Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχουμε 2 περιπτώσεις μηνυμάτων 

1) "Σου δίνω το λόγο της τιμής μου ρε π**στη ότι θα σε βρω και θα σε καθαρίσω. Περίμενε και θα δεις."

2) "Θα σε σκοτώσωωωωωωωωωω. Την έβαψες αυτό μόνο σου λέω."

Και στις 2 περιπτώσεις ο αποστολέας είναι σοβαρός για τις απειλές του. Η πρώτη όμως δείχνει πιο σοβαρή όπως έχει γραφτεί σε σχέση με τη δεύτερη. Σε ποια περίπτωση μπορεί να γίνει καταγγελία για απειλή; 

Και όχι, δεν σκέφτομαι να απειλήσω κανένα, απλά τυπικά ρωτάω. Γιατί ξέρω ότι μπορεί να γίνει καταγγελία για απειλή στο ίντερνετ...αλλά σε ποια περίπτωση; 

Δημοσ.

Καταγγελια για απειλη μπορει να γινει και στις 2 περιπτωσεις.

Η αξιολογηση της καταγγελιας λαμβανοντας υποψιν πολυ περισσοτερα απο τις παραπανω φρασεις (σχεσεις μεταξυ των μερων, αλλη επικοινωνια, ιστορικο αυτου που στελνει τα μηνυματα κλπ) θα καταληξει στο αν ειναι βασιμη η απειλη η οχι

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
9 minutes ago, IceMC said:

Έχουμε 2 περιπτώσεις μηνυμάτων 

1) "Σου δίνω το λόγο της τιμής μου ρε π**στη ότι θα σε βρω και θα σε καθαρίσω. Περίμενε και θα δεις."

2) "Θα σε σκοτώσωωωωωωωωωω. Την έβαψες αυτό μόνο σου λέω."

Και στις 2 περιπτώσεις ο αποστολέας είναι σοβαρός για τις απειλές του. Η πρώτη όμως δείχνει πιο σοβαρή όπως έχει γραφτεί σε σχέση με τη δεύτερη. Σε ποια περίπτωση μπορεί να γίνει καταγγελία για απειλή; 

Και όχι, δεν σκέφτομαι να απειλήσω κανένα, απλά τυπικά ρωτάω. Γιατί ξέρω ότι μπορεί να γίνει καταγγελία για απειλή στο ίντερνετ...αλλά σε ποια περίπτωση; 

Σύμφωνα με το νόμο απειλή συνιστά η πρόκληση σε άλλον τρόμο ή ανησυχία απειλώντας αυτόν με βία ή άλλη παράνομη πράξη ή παράλειψη. 
Και οι δυο περιπτώσεις εμπίπτουν στον ορισμό της απειλής. Το θέμα είναι αν, υποκειμενικά, είναι πρόσφορες για να ασκηθεί ποινική δίωξη ή, εν τελει, να καταδικαστεί. 

• Like 2
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, IceMC είπε

οπως λεει και ενας σοφος ,ποτε μην βγαλεις οπλο αν δεν εισαι ικανος να το χρησιμοποιησεις,το ιδιο ισχυει και για τις απειλες ,να στο κανω πολυ πιο απλα ,καποτε με απειλησε καποιος μεσου φιλου ,επειδη περνουσαν οι μερες και δεν γινοταν τιποτα αρχισε να με αγχωνει γιατι καθε φορα που εβγαινα ημουν στην τσιτα ,αποτελεσμα πηγα τον βρηκα και τον μαυρισα ,το δικαστηριο το σταματησε πριν δικαστει διοτι ειχα μαρτυρα τον φιλο που μου ειχε πει  για την απειλη,πραξε με συνεση

• Confused 1
Δημοσ.

Σορρυ μπερδευτηκα...συνεση ειναι να τον μαυρισει?...η το αντιθετο?....το καλυτερο ειναι να το αναφερει στην αστυνομια και αυτοι θα καλεσουν να προειδοποιησουν η κοινοποιησουν την καταγγελια, οποτε ο απειλων μαζευεται διοτι ειναι στοχοποιημενος. Αν υπαρχει παρανομη συναλλαγη ποινικου και απειλες , τοτε μιλουν αλλα πραγματα.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, _filippos_ είπε

στην περίπτωση που η απειλή εχει ηχογραφηθεί,  μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό;

οχι τρως και καμπανα εκτος αν τον ενημερωσεις οτι τον ηχογραφεις (προσφατο θεμα με στουρναρα -πολακη )

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...