Επισκέπτης Δημοσ. 19 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2019 7 λεπτά πριν, Black Demis είπε όντως εκει κοντά ειναι απλα στα μονο που τα χρησιμοποιώ είναι να πληρώνω σπίτι γαι τπτ άλλο (οχι κατι αλλο απλα δεν προλαβαίνω (ουτε καν μια φορά το μήνα έξοδο) οντος καλύτερο είναι....... αλλά δεν παύει να μην εχεις ζωή Καλυτερο ειναι για μια βδομαδα. Την δευτερη που χτυπαει το ξυπνητηρι και το σωμα δεν εχει δυναμεις να σηκωθει απο το κρεβατι, πες μου κατα ποσο ειναι καλυτερο, σε σχεση με το σπαστο που εχεις αρκετες επιπλεον ωρες τη βδομαδα για ξεκουραση. Επειδη εχω δουλεψει και τα δυο, προφανως και το συνεχες ωραριο 9 το πρωι με 9 το βραδυ δεν μπορει να ειναι καλυτερο απο το σπαστο, σε βαθος χρονου. Το 12ωρο σε κουραζει και σου εξαντλει τις δυναμεις, το 8ωρο σπαστο δεν ειναι ξεκουραστο αλλα σου αφηνει δυναμεις.
Black Demis Δημοσ. 19 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2019 Μόλις τώρα, BackFromHell είπε Καλυτερο ειναι για μια βδομαδα. Την δευτερη που χτυπαει το ξυπνητηρι και το σωμα δεν εχει δυναμεις να σηκωθει απο το κρεβατι, πες μου κατα ποσο ειναι καλυτερο, σε σχεση με το σπαστο που εχεις αρκετες επιπλεον ωρες τη βδομαδα για ξεκουραση. Επειδη εχω δουλεψει και τα δυο, προφανως και το συνεχες ωραριο 9 το πρωι με 9 το βραδυ δεν μπορει να ειναι καλυτερο απο το σπαστο, σε βαθος χρονου. Το 12ωρο σε κουραζει και σου εξαντλει τις δυναμεις, το 8ωρο σπαστο δεν ειναι ξεκουραστο αλλα σου αφηνει δυναμεις. εχω και σκ εκει ειναι καλύτερο ειχα και επιλογή για σπαστό αλλα 7 days χιλιες φορές συνεχόμενο και 5 days
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2019 Το σπαστό ωράριο είναι και καλό και κακό. Σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο, αλλά έχει και κάποια οφέλη, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Μπορείς πχ να ξεκουραστείς πριν ξαναπιάσεις αν είσαι κοντά, να τρως σωστά το μεσημέρι και όχι στο πόδι,κλπ. Σίγουρα δεν είναι κάτι που παλεύεται επ αόριστον. Γιατί χάνεις σε ποιότητα χρόνου, συν επιπλέον έξοδα μετακίνησης αν δεν είσαι κοντά. Προσωπικά, πέρασα απ' όλους τους τύπους ωραρίων: 6ημερα με σπαστό και χωρίς, 5νθημερο με σπαστό και χωρίς, ολοήμερα (7 το πρωί με 10 το βράδυ σε γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ) και πλέον έχω πετύχει το ιδανικό: 4ωρο 5νθημερο με απολαβές που είναι όσο σχεδόν ο βασικός του 8ωρου. Απ' όλες τις περιπτώσεις, αυτή που βιώνω τώρα είναι η πιο ανθρώπινη. Νιώθω σχεδόν Ευρωπαίος...
jgeorgiou Δημοσ. 20 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Πράγματι το σπαστό ωράριο έχει πολλά αρνητικά. Οταν δεν μένεις κοντά στην εργασία για εμένα είναι σημαντικός λόγος για να φύγεις από την εργασία. Οποιος έχει μεγάλη ανάγκη ή είναι νέος στην δουλειά και η προϋπηρεσία αξίζει τότε να μείνεις 2-3 χρόνια να πάρεις αυτό που θες και να βρεις με την ησυχία σου κάτι καλύτερο. Γενικότερα επειδή άκουσα μπαρούφες περι καπιταλισμού. Στις πραγματικά καπιταλιστικές χώρες (φυσικά η Ελλάδα απέχει) , ο εργαζόμενος είναι καλοπληρωμένος και σεβαστός. Οσες επιχειρήσεις δεν σέβονται τους εργαζομένους ΚΛΕΙΝΟΥΝ δεν μπορούν να σταθούν. Στην Ελλάδα πιστεύω ότι θα βελτιωθεί η κατάσταση ΛΟΓΩ ΜΕΙΩΣΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ όπου ο εργαζόμενος θα έχει την ευχέρεια να πει στον εργοδότη ότι θα πάω αλλού που θα με σέβονται και ο εργοδότης θα φοβάται ότι δεν θα βρει εύκολα αντικαταστάτη. Η βελτίωση ΔΕΝ θα επέλθει σε λίγους μήνες αλλά χρόνο με τον χρόνο θα ανεβαίνουμε ένα σκαλοπατάκι προς το καλύτερο. ΥΓ Να πω λίγο και την (ανάποδη) πλευρά. Οι νεότερες γενιές είναι καλομαθημένες και πολλές εργασίες ενώ πληρώνονται με διπλάσιο μεροκάματο από τον βασικό δεν πλησιάζουν. Το σημειώνω , συμβαίνει σε όλη την δύση όπου ολόκληροι κλάδοι κρατιούνται από μετανάστες. Δεν κατακρίνω , απλά σημειώνω την πραγματικότητα ότι αυτό που συμβαίνει στις δυτικές χώρες συμβαίνει και εδώ παρά την κρίση. Επεξ/σία 20 Αυγούστου 2019 από jgeorgiou 5 1
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2019 17 λεπτά πριν, BackFromHell είπε Καλυτερο ειναι για μια βδομαδα. Την δευτερη που χτυπαει το ξυπνητηρι και το σωμα δεν εχει δυναμεις να σηκωθει απο το κρεβατι, πες μου κατα ποσο ειναι καλυτερο, σε σχεση με το σπαστο που εχεις αρκετες επιπλεον ωρες τη βδομαδα για ξεκουραση. Επειδη εχω δουλεψει και τα δυο, προφανως και το συνεχες ωραριο 9 το πρωι με 9 το βραδυ δεν μπορει να ειναι καλυτερο απο το σπαστο, σε βαθος χρονου. Το 12ωρο σε κουραζει και σου εξαντλει τις δυναμεις, το 8ωρο σπαστο δεν ειναι ξεκουραστο αλλα σου αφηνει δυναμεις. Δηλαδη σ ακουγεται καλυτερο το να δουλευεις τις ωρες αιχμης και να φας εξτρα 1-2 ωρες πηγαινελα με τα μεσα? Θες να πληρωνεσαι για 8 ωρες και να τρεχεις ολη μερα? Δε προτιμας να πληρωνεσαι 12 ωρες και να δουλευεις πιο χαλαρα τις ωρες που πεφτει η δουλεια αντι να ιδρωνεις στα ΜΜΜ μεσημεριατικα? Δε λεω οτι ειναι καλο να σαι ολη μερα στο ποδι, αλλα τουλαχιστον με το 12ωρο μαζευεις και τιποτα στην ακρη, ενω συνηθως οι δουλειες που εχουν σπαστο ωραριο σου δινουν βασικο "και αν σ αρεσει" οποτε..
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε Δηλαδη σ ακουγεται καλυτερο το να δουλευεις τις ωρες αιχμης και να φας εξτρα 1-2 ωρες πηγαινελα με τα μεσα? Θες να πληρωνεσαι για 8 ωρες και να τρεχεις ολη μερα? Δε προτιμας να πληρωνεσαι 12 ωρες και να δουλευεις πιο χαλαρα τις ωρες που πεφτει η δουλεια αντι να ιδρωνεις στα ΜΜΜ μεσημεριατικα? Δε λεω οτι ειναι καλο να σαι ολη μερα στο ποδι, αλλα τουλαχιστον με το 12ωρο μαζευεις και τιποτα στην ακρη, ενω συνηθως οι δουλειες που εχουν σπαστο ωραριο σου δινουν βασικο "και αν σ αρεσει" οποτε.. Απαντησα ηδη . Εχω δουλεψει και τα δυο. Για μεγαλη περιοδο το 12ωρο ειναι πολυ πιο κουραστικο απο το σπαστο 8ωρο. Επισης το 1-2 ωρες πηγαινε-ελα δεν ισχυει για ολες τις περιπτωσεις. Το πηγαινε-ελα επαρχια ας πουμε μπορει να ειναι μιση ωρα. Η και λιγοτερο. Αθηνα ομοιως, πολλοι σε σπαστα ωραρια νοικιαζουν κοντα στη περιοχη της εργασιας τους και δεν κανουν πανω απο μιση ωρα. Επισης ποιος σου ειπε οτι στο 12ωρο δουλευεις πιο χαλαρα; Εξαρταται του ποση δουλεια υπαρχει, δεν υπαρχει κανονας να λεει οτι το 8ωρο εχει λιγοτερο φορτο απο το 4ωρο ή το 12ωρο. Οποιοδηποτε μπορει να εχει παραπανω φορτο απο το αλλο. Το δικο μου 12ωρο ειχε μακραν τον μεγαλυτερο φορτο και τις πιο δυσκολες συνθηκες εργασιας και απο το σπαστο 8ωρο, και απο το συνεχες 8ωρο που δουλεψα σε αλλες δουλειες. ΥΓ. Ειμαι απο αυτους που κουραζονται πολυ περισσοτερο στη δουλεια αν ειναι χαλαρα. Το χειροτερο μου να μην εχει καθολου δουλεια. Παρολα αυτα το συνεχες 12ωρο σε διαρκεια εβδομαδων-μηνων καταπονει και κουραζει σωματικα, εξαντλει. Το 8ωρο σπαστο δεν εξαντλει τοσο ευκολα. Προσωπικα ποτε δεν ενιωσα εξαντλημενος σε περιοδο που δουλευα 8ωρο σπαστο. Επεξ/σία 20 Αυγούστου 2019 από BackFromHell
ge-lyk Δημοσ. 20 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2019 ...μόνο σε εμένα φαίνεται παλαιολιθικό να κλείνουν τα καταστήματα το μεσημέρι; Πήγα σε τοπικό υποκατάστημα της Vodafone 14.10 και ήταν κλειστό. Μου φάνηκε ότι επέστρεψα στη δεκαετία του 80. 3
Curtis76 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2019 7 ώρες πριν, jgeorgiou είπε Γενικότερα επειδή άκουσα μπαρούφες περι καπιταλισμού. Στις πραγματικά καπιταλιστικές χώρες (φυσικά η Ελλάδα απέχει) , ο εργαζόμενος είναι καλοπληρωμένος και σεβαστός. Οσες επιχειρήσεις δεν σέβονται τους εργαζομένους ΚΛΕΙΝΟΥΝ δεν μπορούν να σταθούν. Στην Ελλάδα πιστεύω ότι θα βελτιωθεί η κατάσταση ΛΟΓΩ ΜΕΙΩΣΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ όπου ο εργαζόμενος θα έχει την ευχέρεια να πει στον εργοδότη ότι θα πάω αλλού που θα με σέβονται και ο εργοδότης θα φοβάται ότι δεν θα βρει εύκολα αντικαταστάτη. Η βελτίωση ΔΕΝ θα επέλθει σε λίγους μήνες αλλά χρόνο με τον χρόνο θα ανεβαίνουμε ένα σκαλοπατάκι προς το καλύτερο. ΥΓ Δυστυχως δεν ειναι ετσι ακριβως τα πραγματα. Στον καπιταλισμο υπαρχουν οι χωρες που κερδιζουν και οι χωρες που χανουν. Το ιδιο και εταιρειες που κερδιζουν και αλλες που χανουν. Οποτε ανετα η ελλαδα εχει καπιταλισμο απλα ειναι μια απο τις περισσοτερες που χανουν, εκτος και αν μιλας θεωρητικα για το πως η ελλαδα θα γινει γερμανια στη πλατη μιας αλλης χωρας παντοτε. Γενικα δεν ειναι ωραιο να χρησιμοποιουμε ορολογιες χωρις να ειμαστε βεβαιοι για το πως οριζονται... Παντα βγαινουν λαθως συμπερασματα. Γενικα παντως αυτο που ειναι απο τα χειροτερα της εργασιας σημερα, ειναι οτι ο εργαζομενος δεν εχει ελευθερο χρονο για το πνευμα του. Το βλεπω και σε μενα, παλιοτερα με σοβαροτερη δουλεια, ειχα παντα χρονο να διαβασω κυριως πολιτικα θεματα και αλλα παρομοια ιστορικα. Τωρα το μυαλο μου δεν αντεχει... προτιμα ελαφρα θεματακια, φορουμ και ειδησεις της πλακας. Ετσι ομως ο κοσμος δε θα καταφερει ποτε να καταλαβει για ποιο λογο ζει ετσι οπως ζει, και με ποιο τροπο μπορει να το αλλαξει. Θα περιμενει σε ευχολογια, οτι αν πεσει η ανεργεια θα κερδισει ετσι απλα επειδη το αφεντικο ειναι large. Κουραγιο να εχουμε, εγω αντε αλλα 40 χρονια για μενα ακομα περιπου να τελειωνει το παραμυθι (με βαση τη στατιστικη παντα). 2 1
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2019 Δουλεύω μόνος μου. Όχι με ωράριο καταστημάτων, ελεύθερο ωράριο. Αλλά δουλεύω σπαστό. Όχι γιατί μου το επιβάλλει κάποιος, αλλά γιατί έτσι γουστάρω. Θα κάνω ένα διάλειμμα για φαγητό, θα πιω ένα καφέ και θα συνεχίσω μέχρι να κουραστω. Ενδιαμεσα μπορείς να βάλεις είτε φαγητό, είτε καφέ με φίλους, είτε γυμναστική είτε οτιδήποτε. Μην ακούω βλακείες.
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2019 Ξέρετε τι είναι χειρότερο από το σπαστό ωράριο; Να ζεις Αθήνα.. Να εργάζεται 12 ώρες στα διυλιστήρια Κορίνθου-κλπ 7 μέρες την εβδομάδα. Να τρώτε επί 12 ώρες όλη την μπόχα μέσα σε τρελα υψηλές θερμοκρασίες κ να λες κ ευχαριστώ. Ελάτε μετά να μου πείτε ότι δεν εχετε ζωή... Ζωαρα θα έλεγα εγώ.
Dinos_12345 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2019 Ντάξει παιδιά, αν λέμε και ευχαριστώ στα σκατά επειδή αλλού έχει βόθρο, ας πάμε να πηδήξουμε από κανένα βουνό να τελειώνει το πράγμα. Μερικοί δεν ψάχνουν εργαζόμενους, ψάχνουν σκλάβους, όταν το αποδεχτούμε και το καταλάβουμε αυτό, τότε θα πάμε προς το καλύτερο. Δεν έχει "καλά είναι εδώ, αλλού είναι χειρότερα", τα σκατά είναι σκατά όπως και να τα δεις. Άρα όχι, οι 12 ώρες δουλειά με έξτρα για το κλείσιμο και 2 ώρες πήγαινε-έλα, άρα 14+ ή οι 8 ώρες σπαστό που θες μία να πας και μία να γυρίσεις από το σπίτι, δεν είναι δουλειές και ο μόνος λόγος για να κάτσεις σε μία τέτοια κατάσταση, είναι επειδή υπάρχει πραγματικά ανάγκη και ΔΕΝ γίνεται να κάνεις αλλιώς. Α, μην ξεχνάμε, αν μένεις Αθήνα και νοικιάζεις, δεν μπορείς να βρεις αξιοπρεπή δουλειά ούτε για δείγμα και ακόμα κάθεσαι, ίσως έχεις ξεχάσει ότι η Ελλάδα δεν περιλαμβάνει μόνο την Αθήνα και ότι υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές. Τόσες πόλεις έχει η Ελλάδα, βαλθήκανε όλοι να μείνουν στην Αθήνα. 5
dhmhtries22 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2019 Πριν από χρόνια δούλευα σε εταιρία πληροφορικής που έκλεινε τα μεσημέρια.Ωραριο 8:00 -2:30 και 5:30-9:00,και Σάββατο 8:2.Κουραστικό,αλλά παλευόταν με καλό μισθό από την μια και ξεκούραση Δευτέρες και Τετάρτες.Στην τωρινή δουλειά κάνω μια εβδομάδα τον μήνα σπαστό 8:2 4:6 και εννοείται φεύγεις 7.Ε,αυτή η εβδομάδα είναι χαμένη ,γυρνάς σπίτι και συνήθως δεν έχεις χρόνο ή όρεξη να κάνεις άλλες δουλειές και υποχρεώσεις.Αν γινόταν όλον τον μήνα;Εντάξει ,θα υπήρχε πρόβλημα.Το.σπαστο μάγκες είναι μεγάλη ταλαιπωρία τόσο σε χρόνο και κούραση,όσο και σε έξοδα,παραπάνω βενζίνες.Υπομονή μόνο και όσο αντέξει κάποιος ,γιατί δεν βλέπω να αλλάζουν άμεσα τα πράγματα στην χώρα μας.
ProponitisTouKanape Δημοσ. 20 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2019 13 ώρες πριν, Alex2020 είπε Στην Ολλανδία και σε όλη την Εωρωπη πως ψωνίζουν; Τα Σάββατα όπως και τώρα. Ίσα ίσα που οι κρατικές υπηρεσίες ανοίγουν από τις 8 και μπορείς να κάνεις τις δουλειές σου. Το ίδιο και τα supermarkt. Στη Γερμανία τα μαγαζιά κλείνουν 20.00, 21.00 Παρασκευή-Σάββατο. Τα σουπερμάρκετ ειναι ανοιχτά μέχρι τις 22:00 τα περισσότερα, μερικά ακόμα αργότερα. Απλα εχουν αρκετο προσωπικο για να βγαινει. Ενα μαγαζί δε μπορεί να δουλεύει με 1 υπάλληλο.
