tonkpils Δημοσ. 21 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2019 Μεταξύ σπαστού ωραρίου και Λεγεώνας των Ξένων, επιλέγουμε το δεύτερο. 1
kti23 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, garfield39gr είπε Διαβατηριο στο χερι και 200 χωρες εχει ο πλανητης . . . η ΕΛΛΑΔΑ δεν ειναι για δουλεια . . . Αν κάποιος έχει ενδοιασμούς απλά μπαίνει να διαβάσει τέτοια topics Η Ελλάδα δεν είναι πολλά πράγματα πλέον όπως π.χ χώρα Επεξ/σία 21 Αυγούστου 2019 από kti23
bbbb Δημοσ. 21 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Απο τότε που ξεκίνησα να πηγαίνω σχολείο και ειδικά απο το γυμνάσιο και μετά το ωράριο μου ήταν σπαστό. Ναι για όλους μας θεωρώ ότι έτσι είναι. Οταν πρέπει να ξυπνάς το πρωϊ για να πας στο σχολείο και μετά το απόγευμα να έχεις φροντιστήρια κτλ πάλι σπαστό ωράριο είναι στην ζωή μας. Ανεξάρτητα που στο σχολείο πάμε απο επιλογή μας.. Προσωπικά ποτέ δεν την πάλεψα με το πρωϊνό ξύπνημα και η δουλειά μου έχει την πλειοψηφία των ημερών κατά τους χειμωνιάτικους μήνες κυρίως, συνεχόμενο ωράριο. Αλλά με ώρες που ξεκινάνε απο το μεσημέρι προς το απόγευμα δηλαδή μετά τις 1400-1500 το μεσημέρι και φτάνουν αρκετές φορές μέχρι και μετά τις 0000 το βράδυ..Συνήθως 6ημερο αλλά κάποιες φορές δεν βγαίνει για ρεπό επειδή στο πόστο μου είμαι μόνος και με καλύπτει συνάδελφος από άλλο πόστο και πάει 7ημερο.. Μειονέκτημα σε όλο αυτό είναι ότι χάνεις όλο σου το απόγευμα, χάνεις φίλους που δουλεύουν σε κανονικό πρωινο ωράριο ή σπαστό καταστημάτων με την έννοια ότι αν πχ βγουν αυτοι για ποτό στις 2200, εγώ μπορώ μετά τις 0030 το βράδυ που αυτοί ήδη πάνε σπίτια τους επειδή το πρωι ξυπνάνε νωρίς.. Πλεονέκτημα ότι έχω στην πλειοψηφία τους τα πρωϊνά μου ελεύθερα να κάνω ότι θέλω. Κοιμάμαι όσο θέλω το πρωϊ. Τρώω σπίτι μου το μεσημέρι. Απο τέλη Μαϊου μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου που δεν έχει πολύ δουλειά, πηγαίνω για 2-3 ώρες την ημέρα πχ απο τις 1700 μέχρι τις 2000 και μετά είμαι free μέχρι την επόμενη ημέρα. Η κάποιες φορές τυχαίνει να βγαίνει το μεσημέρι η βραδινή δουλειά και το βράδυ να είμαι free. Κάνοντας 19 χρόνια τώρα πια, αυτα τα ωράρια, θα έλεγα ότι είναι συνήθεια πλέον. Eίναι φορές που θα προτιμούσα όντως μια πρωϊνή δουλειά και να ξεμπερδεύω μέχρι το απόγευμα. Σίγουρα πάντως όχι σπαστό ωράριο καταστημάτων γιατί πρακτικά έτσι θα έχανα και το πρωϊ μου και το απόγευμα μου προς βράδυ. Επεξ/σία 21 Αυγούστου 2019 από bbbb
kti23 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2019 4 λεπτά πριν, ciyo είπε στο εξωτερικο ως επιτο πλειστον φευγουν 2 κατηγοριες μεταναστων: 1. αυτοι που δεν εχουν βρακι να βαλουν στην ελλαδα , δεν εχουν ακινητη περιουσια/δε παιρνουν ενοικια/δεν εχουν σοβαρη βοηθεια απο οικογενεια 2. αυτοι που ειναι εξειδικευμενοι σε καποιο αντικειμενο και τους ζητανε σε δουλειες Οι υπολοιποι που ειναι καπου στη μεση μια χαρα μπορουν να τα βγαλουν περα στην ελλαδα, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να δουλεψουν σαν υπαλληλοι Δουλεύω από τα 17, κοντεύω 23 δουλεύω και δούλευα ως υπάλληλος. Περιουσία στο όνομα των γονέων και σπουδάζω. Οπότε συμπίπτω και στις δύο κατηγορίες σου. Αν κάποιος πάει χύμα και ότι βρει ή πάει γιατί έτσι, ναι είναι δύσκολο και το πιοπιθανόν να βγει χαμένος και χρεωμένος. Το 600 ευρώ μικτά είναι μια χαρά ; Στον καπιταλισμό που αναφέρεις ο εργατικός που εξελίσσεται (θεωρητικά πάντα) αμοίβεται και ανεβαίνει. Επειδή δεν χαρακτηριζόμαστε από αξιοκρατία όμως κανένας δεν μπορεί να βελτιώσει το επίπεδο ζωής του. Τώρα αν κάποιος γουστάρει να είναι πολυετής σκλάβος ξένων πολυεθνικών που βρίσκουν τσάμπα εργατικά χέρια ή μικρομεσαίων(που επιβιώνουν ίσα-ίσα) χωρίς ασφάλιση και μαύρα, επιλογή του. Κοινωνική κρίση περνάμε πέρα από οικονομική και βρισκόμαστε συνολικά στην παρακμή ως λαός. Λυπηρό από τη μια αλλά από την άλλη πλεόν δεν αξίζουμε και πολλά. 1
archer100 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2019 Το βολικοτερο για ολους ωραριο ειναι αυτο που συναντησα στο εξωτερικο: Ολα (μαγαζια, υπηρεσιες, τραπεζες, εταιριες, κλπ) ανοιχτα 9.00 - 18.00 (η 9.00 - 17.00, 10.00-18.00 οτι γουσταρει ο καθενας) και μεταξυ 12.00 - 14.00 μια ωρα διαλλειμμα για γευμα για ολους, οπου εκει μπορεις να κανεις οτι αλλη δουλεια θελεις (τραπεζες, υπηρεσιες, κλπ) Μακαρι να μπορεσει να γινει καποτε αυτο και στην Ελλαδα Επιπλεον, τα σχολεια ανοιγουν πριν τις 9.00 οποτε οι γονεις αφηνουν τα παιδια στο σχολειο πριν παν στη δουλεια, χωρις να χρειαζεται να μεινει καποιος σπιτι να τα προσεχει οπως εδω, που μπορει να πηγαινει ο γονιος στη δουλεια στις 7.30 (πχ τραπεζες) και το παιδι στο σχολειο στις 8.30 οποτε χρειαζεται καποιος (συνηθως γιαγια, κλπ) να το κρατησει στο ενδιαμεσο 4
Donovan Δημοσ. 21 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2019 1 ώρα πριν, TsoliasGR είπε Προσωπικά το προτιμώ το σπαστό.Διότι έχω δουλειά δίπλα απο το σπίτι μου (4 στενά) που απαιτεί μηχανάκι (που έχω) και στο ενδιάμεσο πάω γυμναστήριο και προλαβαίνω άνετα το βράδυ να πάω για κανα ποτάκι.(το καλοκαίρι τις μισές φορές κοιμόνουνα σπίτι) Για να έχεις κουράγιο για γυμναστήριο και ποτάκι κάθε μέρα,προφανώς στη δουλειά σου πιο πολύ κάθεσαι παρά δουλεύεις.
procostas1 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2019 οτι ναναι..... κανένας δεν θέλει να δουλεύει σπαστό .....(εκτός και αν ειναι δικιά του δουλειά.....) αν ησασταν αφεντικά θα ήθελα να σας δω ΌΛΟΥΣ εσας ....... παντα υπάρχουν εξαιρέσεις αλλά στην πλειοψηφία παίζει να ησασταν και χειρότεροι..... καλό απόγευμα....
