Προς το περιεχόμενο

firewall se win2003 server????

Dangelo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

προς το παρόν έχω δοκιμάσει

Outpost Pro 2.1 (share) = παίζει κανονικά

υπάρχει και το Outpost Free, αλλα δεν το δοκιμασα.

Panda Platinum 7 (antivirus + firewall) που ερχεται πακετο με το System Mechanic Pro 4 :

το SM4 παίζει,

το antivirus αρνήται να εγκατασταθεί, αλλα με ενα κόλπο ξεπερνιέται (run installer in compatibility mode) αλλα και οταν εγκατασταθεί, το μεν Antivirus παιζει, το δε Firewall OXI.

αυτα για την ώρα.

το επομενο που θα δοκιμασω ειναι τα Zonealarm free + pro που διαβασα οτι παίζουν, απο απλη περιέργεια πάντως γιατι το outpost ειναι πιο βολικο και ελαφρύ στη χρήση.

μια σχετική συζήτηση εδώ

Working Firewall for Windows 2003 Server

http://www.neowin.net/forum/index.php?act=ST&f=77&t=71724

αν και οπου δεις να γράφουν οτι "το Χ δεν παίζει", κοιτα και την ημερομηνια. το τοπικ εχει ξεκινησει απο Απριλιο 2003, και απο τοτε ολα τα προγράμματα εχουν αναβαθμιστεί.

επισηες χρήσιμο αυτο

Things in Win XP but not in Windows 2003 Server

http://www.neowin.net/forum/index.php?showtopic=74412

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν ψάχνεις κάτι πιο ολοκληρωμένο πάντως γιατί δεν δοκιμάζεις το ISA Server 2000.Είναι free για 4 μήνες και προσφέρει αρκετά πράγματα.Νομίζω υπάρχει και μια beta έκδοση του ISA Server 2004 στο site της Microsoft απεριόριστης χρήσης (είναι όμως beta :D ).

Γενική συμβουλή:Αν ενδιαφέρεσαι σοβαρά για την ασφάλεια του δικτύου σου μην εγκαταστήσεις firewall πάνω σε domain controller.Είναι και επικίνδυνο και δύσκολο στο στήσιμο.

κοιτα, υπάρχει μια αντιληψη για τα firewall (και θα το διαβασεις στα λινκ που παρεθεσα) οτι το βαζουμε για να μην "μπαίνουν οι απέξω, στο συστημα μας".

πιθανώς ειναι σωστή.

αν σε ενδιαφέρει μονο αυτό, ενεργοποιεις το ενσωματομένο φαιργουωλ της ΜΣ και καθάρισες. (λέμε τώρα)

Υπάρχει και μια άλλη δουλειά, που αναλαμβάνουν, και είναι "να μην επικοινωνεί κανένα πρόγραμμα με τον έξω κόσμο" ή τουλάχιστον όχι αν δεν του δώσω άδεια, ή/και απο πόρτες που εγώ θα επιτρέψω, ή/και με IP που εγώ θα επιτρέψω.

πχ. θέλω να βγαίνει στο internet μονο ο opera, και το outlook express.

Αυτό δεν βλέπω να το κάνει το windows firewall. ή δεν το έψαξα αρκετά?

Ψαξε να βρεις τι σημαινει το "phone home". και δεν αναφέρομαι σε trojans.

Προγράμματα νόμιμα, που εσύ τα εγκαθιστάς με πλήρη συγκατάθεση. (Αλλα η συγκατάθεσή σου συνισταται στο να εγκατασταθεί και να τρέξει. Οχι στο να στέλνει μυνηματα στον δε-ξερω-ποιόν καθε φορά που του καπνίσει). όποιος καταλαβε, κατάλαβε. Αν όχι... ψαχτήτε σε άλλες γειτονιές :o

το ISA Server 2000

0. οχι δεν εννοω οτι ο ISA στέλνει μυνήματα προς τα έξω. για το ενσωματομενο firewall των win xp γράφω, oxi οτι στέλνει το ιδιο, αλλα δεν εμποδίζει καποιους άλλους κατεργαρηδες να στείλουν.

1. το isa server δεν το εχω χρησιμοποιησει προσωπικα, οποτε δεν ξερω τι κανει, πώς, και πόσο εύκολα.

Ειναι εγκατεστημενο στο δικτυο της δουλειας μου (δεν εχω καμια σχεση με το administration tou), και μπορω να πω οτι για τους τελικους χρήστες που θέλουμε να περασουμε απο μεσα για να βγουμε ιντερνετ ειναι πολυ μεγαλος μπελάς.

δηλαδή, εντάξει μπορεί να είναι θεμιτό να μην αφήνεις το kazaa και το Irc να παιζει σε εταιρικό δίκτυο, αλλα ετσι οπως το εχουν σεταρει,

δεν αφήνει ούτε το ping, το outlook, και εχουμε προβλήματα με πολλές java εφαρμογές (προ του jdk 1.4.2).

Φυσικα δεν εχει καμια σχεση με το ενσωματομενο firewall των win xp.

2. νομιζω οτι στο τοπικ, αναφερομαστε σε home users. μηπως ο isa ειναι λιγο βαρυς και extreme για σπιτι.?

3. προφανώς προτιμάμε τις οριστικές και φτηνές λύσεις. Τι να κανουμε με την beta 4 μηνών, οταν υπάρχουν full δωρεάν (ή πολύ φτηνά) προγράμματα?

οι φίλοι μας τα ζώα: Windows, ChrisTV, Dialguard, FlashFXP, Flashget, Outpost, AutoUpdate bs* , Symantec.*, Antivirus.*, and the list goes on, n' on, n' on...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...