AristidisZ Δημοσ. 20 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2019 9 ώρες πριν, Gentoo85 είπε πλέον έχω πετύχει το ιδανικό: 4ωρο 5νθημερο με απολαβές που είναι όσο σχεδόν ο βασικός του 8ωρου. Αυτό είναι όντως ιδανικό Αν είσαι βέβαια φοιτητής έως 22 ετών, εισοδηματίας / χομπίστας, γυναίκα με 2-3 παιδάκια ή μαζεύεις τα τελευταία ένσημα για την σύνταξη ή δουλεύεις και κάπου αλλού μαύρα και κόβεις χρήμα από εκεί Γιατί αν ανήκεις στην παραγωγική ηλικία 25-45 και θεωρείς ιδανική περίπτωση να παίρνεις 500 ευρώ το μήνα, μάλλον κάτι δε πάει καλά... 4 2
ProponitisTouKanape Δημοσ. 20 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2019 8 ώρες πριν, Curtis76 είπε Δυστυχως δεν ειναι ετσι ακριβως τα πραγματα. Στον καπιταλισμο υπαρχουν οι χωρες που κερδιζουν και οι χωρες που χανουν. Το ιδιο και εταιρειες που κερδιζουν και αλλες που χανουν. Οποτε ανετα η ελλαδα εχει καπιταλισμο απλα ειναι μια απο τις περισσοτερες που χανουν, εκτος και αν μιλας θεωρητικα για το πως η ελλαδα θα γινει γερμανια στη πλατη μιας αλλης χωρας παντοτε. Γενικα δεν ειναι ωραιο να χρησιμοποιουμε ορολογιες χωρις να ειμαστε βεβαιοι για το πως οριζονται... Παντα βγαινουν λαθως συμπερασματα. Γενικα παντως αυτο που ειναι απο τα χειροτερα της εργασιας σημερα, ειναι οτι ο εργαζομενος δεν εχει ελευθερο χρονο για το πνευμα του. Το βλεπω και σε μενα, παλιοτερα με σοβαροτερη δουλεια, ειχα παντα χρονο να διαβασω κυριως πολιτικα θεματα και αλλα παρομοια ιστορικα. Τωρα το μυαλο μου δεν αντεχει... προτιμα ελαφρα θεματακια, φορουμ και ειδησεις της πλακας. Ετσι ομως ο κοσμος δε θα καταφερει ποτε να καταλαβει για ποιο λογο ζει ετσι οπως ζει, και με ποιο τροπο μπορει να το αλλαξει. Θα περιμενει σε ευχολογια, οτι αν πεσει η ανεργεια θα κερδισει ετσι απλα επειδη το αφεντικο ειναι large. Κουραγιο να εχουμε, εγω αντε αλλα 40 χρονια για μενα ακομα περιπου να τελειωνει το παραμυθι (με βαση τη στατιστικη παντα). Η Ελλάδα δεν έχει ούτε οικονομία ούτε αγορά εργασίας ανεπτυγμένης χώρας. Τα έχασε αυτά μετά την κρίση. Στις κακές καπιταλιστικές πολυεθνικές στην Ευρώπη ή θα κανεις υπερωρία και θα την πληρωθείς ή 5.01 εχεις φυγει να πας σπίτι σου. Γνωστός που μετακόμισε στην Ολλανδία είχε συνηθίσει στην Ελλάδα να κάθεται μέχρι να βγει η δουλειά και στην Ολλανδία, σε τεράστια εταιρία οταν τον είδαν να κάθεται παραπάνω του λενε "Κι αύριο μέρα είναι". Ο μέσος εργαζόμενος δε θα κερδίσει αν μόνο μειωθεί η ανεργία. Γιατί αν μειωθεί απο σερβιτόρους, καμαριέρες και υπαλλήλους σε ορθάδικα καφέ, ζήτω που καήκαμε. Και πλήρη απασχόληση να έχουμε, αν είναι με δουλειές των 500€, η κατάσταση δε θα βελτιωθεί. Αλλά βρίσκουν και τα κάνουν κι οι εργοδότες, πρόσφατα πρότειναν σε γνωστό μου μόνιμη θέση σε πολύ μεγάλη εταιρία, με βαρβάτο αντικείμενο μηχανικού και του είπαν βασικό. Και βρήκαν πόσες δικαιολογίες, ναι δε θέλαμε τώρα μόνιμο, λείπει μια σε άδεια εγκυμοσύνης, όλοι με βασικο ξεκινάνε. Κάθε μέρα και μια δικαιολογία. Και ξερεις τι; Δέχτηκε... 7
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα