Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Το ζητημα ειναι προσωπικο οποτε το κραταω συντομο και χωρις λεπτομερειες, σας παρακαλω σεβαστειτε το. Μονο σοβαρες απαντησεις. Ευχαριστω.

Ειμαι 21, σπουδαζω και δουλευω.

Εχω καποια περιουσια στο ονομα μου... και δεν την θελω.

Πως μπορω να απαλλαχθω απαυτο? Ποιο ειναι το πρωτο βημα που θα επρεπε να κανω πχ αυριο το πρωι για καταφερω να απαλλαχθω?

Ποια ειναι η διαδικασια και τα βηματα της?

Και παλι ευχαριστω.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, akourtis98 είπε

Καλησπέρα,

Το ζητημα ειναι προσωπικο οποτε το κραταω συντομο και χωρις λεπτομερειες, σας παρακαλω σεβαστειτε το. Μονο σοβαρες απαντησεις. Ευχαριστω.

Ειμαι 21, σπουδαζω και δουλευω.

Εχω καποια περιουσια στο ονομα μου... και δεν την θελω.

Πως μπορω να απαλλαχθω απαυτο? Ποιο ειναι το πρωτο βημα που θα επρεπε να κανω πχ αυριο το πρωι για καταφερω να απαλλαχθω?

Ποια ειναι η διαδικασια και τα βηματα της?

Και παλι ευχαριστω.

Ο πιο αρμόδιος είναι κάποιος δικηγόρος ή συμβολαιογράφος.

Αν η περιουσία είναι κάτι που μπορεί να πουληθεί το πουλάς σε χαμηλή τιμή για να πουληθεί γρήγορα.

Αν είναι κάτι που δεν μπορεί να πουληθεί μήπως να το κάνεις δωρεά σε κάποιο ίδρυμα?

Δημοσ.

δεν ειναι υπο τον ελεγχο μου...

δεν βγαζω εγω προσωπικα χρηματα απο την περιουσια αυτη... και καθως δε βγαζω και πολλα λεφτα στη δουλεα μου, δε θελω στη φορολογικη μου δηλωση να φαινεται οτι εχω πχ 3 σπιτα

δε θελω ουτε να πουλησω, ουτε να δωσω δωρεαν

Δημοσ.

Μόλις τώρα, guzel είπε

;D ;D

4 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Ο πιο αρμόδιος είναι κάποιος δικηγόρος ή συμβολαιογράφος.

οκ ευχαριστω

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, akourtis98 είπε

δεν βγαζω εγω προσωπικα χρηματα απο την περιουσια αυτη... και καθως δε βγαζω και πολλα λεφτα στη δουλεα μου, δε θελω στη φορολογικη μου δηλωση να φαινεται οτι εχω πχ 3 σπιτα

Τότε βρες τα με αυτούς που βγάζουν από την περιουσία σου να σου δίνουν κάτι αλλιώς αν δεν θες να το πουλήσεις ή να το δωρίσεις το δίνεις τσάμπα σε αυτούς που το δουλεύουν 

• Like 1
Δημοσ.

Δεν μπορεί να δοθεί απάντηση σε τέτοιο ερώτημα χωρίς να μπεις σε λεπτομέρειες, τι, πως και γιατί.

"Έχω περιουσία και δεν την θέλω, τι να κάνω", η απάντηση είναι πούλα την ή χάρισε την. 

Στο "Όχι, δεν θέλω φυσικά να την πουλήσω ή να την χαρίσω" τί θα μπορούσε να απαντήσει κάποιος; Πρέπει να μαντέψει τι ακριβώς παίζει για να σε βοηθήσει.

Στο να απέκτησες π.χ. 3 σπίτια λόγω κληρονομιάς και να μην μπορείς να πληρώνεις τον ΕΝΦΙΑ γιατί είσαι άνεργος, η απάντηση είναι "νοίκιασε τα".

Αλλά δεν μπορούμε να μαντέψουμε τι ακριβώς παίζει. Γιατί π.χ. "να μην φαίνονται στην φορολογική σου δήλωση"; Τι πάει να πει αυτό; 

Άσε που μπορεί η σκέψη σου να είναι εντελώς λάθος εξαρχής, κανείς π.χ. δεν λέει "ωχ ρε γαμώτο, ξαφνικά βρέθηκα με 10 σπίτια κληρονομιά, πως να απαλλαχτώ από αυτά

γιατί δεν έχω να πληρώσω την εφορία". Κωλοτούμπες θα κάνανε όλοι.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, akourtis98 είπε

Να υποθέσω ότι πρόκειται για σπίτια που μένουν συγγενείς που δεν πληρώνουν ενοίκιο, αλλά για κάποιο λόγο, είναι στο όνομά σου!

Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο τότε μόνο δικηγόρος μπορεί να σε βοηθήσει, καθώς θα πρέπει να διεκδικήσεις δικαστικά τα ενοίκια.

Δημοσ.

οκ ευχαριστω... νομιζω τη βρηκα τη λυση...

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, akourtis98 είπε

οκ ευχαριστω... νομιζω τη βρηκα τη λυση...

Πες μας τι λύση βρήκες!

Μη μας αφήνεις με την απορία!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

"δε θελω ουτε να πουλησω, ουτε να δωσω δωρεα" Αν δε τα δηλωσει στο κτηματολογιο πχ αλλα προφανως τα εχουν κανει αλλοι για αυτον ηδη . Θα τα δωσει στους παπαδες να τα φανε και αυτοι θα βγαλουν εξω τους τσαμπατζηδες :P

Επεξ/σία από Mhlogiatros
Δημοσ.
Μόλις τώρα, SB_1957 είπε

Πες μας τι λύση βρήκες!

Μη μας αφήνεις με την απορία!

Θα συνεννοηθώ με γονεις και με τον λογιστη...

ειναι περιπλοκος ο λογος που σκεφτομαι να κανω κατι τετοιο (κυριως ειναι ο  ανθρωπογενης παραγοντας, οχι τα χαζομπετα). φανταζομαι πως μεχρι αυριο θα μου εχει περασει, αλλα στην ελλαδα του σημερα και στη θεση που βρισκομαι καταλαβαινω επισης πως θα με βοηθαουσε (πιθανως) προσωρινα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...