Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Απ ότι φαίνεται η Ελλάδα γίνεται σταδιακά η  Μπανγκαλόρ της Ευρώπης με outsourced call center για μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού καθώς συνδυάζει δυνατό ανθρώπινο δυναμικό με σπουδές, γνώση ξένων γλωσσών σε καλό επίπεδο αλλά και υψηλή ανεργία και χαμηλούς μισθούς.

Παράλληλα η χώρα μας με το καλό καιρό και το χαλαρό τρόπο ζωής προσελκύει άτομα από Βόρειες χώρες που έρχονται για παρατεταμένες διακοπές δουλεύοντας και λίγο απλά και μόνο επειδή μιλάνε μια "σπάνια" γλώσσα. Προφανώς για αυτούς τους ανθρώπους τα 1000 ευρώ είναι αστεία ποσά αλλά δέχονται λόγω της ελκυστικότητας της χώρας (ενώ προφανώς για τα ίδια χρήματα δε θα πήγαιναν στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης.)

Σκέφτηκα μιας και έχουμε θέμα για τη Teleperformance να ανοίξω ένα θέμα για τους άμεσους ανταγωνιστές της. Έχει αρχίσει να γίνεται λίγο μάχη (ειδικά με τη Webhelp) για του Γερμανόφωνους πχ ( να πω πως μέχρι και eValue που μέχρι πρωτινός  ήταν απλά το call center της Cosmote έχει αρχίσει να βγάζει αγγελίες για Γερμανόφωνους και άκουσον άκουσον Αγγλόφωνους με Αυστραλιανή προφορά! οπότε έχει μπει στο παιχνίδι του outsourcing).

Αν έχουμε μέλη που βρίσκονται σε αυτές τις εταιρείες και θέλουν να μοιραστούν τις εμπειρίες τους (αναφέρομαι σε ξενόγλωσσα τμήματα και όχι τα κλασικά ελληνόφωνα με τα 360 για 6ωρο πχ).

H Webhelp έχει αρχίσει να παίρνει πολύ κόσμο από τη TP καθώς υπόσχεται σημαντικά καλύτερες συνθήκες όπως σύμβαση αορίστου και σαφώς πιο relaxed clead desk policy, αλλά λίγο μικρότερο μισθό.

Εγώ είμαι λίγο της άποψης ότι οι διαφορές είναι απειροελάχιστες σε τέτοιο περιβάλλον εργασίας, όπου ο υπάλληλος είναι ουσιαστικό το "προϊόν" που πουλάει η εταιρεία που τον προσλαμβάνει.  

• Like 2
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Κανείς καποια εμπειρια? 

Σκεφτομουν για γερμανοφωνη θεση σε μια απ αυτες (μου ειχαν προσφερει θεση απο TP αλλά τότε δεν μπορουσα ακόμα) καθοτι 5ημερο και καλες αποδοχες κατα βαση. Ωσπου να εβρισκα κατι στο τομεα μου ή καλύτερα. 

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
On 06/10/2019 at 10:33, Neoss said:

Κανείς καποια εμπειρια? 

Σκεφτομουν για γερμανοφωνη θεση σε μια απ αυτες (μου ειχαν προσφερει θεση απο TP αλλά τότε δεν μπορουσα ακόμα) καθοτι 5ημερο και καλες αποδοχες κατα βαση. Ωσπου να εβρισκα κατι στο τομεα μου ή καλύτερα. 

Να πω την αλήθεια είχα χάσει επαφή με το όλο thread, νόμιζα ότι το είχαν αφαιρέσει.

Κοίτα αν είσαι γερμανόφωνος κάνουν κρα αυτή τη περίοδο όλες οι εταιρείες που έχω αναφέρει γιατί είναι δυσεύρετοι στην αγορά.

