσκολία παρασκευής καφέ στις πρώτες προσπάθειες. Ωστόσο, το υπέρ της είναι ότι όταν την μάθεις φτιάχνει καλό espresso και πολύ καλό freddo, σε αντίθεση με την Nespresso η οποία δεν είναι και τόσο καλή στο freddo.

Επομένως, θέλω κάποιος να με διαφωτίσει λίγο περισσότερο.

Ήμουν έτοιμος να σου απαντήσω, αλλά μετά διάβαση την ακόλουθη απάντηση του Johny, ο οποίος πραγματικά έγραψε ότι θα σου έγραφα και εγώ! Με γλίτωσε και απο το χρόνο!!! Είναι αντικειμενικά ΑΚΡΙΒΩΣ όπως τα λέει

15 ώρες πριν, johnyboy είπε

Έχω την Delonghi dedica ec685, νταξ καλή είναι αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο. Καλύτερη από την νεσπρεσο είναι έτσι και αλλιώς δεν υπάρχει θέμα σύγκρισης, η καψουλομηχανες είναι για πέταμα, δεν βγάζουν καφέ αλλά νεροζουμι. 

Όσο αναφορά την 685 τα αξίζει τα λεφτά της αλλά έχει κάποια μειονεκτηματα και το πιο σημαντικό είναι ότι έχει thermoblock και όχι boiler. Αυτό σημαίνει ότι η θερμοκρασία του νερού δεν είναι στάνταρ με αποτέλεσμα να μην είναι πάντα ίδιος ο καφές και δεν μπορεί να φτάσει θερμοκρασία για καλό εσπρεσσο. Δεν μπορεί να φτάσει 95c που θέλουν αρκετοί καφέδες. Πρέπει να πετάξεις τα pressurized καλαθάκια, να πάρεις non pressurized συν μυλο για να βγάλει καλούτσικο καφέ. 

Άλλο πρόβλημα είναι ότι το καλαθάκι που έχει δεν χωράει καφέ της προκοπής, με το ζόρι χωράει 14 γραμμάρια αν έχεις δικό σου μυλο και τον αλεσεις εσύ, αν πάρεις από έξω έτοιμο θα πίνεις ένα πικρό νεροζουμι. Επίσης το καλαθάκι είναι και pressurized και βουλώνει για πλάκα και δεν κάνει κρέμα ωραία. 

Έχω πετάξει πολύ καφέ, έχω πιει πολύ νεροζουμι, αγόρασα και μυλο, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι για να πιεις καφέ πρέπει να ασχοληθείς αρκετά και φυσικά να αγοράσεις εξοπλισμό της προκοπής. Μυλο συν μηχανή. Έτσι όπως είναι η delonghi είναι για πέταμα, δεν αξίζει. Μια lelit είναι καλή επιλογή. 

Ελπίζω να βοήθησα 

Συνοπτικά:

Nespresso: Καλή είναι για μονά εσπρεσάκια. Αν πίνεις μέχρι 1 μονό την ημέρα, μια χαρά κάνεις τη δουλειά σου για τα λεφτά της. Υπολογίζεις κόστος αγοράς + κόστος χρήσης / κάψουλα.  *Υπάρχουν και αξιόλογες κάψουλες στα Lidl με 2€ η 10άδα.

EC685: Τίποτα ιδιαίτερο. Προτείνεται πάντα σε συνδυασμό με καλό μύλο καφέ

Dolce Gusto: Για εμένα η χρυσή τομή.

• Πολλές ποικιλίες ροφημάτων. Λέξη κλειδί ροφημάτων. Σε καμία περίπτωση δεν τους θεωρείς καφέδες, όμως γουσταρεις να πίνεις
  • Φτιάχνεις εξαιρετικό Freddo cappuccino. Κάψουλες Intenso, χτυπάς και γάλα και τα σπάει!
  • σχεδόν τσάμπα βγαίνει η μηχανή γιατί σου επιστρέφουν αν ψάξεις μεγάλο μέρος του κόστους της σε κουπόνια

Έχε κατά νου:

• ΔΕΝ φτιάχνεις ωραίο Espresso με dolce gusto (Ποιότητα 2/10).
  • Αν θες μέτριο Espresso πας σε Nespresso (4/10).
  • Αν θες κάτι φθηνό πας στα 400€ με μύλο + espressιέρα (5.5/10)
  • Αν θες καλό Espresso πας σε μηχανή Espresso + μύλο όπου η χρυσή τομή (8/10) είναι κοντά στα 1000€.