Hetfield Δημοσ. 21 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Εργασιακος μεσαιωνας ειναι το σπαστο ωραριο. Αλλα με απλη λογικη και βασικες γνωσεις μαθηματικων, εχουμε την εξης κατασταση. Οταν υπαρχουν 10 δουλειες και 100 ατομα να περιμενουν απο πισω, οι εργοδοτες θα κανουν οτι γουσταρουν. Δεν εχει καμια σχεση το αν ο εργοδοτης σου ειναι μια αμερικανικη πολυεθνικη ή μια οικογενειακη επιχειρηση της γειτονιας. Αν ομως απο την αλλη, υπηρχαν 100 δουλειες και 90 ατομα να περιμενουν απο πισω, τοτε σαν εργαζομενοι θα ριχναμε ακυρο σε κατι τετοιες εξυπναδες και η ζωη συνεχιζεται. Εργασιακος ανταγωνισμος λεγεται και στην Ελλαδα τον εργασιακο ανταγωνισμο τον θαψαμε 10 μετρα κατω απο το χωμα (το γιατι, ειναι αλλο θεμα). Δειτε στη Ρουμανια, πως μεσα σε λιγοτερο απο 10 χρονια οι μισθοι εκτιναχθηκαν και οι συνθηκες εγιναν καλυτερες; Πολυ απλα εδωσαν κινητρα για ξενες επιχειρησεις να εγκατασταθουν στη Ρουμανια, και ενας τυπικος μισθος σε μια απλη θεση πολυεθνικης παιζει πανω κατω στα 1000 καθαρα. Αυτα τα περι κακων πολυεθνικων και καπιταλισμου, τα ακουω βερεσε, αλλου ειναι το προβλημα. Οσοι προσεγγιζετε το θεμα με τετοιες λογικες και δεν ειστε βισματα, σας περιμενουν πολλες σφαλιαρες στη ζωη σας. Καπιταλισμο εχει κι η Σουηδια και η Γερμανια αλλα μια χαρα τις λιγουρευεστε αυτες τις χωρες καποιοι. Επεξ/σία 21 Αυγούστου 2019 από Hetfield 3 1
pontez2 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2019 Το σπαστο ωράριο δεν ειναι εργασιακός μεσαίωνας. Οι μισθοί ειναι. Κανονικά τέτοια ωράρια, θα έπρεπε να έχουν μεγαλυτερους μισθους, διοτι ουσιαστικά σου τρωει ολη την ημέρα. Ομως αυτά ειναι πράγματα που δεν διεκδικήθηκαν όταν έπρεπε από αυτούς που έπρεπε, θα διεκδικηθούν τωρα; 4
Ντίνα_2019 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2019 Στις 19/8/2019 στις 5:12 ΜΜ, kleo1 είπε όχι 3 μέρες. Δευτέρα - Παρασκευή πχ 09:00 -14:00 & 18:00-21:00. Εμένα μου φαίνεται πολύ τραγικό. Δεν ξέρω αν είμαι υπερβολικός Τι εννοείς όχι 3 μέρες, αλλά Δε-Παρ; Τόσα χρόνια 3 μέρες είναι ανοιχτά τα καταστήματα τα απογεύματα. Δε+Τετ κλειστά. Και ΣΚ εννοείται κλειστά απόγευμα. Τα μεγάλα καταστήματα είναι ανοιχτά όλες τις μέρες από το πρωί μέχρι το βράδυ, άλλο αυτό. Κατά τα άλλα συμφωνώ ότι είναι δύσκολο αν θες να κάνεις κάποια από τις δουλειές που προανεφερες. 1 ώρα πριν, archer100 είπε Το βολικοτερο για ολους ωραριο ειναι αυτο που συναντησα στο εξωτερικο: Ολα (μαγαζια, υπηρεσιες, τραπεζες, εταιριες, κλπ) ανοιχτα 9.00 - 18.00 (η 9.00 - 17.00, 10.00-18.00 οτι γουσταρει ο καθενας) και μεταξυ 12.00 - 14.00 μια ωρα διαλλειμμα για γευμα για ολους, οπου εκει μπορεις να κανεις οτι αλλη δουλεια θελεις (τραπεζες, υπηρεσιες, κλπ) Μακαρι να μπορεσει να γινει καποτε αυτο και στην Ελλαδα Επιπλεον, τα σχολεια ανοιγουν πριν τις 9.00 οποτε οι γονεις αφηνουν τα παιδια στο σχολειο πριν παν στη δουλεια, χωρις να χρειαζεται να μεινει καποιος σπιτι να τα προσεχει οπως εδω, που μπορει να πηγαινει ο γονιος στη δουλεια στις 7.30 (πχ τραπεζες) και το παιδι στο σχολειο στις 8.30 οποτε χρειαζεται καποιος (συνηθως γιαγια, κλπ) να το κρατησει στο ενδιαμεσο Όντως πολύ καλό!