Σε όποια και αν στείλεις θα σε πάρουν χωρίς πολλά πολλά. (εφόσον τα γερμανικά σου είναι σε καλό επίπεδο και να μπορείς να βοηθήσεις έναν γηγενή Γερμανό μέσω τηλεφώνου)

Από εκεί και έπειτα είναι σε ποιο τμήμα θα πέσεις. Κάποια είναι καλύτερα από άλλα αλλά λίγο ως πολύ η ίδια γεύση σου μένει.

Εγώ είμαι ακόμα στην TP,  αν ενδιαφέρεσαι να σε κάνω refer και σε πάρουν,  υπάρχει μπόνους που φτάνει τα 2 χιλ αυτή τη περίοδο. (Υπάρχουν αρκετοί όροι βέβαια μεταξύ των οποίων να μην έχεις κάνει αίτηση κλπ εντός του τελευταίου ενός χρόνου, να μείνεις τουλάχιστον 3 μήνες κλπ), τα οποία αν τελικά πάρω ευχαρίστως μοιράζομαι 50% - 50% 

Απ ότι βλέπω οι πιο περιζήτητοι (μαζί με τους Γερμανόφωνους) είναι όσοι μιλάνε Ολλανδικά, Εβραϊκά και Δανέζικα.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 28/10/2019 στις 9:48 ΜΜ, MikeJ είπε

Να πω την αλήθεια είχα χάσει επαφή με το όλο thread, νόμιζα ότι το είχαν αφαιρέσει.

Κοίτα αν είσαι γερμανόφωνος κάνουν κρα αυτή τη περίοδο όλες οι εταιρείες που έχω αναφέρει γιατί είναι δυσεύρετοι στην αγορά.

Σε όποια και αν στείλεις θα σε πάρουν χωρίς πολλά πολλά. (εφόσον τα γερμανικά σου είναι σε καλό επίπεδο και να μπορείς να βοηθήσεις έναν γηγενή Γερμανό μέσω τηλεφώνου)

Από εκεί και έπειτα είναι σε ποιο τμήμα θα πέσεις. Κάποια είναι καλύτερα από άλλα αλλά λίγο ως πολύ η ίδια γεύση σου μένει.

Εγώ είμαι ακόμα στην TP,  αν ενδιαφέρεσαι να σε κάνω refer και σε πάρουν,  υπάρχει μπόνους που φτάνει τα 2 χιλ αυτή τη περίοδο. (Υπάρχουν αρκετοί όροι βέβαια μεταξύ των οποίων να μην έχεις κάνει αίτηση κλπ εντός του τελευταίου ενός χρόνου, να μείνεις τουλάχιστον 3 μήνες κλπ), τα οποία αν τελικά πάρω ευχαρίστως μοιράζομαι 50% - 50% 

Απ ότι βλέπω οι πιο περιζήτητοι (μαζί με τους Γερμανόφωνους) είναι όσοι μιλάνε Ολλανδικά, Εβραϊκά και Δανέζικα.

Και εγώ νόμιζα δεν απαντάει κανείς άλλος πια εδώ πέρα :P

Ναι αυτό βλέπω στην αναζήτηση θέσεων εργασίας στο ιντερνετ. Γερμανόφωνους και τις γλώσσες που είπες. Teleperformance, webhelp, cosmote e Value...ακόμα και μικρότερες εταιρίες παρόμοιες που ναι μεν προφανώς δεν προσφέρουν τίποτα Hiring Bonus, έξοδα μετεγκατάστασης, κουπόνια σιτισης και τέτοια αλλά ωστόσο δίνουν επίσης κάτι μικτούς μισθούς τύπου 1200-1300 ευρώ συν 13ο και 14ο μισθό προφανώς για να βρισκουν ατομα και να μην πανε ολοι στα μεγαθήρια

Προς το παρόν περιμένω να κάτσει μία παρόμοια δουλειά (σε μικρότερη κάπως εταιρία δηλαδή) κοντά στον τόπο κατοικίας μου, αν και λίγο δύσκολο....συν κάτι άλλο. Εάν όχι τότε θα στραφώ προς Αθήνα μεριά όπου και επιχειρούν αυτές οι μεγάλες εταιρίες όπως η δικη σου και ζητάνε και κόσμο και πιστευω θα εβρισκα άμεσα. Πραγματι μου εχουν πει γνωστοί οτι παιρνουν σωρηδόν κόσμο. Σε μία τέτοια περίπτωση, εαν τελικα ερθω προς τα εκεί, παίζει να σου πω. Γιατί όχι άλλωστε, να μην υπάρξει όφελος και για τους δυο μας? 

Αν και αποφοιτος ελληνικου ΑΕΙ, μεγάλωσα Γερμανία οπότε όπως καταλαβαίνεις ξέρω γερμανικά διχως να εχω πτυχίο (απλά μη πιστοποιημένα κάτι που απ οτι μου είπαν τοτε που μου ειχαν κανει πρόταση πριν κανα 9μηνο, δεν αποτελει εμποδιο για τίποτα εξυπρετηση μεσω τσατ, εμαιλς ή τηλεφωνου). 

Κάποιες απορίες μιας και είσαι εκ των εσώ (δίχως να μπεις φυσικά σε τιποτα άβολες λεπτομέρειες):

- Οταν λες να μην εχεις κανει αίτηση εντός χρόνου? Αιτηση προς την ΤP για παράδειγμα? E τοσο μικρο υποχρεωτικό διαστημα παραμονής δεν πειράζει. Οι συμβάσεις απ όσο ξέρω είναι ορισμένου χρόνου νομίζω, σωστά?
- Επίσης όταν αναφερουν πχ Hiring Bonus 1500 Euro (τυχαίο νούμερο), αυτό δηλαδή το παιρνει ο υποψηφιος που θα προσληφθεί και καλά ως αποζημίωση για τα εξοδα εγκαταστασης του πχ στην Αθήνα?
- Πως σου φαίνεται γενικότερα η εργασία σου εκεί; Αντέχεται απο άποψη φόρτου, είναι ευχάριστα κτλπ;

Συμφωνώ πάντως σαυτο που ειπες παραπανω. Λιγο πολυ οι διαφορές στις παροχές απο εταιρια σε εταιρια ειναι μικρές. Περιπου στην ιδια γραμμη συγκλινουν ολοι (τουλαχιστον οσον αφορα τα ξενογλωσσα τμήματα). Απλά άλλοι λιγοτερα ή περισσοτερα μπονους ή αποζημιωσεις κτλπ. Για αυστηρό clean desk policy εκει που δουλευεις, τοχω ξαναδιαβασει συχνά. Απορώ όμως, τι παραπανω μπορει δηλαδη μια αλλη εταιρια να προσφερει σαυτο, ποσο πιο χαλαρη? Αλλωστε επιτρεπεται και σε σας ναχεις ενα μπουκαλι με κατι να πιεις εστω ή αλλοι τι φαση δηλαδή

Ρωταω για μένα και όποιον αλλον ενδιαφερεται καθως και αλλοι εργαζομενοι εκει που εχουν γραψει εδω ήταν μονολεκτικοι ειδα σε αλλο θέμα τύπου να λενε απλως Καλά λεφτα, στην ωρα τους αλλά αμα μπορειτε βρειτε αλλου και ως εκει (ισως ηταν σε ελληνοφωνο τμήμα βεβαια). 

Δημοσ.

Καταρχάς να πω ότι δεν τους ενδιαφέρουν τα πτυχία ξένων γλωσσών. Αν ξέρεις να μιλάς και μπορείς να συνεννοηθείς στη γλώσσα που θέλουν σε παίρνουν. Δεν τους ενδιαφέρει 

Για τις απορίες 

Το πρώτο αφορά το μπόνους σύστασης που θα έπαιρνα εγώ αν έφερνα κάποιον. Αν το άτομο έχει κάνει πρόσφατα αίτηση (μέσω οποιοδήποτε τρόπου) θεωρείται ότι έχουν ήδη το βιογραφικό του κλπ οπότε δε παίζει μπόνους σύστασης προς εμένα που τον πρότεινα.

