TasosPk Δημοσ. 19 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2019 Kαλησπέρα, Εχω ενα παλιο πληκτρολόγιο το οποιο θέλω να πουλήσω σε εναν ενδιαφέρομενο στην σουηδία με τα μεταφορικά δικά του. Η Πληρώμη και για το πληκτρολόγιο και για τα μεταφορικα θα γίνει μέσω paypal. Η αποστολή μάλλον με DHL η UPS μιας και ο αγοραστής θέλει να αποφύγει το τοπικο σουηδικό ταχυδρομειο. Yπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω για να ειμαι καλλυμένος απο όλες τις πλευρες? Ξερω σιγουρα οτι πρεπει να μην δεχθω τα χρηματα σαν family αλλα κανονικα σαν πληρωμη και οτι το πακετο πρεπει να εχει tracking. Υπαρχει κατι αλλο που θα επρεπε να ξέρω? Επίσης επειδη το ποσο ειναι σχετικά μεγάλο , υπάρχει περιπτωση να εχω προβλημα με το standard paypal ? Δεν εχω γενικα income στο paypal , το χρησιμοποιώ τακτικα για πληρωμές που κανω με την κάρτα μου εδω και μερικα χρόνια.
NikosKallithea Δημοσ. 19 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2019 Αυτο να προσεξεις "Σουηδός θέλει να αγοράσει ενα παλιό πληκτρολόγιο"
Moderators Inuyasha Δημοσ. 19 Αυγούστου 2019 Moderators Δημοσ. 19 Αυγούστου 2019 2 ώρες πριν, TasosPk είπε Kαλησπέρα, Εχω ενα παλιο πληκτρολόγιο το οποιο θέλω να πουλήσω σε εναν ενδιαφέρομενο στην σουηδία με τα μεταφορικά δικά του. Η Πληρώμη και για το πληκτρολόγιο και για τα μεταφορικα θα γίνει μέσω paypal. Η αποστολή μάλλον με DHL η UPS μιας και ο αγοραστής θέλει να αποφύγει το τοπικο σουηδικό ταχυδρομειο. Yπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω για να ειμαι καλλυμένος απο όλες τις πλευρες? Ξερω σιγουρα οτι πρεπει να μην δεχθω τα χρηματα σαν family αλλα κανονικα σαν πληρωμη και οτι το πακετο πρεπει να εχει tracking. Υπαρχει κατι αλλο που θα επρεπε να ξέρω? Επίσης επειδη το ποσο ειναι σχετικά μεγάλο , υπάρχει περιπτωση να εχω προβλημα με το standard paypal ? Δεν εχω γενικα income στο paypal , το χρησιμοποιώ τακτικα για πληρωμές που κανω με την κάρτα μου εδω και μερικα χρόνια. Καλύτερα είναι να πληρωθεί σαν friend and family, στην άλλη περίπτωση ο άλλος μπορεί να πει ότι δεν του άρεσε, δεν ήταν στην κατάσταση που του είχες πει και να πάρει refund και στο τέλος να αναγκαστείς να πληρώσεις και μεταφορικά για να στο στείλει πισω
TasosPk Δημοσ. 19 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2019 16 λεπτά πριν, Inuyasha είπε Καλύτερα είναι να πληρωθεί σαν friend and family, στην άλλη περίπτωση ο άλλος μπορεί να πει ότι δεν του άρεσε, δεν ήταν στην κατάσταση που του είχες πει και να πάρει refund και στο τέλος να αναγκαστείς να πληρώσεις και μεταφορικά για να στο στείλει πισω Στο friends and family ομως αν πληρωσει με πιστωτικη και κανει chargeback μεσω καρτας εγω τι προστασια εχω απο το paypal μετα? 14 λεπτά πριν, ciyo είπε Ποιο μοντελο ειναι? για να το δουμε να σου πουμε ποσο απατη μπορει να ειναι Απάτη παντά μπορει να είναι, Ειναι ενα vintage keyboard με SKCM neon green alps ίσως η ποιο σπάνια εκδοση alps που υπάρχει. Και σε fun fact το δίνω πιο φτηνά απο τα 6-7 που εχουν πουλήσει στο reddit οι αμερικάνοι τα τελευταια 2 χρόνια.
