Alex2020 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2019 2 ώρες πριν, kleo1 είπε ανοίγω αυτό το θέμα με αφορμή μια συνέντευξη για εργασία που είχα πριν κάποιες μέρες. Στο τέλος της συνέντευξης έμαθα ότι πρόκειται για σπαστό ωράριο και τους έριξα άκυρο. Βέβαια μου ρίξαν κι αυτοί, που πιθανόν να μου το ρίχνανε ασχέτως ωραρίου αλλά οκ. Τώρα εργάζομαι συνεχόμενο αλλά είχα εργαστεί παλιά (όταν ήμουν νέος) για λίγο με σπαστό ωράριο. και ερωτώ τώρα, ρε παιδιά πως την παλεύετε όσοι δουλεύετε σπαστό ή ωράριο καταστημάτων; Είναι σκέτο μαρτύριο. Να θες να κάνεις μια δουλειά, να πας σ ένα γιατρό, να πας το αμάξι σε συνεργείο...οτιδήποτε άλλο.....πρέπει να πάρεις άδεια. εμένα μου φαίνεται αδιανόητο να δουλέψω σπαστό. θα προτιμούσα να με ταΐζουν γονείς-παππούδες παρά να δουλεύω σπαστό. Να θες να κάνεις κάτι, έχεις στο νου σου ότι σύντομα πρέπει να πας πάλι στη δουλειά. Είσαι δεσμευμένος στην ουσία όλη τη μέρα. Πως το βλέπετε; Θεωρείτε ότι είμαι υπερβολικός; Μην αρχίσουμε να λέμε ότι υπάρχουν και χειρότερα και άλλοι (σερβιτόροι) δουλεύουν αργίες γιορτές.... Καλύτερα να σε ταΐζουν γονείς και παππούδες από το σπαστό Ειναι σκλαβιά. Καλά και αυτοί με τι λογική ζητάνε σπαστό; Ήμαρτον
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Δε ξερω αλλα οταν βλεπω τυπους που το ενα τους ξινιζει και το αλλο τους βρωμαει στη δουλεια, αντανακλαστικά ενδεχομενως και αδικα, μου ρχονται στο μυαλο κατι γνωστοι 40-45 χρονων πια, οι οποιοι ολο ψαχνουνε δουλεια κι ολο δουλεια δε βρισκουνε, κι οταν τους βρισκουν συγγενεις, φιλοι κλπ, καθονται κανα 3μηνο αντε 6μηνο για να τους κανουνε τη χαρη και μετα φευγουν γιατι θες ηταν το ωραριο, θες ηταν οι υπερωριες, θες το αφεντικο που φωναζε πολυ και "δε θα το ανεχτουνε αλλο", θες το 'να θες τ'αλλο και εχουν καταληξει να φυτοζωουν 20 χρονια με το λιπος των γονιων τους. Λετε οτι το σπαστο ωραριο δεν παλευεται κλπ και να σας πουμε αν ειστε υπερβολικοι. Η απαντηση ειναι εξαρταται: Καλα θα ηταν να πειτε και ηλικια, οπως επισης και τα κυβικα σας στην αγορα εργασιας. Αν ας πουμε μιλαμε για αποφοιτο ΑΕΙ-ΤΕΙ χωρις προηγουμενη προυπηρεσια οχι απλα ειναι υπερβολικος αυτος που του προσφερεται μια δουλεια στην πολη του και την αρνειται για first world problems λεγοντας οτι προτιμαει να μενει με τους παππουδες του, αλλα θα πρεπει να ψαχτει αμεσα πρωτου 40ρισει κι αυτος χωρις να παρει χαμπαρι πώς περασαν τα χρονια απο την οκνηρια. Για την ιστορια, τα πρωτα χρονια μετα την αποφοιτηση μου δουλευα συνεχες ωραριο. Αλλα ΟΧΙ αυτο που φανταζεσαι TS, αντιθετως κατι που ουτε απο το μυαλο σου δεν περναει: Δεν ειχα ΟΥΤΕ το διαλλειμα του σπαστου. Κατα περιοδους δηλαδη μιλαμε για συνεχες 8 το πρωι, 9 το βραδυ με διαλειμα μισης ωριτσας για σαντουιτσακι και αλλα 2 μισαωρακια για κανα καφε. Το σπαστο τοτε για εμενα θα ηταν ΟΝΕΙΡΟ, οχι δα και να μου ξινιζε. Απο την αλλη εβγαζα και τα λεφτουδακια μου, μαζεψα και την πειρα μου στο αντικειμενο, εκανα και τα κονε μου κι οταν απεκτησα κυβικα μαζεψα τα κουβαδακια μου και πηγα σε αλλη παραλια με 8ωρο συνεχες , ουτε δευτερολεπτο παραπανω, διαλλειμα παραπανω απο το προβλεπομενο κλπ. Αυτο ομως που με το καλημερα ολοι θελουν να φτασουν στο tier1 χωρις να εχουν κυβικα δεν το πολυπιανω, αλλα οκ αμα την παλευουν με παππουδες κλπ "μεχρι να βρουν την δουλεια" της επιλογης του (ενω μεσα τους ξερουν οτι απλως δε θελουν να δουλεψουν), εγω ειμαι μαζι τους . Και θα ημουν ακομα πιο μαζι τους αν δεν ημουν υποχρεωμενος να πληρωνω ασφαλιστικες εισφορες για να φυτοζωουν και να ειναι ασφαλισμενοι αυτοι που δεν εχουν δωσει ουτε ευρω ή να εισφερω φορους απο τον ιδρωτα μου για να τους παιρνουν αυτοι σε επιδοματα οκνηριας. Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2019 από BackFromHell
Moderators stormrain Δημοσ. 19 Αυγούστου 2019 Moderators Δημοσ. 19 Αυγούστου 2019 1 ώρα πριν, kleo1 είπε 1 ώρα πριν, stormrain είπε δουλειες τις εκανα στο ρεπο ή στο κενο. Απο ενα σημειο βεβαια βαριομουν να επιστρέφω σπιτι και ειτε έκλεινα το μαγαζι αργοτερα και το ανοιγα νωριτερα για να μη βαριεμαι, ειτε εμενα μεσα και χαζευα, αραζα, ειτε κανονιζα κανενα φαγητο καφε. οπότε δηλαδή έτρωγες όλη σου τη μέρα στη δουλειά 12+ ώρες; όλη η μέρα ήταν δουλεια Τριτη, Πέμπτη και Παρασκευή συνέβαινε αυτο. Κοιτα, γενικως επειδη ημουν παντα στη λιανικη, αυτού του ειδους τα κουλα ωράρια τα εχω συνηθίσει ως part of the job, συνήθως δλδ τις μεγαλες μερες ημουν 9 με 9, οποτε το να εχω break στο ενδιαμεσο δεν ηταν κακο. Ειναι οι βλακειες της λιανικής αυτες, σε αλλες δουλειες βαρας απειρες ωρες σε υπολογιστη, ε στα μαγαζια εχεις αυτά. Απο κει και περα, ξαναλέω δεν ηταν το καλυτερο μου το σπαστο αλλα δεν ηταν και γκουλαγκ ξερωγω.
Dinos_12345 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2019 Το θέμα είναι να τηρείται το ωράριο. Ναι, το σπαστό είναι ότι χειρότερο, γιατί ουσιαστικά δουλεύεις από το πρωί μέχρι το βράδυ, οι 3 ώρες το μεσημέρι τι να σου κάνουν, δεν είναι ζωή αυτό. Σκέψου όμως ότι υπάρχουν εργοδότες που αυτό το εκμεταλλεύονται. Ας πούμε 10-3 και 5-9. Όταν το 10-2 γίνεται 10-3:30 και το 5-9 γίνεται 5-10 ή 10:30, εκεί είναι τα δύσκολα. Δυστυχώς δεν είναι μεμονωμένες περιπτώσεις που το κάνουν αυτό και αν το κατάστημα δεν είναι υποκατάστημα πολυεθνικής, δύσκολα τα πράγματα. Το σπαστό κατά την γνώμη μου, είναι προσωρινό. Δεν γίνεται να δουλεύεις με βασικό μισθό και 3 από τις 5-6 εργάσιμες σου, να δουλεύεις σπαστό. Ειδικά αν έχεις σχέση ή hobbies απλά δεν βγαίνουν τα νούμερα και όταν έχει εορταστικά ωράρια, βράστα. 31 λεπτά πριν, Alex2020 είπε Καλύτερα να σε ταΐζουν γονείς και παππούδες από το σπαστό Ειναι σκλαβιά. Καλά και αυτοί με τι λογική ζητάνε σπαστό; Ήμαρτον Με την λογική ότι τα μαγαζιά δουλεύουν πρωί απόγευμα Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή και Δευτέρα-Τετάρτη δουλεύεις μισές ώρες (not really) 1
Alex2020 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2019 Απορώ τόσα χρόνια γιατί υπάρχει το σπαστό. Γιατί δεν το κάνουν 10-6 επιτέλους 3 1
AristidisZ Δημοσ. 19 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2019 1 λεπτό πριν, Alex2020 είπε Απορώ τόσα χρόνια γιατί υπάρχει το σπαστό. Γιατί δεν το κάνουν 10-6 επιτέλους Γιατί πως θα ψωνίσει ο 9-5 (5 που λέει ο λόγος) υπάλληλος γραφείου;
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 41 λεπτά πριν, Alex2020 είπε Καλύτερα να σε ταΐζουν γονείς και παππούδες από το σπαστό Ειναι σκλαβιά. Καλά και αυτοί με τι λογική ζητάνε σπαστό; Ήμαρτον Παρα... μα παρα πολλοι ζητανε σπαστό ωράριο. Πολλες γνωστες εταιρείες επισης. Θα εκπλαγείς. Σε θέλουν ΣΚΛΑΒΟ, ολημερίς διαθέσιμο. Ο νους σου ειναι 12 ωρες ταγμένος σε αυτούς. Δεν ξανακάνω σπαστό. Ας πεθάνω απο την πείνα καλύτερα. 5 λεπτά πριν, Alex2020 είπε Απορώ τόσα χρόνια γιατί υπάρχει το σπαστό. Γιατί δεν το κάνουν 10-6 επιτέλους και να σε κρατανε τα μεσημέρια που πεφτει η δουλειά;; οχι αδελφε. σε διωχνουν και επιστρέφεις τις ωρες αιχμης. Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2019 από Επισκέπτης
Kostasspil Δημοσ. 19 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 13 minutes ago, Dinos_12345 said: Ειδικά αν έχεις σχέση Μια χαρα λειτουργει η σχεση οταν υπαρχει κατανοηση και επιγνωση της καταστασης, ο τιτλος ειναι τουλαχιστον υπερβολικος, οπως και καποιες απαντησεις, χρειαζονται υποχωρησεις προφανως αλλα τη βρισκεις την ακρη. Για το αλλο που λες για τα χομπι, οκ απο μια ηλικια και μετα θετεις προτεραιοτητες Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2019 από Kostasspil
Dinos_12345 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2019 2 λεπτά πριν, Kostasspil είπε Μια χαρα λειτουργει η σχεση οταν υπαρχει κατανοηση και επιγνωση της καταστασης, ο τιτλος ειναι τουλαχιστον υπερβολικος, οπως και καποιες απαντησεις, χρειαζονται υποχωρησεις προφανως αλλα τη βρισκεις την ακρη. Για το αλλο που λες για τα χομπι, οκ απο μια ηλικια και μετα θετεις προτεραιοτητες Εμένα πάντως όσο δούλευε η κοπέλα μου σε ρουχάδικο, με την κατάσταση που περιέγραψα παραπάνω, ήταν δύσκολα τα πράγματα. Αν δούλευα και εγώ 9-5, θα βρισκόμασταν μόνο για ύπνο.
TheGrisGrisMan Δημοσ. 19 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) «Το θέμα είναι αν συμφωνείτε με τον τίτλο "σπαστό ωράριο/ωράριο καταστημάτων =Αντίο ζωή"» Το μεγαλύτερο ενδεχόμενο είναι τέτοιου τύπου ωράρια να βολεύουν κάποιους και κάποιους αλλους όχι... Δεν καταλαβαίνω ποιος ο λογος να συζητάμε αν γενικά τους βολεύουν ολους ή όχι, αλλά δεν πειράζει, κουβέντα να γίνεται. 😊 Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2019 από TheGrisGrisMan 1
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Dinos_12345 είπε Εμένα πάντως όσο δούλευε η κοπέλα μου σε ρουχάδικο, με την κατάσταση που περιέγραψα παραπάνω, ήταν δύσκολα τα πράγματα. Αν δούλευα και εγώ 9-5, θα βρισκόμασταν μόνο για ύπνο. Κι όμως. .. ξερεις ποσοι αρκούνται σε αυτη τη ζωη; Και αν τους πεις πως παλεύεις για κατι καλύτερο ("παλεύεις" δεν λέω πως σίγουρα θα το πετυχεις) σε κοιτάνε σαν να τους ξύπνησες απο το Ματριξ. Εδω υπαρχουν υπάλληλοι που δικαιολογούν τον εργοδότη (συγνώμη, το "αφεντικο") οταν τους βαζει σπαστο, οταν τους αλλαζει αιφνιδίως τα ωραρια και τα ρεπο οταν τους τραβάει Κυριακες, οτα τους κρατάει παραπανω κλπ κλπ Ξερεις ποσες φορες εχω ακουσει απο συναδέλφους των 480 ευρω (σαν κι εμενα δλδ) να λενε: "ε τι να γινει", "δεν βγαίνει αλλιώς το πρόγραμμα" και λοιπες τετοιες πιπες. Το σπαστο ειναι έμμεσο 12ωρο. Ειναι κριμα να ξοδευουμε την ζωη μας έτσι. Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2019 από Επισκέπτης
TheGrisGrisMan Δημοσ. 19 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) (Ακυρο) Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2019 από TheGrisGrisMan
Dinos_12345 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2019 Μόλις τώρα, The_Prodigy είπε Κι όμως. .. ξερεις ποσοι αρκούνται σε αυτη τη ζωη; Και αν τους πεις πως παλεύεις για κατι καλύτερο ("παλεύεις" δεν λέω πως σίγουρα θα το πετυχεις") σε κοιτάνε σαν να τους ξύπνησες απο το Ματριξ.Εδω υπαρχουν υπάλληλοι που δικαιολογούν τον εργοδότη (συγνώμη, το "αφεντικο) οταν τους βαζει σπαστο, οταν τους αλλαζει αιφνιδίως τα ωραρια και τα ρεπο οταν τους τραβάει Κυριακες, οτα τους κρατάει παραπανω κλπ κλπ Ξερεις ποσες φορες εχω ακουσει απο συναδέλφους των 480 ευρω (σαν κι εμενα δλδ) να λενε: "ε τι να γινει", "δεν βγαιβει αλλιώς το πρόγραμμα" και λοιπες τετοιες πιπες. Το σπαστο ειναι εμεσο 12ωρο. Ειναι κριμα να ξοδευουμε την ζωη μας έτσι. Είχα κάτσει με παρέα σε ταβερνάκι και περιμέναμε την κοπέλα μου να έρθει, σχόλαγε 9:30, 10 θα ήταν εκεί. Ήρθε 11, την μέρα των γενεθλίων της, αφού τους είχε κεράσει σοκολατάκια και ήξεραν ότι είχε γενέθλια, φτάνει 10:15 η ώρα και της λένε "Δε ρίχεις και ένα σκούπισμα;" Δεν ξέρω πόσο μαζοχισμός υπάρχει στον κόσμο αλλά σχέση που βρίσκεστε μόνο για ύπνο/σεξ και 4 κυριακές τον μήνα, απλά δεν είναι σχέση. 4 1
AristidisZ Δημοσ. 19 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, Dinos_12345 είπε Εμένα πάντως όσο δούλευε η κοπέλα μου σε ρουχάδικο, με την κατάσταση που περιέγραψα παραπάνω, ήταν δύσκολα τα πράγματα. Αν δούλευα και εγώ 9-5, θα βρισκόμασταν μόνο για ύπνο Καλά κόψε κάτι και εμένα η γυναίκα μου χρόνια στο λιανεμπόριο ήταν, χειρότερα είναι σε δουλειά γραφείου Έκανε 2 φορές τη βδομάδα βραδυνό, Δευτέρα Τετάρτη όμως ήταν σπίτι πολύ πιο νωρίς από ότι με τη δουλειά γραφείου συν ότι έπαιζε ρεπό μεσοβδόμαδα Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2019 από AristidisZ
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2019 Μόλις τώρα, Dinos_12345 είπε Είχα κάτσει με παρέα σε ταβερνάκι και περιμέναμε την κοπέλα μου να έρθει, σχόλαγε 9:30, 10 θα ήταν εκεί. Ήρθε 11, την μέρα των γενεθλίων της, αφού τους είχε κεράσει σοκολατάκια και ήξεραν ότι είχε γενέθλια, φτάνει 10:15 η ώρα και της λένε "Δε ρίχεις και ένα σκούπισμα;" Δεν ξέρω πόσο μαζοχισμός υπάρχει στον κόσμο αλλά σχέση που βρίσκεστε μόνο για ύπνο/σεξ και 4 κυριακές τον μήνα, απλά δεν είναι σχέση. Βρίσκουν και τα κάνουν. Εμεις οι ίδιοι φταίμε. Το εργατικό δυναμικο της χωρας. Ενα μεγαλο ποσοστό ειναι yesmen και ανθρωπακια που χαλάνε την πιατσα για ολους τους υπόλοιπους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα