Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Γιατί πως θα ψωνίσει ο 9-5 (5 που λέει ο λόγος) υπάλληλος γραφείου;

Στην Ολλανδία και σε όλη την Εωρωπη πως ψωνίζουν;  Τα Σάββατα όπως και τώρα. Ίσα ίσα που οι κρατικές υπηρεσίες ανοίγουν από τις 8 και μπορείς να κάνεις τις δουλειές σου. Το ίδιο και τα supermarkt. 

• Like 2
  • Απαντ. 175
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Γιατί πως θα ψωνίσει ο 9-5 (5 που λέει ο λόγος) υπάλληλος γραφείου;

ο 8-4 πως θα παει σε κυριολεκτικα οποιαδηποτε δημοσια (και οχι μονο) υπηρεσια που εχει υπάρξει ποτε σε αυτη τη χωρα?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, AristidisZ είπε

Καλά κόψε κάτι και εμένα η γυναίκα μου χρόνια στο λιανεμπόριο ήταν, χειρότερα είναι σε δουλειά γραφείου 

Έκανε 2 φορές τη βδομάδα βραδυνό, Δευτέρα Τετάρτη όμως ήταν σπίτι πολύ πιο νωρίς από ότι με τη δουλειά γραφείου συν ότι έπαιζε ρεπό μεσοβδόμαδα 

Αναλόγως που θα τύχεις. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, ciyo είπε

To Προβλημα στην ελλαδα ειναι οτι 8 στους 10 δεν θελουν να δουλεψουν, δε θελουν σπαστο, δε θελουν το ενα και το αλλο....Για να γινουμε σοβαρη χωρα που δεν βασιζετε στο αν καπνισει στον τουριστα να ερθει εδω...πρεπει μονο ο 1 στους 10 να ειναι ετσι...αλλιως η χωρα θα μεινει στον πατο 

Να εργαστούμε θέλουμε σαν άνθρωποι.  Οχι να δουλέψουμε οπως το εννοεί η πλειοψηφία των Ελλήνων εργοδοτών. 

Και δεν εννοω τα χρηματα. Δεν ειναι μονο η αμοιβή σημαντικοτατη αλλα και άλλοι παράγοντες. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, DYEL είπε

ο 8-4 πως θα παει σε κυριολεκτικα οποιαδηποτε δημοσια (και οχι μονο) υπηρεσια που εχει υπάρξει ποτε σε αυτη τη χωρα?

Παίρνοντας άδεια προφανώς, είτε κανονική είτε ολιγοωρη 

Εκτός αν θεωρείς λογικό εσύ να λέμε στη δουλειά 

"Αύριο θα αργήσω λίγο το πρωί για να πάω να ψωνίσω κάλτσες"

Έχω καταφερθεί άπειρες φορές ενάντια στις Κυριακές για τα μαγαζιά, σε κάτι ωράρια μέχρι το βράδυ το Σάββατο, όμως δε νομίζω ότι είναι λογικό τα καταστήματα να λειτουργούν 8-4 κάθε μέρα 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, ciyo είπε

To Προβλημα στην ελλαδα ειναι οτι 8 στους 10 δεν θελουν να δουλεψουν, δε θελουν σπαστο, δε θελουν το ενα και το αλλο....Για να γινουμε σοβαρη χωρα που δεν βασιζετε στον τουρισμο και μονο για να κανει αρπαχτες....πρεπει μονο ο 1 στους 10 να ειναι ετσι... οι 9 στους 10 κατω το κεφαλι και δουλεια.

αλλιως η χωρα θα μεινει στον πατο 

r/latestagecapitalism

βαλε κατω εσυ το κεφαλι και πλούτισε τον αφεντικο σου

• Like 7
  • Thanks 2
  • Confused 1
Δημοσ.

Θέλει αλλαγή κουλτούρας για να πας σε ωράριο 10:00-18:00 , 10:30-18:30 ή 11:00-19:00 όπως σε κεντρική Ευρώπη από σπαστό. Επίσης κάνει και ζέστη καλοκαίρι και δε θα πάει κανείς 14:30-17:30 για ψώνια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, zygorito είπε

Θέλει αλλαγή κουλτούρας για να πας σε ωράριο 10:00-18:00 , 10:30-18:30 ή 11:00-19:00 όπως σε κεντρική Ευρώπη από σπαστό. Επίσης κάνει και ζέστη καλοκαίρι και δε θα πάει κανείς 14:30-17:30 για ψώνια.

Δεν τους νοιαζει αδελφε. Δεν εισαι άνθρωπος για αυτους. Εισαι ενα χτικιο χωρις προσωπικη ζωη και αποψη.

Φυσικα δεν ισχύει για ολους τους εργοδότες, αλλα το ποσοστό ειναι θλιβερο.

Ηταν που ηταν τα πράγματα ασχημα, πλέον έχουν εκτροχιαστει. Μια συμπεριφορα...ενα στυλακι...σαν να σου κάνουν χαρη που σε πληρώνουν.

Σαν να εισαι βάρος. Αν ποτε αποκλείσεις απο την πεπατημένη  (ακομα και για απλες αφορμές) σου υπενθυμίζουν με τον τροπο τους  (πολλες φορες και ευθεως) πως εισαι ενα σκουπίδι και πισω απο εσενα περιμένουν σκουπιδια... ΝΑ!

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Έχω δουλέψει 12 χρόνια λιανεμπόριο εκ των οποίων στα 6 χρόνια δούλευα και σπαστό. Στη μία εταιρεία - πολυκατάστημα, το σπαστό εφαρμοζόταν ακόμα και όταν δεν ήταν νόμιμο (2005-2007), και στην επιθεώρηση εργασίας δηλωνόταν ότι ναναι. Δεν είναι δύσκολο να σκεφτείτε ποιος ήταν. Το μαγαζί Σύνταγμα, εγώ Ζωγράφου. Απόσταση με λεωφορείο 7 λεπτά. Δε με πείραζε τόσο. Ήμουν και νεότερος (25 χρονών), οπότε δε με ενδιέφερε. Γύρναγα σπίτι, έτρωγα, την έπεφτα , ξύπναγα, ξαναπήγαινα. Στη δεύτερη εταιρεία - πολυκατάστημα, που το σπαστό εφαρμόστηκε, μετά το μνημόνιο 2 (2012), το σπαστό αρχικά εφαρμόστηκε σαν 1 τη βδομάδα, και προς τις τελευταίες χρονιές είχε καταντήσει  σε μόνιμη βάση 2-3 τη βδομάδα. Το μαγαζί Μαρούσι, εγώ Ζωγράφου. Και εδώ εύκολα μπορείτε να σκεφτείτε ποιός ήταν. Στην καλύτερη περίπτωση 30-40 λεπτα απόσταση. Άρα ήθελα γύρω στη μιαμιση ώρα πήγαινε έλα. Στο ίδιο στυλ, πήγαινα σπίτι, έτρωγα, ύπνος και πάλι πίσω. Δεν το συζητάμε ότι το σπαστό είναι από τις μεγαλύτερες μαλακίες που υπάρχει. Εμένα δε μου φαινόταν κουραστικό σωματικά μιας και την έπεφτα για ύπνο. Ίσα ισα μπορώ να σου πώ ότι ήμουν πιο ξεκούραστος. Η λογική του σπαστού είναι να καλύπτεις τις ώρες αιχμής (9.00 - 13.00 και 17.00 - 21.00) και να λείπεις τις ώρες που πέφτει η κίνηση. Όμως τις μέρες που είχα σπαστό, μπορώ να πω ότι απέδιδα χειρότερα σε σχέση με τις άλλες μέρες γιατί :

1) Ήξερα εκ των προτέρων ότι είναι μια χαμένη, πεταμένη μέρα από το ημερολόγιο. Δεν μπορούσες να κάνεις τίποτα άλλο, οπότε δεν είχα και ιδιαίτερη όρεξη.

2) Δεν έπιανες ποτέ ρυθμό. Στην πρωινή βάρδια, περίμενες πότε θα πάει η ώρα 13.00 για να φύγεις, ενώ όταν ερχόμουν από τον ύπνο και το ζαβλάκωμα άρχισα να λειτουργώ μετά τις 18.30 - 19.00.

Σε γενικές γραμμές που καταλήγω ... Όλα είναι θέμα του τι αγγούρι τρως. Αν έχεις νοίκια, δάνεια, οικογένεια, υποχρεώσεις να τρέχουν προφανώς και θα το κάνεις μέχρι να βρεις κάτι καλύτερο. Αν έχεις καταθέσεις, σπίτι δικό σου και είσαι άνετος, ψάχνεις κατευθείαν για το καλύτερο που δεν έχει σπαστό. Όλα πάντως έχουν να κάνουν σίγουρα και με την απόσταση. Εγώ στη δεύτερη δουλειά, που ήξερα οτι πρέπει να κάνω ταξίδι, δε την πάλευα καθόλου. Είχα προσπαθήσει να μην κάνω το ταξίδι και να τη βγάζω σε κοντινές καφετέριες, βλέποντας φίλους και γνωστούς, αλλά ήταν ότι χειρότερο γιατί μετά ήμουν ρετάλι σωματικά και το βράδυ έπεφτα ξερός.

• Like 11
  • Thanks 1
  • Moderators
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

Ειναι ντροπη που επιτρέπεται το σπαστο ωραριο. Καπιταλισμος θα μου πεις... 

Εξηγησε μας και το λογο , ενα καταστημα που κλεινει το μεσημερι τι ακριβως θα κανει ?μπορει να παρει 2 4ωρους θα μου πεις , αλλα μετα θα βγεις και θα γκρινιαζεις οτι τα καταστηματα περνουν μονο 4ωρους και δεν μπορεις να ζησεις με αυτα τα λεφτα κτλ κτλ κτλ

• Like 1
  • Thanks 3
Δημοσ.

Σε όλες τις σοβαρές χώρες το ωράριο καταστημάτων είναι συνεχόμενο από μια ώρα ως κάποια ώρα. Αυτό το σπαστό είναι μια μαλακια και μισή κυρίως γιατί καλείται μια φουρνιά υπαλλήλων να βγάλει το ολοήμερο. 

Σπαστό ωράριο προσωπικά μόνο για δική μου δουλειά θα έκανα και ποτέ ξανά. Ως υπάλληλος ούτε καν. 

• Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η αληθεια ειναι καπου στην μεση απο αυτα που γραφονται.

Ναι μεν το σπαστο ωραριο δεν ειναι οτι το καλυτερο ακριβως γιατι σε απασχολει κυριολεκτικα ολη την ημερα και ειδικα αν ειναι και μακρια η δουλεια σου,πιο μεγαλη ταλαιπωρία ειναι το πηγαινε ελα με τα μεσα.

Απο την αλλη η χωρα μας γενικα στο εργασιακο κομματι ειναι ενα χαλι μαυρο και αρα απο καπου πρεπει να ξεκινησεις γιατι δεν γινεται να εισαι συνεχεια στο περιμενε και να περιμενεις να σου ερθει η dream job απο τον ουρανό.

Βλεπετε στην χωρα μας η ζητηση για δουλεια ειναι τεραστια(ειδικα αυτες που δεν χρειαζονται και καποια ειδικοτητα απο σχολες),αλλα η προσφορα(θεσεις εργασιας)λιγη.

Αρα τα καταστηματα πανε με την νοοτροπια που βλεπουμε και στις μεγαλες αλυσιδες τεχνολογιας του τυπου''αν δεν σαρεσει,ψαξε για αλλου.Εχουμε αλλους 500 πισω απο σενα να περιμενουν'',που ετσι βεβαια δεν προκειται ποτε να παμε μπροστα,γιαυτο και πολλοι εφυγαν για εξωτερικο.

Και για αυτο το λογο αν το παρατηρειτε ολως τυχαιως οι αλυσιδες ειναι αυτες που καθε λιγο ζητανε προσωπικο.

Για παραδειγμα τα καλοκαιρια η μαυρη εργασια φτανει σε ποσοστα κοντα 90% στα νησια ,αλλοι λενε οτι θα σε πληρωσουν και εισαι στο περιμενε,ένσημα ειναι πολυ μεγαλη κουβεντα και η προαγωγή πλεον αγνωστη λεξη.

Προφανως και αυτοι που δουλευουν με σπαστο ωραριο περαν σπανιων περιπτωσεων το κανουν γιατι πολυ απλα δεν εχουν αλλη επιλογη,οτι δηλαδη ισχυει και για τον περισσοτερο κοσμο που δουλευει υποχρεωτικα για χαμηλους μισθους που με το ζορι περνας.

Γιαυτο φυσικα και ειναι και απιστευτα δυσκολο ειδικα τα τελευταια χρονια να τολμησεις να πας για οικογενεια χωρις την βοηθεια απο συγγενεις.Γιατι οταν με το ζορι εσυ τα βγαζεις περα,πως θα μεγαλωσεις και παιδια?

Θελετε να σας δωσω και ενα αλλο πολυ ωραιο παραδειγμα νοοτροπιας στην χωρα μας?Εφορευτικη επιτροπη καθε φορα με εκλογες.

Πηγαινες και εισαι απο τις 6το πρωι μεχρι 10-11 το βραδυ Κυριακης και δεν παιρνεις ουτε 1ευρω,σε σχεση με τον δικαστικο και τον βοηθο του.

Τερμα παράλογο.

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Inuyasha είπε

Εξηγησε μας και το λογο , ενα καταστημα που κλεινει το μεσημερι τι ακριβως θα κανει ?μπορει να παρει 2 4ωρους θα μου πεις , αλλα μετα θα βγεις και θα γκρινιαζεις οτι τα καταστηματα περνουν μονο 4ωρους και δεν μπορεις να ζησεις με αυτα τα λεφτα κτλ κτλ κτλ

Μα δεν λεμε για κατατηματα που κλείνουν το μεσημέρι. 

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Inuyasha είπε

Δεν ξερω δεν με νοιαζει. Το να πληρωνεις 8ωρο ενω ο αλλος ειναι ολη μερα στο ποδι για παρτυ σου δεν ειναι λογικο. Να γινουν τα καταστηματα 9 με 5 και 9 με 9.

• Like 1
  • Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...