DimitrisG10 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2019 Καλημέρα στο Forum. Είμαι σε δίλημμα και θέλω την βοήθεια σας μιας και δεν μπορώ να αποφασίσω στο δίλημμα Nespresso ή Μηχανή Espresso. Όσον αφορά την Nespresso, γενικά μου αρέσει η χαμηλή της τιμή (η Inissia 59€ σε έκπτωση στο επίσημο site μέχρι το Σεπτέμβριο του 2019) και το γεγονός ότι εύκολα και γρήγορα παρασκευάζει espresso και μάλιστα σε πολλές ποικιλίες. Ωστόσο, έχω ακούσει από διάφορους να λένε πως δεν φτιάχνει τόσο καλό espresso όσο μια μηχανή κανονική. Όσον αφορά την μηχανή Espresso, σκέφτομαι αυτήν (https://www.skroutz.gr/s/12222091/Delonghi-Dedica-Pump-Espresso-Red-EC685-R.html), αλλά με προβληματίζει η υψηλή τιμή της και γενικά η δυσκολία παρασκευής καφέ στις πρώτες προσπάθειες. Ωστόσο, το υπέρ της είναι ότι όταν την μάθεις φτιάχνει καλό espresso και πολύ καλό freddo, σε αντίθεση με την Nespresso η οποία δεν είναι και τόσο καλή στο freddo. Επομένως, θέλω κάποιος να με διαφωτίσει λίγο περισσότερο.
ctasis Δημοσ. 21 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2019 Είναι θέμα χρόνου και budget που διαθέτεις: αν θέλεις να δώσεις λίγα χρήματα και να πίνεις ένα καφέ χωρίς να ξεκινάς να τον αλέθεις, να τον βάζεις στην θήκη, να τον πατάς και μετά να καθαρίζεις πας σε nespresso (κάψουλες μπορείς να προμηθευτείς απο παντού και οχι απαραίτητα απο την nespresso) Απ την άλλη βέβαια ο καφές της μηχανής είναι καλύτερος και αν πίνεις αρκετούς καφέδες την ημέρα θα κάνεις απόσβεση τα χρήματα σου. 1
johnyboy Δημοσ. 21 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Έχω την Delonghi dedica ec685, νταξ καλή είναι αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο. Καλύτερη από την νεσπρεσο είναι έτσι και αλλιώς δεν υπάρχει θέμα σύγκρισης, η καψουλομηχανες είναι για πέταμα, δεν βγάζουν καφέ αλλά νεροζουμι. Όσο αναφορά την 685 τα αξίζει τα λεφτά της αλλά έχει κάποια μειονεκτηματα και το πιο σημαντικό είναι ότι έχει thermoblock και όχι boiler. Αυτό σημαίνει ότι η θερμοκρασία του νερού δεν είναι στάνταρ με αποτέλεσμα να μην είναι πάντα ίδιος ο καφές και δεν μπορεί να φτάσει θερμοκρασία για καλό εσπρεσσο. Δεν μπορεί να φτάσει 95c που θέλουν αρκετοί καφέδες. Πρέπει να πετάξεις τα pressurized καλαθάκια, να πάρεις non pressurized συν μυλο για να βγάλει καλούτσικο καφέ. Άλλο πρόβλημα είναι ότι το καλαθάκι που έχει δεν χωράει καφέ της προκοπής, με το ζόρι χωράει 14 γραμμάρια αν έχεις δικό σου μυλο και τον αλεσεις εσύ, αν πάρεις από έξω έτοιμο θα πίνεις ένα πικρό νεροζουμι. Επίσης το καλαθάκι είναι και pressurized και βουλώνει για πλάκα και δεν κάνει κρέμα ωραία. Έχω πετάξει πολύ καφέ, έχω πιει πολύ νεροζουμι, αγόρασα και μυλο, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι για να πιεις καφέ πρέπει να ασχοληθείς αρκετά και φυσικά να αγοράσεις εξοπλισμό της προκοπής. Μυλο συν μηχανή. Έτσι όπως είναι η delonghi είναι για πέταμα, δεν αξίζει. Μια lelit είναι καλή επιλογή. Ελπίζω να βοήθησα Επεξ/σία 21 Αυγούστου 2019 από johnyboy 1 1
DimitrisG10 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2019 1 ώρα πριν, johnyboy είπε Έχω την Delonghi dedica ec685, νταξ καλή είναι αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο. Καλύτερη από την νεσπρεσο είναι έτσι και αλλιώς δεν υπάρχει θέμα σύγκρισης, η καψουλομηχανες είναι για πέταμα, δεν βγάζουν καφέ αλλά νεροζουμι. Όσο αναφορά την 685 τα αξίζει τα λεφτά της αλλά έχει κάποια μειονεκτηματα και το πιο σημαντικό είναι ότι έχει thermoblock και όχι boiler. Αυτό σημαίνει ότι η θερμοκρασία του νερού δεν είναι στάνταρ με αποτέλεσμα να μην είναι πάντα ίδιος ο καφές και δεν μπορεί να φτάσει θερμοκρασία για καλό εσπρεσσο. Δεν μπορεί να φτάσει 95c που θέλουν αρκετοί καφέδες. Πρέπει να πετάξεις τα pressurized καλαθάκια, να πάρεις non pressurized συν μυλο για να βγάλει καλούτσικο καφέ. Άλλο πρόβλημα είναι ότι το καλαθάκι που έχει δεν χωράει καφέ της προκοπής, με το ζόρι χωράει 14 γραμμάρια αν έχεις δικό σου μυλο και τον αλεσεις εσύ, αν πάρεις από έξω έτοιμο θα πίνεις ένα πικρό νεροζουμι. Επίσης το καλαθάκι είναι και pressurized και βουλώνει για πλάκα και δεν κάνει κρέμα ωραία. Έχω πετάξει πολύ καφέ, έχω πιει πολύ νεροζουμι, αγόρασα και μυλο, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι για να πιεις καφέ πρέπει να ασχοληθείς αρκετά και φυσικά να αγοράσεις εξοπλισμό της προκοπής. Μυλο συν μηχανή. Έτσι όπως είναι η delonghi είναι για πέταμα, δεν αξίζει. Μια lelit είναι καλή επιλογή. Ελπίζω να βοήθησα Ξέρεις κάποια άλλη καλή, κάτω από 150€;
johnyboy Δημοσ. 21 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2019 3 λεπτά πριν, DimitrisG10 είπε Ξέρεις κάποια άλλη καλή, κάτω από 150€; Δυστυχώς όχι, σε αυτά τα λεφτά η delonghi είναι καλή αλλά αν σου αρέσει ο καλός καφές δεν θα σε ικανοποιεί από ένα σημείο και μετά. Εγώ πχ μετάνιωσα που δεν περίμενα λίγο ακόμα να πάω σε καμία καλύτερη.
j0hnn1e Δημοσ. 21 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2019 1 hour ago, johnyboy said: Έχω την Delonghi dedica ec685, νταξ καλή είναι αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο. Καλύτερη από την νεσπρεσο είναι έτσι και αλλιώς δεν υπάρχει θέμα σύγκρισης, η καψουλομηχανες είναι για πέταμα, δεν βγάζουν καφέ αλλά νεροζουμι Υπάρχει ήδη θέμα για αυτή τη συζήτηση, θα το βρεις με μια αναζήτησή. Στην πρόθεση, με φιλική διάθεση, έχεις δοκιμάσει nespresso? Καφές καφετέριας δεν είναι, αλλά κάθε άλλο παρά νεροζουμι.
johnyboy Δημοσ. 21 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2019 7 λεπτά πριν, j0hnn1e είπε Υπάρχει ήδη θέμα για αυτή τη συζήτηση, θα το βρεις με μια αναζήτησή. Στην πρόθεση, με φιλική διάθεση, έχεις δοκιμάσει nespresso? Καφές καφετέριας δεν είναι, αλλά κάθε άλλο παρά νεροζουμι. Ναι πίνω κάθε μέρα στην δουλειά. Νεροζουμι είναι ότι κάψουλα και να πήρα.
j0hnn1e Δημοσ. 21 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2019 3 minutes ago, johnyboy said: Ναι πίνω κάθε μέρα στην δουλειά. Νεροζουμι είναι ότι κάψουλα και να πήρα. Προσωπικά έχω εντελώς διαφορετική άποψη, εκτός ένα μιλάμε για μη-nespresso κάψουλες όπου θα συμφωνήσω. Εξαρταται το μοντέλο, κάποια έχουν διάφορες στα PSI και εξαρτάται η συντήρηση (descaling) στην ποιότητα του καφέ.
tz3s Δημοσ. 21 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2019 Γνωμη μου, οι νεσπρεσο για ζεστο καφε ειναι πενα... Ειδικα με την τιμη των μηχανων! Εχεις και πολλες επιλογες για καψουλες και ποικιλια καφε, και εκτος απο νεσπρεσο. Εχω ακουσει πολυ καλα για τις παρομοιες της illy, αλλα εχουν ακομα υψηλοτερη τιμη για καψουλα.
johnyboy Δημοσ. 21 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2019 Δεν αγοράζω πλέον ούτε κόκκους εμπορίου, πόσο μάλλον νεσπρεσο. Μόνο φρεσκοκαβουρδισμενο από καφεκοπτειο, οτιδήποτε άλλο το προσπερνάω
DimitrisG10 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2019 Ο freddo στην Nespresso λέει τίποτα; Γενικά εμένα μου αρέσει το γεγονός πως η Nespresso προσφέρει τόση ποικιλία σε γεύσεις (οι οποίες για χειμώνα είναι ότι πρέπει), αλλά η αλήθεια είναι ότι το καλοκαίρι ίσως θα ήθελα να πίνω και κανένα freddo.
johnyboy Δημοσ. 21 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2019 Δοκίμασα κάψουλα νεσπρεσο αυτή που είναι για φρεντο και δεν μου άρεσε σύμφωνα με τα δικά μου στάνταρ.
DimitrisG10 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2019 15 λεπτά πριν, johnyboy είπε Δοκίμασα κάψουλα νεσπρεσο αυτή που είναι για φρεντο και δεν μου άρεσε σύμφωνα με τα δικά μου στάνταρ. Έβαλες δύο κάψουλες; Στα επίσημα βίντεο τους στο YouTube βάζουν δύο κάψουλες, δηλαδή διπλή δόση.
j0hnn1e Δημοσ. 21 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2019 19 minutes ago, DimitrisG10 said: Έβαλες δύο κάψουλες; Στα επίσημα βίντεο τους στο YouTube βάζουν δύο κάψουλες, δηλαδή διπλή δόση. Πήγαινε σε μια "μπουτίκ" εαν έχεις κοντά σου και ζήτησε τους να σου φτιάξουν εκεί ζεστό ή κρύο. Δεν έχουν αντίρρηση στο να δοκιμάσει ο κόσμος, οπότε θα ξέρεις τι παίρνεις. Μια χαρά γίνεται ο freddo τους
johnyboy Δημοσ. 22 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2019 8 ώρες πριν, DimitrisG10 είπε Έβαλες δύο κάψουλες; Στα επίσημα βίντεο τους στο YouTube βάζουν δύο κάψουλες, δηλαδή διπλή δόση. Δοκίμασα και με 2 και με 3 αλλά δεν μου άρεσε. Γούστα είναι αυτά βέβαια μπορεί σε σένα να αρέσει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα