Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, bbbb είπε

Σωστό αυτό που λες αλλά οι γονείς σου/μας που τα έκαναν αυτά τα ωράρια γιαυτό επέμεναν στα παιδιά τους να σπουδάσουν και πολλοί έψαχναν το μέσο για να μπει το παιδί τους στο δημόσιο. Για να μπορέσουν να φύγουν από όλη αυτή την ταλαιπωρία.. Και εκείνοι αν μπορούσαν να επιλέξουν τότε κάτι άλλο, θα το έκαναν

Ανεξάρτητα που αυτό με το δημόσιο κτλ επιβάρυνε όλη την κοινωνία σε βάθος ετών όπως αποδείχθηκε αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία..

Για μένα μιλαγα (που μπορεί να εχω την ηλικία των γονιών σου (53)

• Like 1
  • Απαντ. 175
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, blackhill66 είπε

Αχ τι τεμπελικια είναι αυτα ρε νιατα βαριεστε που ζείτε και έχετε μάθει κάποιοι (όχι όλοι) στα έτοιμα και στα βολικά τι να πουν κάποιοι που δουλεύουν στα χωράφια από παιδιά βαραν 30 χρόνια βαρδιες με κυκλικό ωράριο είναι μέσα αργίες Πάσχα  Χριστούγεννα και δουλευαν και, 6 χρόνια 2 δουλειές (16ωρα)παρακαλώ ###

ναι σιγα μη δουλεψουμε και 25 ωρες για 500 ευρω

• Like 1
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, blackhill66 είπε

Αχ τι τεμπελικια είναι αυτα ρε νιατα βαριεστε που ζείτε και έχετε μάθει κάποιοι (όχι όλοι) στα έτοιμα και στα βολικά τι να πουν κάποιοι που δουλεύουν στα χωράφια από παιδιά βαραν 30 χρόνια βαρδιες με κυκλικό ωράριο είναι μέσα αργίες Πάσχα  Χριστούγεννα και δουλευαν και, 6 χρόνια 2 δουλειές (16ωρα)παρακαλώ ###

και ?? εαν ειχαν την δυνατοτητα να βρουνε καλυτερο ωραριο θα προτιμουσαν τα χωραφια ?? ωραια λογικη παντως. Οταν επενδυσεις σε κατι που λεγεται μορφωση και εξιδικευση απαιτεις και τις καταλληλες απολαβες, το σπαστο ωραριο κλπ ειναι απορροια της ανεργειας και λογω του οτι τα πανεπιστημιακα πτυχια εγιναν ισα και ομοια με τει και γεμισε η αγορα με πτυχιουχους οι οποιοι αναγκαζονται να δουλεψουν υπο συνθηκες δουλείας

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, blackhill66 είπε

Ναι λες και έχουμε μόνο τα ένστικτα της επιβίωσης και πρέπει να μας φτάνει μόνο το να μπορούμε να έχουμε να φάμε. Οπότε οτιδήποτε άλλο είναι πολυτέλεια για εσάς τους δουλευταράδες. 
Να φανταστώ και ότι θεωρείς μόνο τις χειρωνακτικές εργασίες ως κουραστικές έτσι;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, blackhill66 είπε

Ειπαμε αυτα τα κολπα σιγουρα αφεντικα τα σκεφτηκαν. Καπιταλισμος ειναι δεν ειναι εργατικοτητα, εχεις μπερδεψει τους ορισμους. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Hetfield είπε

Εργασιακος μεσαιωνας ειναι το σπαστο ωραριο.

Αλλα με απλη λογικη και βασικες γνωσεις μαθηματικων, εχουμε την εξης κατασταση.

Οταν υπαρχουν 10 δουλειες και 100 ατομα να περιμενουν απο πισω, οι εργοδοτες θα κανουν οτι γουσταρουν. Δεν εχει καμια σχεση το αν ο εργοδοτης σου ειναι μια αμερικανικη πολυεθνικη ή μια οικογενειακη επιχειρηση της γειτονιας.

Αν ομως απο την αλλη, υπηρχαν 100 δουλειες και 90 ατομα να περιμενουν απο πισω, τοτε σαν εργαζομενοι θα ριχναμε ακυρο σε κατι τετοιες εξυπναδες και η ζωη συνεχιζεται.

Εργασιακος ανταγωνισμος λεγεται και στην Ελλαδα τον εργασιακο ανταγωνισμο τον θαψαμε 10 μετρα κατω απο το χωμα (το γιατι, ειναι αλλο θεμα).

Δειτε στη Ρουμανια, πως μεσα σε λιγοτερο απο 10 χρονια οι μισθοι εκτιναχθηκαν και οι συνθηκες εγιναν καλυτερες; Πολυ απλα εδωσαν κινητρα για ξενες επιχειρησεις να εγκατασταθουν στη Ρουμανια, και ενας τυπικος μισθος σε μια απλη θεση πολυεθνικης παιζει πανω κατω στα 1000 καθαρα.

Αυτα τα περι κακων πολυεθνικων και καπιταλισμου, τα ακουω βερεσε, αλλου ειναι το προβλημα. Οσοι προσεγγιζετε το θεμα με τετοιες λογικες και δεν ειστε βισματα, σας περιμενουν πολλες σφαλιαρες στη ζωη σας.

Καπιταλισμο εχει κι η Σουηδια και η Γερμανια αλλα μια χαρα τις λιγουρευεστε αυτες τις χωρες καποιοι.

Υγιής καπιταλισμός και λειτουργικό σύστημα ναι σαφώς. Καμία σχέση με όπως λέγεται αυτό που έχουμε εδώ.

Το θέμα είναι ότι και εξειδικευμένος να είσαι οι πιθανότητες είναι εναντίον σου στους περισσότερους κλάδους επαγγελμάτων.

Για ανειδίκευτους δες όμως τις συμβάσεις στις μεγάλες εταιρείες για να καταλάβεις τι εννοω και τι παίζει εδώ.

Μιλάμε για part time που γίνεται 8ωρο για πλάκα και με 3€ την ώρα. Δεν λέω για όλους αλλά αρκετούς.

Οι πολυεθνικές είναι επιβλαβείς όσο δεν υπάρχει έλεγχος για να διατηρείται ένας υγιής ανταγωνισμός και να επιβιώνουν και οι μικρότεροι ενώ κυριαρχεί το μονοπώλιο. Ειδικά στην αγορά της Ελλάδας που στηρίχθηκε στους μικρομεσαίους.

3 ώρες πριν, blackhill66 είπε

Μα γιατι να μην ξαναπερασουμε και άλλο εναν πόλεμο όπως και οι παππούδες μας

Ως γνωστόν προσπαθούμε για το καλύτερο ώστε οι επόμενοι να ζουν χειροτερα σωστά?

Επεξ/σία από kti23
Δημοσ.
2 ώρες πριν, blackhill66 είπε

Για μένα μιλαγα (που μπορεί να εχω την ηλικία των γονιών σου (53)

Με έκανες πολύ μικρό που δεν είμαι.. Οι γονείς μου είναι 80 και εγώ διανύω τις αρχές τις 4ης δεκαετίας της ζωής μου. Πρόλαβα λοιπόν αρκετά τις παλιές εποχές. Προσωπικά μπορεί να μεγάλωσα σε επαρχιακή πόλη και ο πατέρας μου να ήταν ελεύθερος επαγγελματίας αλλά επειδή τότε έκαναν και πολλά παιδιά έχω αρκετά πρωτα/δευτερα ξαδέρφια (και ανίψια πλέον κόντα στα +-20) και τα καλοκαίρια πηγαίναμε στο χωριό του πατέρα μου. Και έβλεπα πως ήταν ένα κομμάτι της αγροτικής ζωής. Κανείς απο τα ξαδέρφια μου/θείους μου δεν έλεγε στα παιδιά του "παιδί μου κάτσε στο χωριό να παιδεύεσαι στο σταύλο με τα πρόβατα 16 ώρες την ημέρα ή στα καπνά" αλλά "¨διάβασε για να φύγεις απο εδώ και να έχεις μια καλύτερη ποιότητας ζωής απο εμένα". Και όλα πλέον τα ξαδέρφια μου και τα ανίψια μου με εξαίρεση 3 είναι σε πόλεις και δεν ασχολούνται με τα χωράφια κτλ. Εχουμε στο σοϊ μας, γιατρους,δικηγόρους, καθηγητές, δασκάλους, παπάδες, υπαλλήλους γραφείου και ελεύθερους επαγγελματίες.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ciyo είπε

Οι μονοι που δουλευουν σκληρα ειναι οι αλβανοι αλλα και αυτοι τωρα τελευταία εγιναν αρχοντοι

Σε αυτο το σημειο να πω,οτι περιμενα περισσοτερα απο το πρωινο τοπικ με τα ανορεξικα χελωνακια.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, blackhill66 είπε

Συγνώμη τώρα οι νέοι φταίνε οι ή γονείς που τους έμαθαν έτσι; Περιμένεις και απαιτείς από κάποιον που γεννήθηκε και μεγάλωσε με τον μέσο τρόπο ζωής από το 80 και μετά να εργαστεί και να ζήσει με 16 ώρες εργασίας στο χωράφι μέσα σε καλύβες όπως οι μετανάστες της Μανωλάδας; Και για ποιον λόγο κιόλας να το κάνει; Για να μην έρθεις εσύ ή κάποιος άλλος να μιλάει από τον καναπέ του για τεμπέλικα νιάτα. Άντε γιατί τα παίρνω όταν διαβάζω τέτοια σχόλια. Δεν κοιτάτε τα χάλια σας που αφήσατε μια Ελλάδα σκατά στους νέους.

Όσο για τα υπόλοιπα.

Όποιος είναι δυσαρεστημένος με τις συνθήκες ζωής του, δουλεύει σαν είλωτας στα χωράφια, στο φαγάδικο του μπαρμπαμήτσου, στο βενζινάδικο κοκ, να κοιτάξουν τι να κάνουν για να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους.

Ανέκαθεν υπήρχαν άνθρωποι που είχαν περισσότερα προβλήματα σε σχέση με κάποιους άλλους, και άλλοι που είχαν λιγότερα προβλήματα σε σχέση με κάποιους άλλους. Αυτό δεν σημαίνει οτι όσοι έχουνε λιγότερα προβλήματα πρέπει να δεχτούν να εξισωθούν με αυτούς που έχουν περισσότερα. 

Ο καθένας κοιτάει να περάσει στην ζωή του όσο πιο καλά μπορεί. Αν κάποιοι δεν το κοίταξαν αυτό ή απλά έτσι τους έτυχε στην ζωή τους, δεν τους φταίμε οι υπόλοιποι. 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 λεπτά πριν, ciyo είπε

Οι μονοι που δουλευουν σκληρα ειναι οι αλβανοι αλλα και αυτοι τωρα τελευταία εγιναν αρχοντοι

δουλεύει ένας αλβανός πχ στην οικοδομή πιο σκληρά από έναν γιατρό χειρουργό? Επειδή οι αλβανοί κάνουν χειρονακτικές εργασίες? Το 1996 που τελείωσα το λύκειο δούλεψα σε οικοδομή μαζί με αλβανούς εργάτες και κάποιους έλληνες που ήταν 2-3 χρόνια πριν βγουν στη σύνταξη. Να σου πω κάτι? Ναι υπήρχε σωματική κούραση αλλά καμμιά σχέση με δουλειά που απαιτεί πνευματική κούραση. Η χειρονακτική εργασία και ειδικά όταν έχεις κάποιον πάνω απο το κεφάλι σου να δίνει τις εντολές πως θα γίνει το οτιδήποτε (να έχει δηλαδή άλλος να λογοδοτήσει πάνω απο σένα) είναι κατά την γνώμη μου πολύ πιο εύκολη από κάποια δουλειά που έχεις εσύ την ευθύνη του εαυτού σου και όποιο λάθος σου, σου στοιχίζει παραπάνω. Ναι οκ οι αλβανοί κουράζονται αλλά δεν έχουν ευθύνες που έχει ένας μαγαζάτορας ή μικρομεσαίος επιχειρηματίας ή να το πάμε παραπέρα τις ευθύνες που έχει ένας λειτουργός υγείας. Η πχ ένας δικηγόρος μπορεί να πει 5-6 κουβέντες και να βοηθήσει έναν αθώο άνθρωπο (οκ ή έναν ένοχο πολλές φορές) να γλιτώσει την ζωή του στη φυλακή

Επεξ/σία από bbbb
  • Like 1
  • Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.
1 hour ago, kti23 said:

Υγιής καπιταλισμός και λειτουργικό σύστημα ναι σαφώς. Καμία σχέση με όπως λέγεται αυτό που έχουμε εδώ.

Το θέμα είναι ότι και εξειδικευμένος να είσαι οι πιθανότητες είναι εναντίον σου στους περισσότερους κλάδους επαγγελμάτων.

Για ανειδίκευτους δες όμως τις συμβάσεις στις μεγάλες εταιρείες για να καταλάβεις τι εννοω και τι παίζει εδώ.

Μιλάμε για part time που γίνεται 8ωρο για πλάκα και με 3€ την ώρα. Δεν λέω για όλους αλλά αρκετούς.

Οι πολυεθνικές είναι επιβλαβείς όσο δεν υπάρχει έλεγχος για να διατηρείται ένας υγιής ανταγωνισμός και να επιβιώνουν και οι μικρότεροι ενώ κυριαρχεί το μονοπώλιο. Ειδικά στην αγορά της Ελλάδας που στηρίχθηκε στους μικρομεσαίους.

Μα γιατι να μην ξαναπερασουμε και άλλο εναν πόλεμο όπως και οι παππούδες μας

Ως γνωστόν προσπαθούμε για το καλύτερο ώστε οι επόμενοι να ζουν χειροτερα σωστά?

Δεν παιζει ρολο τοσο αν εχεις εξειδικευση ή οχι. Τι να τους κανεις τους 1000 εξειδικευμενους γιατρους οταν οι αναγκες ειναι για 100; Σαφως και θα χειροτερεψουν οι συνθηκες για ολους.

Ενα νομικο πλαισιο σαφως και ειναι απαραιτητο για να τηρουνται καποια τυπικα standards, αλλα αν η προσφορα εργασιας ξεπερασει τη ζητηση, τοτε θα υπαρχει και υγιης ανταγωνισμος.

Ειναι καθαρα θεμα προσφορας και ζητησης.

Δημοσ.

Τουλάχιστον εσεις οι 40+ ζησατε και τις καλες εποχες. Τί να πουμε οσοι ειμαστε γυρω στα 30 και βγηκαμε στην αγορα εργασιας μεσα στην κριση να παλευουμε για θεσεις των 600€ (και να μας τα παρουσιαζουν σαν πολλα λεφτα κιολας!!!); Βρεθηκαμε προ τετελεσμενων γεγονότων, στην -ισως- χειροτερη περιοδο της νεοτερης ελληνικης ιστοριας..

• Like 4
  • Sad 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, Hetfield είπε

Δεν παιζει ρολο τοσο αν εχεις εξειδικευση ή οχι. Τι να τους κανεις τους 1000 εξειδικευμενους γιατρους οταν οι αναγκες ειναι για 100; Σαφως και θα χειροτερεψουν οι συνθηκες για ολους.

Ενα νομικο πλαισιο σαφως και ειναι απαραιτητο για να τηρουνται καποια τυπικα standards, αλλα αν η προσφορα εργασιας ξεπερασει τη ζητηση, τοτε θα υπαρχει και υγιης ανταγωνισμος.

Ειναι καθαρα θεμα προσφορας και ζητησης.

Παίζει ρόλο γιατί πας σε κάτι συγκεκριμένο.

Για να γίνει αυτό που λες, στρέφεσαι και σε εσωτερική παραγωγή πρωτίστως και δίνεις ευκαιρίες σε επιχειρηματίες και επενδυτές για να δημιουργήσεις προσφορά και ζήτηση. Υπάρχει λόγος που όλοι πήραν τα κεφάλαια τους στη βουλγαρία. Λογικό όταν αποδίδεις το μεγαλύτερο ποσόστο κέρδους σε φόρους. Οι μόνοι που θα αντέξουν είναι τα μεγάλα κεφάλια και όσοι έχουν έδρα εκτός.

Με αυτά και ανεργία στα ύψη λογικό είναι να δημιουργούνται τέτοιες συνθήκες. Το καλό είναι ότι έξω σε περισσότερες χώρες προσδιορίζονται οι ανάγκες και διατηρούνται οι ισορροπίες.

οπως και να έχει είναι τέρμα off topic η κουβέντα

Επεξ/σία από kti23
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω δουλευω σε εργοστασιο 7ήμερο.Εκει να σε δώ.

Ο ορισμός του αντίο ζωη. 

Και ας ειναι συνεχομενο ωραριο

Επεξ/σία από lele322
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...