TasosPk Δημοσ. 19 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2019 6 λεπτά πριν, ciyo είπε κανε ενα account στο ebay και πες μου να στο αγορασει απο κει το ebay παει πακετο με το paypal Δεν μπορώ να το βάλω στο ebay, εχει limit 500$ για λογαριασμους που ξεκινάνε τώρα να πουλάνε!
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2019 Legit ειναι ο τυπος, διοτι εγω που στελνω δεματα ανα τον κοσμο , η Σουηδια ειναι απο τις χωρες στις οποιες χανονται ΠΟΛΛΑ δεματα. Αν ψαξεις λιγο θα δεις οτι υπαρχουν πωλητες σε πλατφορμες που ειτε δε στελνουν καν Σουηδια, ειτε στελνουν αλλα μονο με συγκεκριμενες κουριερ και οχι με Σουηδικα ταχυδρομια. Θελω να πω αυτο το επιχειρημα που σου ειπε για DHL/UPS δειχνει οτι θελει οντως να παραλαβει και εχει γνωση της καταστασης. Μεσω paypal και πληρωμης for service or good (η αλλιως invoice) δεν νομιζω να εχεις καποιο θεμα. Βγαλε φωτος αυτο που θα στειλεις πριν το συσκευασεις, βγαλτο μεσα στη συσκευασια, βγαλτο και με κλειστη σφραγισμενη τη συσκευασια την ωρα που θα το παραδωσεις στην κουριερ και θα φαινονται τα στοιχεια του παραληπτη, κρατα αποδειξη και tracking number και θεωρω οτι εισαι σε σημαντικο βαθμο καλυμενος. Η τουλαχιστον δεν εχει πεσει στην αντιληψη μου καποια απατη που να μπορει να υπερκερασει τις παραπανω δικλειδες.
Moderators Inuyasha Δημοσ. 20 Αυγούστου 2019 Moderators Δημοσ. 20 Αυγούστου 2019 2 ώρες πριν, TasosPk είπε Στο friends and family ομως αν πληρωσει με πιστωτικη και κανει chargeback μεσω καρτας εγω τι προστασια εχω απο το paypal μετα? Απάτη παντά μπορει να είναι, Ειναι ενα vintage keyboard με SKCM neon green alps ίσως η ποιο σπάνια εκδοση alps που υπάρχει. Και σε fun fact το δίνω πιο φτηνά απο τα 6-7 που εχουν πουλήσει στο reddit οι αμερικάνοι τα τελευταια 2 χρόνια. Το ίδιο ακριβώς μπορεί να κάνει και κανονικά αν πληρώσει μέσω PayPal να πει ότι δεν έστειλες, η να πει στη τράπεζα ότι έστειλες πέτρες η τράπεζα γενικά δεν ασχολείται ιδιετερα κοιτάει να προστάτευει τον πελάτη της οπότε και τα λεφτά θα τραβήξει (παρόλο της ενστάσεις του PayPal που κατά το μόνο που θα κάνει είναι να δώσει ένα track στη τράπεζα, η τράπεζα θα πει ο πελάτης λέει παρέλαβε πέτρες και λήγει εκεί το θέμα) και στην τελική πάλι θα βγεις χαμένος γιατί το PayPal θα δεσμεύσει από εσένα το ποσό στο τέλος
TasosPk Δημοσ. 20 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, christakos07 είπε Για τι ποσό μιλάμε; 800 δολλαρια το keeb +οτι μεταφορικά υπάρχουν. 2 ώρες πριν, BackFromHell είπε Legit ειναι ο τυπος, διοτι εγω που στελνω δεματα ανα τον κοσμο , η Σουηδια ειναι απο τις χωρες στις οποιες χανονται ΠΟΛΛΑ δεματα. Αν ψαξεις λιγο θα δεις οτι υπαρχουν πωλητες σε πλατφορμες που ειτε δε στελνουν καν Σουηδια, ειτε στελνουν αλλα μονο με συγκεκριμενες κουριερ και οχι με Σουηδικα ταχυδρομια. Θελω να πω αυτο το επιχειρημα που σου ειπε για DHL/UPS δειχνει οτι θελει οντως να παραλαβει και εχει γνωση της καταστασης. Μεσω paypal και πληρωμης for service or good (η αλλιως invoice) δεν νομιζω να εχεις καποιο θεμα. Βγαλε φωτος αυτο που θα στειλεις πριν το συσκευασεις, βγαλτο μεσα στη συσκευασια, βγαλτο και με κλειστη σφραγισμενη τη συσκευασια την ωρα που θα το παραδωσεις στην κουριερ και θα φαινονται τα στοιχεια του παραληπτη, κρατα αποδειξη και tracking number και θεωρω οτι εισαι σε σημαντικο βαθμο καλυμενος. Η τουλαχιστον δεν εχει πεσει στην αντιληψη μου καποια απατη που να μπορει να υπερκερασει τις παραπανω δικλειδες. Η αλήθεια είναι οτι το εψαξά και εγω στο Νετ και το είδα. Το επειχείρημα για DHL/UPS δεν με τρόμαξε τόσο, με οτι και να θέλει να του το στείλω το ιδιο μου κανει απο την στιγμη που καλυπτει αυτος τα μεταφοφορικα. Ποιο πολύ τις κινήσεις που πρεπει να κανω για να ειμαι καλυμενος σε ενδεχόμενο στραβής ήθελα. Με την δευτερη παραγραφο του ποστ σου με καλυψες! Btw αν του στείλω invoice 800$ εγω τι θα πάρω στο balance?Απο οσο έχω δει υπαρχει fee ανα transaction αλλα μετα το balance μπορεις να το πας σε τραπεζικο λογαριασμο χωρις fees? (σκεφτομαι μετα να παω τα δολλαρια στην revolut και να να κανω εκει μετατροπη τα μισά και να κρατήσω τα υπολοίπα για αγορές που κανω με δολλαρια απο ebay,aliexpress κλπ) 1 ώρα πριν, Inuyasha είπε Το ίδιο ακριβώς μπορεί να κάνει και κανονικά αν πληρώσει μέσω PayPal να πει ότι δεν έστειλες, η να πει στη τράπεζα ότι έστειλες πέτρες η τράπεζα γενικά δεν ασχολείται ιδιετερα κοιτάει να προστάτευει τον πελάτη της οπότε και τα λεφτά θα τραβήξει (παρόλο της ενστάσεις του PayPal που κατά το μόνο που θα κάνει είναι να δώσει ένα track στη τράπεζα, η τράπεζα θα πει ο πελάτης λέει παρέλαβε πέτρες και λήγει εκεί το θέμα) και στην τελική πάλι θα βγεις χαμένος γιατί το PayPal θα δεσμεύσει από εσένα το ποσό στο τέλος Ok, αρα καλύτερα το invoice γιατι τουλάχιστον εκει μπορώ να υποστηρίξω οτι πουλησα κάτι και στην ουσία παει να με φάει ασχετα με το αποτελεσμα τουλαχιστον μπορω να υποστηριξω την θεση μου. 5 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Αυτο να προσεξεις "Σουηδός θέλει να αγοράσει ενα παλιό πληκτρολόγιο" 5 ώρες πριν, tigergreg είπε Και μενα μου βρωμισε νιγηρια.... Να έχετε στον νου σας παλικάρια, οτι παίζουν παλία keebs που κοστίζουν παραπάνω απο full 2019 dekstops και δεν μιλάω για midrange χωρις gpu αλλα για builds του χιλιάρικου + Επεξ/σία 20 Αυγούστου 2019 από TasosPk
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα