Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα , ειμαι νεος στο hobby και προσφατως σκεφτομαι την αγορα νεας dslr . Το μπατζετ μου κινειται γυρω στα 400 με 500 ευρω. Εβλεπα και μου εχει προταθει το Nikon D5300 Kit (AF-P 18-55 VR) . Θα ηθελα να ακουσω τις αποψεις σας σχετικα με αυτο το kit. Γενικως φωτογραφιζω τοπια και θα ηθελα να ασχοληθω εαν γινεται με milky way και star trails τυπου φωτογραφια. Θα ηθελα να μου πειτε εαν με το kit αυτο θα μπορεσω να τα πραγματοποιησω. Το kit αυτο κοστιζει ελλαδα 400 ευρω οποτε σκεφτομουν με τα υπολοιπα 100 περιπου ευρω να αγοραζα εναν επιπλεον φακο οπως Yongnuo YN 50mm f/1.8 (Canon EF) ή Nikon AF-S DX Nikkor 35mm f/1.8G. Θα χαρω να ακουσω τις προτασεις/αποψεις σας :) 

Δημοσ.

1.Η αστροφωτογραφια ειναι απαιτητικη, τοσο σε εξοπλισμο, αλλα ΚΥΡΙΩΣ σε χρονο. Το πιο σημαντικο ειναι να οδηγησεις μεχρι ενα σημειο εκτος πολης με οσο το δυνατον λιγοτερο φως. Να το κανεις αυτο σε νυχτα χωρις φεγγαρι, ιδανικα καθολου φεγγαρι. Να το κανεις σε μερα κρυα και με καθαρη ατμοσφαιρα. Αν ολα αυτα γινουν, να προσευχηθεις να μην εχει ουτε ενα συννεφο, αλλιως μην ασχοληθεις καν. Να φωτογραφήσεις. Μετα να κανεις ολο το post processing που χρειαζεται. Γενικα αν η φωτογραφια ειναι μαγειρικη, η αστροφωτογραφια ειναι ζαχαροπλαστικη. 

Το σωμα καλο ειναι, φακο ισως κοιτουσα σαν δευτερο τον wide angle της samyang για αστροφωτογραφια, δεν θυμαμαι το μοντελο ακριβως για μοντουρα νικον, ισως καποιος αλλος το ψαξει και σου πει ακριβως

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Ablaoublas_542 είπε

1.Η αστροφωτογραφια ειναι απαιτητικη, τοσο σε εξοπλισμο, αλλα ΚΥΡΙΩΣ σε χρονο. Το πιο σημαντικο ειναι να οδηγησεις μεχρι ενα σημειο εκτος πολης με οσο το δυνατον λιγοτερο φως. Να το κανεις αυτο σε νυχτα χωρις φεγγαρι, ιδανικα καθολου φεγγαρι. Να το κανεις σε μερα κρυα και με καθαρη ατμοσφαιρα. Αν ολα αυτα γινουν, να προσευχηθεις να μην εχει ουτε ενα συννεφο, αλλιως μην ασχοληθεις καν. Να φωτογραφήσεις. Μετα να κανεις ολο το post processing που χρειαζεται. Γενικα αν η φωτογραφια ειναι μαγειρικη, η αστροφωτογραφια ειναι ζαχαροπλαστικη. 

Το σωμα καλο ειναι, φακο ισως κοιτουσα σαν δευτερο τον wide angle της samyang για αστροφωτογραφια, δεν θυμαμαι το μοντελο ακριβως για μοντουρα νικον, ισως καποιος αλλος το ψαξει και σου πει ακριβως

Εχω δει και διαφορες οδηγιες για την αστροφωτογραφια και με ψηνει γενικα. Οι φακοι που προτεινα δεν κανουν για αυτη την δουλεια;Επισης θα μπορουσες να μου προτεινεις καποιο τριποδο σε καλη τιμη;

Επεξ/σία από mmikesk8
Δημοσ.

Γενικά θες ευρυγώνιους φακούς.  Οι φακοί της Samyang 14mmF2.8 και 16mmF2.0 είναι καλοί για αστροφωτογραφία.

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, snot είπε

Γενικά θες ευρυγώνιους φακούς.  Οι φακοί της Samyang 14mmF2.8 και 16mmF2.0 είναι καλοί για αστροφωτογραφία.

Ναι καταλαβα, ισως λογω τιμης προχωρησω αργοτερα σε τετοια αγορα

Δημοσ.

Μπορείς να βγάλεις αστροφωτογραφία (με παραχωρήσεις) με οποιονδήποτε φακό. Από 'κει κι έπειτα, όσο πιο "σωστό" εξοπλισμό έχεις, τόσο πιο σωστό αποτέλεσμα θα παίρνεις. Για να πετύχεις star trails που να γεμίσουν το κάδρο, θέλεις μεγάλο χρόνο έκθεσης... πολύ μεγάλο. Τυπικά, γίνεται με stitching πολλών λήψεων.

Από την άλλη, εάν ΔΕΝ θέλεις star trails (π.χ όταν θέλεις να βγάλεις milky way, άρα δεν θέλεις να εμφανιστούν... ίχνη αντί για αστέρια) δεν μπορείς να ξεπεράσεις έναν ορισμένο αριθμό δευτερολέπτων στην έκθεσή σου, ο οποίος δίνεται -τυπικά- διαιρώντας "500" δια το εστιακό μήκος του φακού σου, επί το crop factor της μηχανής.

Από τους φακούς που γράφεις, ο 50mm, για τον παραπάνω λόγο, θα σε δυσκολέψει. Το μεγάλο διάφραγμα θα στο "φάει" η μέγιστη έκθεση των 6,5 δευτερολέπτων που μπορείς να 'χεις με τα 50mm × 1,5 crop = 75mm του φακού. Φυσικά, βγάζεις αστροφωτογραφία και με αυτόν (κυρίως εάν θέλεις star trails) απλά... σε περιορίζει στο πόσο φως θα "πιάσεις".

Με τον 35mm, είναι λίγο πιο εύκολα τα πράγματα, καθότι θα σου δώσει λίίίγο παραπάνω , ήτοι, 9,5 δευτερόλεπτα.

Ο 16mm f/2.0 που προτείνει ο snot, σου δίνει 20 (!!!) δευτερόλεπτα, χωρίς σοβαρή θυσία στο διάφραγμα.

- - - - - - - - - -

Εγώ προτείνω να πάρεις γι αρχή τον 50άρη φακό. Δεν είναι ο πιο κατάλληλος για αστροφωτογραφία (γι αυτή τη δουλειά, καλύτερα τον Samyang που πρότεινε ο snot) αλλά, είναι φακός που δεν θα πουλήσεις, διότι είναι ωραίος all-arounder (γρήγορος, βολικό μήκος για πορτραίτα, φτηνός, κλπ) και χρειάζεται πάντα.

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, Haldol είπε

Μπορείς να βγάλεις αστροφωτογραφία (με παραχωρήσεις) με οποιονδήποτε φακό. Από 'κει κι έπειτα, όσο πιο "σωστό" εξοπλισμό έχεις, τόσο πιο σωστό αποτέλεσμα θα παίρνεις. Για να πετύχεις star trails που να γεμίσουν το κάδρο, θέλεις μεγάλο χρόνο έκθεσης... πολύ μεγάλο. Τυπικά, γίνεται με stitching πολλών λήψεων.

Από την άλλη, εάν ΔΕΝ θέλεις star trails (π.χ όταν θέλεις να βγάλεις milky way, άρα δεν θέλεις να εμφανιστούν... ίχνη αντί για αστέρια) δεν μπορείς να ξεπεράσεις έναν ορισμένο αριθμό δευτερολέπτων στην έκθεσή σου, ο οποίος δίνεται -τυπικά- διαιρώντας "500" δια το εστιακό μήκος του φακού σου, επί το crop factor της μηχανής.

Από τους φακούς που γράφεις, ο 50mm, για τον παραπάνω λόγο, θα σε δυσκολέψει. Το μεγάλο διάφραγμα θα στο "φάει" η μέγιστη έκθεση των 6,5 δευτερολέπτων που μπορείς να 'χεις με τα 50mm × 1,5 crop = 75mm του φακού. Φυσικά, βγάζεις αστροφωτογραφία και με αυτόν (κυρίως εάν θέλεις star trails) απλά... σε περιορίζει στο πόσο φως θα "πιάσεις".

Με τον 35mm, είναι λίγο πιο εύκολα τα πράγματα, καθότι θα σου δώσει λίίίγο παραπάνω , ήτοι, 9,5 δευτερόλεπτα.

Ο 16mm f/2.0 που προτείνει ο snot, σου δίνει 20 (!!!) δευτερόλεπτα, χωρίς σοβαρή θυσία στο διάφραγμα.

- - - - - - - - - -

Εγώ προτείνω να πάρεις γι αρχή τον 50άρη φακό. Δεν είναι ο πιο κατάλληλος για αστροφωτογραφία (γι αυτή τη δουλειά, καλύτερα τον Samyang που πρότεινε ο snot) αλλά, είναι φακός που δεν θα πουλήσεις, διότι είναι ωραίος all-arounder (γρήγορος, βολικό μήκος για πορτραίτα, φτηνός, κλπ) και χρειάζεται πάντα.

Μαλιστα καταλαβα, ευχαριστω για τις χρησιμες πληροφοριες γιατι οσο και αν τα ειχα διαβασει αυτα που μου ειπες  εσυ με βοηθησες να τα καταλαβω κι ολας και αυτο ειναι πολυ σημαντικο, Ηθελα να σε ρωτησω οταν αναφερεσαι για 50αρι φακο εννοεις αυτον που εχει ηδη το kit ή τον Yongnuo YN 50mm f/1.8 που εγραψα και στο αρχικο ποστ ;

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Haldol είπε

Στον Yongnuo αναφέρομαι. 

Αυτός που έχει το κιτ δεν είναι "50ρης", είναι 18-55. 

Οκευ!

Mιας και εχω ανοιξει αυτο το θεμα να κανω και αλλη μια ερωτηση

Εαν υπαρχει καποιο τριποδο να μου προτεινετε

Και εαν πιστευετε οτι πρεπει να αγορασω ND filter , εχω δει αυτα https://mrcheap.gr/ikona-ixos/cameras/fotografikes-mixanes/filters-polaroid-55mm-3pcs-uv-cpl-nd8-pl3filnd55/?skr_prm=WyIwNzgyZDg5YS1kNTY3LTQ4MTUtODI2OS1hNjE3NWQ1OWQxOGEiLDE1NjYzODI2NTg0MzIseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsInRhZ3MiOiIifV0 ποια ειναι η γνωμη σας;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...