Τώρα ως προς το μπόνους πρόσληψης ή relocation package κλπ, είναι κατευθείαν προς το άτομο προς πρόσληψη και δε ξέρω ακριβώς τι παίζει καθώς αλλάζει ανάλογα με τη περίπτωση. Πάντως σίγουρα συμφέρει να δηλώσεις ότι μένεις Γερμανία πχ (αν έχεις τίποτα συγγενείς γνωστούς να δηλώσεις τη διεύθυνσή τους εκεί) και άρα για να έρθεις θα σου δίνουν ένα μπόνους κάθε μήνα επιπλέον για το πρώτο χρόνο σε σχέση με το αν δηλώσεις ότι είσαι ήδη Ελλάδα. (για τα έξοδα μετεγκατάστασης) Επίσης καλύπτουν αεροπορικά και διαμονή σε ξενοδοχείο για 2 βδομάδες. 

Τώρα φαίνεται λόγω ανάγκης έχουν βάλει αυτό το εφάπαξ μπόνους που δε ξέρω αν είναι επιπλέον ή αντικαθιστά το προηγούμενο μηνιαίο.

Ως προς την  εργασία είναι δύσκολο ένα τέτοιο περιβάλλον να είναι ευχάριστο. Ειδικά αν είσαι σε live support δηλαδή κλήσεις ή τσατ. Από εκεί και πέρα παίζει μεγάλο ρόλο το αντικείμενο και το τμήμα. Υπάρχουν τμήματα που είναι Bussiness to Bussiness support που ίσως είναι πιο ευχάριστα γιατί δεν έρχεσαι σε επαφή με τον τελικό πελάτη όπου συχνά ο ρόλος σου είναι απλά να τρως το σκατό εκ μέρους της εταιρείας.

Επίσης και το προϊόν παίζει ρόλο διότι άλλο να είσαι στο τμήμα τεχνικής υποστήριξης της Apple όπου σε παίρνουν γιατί χάλασε το νέο iPhone τους που κάνει 1000 ευρώ και προφανώς είναι δυσαρεστημένοι (και δε μπορούν να ζήσουν 7 μέρες χωρίς αυτό) και άλλο να είσαι στη υποστήριξη του online καταστήματος της Apple όπου περισσότερο συμβουλεύεις και απαντάς ερωτήσεις σχετικά με τα προϊόντα για τους ενδιαφερόμενους και τους βοηθάς στην ολοκλήρωση παραγγελίας κλπ.

Το clean desk policy περισσότερο ενοχλητικό είναι παρά κάτι άλλο. Δηλαδή εχθές είχα πάρει ένα καφέ πριν πάω στη δουλειά και έτυχε η καφετέρια να σερβίρει τους κρύους καφέδες σε χάρτινο με πλαστικό καπάκι. Ε όταν έφτασα έπρεπε να βρω ένα πλαστικό διαφανές ποτήρι για να το αδειάσω μέσα ώστε να το πάρω εντός της αίθουσας. 

Είναι τέτοιες μικρές χαζομάρες. Ότι μη τυχόν και γράψω κάτι στο λίγο λευκό χαρτί στο κυρτό κυπελλάκι του καφέ (ήμαρτον δηλαδή ούτε στη CIA πιστεύω δε κάνουν έτσι).

Έχω την εντύπωση ότι μόνο στη TP έχουν τόσο αυστηρό policy. 

Αυτό που λες στο τέλος ισχύει. Είναι δουλειά που την κάνεις μέχρι να βρεις κάτι καλύτερο. Η ίδια εταιρεία στο εμποτίζει αυτό με το να μην σου κάνει ποτέ σύμβαση αορίστου. Είσαι μόνιμα αναλώσιμος. Δε μπορείς να προγραμματίσεις τη ζωή σου με μικρής διάρκειας συμβάσεις, ούτε με διαρκώς εναλλασσόμενο ωράριο και ημέρες εργασίας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 7/11/2019 στις 1:15 ΜΜ, MikeJ είπε

Καταρχάς να πω ότι δεν τους ενδιαφέρουν τα πτυχία ξένων γλωσσών. Αν ξέρεις να μιλάς και μπορείς να συνεννοηθείς στη γλώσσα που θέλουν σε παίρνουν. Δεν τους ενδιαφέρει 

Για τις απορίες 

Το πρώτο αφορά το μπόνους σύστασης που θα έπαιρνα εγώ αν έφερνα κάποιον. Αν το άτομο έχει κάνει πρόσφατα αίτηση (μέσω οποιοδήποτε τρόπου) θεωρείται ότι έχουν ήδη το βιογραφικό του κλπ οπότε δε παίζει μπόνους σύστασης προς εμένα που τον πρότεινα.

Τώρα ως προς το μπόνους πρόσληψης ή relocation package κλπ, είναι κατευθείαν προς το άτομο προς πρόσληψη και δε ξέρω ακριβώς τι παίζει καθώς αλλάζει ανάλογα με τη περίπτωση. Πάντως σίγουρα συμφέρει να δηλώσεις ότι μένεις Γερμανία πχ (αν έχεις τίποτα συγγενείς γνωστούς να δηλώσεις τη διεύθυνσή τους εκεί) και άρα για να έρθεις θα σου δίνουν ένα μπόνους κάθε μήνα επιπλέον για το πρώτο χρόνο σε σχέση με το αν δηλώσεις ότι είσαι ήδη Ελλάδα. (για τα έξοδα μετεγκατάστασης) Επίσης καλύπτουν αεροπορικά και διαμονή σε ξενοδοχείο για 2 βδομάδες. 

Τώρα φαίνεται λόγω ανάγκης έχουν βάλει αυτό το εφάπαξ μπόνους που δε ξέρω αν είναι επιπλέον ή αντικαθιστά το προηγούμενο μηνιαίο.

Ως προς την  εργασία είναι δύσκολο ένα τέτοιο περιβάλλον να είναι ευχάριστο. Ειδικά αν είσαι σε live support δηλαδή κλήσεις ή τσατ. Από εκεί και πέρα παίζει μεγάλο ρόλο το αντικείμενο και το τμήμα. Υπάρχουν τμήματα που είναι Bussiness to Bussiness support που ίσως είναι πιο ευχάριστα γιατί δεν έρχεσαι σε επαφή με τον τελικό πελάτη όπου συχνά ο ρόλος σου είναι απλά να τρως το σκατό εκ μέρους της εταιρείας.

Επίσης και το προϊόν παίζει ρόλο διότι άλλο να είσαι στο τμήμα τεχνικής υποστήριξης της Apple όπου σε παίρνουν γιατί χάλασε το νέο iPhone τους που κάνει 1000 ευρώ και προφανώς είναι δυσαρεστημένοι (και δε μπορούν να ζήσουν 7 μέρες χωρίς αυτό) και άλλο να είσαι στη υποστήριξη του online καταστήματος της Apple όπου περισσότερο συμβουλεύεις και απαντάς ερωτήσεις σχετικά με τα προϊόντα για τους ενδιαφερόμενους και τους βοηθάς στην ολοκλήρωση παραγγελίας κλπ.

Το clean desk policy περισσότερο ενοχλητικό είναι παρά κάτι άλλο. Δηλαδή εχθές είχα πάρει ένα καφέ πριν πάω στη δουλειά και έτυχε η καφετέρια να σερβίρει τους κρύους καφέδες σε χάρτινο με πλαστικό καπάκι. Ε όταν έφτασα έπρεπε να βρω ένα πλαστικό διαφανές ποτήρι για να το αδειάσω μέσα ώστε να το πάρω εντός της αίθουσας. 

Είναι τέτοιες μικρές χαζομάρες. Ότι μη τυχόν και γράψω κάτι στο λίγο λευκό χαρτί στο κυρτό κυπελλάκι του καφέ (ήμαρτον δηλαδή ούτε στη CIA πιστεύω δε κάνουν έτσι).

Έχω την εντύπωση ότι μόνο στη TP έχουν τόσο αυστηρό policy. 

Αυτό που λες στο τέλος ισχύει. Είναι δουλειά που την κάνεις μέχρι να βρεις κάτι καλύτερο. Η ίδια εταιρεία στο εμποτίζει αυτό με το να μην σου κάνει ποτέ σύμβαση αορίστου. Είσαι μόνιμα αναλώσιμος. Δε μπορείς να προγραμματίσεις τη ζωή σου με μικρής διάρκειας συμβάσεις, ούτε με διαρκώς εναλλασσόμενο ωράριο και ημέρες εργασίας.

Nαι λογικό μου ακουγεται για το περι συστασης @MikeJ.

Ναι έχω μέλη της οικογένειας κιόλας εκεί. Ωστόσο μου φαίνεται λίγο περίεργο. Είμαι Ελλάδα και δηλώνω Γερμανία...δεν θα φανεί περίεργο (απάτη και καλά) που θαρθω ξερω γω με το ΚΤΕΛ και όχι με αεροπλάνο απ το εξωτερικό? Επισης ξερω οτι στα δινουν στην αρχή αυτά και όχι ότι εχεις καθε μήνα κάτι παραπανω στον μισθό (περα απο ενα τζαμπα περα δωθε εισιτηριο αεροπορικο). Εχω δει ομως και αυτο το ενδεχομενο σε αγγελια δηλαδη να καλυπτουν εξοδα και για οσους ειναι απλα εκτός Αθηνών αλλά εντός Ελλάδος (ισως οχι TP, θα σε γελάσω). 

Πιστευω - βασει λογικής - οτι αν δινουν ενα Hiring Bonus πχ 1500 ευρω ειναι μονο αυτο με το σκεπτικο Βγαλτα περα μαυτα τα λεφτά, φτανουν

Ναι ανάλογα ποιο Τμήμα. Τα ξενόγλωσσα μου εχουν πει ειναι ενταξει. Χαχα πλακα πλακα ενας το αντιθετο μου ειπε που ηξερα του ειπαν ή μονο τσατ ή τσατ κ κλησεις μαζι και το 2ο πηρε γιατι μονο τσατ βαριοταν αλλά όχι οτι δεν ηταν καλα.

Ναι αυτά εγω τα βρίσκω λίγο χαζά. Να πινεις αλλα ο,τι πινεις σε διάφανο μόνο μη και παρεις καμια.....μυστικη συνομιλια μαζι σου. Ξερω, απαιτησεις των πελατών τους αλλά και πάλι.... :P Και κινητό το αφήνεις στανταρ και αλλού (βεβαια σε κατι μικροτερες εταιριες επιτρεπουν στη τσεπη αθορυβο αλλά τα μεγαθηρια οχι). Τα διαλειμματα ειχα παντα απορια πως γινονται καθως και το να πας τουαλετα εκτακτα (πες σε επιασε κοψιμο ξαφνικά), προκαθορισμένες χρονικές στιγμές?

Καλά προφανώς. Και εγώ σε άλλο τομέα εχω σπουδάσει. Αλλά επειδή είναι καλα τα λεφτά και καλες παροχες και δουλεια γραφειου, άνετα το κανεις για καναν χρόνο ας πουμε ή και δύο κιόλας ώστε να μαζεψεις τίποτα στην άκρη ή απλά ώσπου να βρεις κάτι άλλο. Βεβαια απ την άλλη έχω ακούσει και διαβασει και περιπτωσεις ατομων που καθονται αρκετά χρόνια (6 και 7 ακόμα) εστω ετσι μαυτο το καθεστώς, άνα 6μηνο ανανέωση συμβολαίου...περνώντας απο διάφορες μισθοδοτικες εταιριες φυσικα καθως νομικά μετά απο 3 ανανεωσεις θα επρεπε να σε κάνουν αορίστου...

Επεξ/σία από Neoss

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...