Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, KilliK είπε

ε ας δουμε τοτε τι λενε οι πραγματικοι αναλυτες:

The $1,250 iPhone XS Max Costs Apple $450 To Make, Nearly A 200% Profit Margin

εχεις δικιο, δεν ειναι 80% καθαρο κερδος, ειναι 200%. ας κανουμε εναν ερανο να την βοηθησουμε, μην κλεισει με τις ταριφες του Τραμπ.

Το 3/4 τν τηλεφωνών αυτή την στιγμή βγάζουν κέρδος 100-200% σε κάθε εταιρία. 

Πχ στην Samsung το κόστος κάθε κινητού είναι το 1/3 του ποσού του. Μπορείς να το δεις και σε σιτε. Απλά εκεί που οι άλλες εταιρίες περνούν 100-150% κέρδος η Apple έχει 200% 

• Απαντ. 74
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, KilliK είπε

αφου 80% καθαρο κερδος εχει απο καθε συσκευη. ας το ριξει στο 50% για να μην ανεβει η τιμη του iphone. τι ειπατε; οι απληστοι shareholdes δεν θα το δεχθουν αυτο; ε τοτε, ας κατσουν να κλαιγονται στον Τραμπ.

Υπόψιν η Apple δεν είναι η μόνη Αμερικάνικη εταιρία που κατασκευάζει τα προϊόντα της στην Κίνα.

Όσοι ονειρεύονται να πάνε οι Αμερικάνικες εταιρίες την παραγωγή τους στην πατρίδα τους, να ξέρουν ότι οι τιμές θα ανέβουν αρκετά 💸💸 

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, stafaf είπε

Φοβερή ανάλυση, όντως. Τοσο κοστίζει ο Α12, τόσο το modem, τόσο η οθόνη. 

"Τρεις το λάδι, τρεις το ξίδι...". 

Πάτε καλά ωρε;

Λες και όλα αυτά, έγιναν αυτόματα και δε χρειάστηκε να δαπανηθούν χρήματα για την εξέλιξή τους, στην πληρωμή πατεντών,  σε διαφημιστικές καμπάνιες και σε ακόμη 100 πράγματα που δεν γνωρίζουμε. 

α ουτε αυτοι οι αναλυτες ειναι καλοι; εχεις να προτεινεις εσυ τιποτα καλυτερους; 🙄

2 λεπτά πριν, coffeex είπε

Υπόψιν η Apple δεν είναι η μόνη Αμερικάνικη εταιρία που κατασκευάζει τα προϊόντα της στην Κίνα.

Όσοι ονειρεύονται να πάνε οι Αμερικάνικες εταιρίες την παραγωγή τους στην πατρίδα τους, να ξέρουν ότι οι τιμές θα ανέβουν αρκετά 💸💸 

ας τις ανεβασουν. που ειναι το προβλημα;  ελευθερη οικονομια εχει η αμερικη, ας παρει την αποφαση της η Apple να ακριβυνει τα κινητα της και ας περιμενει την απαντηση της αγορας.  

• Like 1
Δημοσ.

Made in China χωρις τελωνείο θέλει η Apple.Δεν πρόλαβαν να φτιάξουν τα εργοστάσια στην Ινδία? 

56 λεπτά πριν, stafaf είπε

Φοβερή ανάλυση, όντως. Τοσο κοστίζει ο Α12, τόσο το modem, τόσο η οθόνη. 

"Τρεις το λάδι, τρεις το ξίδι...". 

Πάτε καλά ωρε;

Λες και όλα αυτά, έγιναν αυτόματα και δε χρειάστηκε να δαπανηθούν χρήματα για την εξέλιξή τους, στην πληρωμή πατεντών,  σε διαφημιστικές καμπάνιες και σε ακόμη 100 πράγματα που δεν γνωρίζουμε. 

Σιγά μην μπαίνει και μέσα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, SilverMachine είπε

Αν δεν ηταν αυτα που γραφω παραπανω, η Αμερικη πολυ απλα θα μπορουσε να βαλει μια απλη ρητρα εισαγωγων κ να πατωσει την καθε samsung. 

Το γνωριζετε οτι η Samsung στην Αμερικη πουλαει τα κινητα της μονο με Snapdragon τσιπακια?Κοινως μια χαρα κερδισμενοι βγαινουν οι Αμερικανοι και απο την Samsung.

Στην προσφατη παρουσιαση των Galaxy Note 10 της Samsung ηταν και ο επικεφαλης της Qualcomm στην παρουσιαση οπως και η Microsoft με την οποια εκανε νεα συνεργασια η Samsung για το mobile κομματι.

Φανταζομαι γνωριζετε τι προελευσης ειναι οι 2 παραπανω εταιρειες ετσι?

Τελος για οσους δεν γνωριζετε,η Samsung εκανε και αλλη συμφωνια αυτη την φορα με αλλη Αμερικανικη εταιρεια την Amd στο mobile κομματι των καρτων γραφικων.

Σιγα μην θελει λοιπον η Αμερικη να πατωσει η Samsung,οταν τους φερνουν ποσα εσοδα.

Επεξ/σία από Fulgore
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Το γνωριζετε οτι η Samsung στην Αμερικη πουλαει τα κινητα της μονο με Snapdragon τσιπακια?Κοινως μια χαρα κερδισμενοι βγαινουν οι Αμερικανοι και απο την Samsung.

Στην προσφατη παρουσιαση των Galaxy Note 10 της Samsung ηταν και ο επικεφαλης της Qualcomm στην παρουσιαση οπως και η Microsoft με την οποια εκανε νεα συνεργασια η Samsung για το mobile κομματι.

Φανταζομαι γνωριζετε τι προελευσης ειναι οι 2 παραπανω εταιρειες ετσι?

Τελος για οσους δεν γνωριζετε,η Samsung εκανε και αλλη συμφωνια αυτη την φορα με αλλη Αμερικανικη εταιρεια την Amd στο mobile κομματι των καρτων γραφικων.

Σιγα μην θελει λοιπον η Αμερικη να πατωσει η Samsung,οταν τους φερνουν ποσα εσοδα.

Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τον εμπορικο πόλεμο Αμερικής Κινας? Απλά ο τύπος πήγε να κλαφτεί για να μη χάσει το χαβιάρι του

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Kleathhs είπε

Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τον εμπορικο πόλεμο Αμερικής Κινας? Απλά ο τύπος πήγε να κλαφτεί για να μη χάσει το χαβιάρι του

Ξαναδιαβασε τον τιτλο και διαβασε και την υποτιθεμενη κουβεντα που ειχε ο Trump με τον Cook στο πρωτο σχολιο/ειδηση και θα καταλαβεις.

• Thanks 1
Δημοσ.

Και τα είπαμε αλλά αυτοί μας είπαν ότι τελικά είπαν άλλα και στο τέλος καταλήξαμε ότι η Apple κάνει κουμάντο εδώ πέρα 

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, KilliK είπε

ε ας δουμε τοτε τι λενε οι πραγματικοι αναλυτες:

The $1,250 iPhone XS Max Costs Apple $450 To Make, Nearly A 200% Profit Margin

εχεις δικιο, δεν ειναι 80% καθαρο κερδος, ειναι 200%. ας κανουμε εναν ερανο να την βοηθησουμε, μην κλεισει με τις ταριφες του Τραμπ.

Το να παρουσιάζεις έναν μόνο δείκτη και να το αποκαλείς ανάλυση είναι τουλάχιστον αστείο και προσβλητικό για τους υπολοίπους αναλυτές.Επίσης, το να πουλάς έναν πιασάρικο τίτλο για να γράψεις νούμερα σίγουρα έχει να προσφέρει πολλά στην καριέρα σου αλλά καμία ουσία.Θέλω να καταλήξω το ότι αυτά τα άρθρα έχουν συγκεκριμένο στόχο και πελατολόγιο και προφανώς σου παρουσιάζουν μια  εικόνα για να προκαλέσουν αίσθηση.Δεν έχουν καμία σχέση με την χρηματοοικονομική ανάλυση. Για να σου δείξω πόσο λάθος είναι να βασίζεσαι σε μόνο έναν δείκτη ,η Apple έχει μεικτό κέρδος 38% ενώ η Samsung 45%.Με λίγα λόγια η samsung το 2018 πούλησε αναλογικά ακριβότερα τα προϊόντα που έφτιαξε αναλογικά φθηνότερα.

