Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, pontez2 είπε

Γενικά ο ωχαδελφισμός ποτέ δεν έκανε καλό.

Απλά είπα πώς έχουν τα πράγματα, μιλώντας ρεαλιστικά. Το να παλεύεις μόνος σου σ' αυτές τις περιπτώσεις είναι τις περισσότερες φορές μάταιο. Υπάρχει και η άλλη λύση που ανέφερα, που δεν είναι ούτε ωχαδερφισμος αλλά ούτε και δονκιχωτισμός: Να οργανωθούν καμμιά 20αρια άτομα και να δημιουργήσουν τεράστιο πρόβλημα στον παρανομουντα και στη διεφθαρμένη αστυνομία/δήμο/λιμενικό κτλ. Πολύ πιο άμεσο και αποτελεσματικό.

• Like 1
  • Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Εκει θα έχεις προβλημα με τον νομο. Γενικά τέτοιους τυπους τους πολεμάς με νομιμα μέσα. Δε πας να δημιουργεις προβλημα, επειδη κάποιος δημιουργει προβλημα. Πας, κάνει τη καταγγελία σου, παιρνεις αριθμο πρωτοκολου  και αν δε κάνουν τιποτε ενημερωνεις εισαγγελέα.

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Εκει θα έχεις προβλημα με τον νομο. Γενικά τέτοιους τυπους τους πολεμάς με νομιμα μέσα. Δε πας να δημιουργεις προβλημα, επειδη κάποιος δημιουργει προβλημα. 

Μα δεν θα κάνουν κάτι παράνομο. 20 άτομα πάνε να μπουν μέσα κι αν τους ακουμπήσει κανείς υπάρχουν κι ένα σωρό μάρτυρες. Και μετά παίζουν ρακέτες πάνω απ' τα κεφάλια των πελατών του ξενοδοχείου. Νομιμότατα όλα.

• Like 2
Δημοσ.
Στις 21/8/2019 στις 12:00 ΜΜ, xrist0s4 είπε

Πηγαινω στη συγκεκριμενη παραλια καθε χρονο,φετος πηγαινωντας ειδα να εχουν τοποθετησει κατω ξυλο ενω ειχε αμμο και να εχουν βαλει στη μεση ιδιωτικος χώρος μαζι με μια σεκιούριτι να μη μας αφηνει να περασουμε..Απο πανω εχει κατι ενοικιαζόμενες βιλες και προφανώς αγορασαν κ το οικοπεδο απο κατω. Το ερωτημα μου μου ειναι..ειναι νομιμο αυτο? μπορει να ειναι οικοπεδο του αλλα νομιζω ο νομος λεει οτι 5 μετρα απο τη θάλασσα απαλλοτριώνεται αυτοματα κ ειναι δημοσιο. Εχει συναντισει καποιος κατι παρομοιο?

2019-08-12-15-20-30.jpg

Μαζί με κινήσεις προς το δημόσιο, καταγγελία στο λιμενικό, ενημέρωση εισαγγελέα κλπ, στείλε ένα μέηλ και εδώ, για να πιέσεις από όλες τις μπάντες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το έχω κανει :-)

https://www.cretalive.gr/polites/h-paralia-egine-pribe-1013560

Πριν λίγο είδα αυτό http://www.philenews.com/oikonomia/ellada/article/760762/mirum-hellas-pote-xekina-i-ependysi-600-ekat-stin-kriti

Παραπονιεμαι για την prive zone και σε ένα δύο χρόνια μου φαίνεται δεν θα παιρναω ούτε απ' τον κεντρικό!!! 🤣😎😋 Θα μου λένε αλτ τις ει!!! 

Επεξ/σία από xrist0s4
  • Like 3
Δημοσ.
Στις 21/8/2019 στις 12:00 ΜΜ, xrist0s4 είπε

Πηγαινω στη συγκεκριμενη παραλια καθε χρονο,φετος πηγαινωντας ειδα να εχουν τοποθετησει κατω ξυλο ενω ειχε αμμο και να εχουν βαλει στη μεση ιδιωτικος χώρος μαζι με μια σεκιούριτι να μη μας αφηνει να περασουμε..Απο πανω εχει κατι ενοικιαζόμενες βιλες και προφανώς αγορασαν κ το οικοπεδο απο κατω. Το ερωτημα μου μου ειναι..ειναι νομιμο αυτο? μπορει να ειναι οικοπεδο του αλλα νομιζω ο νομος λεει οτι 5 μετρα απο τη θάλασσα απαλλοτριώνεται αυτοματα κ ειναι δημοσιο. Εχει συναντισει καποιος κατι παρομοιο?

2019-08-12-15-20-30.jpg

https://www.e-nomothesia.gr/law-news/demosieutheke-sto-phek-nomos-4607-2019.html

νόμος του 2019

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, xrist0s4 είπε

Παραπονιεμαι για την prive zone και σε ένα δύο χρόνια μου φαίνεται δεν θα παιρναω ούτε απ' τον κεντρικό!!! 🤣😎😋 Θα μου λένε αλτ τις ει!!! 

Καλά, είναι γεγονός ότι πιο πιθανό είναι να καταργηθεί η συνταγματική κατοχύρωση της πρόσβασης στις παραλίες παρά να υποχρεωθούν οι παραβάτες να τις απελευθερώσουν.

• Sad 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Ablaoublas_542 είπε

αυτο μιλαει για παραχωρηση
ο TS περιγραφει ιδιοποιηση

Στην περίπτωση που θίγει ο αρχικός αρθρογράφος, "δε στέκει" η χρήση του όρου "ιδιοποίηση".  Μπορεί κανένας να "ιδιοποιηθεί τον Παρθενώνα"; Όχι. ούτε την παραλία μπορεί να ιδιοποιηθεί  κάποιος γιατί εννοείται ότι είναι ντεφάκτο κρατική ιδιοκτησία, ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕΤΑΒΙΒΆΖΕΤΑΙ Ως ΙΔΙΟΚΤΗΣΊΑ.  Μεταφορικά κι ελεύθερα μπορεί να πει κάποιος ότι "έκανε την παραλία δική του", εννοώντας τη χρήση της παραλίας.

Εικάζω, ότι ο επιχειρηματίας της περίπτωσης, αφού έβαλε ξύλινη κατασκευή στην άμμο, προσπαθεί να "παίξει" με το νόμο, που επιτρέπει κάποιες προσωρινές κατασκευές ιδιωτών μέσα στην αμμουδιά ή στη θάλασσα, μέσα από προδιαγραφές, διαδικασίες, ελέγχους, εγκρίσεις... όπως π.χ. στην παραλία Αλίμου, που έχει πλαστικά - φουσκωτά παιχνίδια μέσα στο νερό. Ακτή του ήλιου, τη λένε; Δίπλα  της;

Αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να απαγορευτεί η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στο υπόλοιπο μέρος της παραλίας (αμμουδιάς και νερού).

Οι επιχειρηματίες αυτοί εκμεταλλεύονται τη σύντομη καλοκαιρινή σεζόν - δίμηνη σεζόν για μπάνια (Ιούλιος-Αύγουστος), και το ότι  οι πιο πολλοί πολίτες δεν έχουν χρόνο ή θάρρος ή  όρεξη να διεκδικήσουν το δίκιο τους...  Οι επιχειρηματίες αυτοί, επίσης ταΐζουν "τρίτους! Όλοι ξέρουμε ποιοι μπορεί να είναι οι "τρίτοι"!

Παλιότερα υπήρχε ένας δήμαρχος στο Ελληνικό,  ή αρχηγός δημοτικής κίνησης, που με το "λαό" του, προς τα τέλη Αυγούστου-αρχές Σεπτέμβρη, έκανε γιούργια στις παραλίες κάτω από το παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού - και τις "απελευθέρωνε" - για λίγες μέρες! Δυστυχώς αυτός ο δήμαρχος, την πάτησε αργότερα με ένα ατύχημα σε ένα λούναπαρκ στα σύνορα Άνω Ελληνικού-Αργυρούπολης-Άνω Γλυφάδας. Ίσως ήταν από τις κατάρες των εκμεταλλευτών των παραλιών!

Εφόσον μια από τις σημαντικότερες οικονομικές δραστηριότητες του τόπου είναι "το καλοκαίρι και οι διακοπές",  δεν μπορούν τελικά οι παραλίες να είναι απόλυτα ελεύθερες, όπως το εννοούμε και το θέλουμε εμείς οι απλοί πολίτες!  Του χρόνου, όταν θα ξεκινήσει εκ των πραγμάτων θερμότερη αντιπολίτευση, το θέμα των παραλιών θα ξαναμπεί δυνατά στην πολτική αναμέτρηση! μπορεί να παρουσιαστούν πάλι  "πολιτικά γιούργια" στις παραλίες!

Δημοσ.
13 ώρες πριν, pontez2 είπε

Το Α.Τ. μου ειπε πως μετά απο επωνυμη καταγγελία, αν ο Δήμος δεν ανταποκριθεί, μπαίνει εισαγγελέας. Πίστεψέ με...Μια χαρά ιδρώσανε.

Αμφιβάλλω αλλά τέλος πάντων, εφόσον έλυσες το θέμα σου καλώς.

Δημοσ.

άρθρο 14 Ν. 3986/2011 - είναι ο εφαρμοστικός νόμος του μεσοπρόθεσμου πλαισίου) όπου με την πώληση παράκτιου ακινήτου ο νέος ιδιοκτήτης μπορεί να εξασφαλίσει και δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης του αιγιαλού και της παραλίας για 50 100 χρόνια. Με τον τρόπο αυτό παρακάμπτεται το Σύνταγμα που απαγορεύει την πώληση του αιγιαλού και ανοίγει ο δρόμος για την εκμετάλλευση των παράκτιων περιοχών.

Προφαμως μιλανε για μεγαλα project

Δημοσ.
4 ώρες πριν, kage είπε

άρθρο 14 Ν. 3986/2011 - είναι ο εφαρμοστικός νόμος του μεσοπρόθεσμου πλαισίου) όπου με την πώληση παράκτιου ακινήτου ο νέος ιδιοκτήτης μπορεί να εξασφαλίσει και δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης του αιγιαλού και της παραλίας για 50 100 χρόνια. Με τον τρόπο αυτό παρακάμπτεται το Σύνταγμα που απαγορεύει την πώληση του αιγιαλού και ανοίγει ο δρόμος για την εκμετάλλευση των παράκτιων περιοχών.

Προφαμως μιλανε για μεγαλα project

Ώστε αυτό που προέβλεψα έχει ήδη γίνει! Τρέχα τώρα κακομοίρη πολίτη να βρεις αν το λαμόγιο που έκλεισε την παραλία είναι νόμιμο ή παράνομο...

Αυτό για όσους νομίζουν ότι ζουν σε καμιά βορειοευρωπαϊκή χώρα και όχι σε τριτοκοσμική αποικία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...