PC555paul Δημοσ. 20 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2019 Καλησπέρα παιδία. Είμαι κάτοχος μιας r9 270 εδώ και χρόνια, εδώ και μέρες μου έχει παρουσιαστεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό πρόβλημα και θα ήθελα τη βοήθειά σας. Ενώ έκανα browsing η οθόνη μαύρισε, και μετά απο reset αφού φαινόταν το σήμα των windows η οθόνη και πάλι μαύριζε πριν το login screen. Αφού εκανα system restore και δεν λυνόταν το πρόβλημα (δεν μπορούσα να μπω καν σε safe mode) προχώρησα σε format. Μετά την εγκατάσταση της πιο πρόσφατης έκδοσης των windows, ωστόσο, δημιουργήται ένα παρόμοιο πρόβλημα: Ενώ έχω συνδεδεμένη τη gpu και πάω να εγκαταστήσω drivers, κατα την εγκατάσταση πάλι η οθόνη μαυρίζει και παραμένει έτσι. Μετά απο reset το pc και πάλι αφού φανεί το σήμα των windows παραμένει σε black screen. Η μόνη λυση για να λειτουργήσει και πάλι είναι safe mode και DDU. Με βγαλμένη την κάρτα, και την οθόνη συνδεδεμένη στην mobo το pc λειτουργεί κανονικά. Έχω δοκιμάσει πολλές εκδόσεις driver και πάλι παρουσιάζεται το ίδιο πρόβλημα. Επίσης έχω κάνει παύση στα αυτόματα update των windows για την κάρτα. Θα μπορούσε να είναι θέμα hardware? Έχει παρουσιαστεί κάτι παρόμοιο σε κάποιον? Πολλές φορές υπήρξαν προβληματάκια μετά από driver/windows update αλλά ποτέ πρόβλημα τέτοιου βεληνεκούς. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε απάντηση. Σύστημα: Mobo: Asus z170 pro gaming cpu: i5-6600K ram: 8GB DDR4 kingston fury τροφοδοτικό: thermaltake smart 530W ssd: Samsung 850 Pro 256GB (+2 hdd)
chrisde Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 Έτσι όπως τα λες, ξεκάθαρα θέμα hardware είναι. Δοκίμασε αν μπορείς την κάρτα και σε άλλο pc ή έστω σε άλλη pci θύρα για να αποκλείσεις τυχόν θέμα μητρικής (που δεν νομίζω αλλά ποτέ δεν ξέρεις). 1
PC555paul Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 Έβαλα την κάρτα σε άλλο μηχάνημα και πάλι όταν πήγα να εγκαταστήσω drivers μαύριζε η οθόνη και παρέμενε έτσι (αν και μετά το pc έκανε boot κανονικά). Επίσης στο αρχικό μηχάνημα έβαλα μια αλλη κάρτα (μια παλιά 9600 gt) και δούλεψε κανονικά, άρα θέμα η μητρική δε νομίζω να έχει. Οπότε λογικά είναι θέμα GPU. Άρα, μπορώ να μάθω τι ακριβώς έχει πάθει? Yπάρχει περίπτωση κατασκευής?
chrisde Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 Αν είναι (που προφανώς θα είναι) εκτός εγγύησης, δεν νομίζω ότι αξίζει να κάνεις κάτι δυστυχώς... Αυτούς τους drivers πας να βάλεις έτσι; https://www.amd.com/en/support/graphics/amd-radeon-r9-series/amd-radeon-r9-200-series/amd-radeon-r9-270
PC555paul Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 Ναι ναι αυτους, και έπειτα διάφορες άλλες εκδοσεις (με ddu ανάμεσα πάντα). Και ναι είναι εκτός εγγύησης... Οπότε μπορεί να παω και σε κανα support για διάγνωση και για το αν αξίζει να κανω κατι. Αν δεν έχει πεθάνει δηλαδη...
chrisde Δημοσ. 31 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2019 Και να γίνεται, δεν νομίζω ότι θα αξίζει το κόστος... Ίσως να κοίταζες για κάτι μεταχειρισμένο από καμιά αγγελία... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα