Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Γράφω πρώτη φορά εδώ. Με προβληματίζει ένα θέμα υγείας που έχω και το πώς αυτό επηρεάζει/περιορίζει τις επιλογές που έχω για θέσεις εργασίας.

Έχω κήλη στη μέση και δυσκολεύομαι πλέον με την ορθοστασία, επομένως αυτομάτως έχω λιγότερες επιλογές για θέσεις εργασίας. 

Πώς μπορώ να γνωρίζω εκ των προτέρων σε ποιες θέσεις (π.χ. σε ένα φούρνο ή κατάστημα) αν και πόσο μπορεί κάποιος να καθίσει λίγο να ξαποστάσει; Σίγουρα δεν τα ρωτάνε αυτά σε μια συνέντευξη! :)

• Like 1
Δημοσ.

Ψάξε το αναποδα, δηλαδή δουλειές που απαιτούν καθιστική δουλειά και θα κανεις κρα να μπορεις να σηκωθείς να ξεμουδιάσεις.

Ενδεικτικα:

• Τηλεφωνικό κέντρο
  • Τηλεφωνική υποστήριξη
  • Γραμματέας εισόδου
  • Υπάλληλος γραφείου
  • Ταμίας
  • κλπ
  • Like 1
Δημοσ.

Αντιλαμβάνομαι το θέμα σου. Αλλά προσπάθησε οπωσδήποτε να θεραπεύσεις το πρόβλημα που έχεις. Γιατί είναι πολύ δύσκολο να βρεις την δουλειά που θέλεις όπως την θέλεις. Κανόνες και χρόνοι για το πόσο μπορεί να είσαι καθιστή ή όρθια δεν υπάρχουν. Σε αρκετές αγγελίες πιθανόν να μην διευκρινίζουν ακριβώς την θέση και να λένε γενικώς οτι ζητούνται υπάλληλοι για το τάδε μαγαζί, επιχείρηση, ξενοδοχείο, δεν αποκλείεται να ζητάνε κάτι συγκεκριμένο και όταν πας να σου πετάξουν οτι τώρα δεν έχουμε ανάγκη για γραμματέα ή ταμία αλλά άτομο για την αποθήκη, το καθάρισμα και ένα σωρό άλλα κουραφέξαλα που μπορεί να σου πουν.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, isay είπε

Ψάξε το αναποδα, δηλαδή δουλειές που απαιτούν καθιστική δουλειά και θα κανεις κρα να μπορεις να σηκωθείς να ξεμουδιάσεις.

Ενδεικτικα:

• Τηλεφωνικό κέντρο
  • Τηλεφωνική υποστήριξη
  • Γραμματέας εισόδου
  • Υπάλληλος γραφείου
  • Ταμίας
  • κλπ

Αυτό κάνω! ;)

Προς το παρόν εργάζομαι σε τηλεφωνικό κέντρο και παράλληλα αναζητώ εργασία ως υπάλληλος γραφείου. Ωστόσο οι γνώσεις είναι λιγοστές, στέλνω βιογραφικά και δυσκολεύομαι λίγο, επομένως εξετάζω όλους τους τομείς. 

6 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Αντιλαμβάνομαι το θέμα σου. Αλλά προσπάθησε οπωσδήποτε να θεραπεύσεις το πρόβλημα που έχεις. Γιατί είναι πολύ δύσκολο να βρεις την δουλειά που θέλεις όπως την θέλεις. Κανόνες και χρόνοι για το πόσο μπορεί να είσαι καθιστή ή όρθια δεν υπάρχουν. Σε αρκετές αγγελίες πιθανόν να μην διευκρινίζουν ακριβώς την θέση και να λένε γενικώς οτι ζητούνται υπάλληλοι για το τάδε μαγαζί, επιχείρηση, ξενοδοχείο, δεν αποκλείεται να ζητάνε κάτι συγκεκριμένο και όταν πας να σου πετάξουν οτι τώρα δεν έχουμε ανάγκη για γραμματέα ή ταμία αλλά άτομο για την αποθήκη, το καθάρισμα και ένα σωρό άλλα κουραφέξαλα που μπορεί να σου πουν.

Ναι, εργάζομαι και παράλληλα προσπαθώ να το θεραπευσω. Σίγουρα πρέπει. Απλά αναρωτιόμουν τι να κάνω παράλληλα και ψάχνω λύσεις. :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα Ντινα .Να διορθωσεις το προβλημα δεν γνεται ?

Δεν ξερω ποσο ετων εισαι αλλα ειναι κριμα να σε ακολουθει για ολη σου την ζωη .

Ενας καλος γιατρος νομιζω οτι μπορει να αποκαταστησει το προβλημα επιτυχως.

Μιλαω εγω με πολλα ορθοπαιδικα προβληματα .

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

Καλημερα Ντινα .Να διορθωσεις το προβλημα δεν γνεται ?

Δεν ξερω ποσο ετων εισαι αλλα ειναι κριμα να σε ακολουθει για ολη σου την ζωη .

Ενας καλος γιατρος νομιζω οτι μπορει να αποκαταστησει το προβλημα επιτυχως.

Μιλαω εγω με πολλα ορθοπαιδικα προβληματα .

Έχω κάνω χειρουργείο για τη μια κήλη. Τώρα, δύο χρόνια μετά, για την δεύτερη μου λέει γιατρός από το Κατ να μην κάνω χειρουργείο, αλλά πιλατες. Clinical pilates. Κάνω αυτό το διάστημα και θα δω πως θα το διαχειριστώ αργότερα το θέμα.  

Εσύ τι θέματα έχεις; 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

- Νομίζω πως το πρώτο που θα πρέπει να σε απασχολεί, είναι η αιτία που προκαλεί ένα τέτοιο σοβαρό πρόβλημα για 2η φορά και σε τόσο σύντομο διάστημα.

- Η "καρεκλοθεραπεία", μπορεί να φέρει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από τα επιδιωκόμενα.

- Νομίζω επίσης, πως θα πρέπει να επισκεφτείς επίσης και ένα 2ο, ειδικευμένο γιατρό.

Επεξ/σία από filipN
  • Like 1
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, Ντίνα_2019 είπε

Έχω κάνω χειρουργείο για τη μια κήλη. Τώρα, δύο χρόνια μετά, για την δεύτερη μου λέει γιατρός από το Κατ να μην κάνω χειρουργείο, αλλά πιλατες. Clinical pilates. Κάνω αυτό το διάστημα και θα δω πως θα το διαχειριστώ αργότερα το θέμα.  

Εσύ τι θέματα έχεις; 

Εχω κανει σπονδυλοδεσια το 2006 και ολικη αρθοπλαστικη ισχυου περυσι .

Με την πρωτη κανενα προβλημα . Η δευτερη ακομα με ταλλαιπωρει .

Αττικο νοσοκομειο η πρωτη και ΚΑΤ η δευτερη

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οσο περισσοτερο καθεσαι τοσο χειροτερο το κανεις. Δεν λεω να εισαι σε μια δουλεια και να σηκωνεις κιβωτια, αλλα για το καλο της μεσης ειναι καλο να κινεισαι στη δουλεια σου. Αν μπορεις ζητα ή αγορασε καρεκλα με lumbar support. Στις προηγουμενες δουλειες μου (ΙΤ) εκανα τουλαχιστον 10χλμ τη μερα οσο δουλευα (απλο περπατημα) και δεν ποναγε η μεση μου (που εχω καμποσα θεματα). Πλεον στη νεα δουλεια στον ιδιο κλαδο που ειναι κυριως καθιστικη, εχω μεν ειδικη καρεκλα, απαγορευεται να σηκωνω βαρη πανω απο 5κιλα, αλλα πλεον επειδη καθομαι κυριως (ασχετα αν σηκωνομαι να ξεμουδιασω τακτικα) εχω παρατηρησει πως ποναει παραπανω η μεση μου που επηρεαζει κ τα ποδια μου.

Πλεον πηγαινω γυμναστηριο για να δυναμωσω την μεση μου, κανω pilates (yoga απαγορευεται), και αλλες ειδικες ασκησεις. Κι οταν χρειαζεται ενεσεις στη μεση μου.

Επεξ/σία από Iris_89
  • Like 2
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, filipN είπε

- Νομίζω πως το πρώτο που θα πρέπει να σε απασχολεί, είναι η αιτία που προκαλεί ένα τέτοιο σοβαρό πρόβλημα για 2η φορά και σε τόσο σύντομο διάστημα.

- Η "καρεκλοθεραπεία", μπορεί να φέρει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από τα επιδιωκόμενα.

- Νομίζω επίσης, πως θα πρέπει να επισκεφτείς επίσης και ένα 2ο, ειδικευμένο γιατρό.

Συμφωνώ μαζί σου.  Δε θέλω να κάνω καθιστική ζωή. Πηγαίνω για περπάτημα, και έχω ξεκινήσει ξανά πιλατες. 

Όσο για την 2η κήλη, τις απέκτησα και τις δύο πριν χρόνια, απλά δεν κατάφερε ο γιατρός να τις αφαιρέσει και τις δύο δυστυχως.  Πλέον προσέχω, αλλά ψάχνω ακόμα το τι θα κάνω με τη μια κήλη που δεν αφαιρέθηκε. 

21 λεπτά πριν, Iris_89 είπε

Οσο περισσοτερο καθεσαι τοσο χειροτερο το κανεις. Δεν λεω να εισαι σε μια δουλεια και να σηκωνεις κιβωτια, αλλα για το καλο της μεσης ειναι καλο να κινεισαι στη δουλεια σου. Αν μπορεις ζητα ή αγορασε καρεκλα με lumbar support. Στις προηγουμενες δουλειες μου (ΙΤ) εκανα τουλαχιστον 10χλμ τη μερα οσο δουλευα (απλο περπατημα) και δεν ποναγε η μεση μου (που εχω καμποσα θεματα). Πλεον στη νεα δουλεια στον ιδιο κλαδο που ειναι κυριως καθιστικη, εχω μεν ειδικη καρεκλα, απαγορευεται να σηκωνω βαρη πανω απο 5κιλα, αλλα πλεον επειδη καθομαι κυριως (ασχετα αν σηκωνομαι να ξεμουδιασω τακτικα) εχω παρατηρησει πως ποναει παραπανω η μεση μου που επηρεαζει κ τα ποδια μου.

Πλεον πηγαινω γυμναστηριο για να δυναμωσω την μεση μου, κανω pilates (yoga απαγορευεται), και αλλες ειδικες ασκησεις. Κι οταν χρειαζεται ενεσεις στη μεση μου.

Ενέσεις, ε; Τι ενέσεις ακριβώς; Εγώ έκανα μόνο πριν το χειρουργείο, αντιφλεγμονωδεις. 

Κι εγω δεν θέλω να κάθομαι συνέχεια, απλα με προβληματίζει το ποσο θα δυσκολευτω σε μια δουλειά με ορθοστασία με το θέμα που έχω. Στις 2-3 ώρες πονάω. Στο 8ωρο πως θα αντέξω; Αναρωτιέμαι αν είναι που έχω ξεσυνηθισει ή ότι πλεον πονάω. Οι περισσότερες δουλειές που έκανα είχαν να κάνουν με ορθοστασία παλιά. 

Πιλατες και περπάτημα κάνω κι εγώ. Γι'αυτό το λόγο. 

• Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Ντίνα_2019 είπε

Ενέσεις, ε; Τι ενέσεις ακριβώς; Εγώ έκανα μόνο πριν το χειρουργείο, αντιφλεγμονωδεις. 

Κι εγω δεν θέλω να κάθομαι συνέχεια, απλα με προβληματίζει το ποσο θα δυσκολευτω σε μια δουλειά με ορθοστασία με το θέμα που έχω. Στις 2-3 ώρες πονάω. Στο 8ωρο πως θα αντέξω; Αναρωτιέμαι αν είναι που έχω ξεσυνηθισει ή ότι πλεον πονάω. Οι περισσότερες δουλειές που έκανα είχαν να κάνουν με ορθοστασία παλιά. 

Πιλατες και περπάτημα κάνω κι εγώ. Γι'αυτό το λόγο. 

Cortisone shots

Δημοσ.
Στις 20/8/2019 στις 1:06 ΜΜ, Γιάννης Platano είπε

Εχω κανει σπονδυλοδεσια το 2006 και ολικη αρθοπλαστικη ισχυου περυσι .

Με την πρωτη κανενα προβλημα . Η δευτερη ακομα με ταλλαιπωρει .

Αττικο νοσοκομειο η πρωτη και ΚΑΤ η δευτερη

Τώρα εργάζεσαι; Είσαι εντάξει; 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Ντίνα_2019 είπε

Τώρα εργάζεσαι; Είσαι εντάξει; 

Ναι κανονικα αν και ειμαι 61+ ....Με την σπονδυλοδεσια κανενα προβλημα αλλα με το ισχυο κατι δεν πηγε καλα . Εχει σημασία και ο γιατρος .

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.
23 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

Ναι κανονικα αν και ειμαι 61+ ....Με την σπονδυλοδεσια κανενα προβλημα αλλα με το ισχυο κατι δεν πηγε καλα . Εχει σημασία και ο γιατρος .

Ωραία τότε! 

Ναι φυσικά και εχει σημασία

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...