Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παίδες, έχω ένα ιδιαίτερο θέμα και θα εκτιμούσα πολύ τη βοήθειά σας.

Σε λίγο καιρό θα έχω οπτική ίνα στο σπίτι (HCN). Το πρόβλημά μου είναι ότι επειδή το PC μαζί με το κεντρικό router (TPLINK AC1600) βρίσκονται στο σαλόνι στο οποίο είναι αδύνατον να φτάσει η οπτική (άρα και το router της HCN) σκέφτομαι την εξής λύση.

Σημείωση: το σπίτι δεν έχει δομημένη καλωδίωση και αυτό που θα γίνει ως λύση, είναι να περαστούν καλώδια ethernet μέσα από τα μπουάτ, μαζί με τα καλώδια του ρεύματος.

• Αρχικά, το router της HCN, θα χρησιμοποιηθεί σε bridge mode έτσι ώστε να χρησιμοποιώ το δικό μου router για να έχω και ασύρματο WiFi και να διαχειρίζομαι το network όπως επιθυμώ. Το ρούτερ αυτό θα μπει στο δωμάτιο #1 ((βλ. διάγραμμα)
  • Για να μπορέσει να φτάσει το σήμα από το router της HCN (δωμ. #1) στο ρούτερ μου, θα χρειαστώ ένα απευθείας καλώδιο μέσα από τον τοίχο από το δωμ. #1 μέχρι το δωμ. #2 που εκεί θα συνδεθεί στη θύρα WAN του TPLINK. Με ένα καλώδιο συνδέεται στο PC και όλα καλά ως εδώ.
  • Για να μπορέσω να συνδέσω την TV στο δωμάτιο #3 για να μπορώ να streamάρω αυτά που θέλω, πρέπει να υπάρχει άλλο ένα αυτόνομο καλώδιο που θα φύγει από το δωμ.#2 και θα εμφανιστεί στο δωμάτιο #3.
  • Και τέλος, πρέπει να γίνει ακριβώς το ίδιο και για το δωμάτιο #4.

Άρα, όπως τα καταλαβαίνω εγώ που είμαι εντελώς networking αγράμματος:

• Έχουμε στο δωμάτιο #2, όπου είναι και το TPLINK με 3 ξεχωριστές γραμμές ethernet, όπου η κάθε μία πηγαίνει στο κάθε δωμάτιο. Η μία θα συνδεθεί με το WAN του TPLINK και η άλλες δυο στις κανονικές θύρες του TPLINK. Όλα αυτά θα γίνουν περνώντας με ατσαλίνα καλώδια ethernet από το υπάρχον δίκτυο του σπιτιού και σκάβοντας νέες πρίζες για έξοδο του κάθε ethernet. 3 έξοδοι στο δωμάτιο #2 και από 1 έξοδο σε κάθε ένα από τα άλλα δωμάτια.

Ερωτήσεις τώρα.

• Μιλάμε για απόσταση από το ένα δωμάτιο στο άλλο σε ένα σπίτι 60m2. Αν μπει ένα καλό ethernet, πόσο μεγαλες μπορεί να είναι οι παρεμβολές και οι απώλειες δεδομένου  του ότι δεν έχουμε μέσα στον τοίχο ξεχωριστό κανάλι για τα δίκτυα και θα μοιράζονται τα κανάλια του ρεύματος;
  • Έχετε να προτείνετε συγκεκριμένο καλώδιο και πρίζες που θα χρησιμοποιηθούν; Πιστεύω ότι πρέπει να κινηθώ σε Cat6 κατηγορία.
  • Βλέπετε κάτι πολύ λάθος σε όλο αυτό;

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

WhatsApp Image 2019-08-20 at 12.35.30.jpeg

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dimxr είπε

είναι να περαστούν καλώδια ethernet μέσα από τα μπουάτ, μαζί με τα καλώδια του ρεύματος

Αυτο που λες πρώτον απαγορεύεται, και δεύτερον αν το προσπαθήσεις μπορεί να προκαλέσεις ανεπανόρθωτες ζημιές στα καλώδια ρεύματος.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Αυτο που λες πρώτον απαγορεύεται, και δεύτερον αν το προσπαθήσεις μπορεί να προκαλέσεις ανεπανόρθωτες ζημιές στα καλώδια ρεύματος.

+++ Οτι θα μειώσει κατα πολύ την ποιότητα της γραμμής.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dimxr είπε

βρίσκονται στο σαλόνι στο οποίο είναι αδύνατον να φτάσει η οπτική (άρα και το router της HCN)

Για ποιό λόγο δεν μπορεί να φτάσει εκεί?

Έχω και εγώ HCN και μπορούν να στο βάλουν όπου θες (βέβαια θα υπάρχει ένα καλώδιο γύρω γύρω στους τοίχους πάνω). Επίσης σε εμένα προσφέρθηκαν να μου τραβήξουν Ethernet εάν είχα μέχρι τον υπολογιστή αλλά επειδή δεν είχα και ήταν μόνο η μητέρα μου στο σπίτι έβαλα μετά μόνος μου.

Δημοσ.

επειδη εχω σπιτι προς ανακαινιση και λιγο μπερδευτηκα με τον παραπανω συμφορουμιτη.

αν απλα καποιος εχει πριζες εθερνετ δεν ειναι οκ αυτο?

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, kostakiss είπε

επειδη εχω σπιτι προς ανακαινιση και λιγο μπερδευτηκα με τον παραπανω συμφορουμιτη.

αν απλα καποιος εχει πριζες εθερνετ δεν ειναι οκ αυτο?

Τα καλώδια θα πρέπει να μαζεύονται εκεί όπου είναι το ρουτερ και να συνδέονται σε αυτό μέσω switch εάν έχεις πολλές πρίζες. 

Δημοσ.
11 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Και όσο για τις ζημιές στα καλώδια του ρεύματος, πώς το εννοείς; Όπως θα περάσει η ατσαλίνα για να μπει το ethernet ότι μπορεί να τραυματίσει τα καλώδια του ρεύματος;

11 ώρες πριν, donblunts είπε

+++ Οτι θα μειώσει κατα πολύ την ποιότητα της γραμμής.

Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα σωστά μονωμένο Cat6 καλώδιο; Δε μιλάμε για απόσταση τεράστια. Μιλάμε για 5-6 μέτρα διαδρομή.

Και γενικά στην περίπτωση που κάποιος δεν έχει δομημένη καλωδίωση ο μόνος τρόπος να αποκτήσει ethernet μέσω τοίχου είναι να σκάψει ουσιαστικά τους τοίχους μετατρέποντας πρακτικά το σπίτι σε γιαπί;

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Ελπίζω να μπορέσω να βρω μια λύση γιατί πραγματικά πολύ με έχει κουράσει η κατάσταση με τα ασύρματα κλπ...

Δημοσ.
7 ώρες πριν, dimxr είπε

Και όσο για τις ζημιές στα καλώδια του ρεύματος, πώς το εννοείς; Όπως θα περάσει η ατσαλίνα για να μπει το ethernet ότι μπορεί να τραυματίσει τα καλώδια του ρεύματος;

Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα σωστά μονωμένο Cat6 καλώδιο; Δε μιλάμε για απόσταση τεράστια. Μιλάμε για 5-6 μέτρα διαδρομή.

Και γενικά στην περίπτωση που κάποιος δεν έχει δομημένη καλωδίωση ο μόνος τρόπος να αποκτήσει ethernet μέσω τοίχου είναι να σκάψει ουσιαστικά τους τοίχους μετατρέποντας πρακτικά το σπίτι σε γιαπί;

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Ελπίζω να μπορέσω να βρω μια λύση γιατί πραγματικά πολύ με έχει κουράσει η κατάσταση με τα ασύρματα κλπ...

Χρησιμοποίησε S/FTP Cat6 και θα είσαι μια χαρά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, dimxr είπε

Οπως το λες, σε καμια περιπτωση. Υπαρχει σοβαρος λογος που απαγορευεται. Καλωδια υψηλης τασης με χαμηλης δεν πανε ποτε μαζι.

Επεξ/σία από mixalis95320
Δημοσ.
1 ώρα πριν, mixalis95320 είπε

Οπως το λες, σε καμια περιπτωση. Υπαρχει σοβαρος λογος που απαγορευεται. Καλωδια υψηλης τασης με χαμηλης δεν πανε ποτε μαζι.

Ασθενή και ισχυρά ρεύματα εννοείς

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, mikevchq είπε

Ασθενή και ισχυρά ρεύματα εννοείς

Αν ημουν καπετανιος ισως. Αφου μιλαμε για ηλεκτρολογικα αναφερομαι σε ταση.

Δημοσ.

Για το τηλέφωνο τι καλώδιο έχεις περασμένο; Αν είναι ethernet τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...