Σκοπός μου δεν είναι να υποστηρίξω κάποια από τις 2 εταιρείες,η διαφορά είναι μικρή και μπορεί κάλλιστα να οφείλεται σε ετήσιες διακυμάνσεις.Το θέμα είναι πως όσες μεγάλες εταιρείες του κλάδου και να κοιτάξεις,θα συναντήσεις  τα ίδια νούμερα.Όλες λειτουργούν υπό το ίδιο καθεστώς οριακής τιμής-κόστους οπότε όλες ,με μικρές διαφοροποιήσεις ανάλογα το brand,ακολουθούν τα ίδια περιθώρια κέρδους.Εξαίρεση αποτελούν μονάχα οι εταιρείες που ακολουθούν την λεγόμενη ηγεσία κόστους,βλέπε Xiaomi κλπ.Αυτές πράγματι,σμίκρυναν  το περιθώριο κέρδος στους στην προσπάθεια να προσελκύσουν πελάτες αλλά και να αλλάξουν το παιχνίδι στο κλάδο.

• Thanks 4
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, gianniskou είπε

Το να παρουσιάζεις έναν μόνο δείκτη και να το αποκαλείς ανάλυση είναι τουλάχιστον αστείο και προσβλητικό για τους υπολοίπους αναλυτές.Επίσης, το να πουλάς έναν πιασάρικο τίτλο για να γράψεις νούμερα σίγουρα έχει να προσφέρει πολλά στην καριέρα σου αλλά καμία ουσία.Θέλω να καταλήξω το ότι αυτά τα άρθρα έχουν συγκεκριμένο στόχο και πελατολόγιο και προφανώς σου παρουσιάζουν μια  εικόνα για να προκαλέσουν αίσθηση.Δεν έχουν καμία σχέση με την χρηματοοικονομική ανάλυση. Για να σου δείξω πόσο λάθος είναι να βασίζεσαι σε μόνο έναν δείκτη ,η Apple έχει μεικτό κέρδος 38% ενώ η Samsung 45%.Με λίγα λόγια η samsung το 2018 πούλησε αναλογικά ακριβότερα τα προϊόντα που έφτιαξε αναλογικά φθηνότερα.

Σκοπός μου δεν είναι να υποστηρίξω κάποια από τις 2 εταιρείες,η διαφορά είναι μικρή και μπορεί κάλλιστα να οφείλεται σε ετήσιες διακυμάνσεις.Το θέμα είναι πως όσες μεγάλες εταιρείες του κλάδου και να κοιτάξεις,θα συναντήσεις  τα ίδια νούμερα.Όλες λειτουργούν υπό το ίδιο καθεστώς οριακής τιμής-κόστους οπότε όλες ,με μικρές διαφοροποιήσεις ανάλογα το brand,ακολουθούν τα ίδια περιθώρια κέρδους.Εξαίρεση αποτελούν μονάχα οι εταιρείες που ακολουθούν την λεγόμενη ηγεσία κόστους,βλέπε Xiaomi κλπ.Αυτές πράγματι,σμίκρυναν  το περιθώριο κέρδος στους στην προσπάθεια να προσελκύσουν πελάτες αλλά και να αλλάξουν το παιχνίδι στο κλάδο.

συμφωνα με τα παρακατω, η techinsider που εκανε την αναλυση ειναι απο τους κορυφαιους τεχνολογικους συμβουλους για την αξιοποιηση IPs, πατεντων και την προσφορα τεχνικη εκτιμησης, με παρουσια δεκαετιων στον χωρο:

https://www.crunchbase.com/organization/techinsights#section-overview

https://www.linkedin.com/company/-techinsights

επομενως αν καποιος προσβαλει τους αναλυτες εδω μεσα που βγαλανε αυτο το νουμερο, δεν ειμαι εγω..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, KilliK είπε

συμφωνα με τα παρακατω, η techinsider που εκανε την αναλυση ειναι απο τους κορυφαιους τεχνολογικους συμβουλους για την αξιοποιηση IPs, πατεντων και την προσφορα τεχνικη εκτιμησης, με παρουσια δεκαετιων στον χωρο:

https://www.crunchbase.com/organization/techinsights#section-overview

https://www.linkedin.com/company/-techinsights

επομενως αν καποιος προσβαλει τους αναλυτες εδω μεσα που βγαλανε αυτο το νουμερο, δεν ειμαι εγω..

Νομίζω εθελοτυφλείς χωρίς λόγο και χάνεις την ουσία

O τίτλος στο άρθρο της techinsights : Apple iPhone Xs Max Teardown 

Ο τίτλος στο άρθρο του δώστε-μου-λίγη-προσοχή : The $1,250 iPhone XS Max Costs Apple $450 To Make, Nearly A 200% Profit Margin

Επιπλέον,το άρθρο της techinsights περιέχει λεπτομερής ανάλυση τόσο του κόστους όσου και των components,χωρίς ωστόσο να προκαλεί ούτε να προσπαθεί να δημιουργήσει κάποια εντύπωση.Δεν έθιξα το νούμερο ως ψεύτικο ή παραπληνητικό, αλλα το γεγονός πως από μόνο του δεν λέει τίποτα και δεν έχει καμία αξία. Απ'οσο βλέπω όμως, εσύ ανέβασες το λειψό και ραμμένο στα μέτρα του άρθρο του τελικά-πήρα-μπόνους-πάω-μπαχάμες , όχι του techinsights. Όπως και να 'χει,αν διαφωνείς πως όλες οι μεγάλες εταιρείες του κλάδου λειτουργούν με τα ίδια περιθώρια κέρδους,νομίζω δεν υπάρχει κάτι άλλο να πούμε.

Επεξ/σία από gianniskou
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι κάνει νιαου νιαου στα κεραμίδια.

Τουλάχιστον για εμάς στην Ευρωπαϊκή αγορά, φαίνονται ήδη οι ανακατατάξεις,

Κερδισμένοι της κατάστασης είναι η Samsung (+20%) και η Xiaomi (+48%!!!!), πτώση έχει η Huawei (-16%) και η Apple (-17%).

https://www.androidcentral.com/samsungs-market-share-europe-jumped-over-40-q2-2019

dYFNmeV.png

Επεξ/σία από aypnia
Δημοσ.
3 ώρες πριν, KilliK είπε

αφου 80% καθαρο κερδος εχει απο καθε συσκευη. ας το ριξει στο 50% για να μην ανεβει η τιμη του iphone. τι ειπατε; οι απληστοι shareholdes δεν θα το δεχθουν αυτο; ε τοτε, ας κατσουν να κλαιγονται στον Τραμπ.

Πεντακοσιεςχιλιαδεςεκατοντριανταπεντε/100 καθαρό κέρδος έχει.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, gianniskou είπε

Νομίζω εθελοτυφλείς χωρίς λόγο και χάνεις την ουσία

O τίτλος στο άρθρο της techinsights : Apple iPhone Xs Max Teardown 

Ο τίτλος στο άρθρο του δώστε-μου-λίγη-προσοχή : The $1,250 iPhone XS Max Costs Apple $450 To Make, Nearly A 200% Profit Margin

Επιπλέον,το άρθρο της techinsights περιέχει λεπτομερής ανάλυση τόσο του κόστους όσου και των components,χωρίς ωστόσο να προκαλεί ούτε να προσπαθεί να δημιουργήσει κάποια εντύπωση. Απ'οσο βλέπω όμως, εσύ ανέβασες το λειψό και ραμμένο στα μέτρα του άρθρο του τελικά-πήρα-μπόνους-πάω-μπαχάμες , όχι του techinsights. Όπως και να 'χει,αν διαφωνείς πως όλες οι μεγάλες εταιρείες του κλάδου λειτουργούν με τα ίδια περιθώρια κέρδους,νομίζω δεν υπάρχει κάτι άλλο να πούμε.

αρα συμφωνεις οτι το νουμερο που εδωσε η techinsights  ειναι αντικειμενικα  σωστο με βαση τα υλικα που χρειαζεται το κινητο να φτιαχτει.

ειναι το νουμερο στην πραγματικοτητα μικροτερο, λογω αλλων  οικονομικων παραμετρων; σαφως.  ποσο ομως;  μπορεις να μου δωσεις το σωστο, επισημο νουμερο; αν οχι, τοτε θα μεινω με το νουμερο που εχω προς το παρον. το οποιο αν και δεν αντικατοπτριζει πληρως την πραγματικοτητα, δινει μια ενδεικτικη εικονα το ποσο μεγαλο καθαρο κερδος εχει το μηλο απο τα κινητα του.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...