kleo1 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2019 4 λεπτά πριν, Ντίνα_2019 είπε Τι εννοείς όχι 3 μέρες, αλλά Δε-Παρ; Τόσα χρόνια 3 μέρες είναι ανοιχτά τα καταστήματα τα απογεύματα. Δε+Τετ κλειστά. Και ΣΚ εννοείται κλειστά απόγευμα. Τα μεγάλα καταστήματα είναι ανοιχτά όλες τις μέρες από το πρωί μέχρι το βράδυ, άλλο αυτό. Κατά τα άλλα συμφωνώ ότι είναι δύσκολο αν θες να κάνεις κάποια από τις δουλειές που προανεφερες. βασικά αναφέρομαι γενικά στο σπαστό ωράριο και δίνω σαν παράδειγμα το ωράριο των καταστημάτων. Δεν αναφέρομαι μόνο στο ωράριο των καταστημάτων. Εκεί που δουλεύω εγώ, είμαστε ανοιχτά Δευτέρα -Παρασκευή και το ωράριο είναι 9 -14 & 18 -21, κάθε μέρα. Εγώ και κάποιοι άλλοι έχουμε συνεχόμενο (είμαστε η εξαίρεση). Παλιά δούλευα κι εγώ για ένα διάστημα σπαστό αλλά ήμουν νέος τότε (μόλις είχα τελειώσει το στρατό). Δεν είχα και υποχρεώσεις τότε. Δε μπορώ να καταλάβω πάντως πως ένας άνθρωπος με υποχρεώσεις στη ζωή του μπορεί να την παλέψει με το σπαστό. Και οι συνάδελφοι μου αυτό λένε. κάποιοι θέλουν να φύγουν μόνο και μόνο λόγο ωραρίου
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2019 Πείτε όχι σε σπαστά ωράρια. Βρείτε κάτι άλλο, αξιοπρεπές σε συνθήκες. Μην δίνετε σε τέτοιους εργοδότες δικαίωμα να συνεχίζουν τη σκλαβιά.
forgotten Δημοσ. 21 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2019 το σπαστο ωραριο δεν παλευεται ,το αντεξα μολις ενα μηνα οταν φοιτητης ων αποφασισα να μαζεψω κατι εξτρα για τον χειμωνα πλην των γονικων παροχων για καμια εκδρομη κλπ , χανεται ολη η μερα και καταντα αηδια το μεινε αλλη μιση ωρα να φορτωσουμε το στοκ η το ελα μια ωρα πιο νωρις για την παραλαβη που στο τελος μενει και απληρωτη....
blackhill66 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2019 Αχ τι τεμπελικια είναι αυτα ρε νιατα βαριεστε που ζείτε και έχετε μάθει κάποιοι (όχι όλοι) στα έτοιμα και στα βολικά τι να πουν κάποιοι που δουλεύουν στα χωράφια από παιδιά βαραν 30 χρόνια βαρδιες με κυκλικό ωράριο είναι μέσα αργίες Πάσχα Χριστούγεννα και δουλευαν και, 6 χρόνια 2 δουλειές (16ωρα)παρακαλώ ### 4 1
bbbb Δημοσ. 21 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Σωστό αυτό που λες αλλά οι γονείς σου/μας που τα έκαναν αυτά τα ωράρια γιαυτό επέμεναν στα παιδιά τους να σπουδάσουν και πολλοί έψαχναν το μέσο για να μπει το παιδί τους στο δημόσιο. Για να μπορέσουν να φύγουν από όλη αυτή την ταλαιπωρία.. Και εκείνοι αν μπορούσαν να επιλέξουν τότε κάτι άλλο, θα το έκαναν Ανεξάρτητα που αυτό με το δημόσιο κτλ επιβάρυνε όλη την κοινωνία σε βάθος ετών όπως αποδείχθηκε αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.. Επεξ/σία 21 Αυγούστου 2019 από bbbb
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα