Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτες τις συζητησεις με τα ποσοστα κερδους των εταιρειων δεν μπορω να καταλαβω πλεον τι νοημα εχουν.

Και η Apple και η Samsung σε μια ελευθερη αγορα που ζουμε κοστολογουν οσο γουσταρουν τα προιοντα τους...αν σε καποιους φαινονται ακριβα δεν τα αγοραζουν.

Γιατι καθε φορα θα πρεπει να γραφει καποιος τα αυτονοητα.

• Like 2
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, ScorpioX777 είπε

Αυτες τις συζητησεις με τα ποσοστα κερδους των εταιρειων δεν μπορω να καταλαβω πλεον τι νοημα εχουν.

Είναι σαν να μπαίνεις σε καφενείο και να μην ακούς πολιτική συζήτηση από τους μπαρμπάδες. Δεν λέει :P

Δημοσ.

Μόλις μάθαμε ποια εταιρία κινητών κινδυνεύει με αποκλεισμό google services ! Ο κύριος Τιμ πληρώνει δασμούς για κάθε συσκευή αλλά δίνει 0,005% ΦΠΑ στον ευρωπαϊκό φορολογικό παράδεισο, την Ιρλανδία. Το 2014 μάλιστα για έσοδα 15,3δισ δολαρίων έδωσε 500 ευρώ σε φόρο! Well done Tim !

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Chris_BMW είπε

Προηγούμενης γενιάς ε!!! 

Αυτή η Apple πρέπει να έχει τρομερές ικανότητες . Αφού η προηγούμενης γενιάς οθόνη του Xs Max πέρσι βγήκε καλύτερη από αυτή του Note 9...

Παντα μια γενιά πίσω πουλούσε η σαμυ στην Apple. Φέτος πίεσε και η ίδια η σαμυ να πάρουν τις τελευταίες οθόνες, όχι ότι υπάρχει καμία ιδιαίτερη διαφορά μεταξύ τους! Κατ'εμε τα περί καλιμπραρισματος, οπότε και τα καλύτερης και καλά οθόνης του ενός από του άλλου, τα έχουν κανονισμένα μεταξύ τους οι εταιρίες. Δεν γίνεται αυτός που παράγει τις οθόνες να μην μπορεί να τις καλιμπραρει και καλύτερα. Κατά τα λοιπά, ναι και ικανότητες έχει σαν εταιρία και τις καλύτερες - ποιο ολοκληρωμένες συσκευές- έχει. Αν ήταν και οι τιμές τους κοντά στα σαμυ θα ανέβαιναν οι πωλήσεις τους κατακόρυφα.

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, JcD είπε

Δεν γίνεται αυτός που παράγει τις οθόνες να μην μπορεί να τις καλιμπραρει και καλύτερα.

Και όμως γίνεται ... 

κάτι αντίστοιχο παθαίνει η Sony με τις κάμερες ...

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, Chris_BMW είπε

Και όμως γίνεται ... 

κάτι αντίστοιχο παθαίνει η Sony με τις κάμερες ...

Ναι και κατόπιν το εκάστοτε note είναι καλύτερο από το iPhone, και μετά τούμπαλιν και φτου κι απ την αρχή. Εγώ βλέπω ποιο πιθανών να δουλεύουν παρέα στο θέμα οι εταιρίες και να μας δουλεύουν ομαδικός, ειδάλλως η οθόνη που είναι το δυνατό σημείο της σαμυ δεν θα ήταν προς πώλησή στον άμεσο ανταγωνιστή που τη ρυθμίζει καλύτερα.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, VChris είπε

Είναι σαν να μπαίνεις σε καφενείο και να μην ακούς πολιτική συζήτηση από τους μπαρμπάδες. Δεν λέει :P

Η πολιτικη ομως ειναι ρευστη ετσι καθημερινα θα ακουσεις κατι καινουργιο απο τους μπαρμπαδες και δεν γινεται βαρετο...στην  περιπτωση ομως των τιμων των κινητων ειναι μετρημενα κουκια(ενα και ενα κανουν δυο εγω κυριε τοσο κοστολογω το προιον μου αν σου φαινεται ακριβο μην το αγορασεις η αλλαξε δουλεια να αυξησεις το εισοδημα σου για να μπορεσεις να το αγορασεις.)

Εννοειται οτι δεν αναφερεται σε εσενα αυτο που εγραψα στην παρενθεση:)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, gianniskou είπε

Νομίζω το πρόβλημα είναι πως δεν κατανοείτε τι σημαίνει μεικτό κέρδος. Όπως μπορείς να βρεις εδώεδώ και εδώ ο τύπος για το Margin Profit είναι  ( Πωλήσεις - Κόστος Πωληθέντων )/ Πωλήσεις, ο οποίος πιάνει max τιμή την μονάδα,όταν ΚΠ=0. Θεωρώ πως ο αρθρογράφος κατέληξε στο 200% κάνοντας την πράξη Πωλήσεις/Κόστος πωληθέντων(1250/450) το οποίο σου δείχνει το κέρδος ανά μονάδα κόστους και προφανώς καμία σχέση δεν έχει με το margin profit.Τον συγκεκριμένο τύπο πιθανότατα να τον συναντήσεις ως μπακαλίστικο υπολογισμό σε κάνα περίπτερο,αλλά αν τον αναφέρεις ως margin profit σε σοβαρή εταιρεία το πιο πιθανό είναι να ψάχνεις για δουλεία και μπορώ να σου πω με βεβαιότητα πως κανένας αναλυτής δεν θα τον χρησιμοποιούσε.Τέλος,ήδη ανάλυσα αρκετά πως το BOM που αναφέρεις,δηλαδή οι πρώτες ύλες,αποτελούν μονάχα ένα ποσοστό του κόστους πωληθέντων. Δεν μπορώ να σε βοηθήσω παραπάνω,αν σε ενδιαφέρει το θέμα  εδώ και εδώ θα βρεις τις απαντήσεις που ζητάς.

Σίγουρα δεν είναι μόνο το BOM αλλα όπως και να το κάνουμε η Apple έχει τεράστιο ποσοστό κέρδους ανά συσκευή. Διάβασε εδώ 

https://www.telegraph.co.uk/technology/apple/iphone/11921715/How-the-iPhone-makes-more-money-than-all-other-smartphones-combined.html

Και εδω

https://m.gadgetsnow.com/slideshows/top-10-most-profitable-smartphone-models-in-the-world/-Top-10-most-profitable-smartphone-models-in-the-world/amp_photolist/63805489.cms

Οι 8 απο τις 10 συσκευές με το μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους ανά συσκευή ανηκουν στην Apple. 

Τα δις δεν τα βρήκε στο δρόμο και σίγουρα δεν τα έβγαλε από τα Mac. 

Επεξ/σία από Kleathhs
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο Mr Apple σαν καημενος προσπαθει να σωσει την υπερκερδοφορια για τους μετοχους και σκαρφιζεται διαφορα, τι να πεις τραγικο να ψαχνεις να βρεις οτι φταιει καποιος αλλος χωρις να κοιτας τα του οικου σου...

Επεξ/σία από dancer
Δημοσ.
7 hours ago, dancer said:

Ο Mr Apple σαν καημενος προσπαθει να σωσει την υπερκερδοφορια για τους μετοχους και σκαρφιζεται διαφορα, τι να πεις τραγικο να ψαχνεις να βρεις οτι φταιει καποιος αλλος χωρις να κοιτας τα του οικου σου...

Είδες ο καημένος; Εγώ τον λυπάμαι... 😂

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ξέρετε τι μου θυμισε ο τρόπος που μίλησε ο Trump αυτό εδώ το βίντεο......

Αλλά μου είπε και εγώ...και εγώ μετα του είπα και και και και μου είπε, οτι του είπα οτι η Samsung , και ο Tim Cook είπε ...ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ 

Επεξ/σία από nosstrom
Δημοσ.
39 minutes ago, nosstrom said:

ξέρετε τι μου θυμισε ο τρόπος που μίλησε ο Trump αυτό εδώ το βίντεο......

Αλλά μου είπε και εγώ...και εγώ μετα του είπα και και και και μου είπε, οτι του είπα οτι η Samsung , και ο Tim Cook είπε ...ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ 

Πού πήγε το μυαλό σου βρε σατανά...

Spoiler

ούτε 10 φορές δεν έχει αναφερθεί στο 5σέλιδο νήμα. 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 19/8/2019 στις 9:48 ΜΜ, Angelo2 είπε

Offtopic. Τετοιους επαναλαμβανομενους μονολογους μονο στην "Λαμψη" θυμαμαι που λεγανε "παω" και ηθελε τρια επεισοδια να βγουν απο την πορτα

:P

Σαν να ακούς πεντάχρονο. Και μετά συνειδητοποιείς ότι είναι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών!!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...