**Σημαντικό είναι να θυμάστε για τον υπολογισμό κόστους και αν κάτι είναι ακριβό ή φθηνό. Ο διπλός espresso είναι 18γράμαρια. Το κόστος ενός καλούτσικου καφέ είναι 30€ / κιλό. Οπότε ξεκινάμε με κόστος 0,6€ / διπλό espresso. Δεν σημαίνει δηλαδή αν έχεις δώσει 1000€ για εξοπλισμό ότι θα αποσβέσεις σε καφέδες. Απλά θα πίνεις ωραίους καφέδες με τα ίδια λεφτά. Επίσης ο μονός Nespresso που θεωρητικά είναι ακριβός έχεις κάπου 0,40-0,45€, όμως έχει γλιτώσει πολλά απο την αγορά μηχανής (την οποία υπολογίζεις πως μάλλον θα αλλαξεις σε 3 χρόνια)

• Like 2
  • Thanks 3
Δημοσ.

προσωπικά έχω διαφορετική άποψη. δεν έχω δώσει πάνω από 200€ για να έχω espresso στο σπίτι. ο καφές είναι υποκειμενικό ζήτημα. εγώ μια χαρά κάνω την δουλειά μου με μία καφετιέρα delonghi. Lelit δεν θα έπαιρνα ποτέ μου γιατί είναι κρίμα να έχεις τόσο ακριβή μηχανή και να την τροφοδοτείς με καφέ της σειράς, οπότε προτίμησα μια της σειράς και έναν καφέ που να ταιριάζει στα γούστα μου και έχω καφέ με 20€ το κιλό αν θυμάμαι καλά. όμως για το εξοχικό ήμουν ανάμεσα σε nespresso και Illy. κατέληξα στην illy γιατί έχει καλύτερη γεύση του καφέ και η διαφορά δεν είναι πολύ μεγάλη στην κάψουλα..ξαναλέω τουλάχιστον για τα δικά μου γούστα!

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, pananton είπε

προσωπικά έχω διαφορετική άποψη. δεν έχω δώσει πάνω από 200€ για να έχω espresso στο σπίτι. ο καφές είναι υποκειμενικό ζήτημα. εγώ μια χαρά κάνω την δουλειά μου με μία καφετιέρα delonghi. Lelit δεν θα έπαιρνα ποτέ μου γιατί είναι κρίμα να έχεις τόσο ακριβή μηχανή και να την τροφοδοτείς με καφέ της σειράς, οπότε προτίμησα μια της σειράς και έναν καφέ που να ταιριάζει στα γούστα μου και έχω καφέ με 20€ το κιλό αν θυμάμαι καλά. όμως για το εξοχικό ήμουν ανάμεσα σε nespresso και Illy. κατέληξα στην illy γιατί έχει καλύτερη γεύση του καφέ και η διαφορά δεν είναι πολύ μεγάλη στην κάψουλα..ξαναλέω τουλάχιστον για τα δικά μου γούστα!

Έχεις φτιάξει freddo και στις δύο;

Αν ναι, είχε διαφορά;

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, pananton είπε

Όντως είναι υποκειμενική η απόλαυση του καφε στον καθέναν.

Αντικειμενικά μιλώντας:

• Κάποτε και εγώ θεωρούσα πως με 200€ είναι ο καφές μια χαρά, μέχρι όταν έκανα σημαντική αναβάθμιση του εξοπλισμού μου και μόνο τότε κατάλαβα τι έπινα πριν
  • Και αυτή τη στιγμή πίνω με μεγάλη ευχαρίστηση τις βλακείες που πουλάει η Dolce Gusto και πραγματικά τις χαίρομαι! δεν τις ονομάζω σε καμία περίπτωση Espresso όμως. Είναι "κάτι σε καφέ"

Επειδή τα χρήματα όντως είναι πολλά και είναι σεβαστό πως δεν μπορούν / θέλουν να τα διαθέσουν όλοι, το βασικότερο όλων να θυμάστε είναι ένα. Μύλος Καφέ για να πίνεις πραγματικά φρέσκο καφε

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, DimitrisG10 είπε

Έχεις φτιάξει freddo και στις δύο;

Αν ναι, είχε διαφορά;

άποψη μου δεν κάνουν όλοι οι καφέδες για freddo. μην ξεχνάτε πως το freddo espresso είναι ελληνική πατέντα. προσωπικά πίνω μόνο ζεστό καφέ χειμώνα καλοκαίρι, αν θέλω freddo μόνο από έξω. όμως να ξέρεις πως για freddo θα θες 2 κάψουλες. (όλοι οι freddo είναι διπλή δόση).

και για να απαντήσω στο ερώτημα σου, όχι δεν έχω πιει freddo από αυτές τις μηχανές. αν όμως πίνεις freddo (στο σπίτι που και που) τότε πιστεύω πως θα είσαι ok με 2 κάψουλες. απλά με 2 κάψουλες ήδη φτάσαμε το 1€ κόστος (μιλώντας για illy που η κάψουλα είναι στα 0,52€).

Επεξ/σία από pananton
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να ρωτήσω κάτι φίλοι, λόγω εργασίας έχω δοκιμάσει σχεδόν όλα τα καφε takeaway της πόλης, μαζί με άλλους εργαζόμενους. Έχουμε διαπιστώσει το εξής:

Σε περισσότερα από τα μισά καφέ με του που πίνεις τον καφέ μετά από λίγο έχεις καούρα ένα αίσθημα καψίματος και δυσφορίας. Νόμιζα ότι εγώ έχω ευαίσθητο στομάχι αλλά μου το λένε και οι άλλοι. Φταίνε τα χαρμάνια; φταίει η τεράστια ποσότητα καφέ αναλογικά με το νερό λόγω ανταγωνισμού τους κάνουν πάρα πολύ δυνατούς; Μιλάω για παράδειγμα ένας απλός capuccino ή ένας lungo μεγάλος.

Επεξ/σία από odys03
Δημοσ.

Απο λάθος καταστήματος μάλλον γιατί δεν είμαι ακόμη σίγουρος πήραμε με την κοπέλα μου την nespresso krups με τις κάψουλες vertuo στα 29 ευρώ με 12 κάψουλες μέσα.. Το καλό είναι πως έχει μεγάλη ποικιλία σε καψουλες μέχρι και κάψουλα για 400ml καφέ έχει επίσης υπάρχουν διάφορες καψουλες εσπρέσο με το ποσό δυνατό καφε θέλεις όπως και διπλό εσπρέσο.. Αν και ηθελα μηχανή με κόκκους η τιμή ήταν απαγορευτική μπορώ να πω όμως πως κανει πολυ καλό καφε η nespresso. Επίσης για όποιον θέλει φρεντο δοκίμασα και τον nescafe espresso azera αν το γράφω σωστα, είναι εσπρέσο στιγμιαιος θέλει μόνο βραστό νερο και είναι πολύ γευστικός φέρνει πιο κοντά σε αγοραστο φρεντο απο τον φρεντο που κανω με την nespresso 

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, mak3don είπε

Απο λάθος καταστήματος μάλλον γιατί δεν είμαι ακόμη σίγουρος πήραμε με την κοπέλα μου την nespresso krups με τις κάψουλες vertuo στα 29 ευρώ με 12 κάψουλες μέσα.. Το καλό είναι πως έχει μεγάλη ποικιλία σε καψουλες μέχρι και κάψουλα για 400ml καφέ έχει επίσης υπάρχουν διάφορες καψουλες εσπρέσο με το ποσό δυνατό καφε θέλεις όπως και διπλό εσπρέσο.. Αν και ηθελα μηχανή με κόκκους η τιμή ήταν απαγορευτική μπορώ να πω όμως πως κανει πολυ καλό καφε η nespresso. Επίσης για όποιον θέλει φρεντο δοκίμασα και τον nescafe espresso azera αν το γράφω σωστα, είναι εσπρέσο στιγμιαιος θέλει μόνο βραστό νερο και είναι πολύ γευστικός φέρνει πιο κοντά σε αγοραστο φρεντο απο τον φρεντο που κανω με την nespresso 

Πουλάνε στην Ελλάδα τις Vertuo;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, DimitrisG10 είπε

Πουλάνε στην Ελλάδα τις Vertuo;

Στην Γερμανία έγινε η αγορά. 

Νομιζα πως υπάρχουν και στην Ελλάδα 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...