Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ανοίγω αυτό το θέμα με αφορμή μια συνέντευξη για εργασία που είχα πριν κάποιες μέρες.

Στο τέλος της συνέντευξης έμαθα ότι πρόκειται για σπαστό ωράριο και τους έριξα άκυρο. Βέβαια μου ρίξαν κι αυτοί, που πιθανόν να μου το ρίχνανε ασχέτως ωραρίου αλλά οκ.

Τώρα εργάζομαι συνεχόμενο αλλά είχα εργαστεί παλιά (όταν ήμουν νέος) για λίγο με σπαστό ωράριο.

και ερωτώ τώρα, ρε παιδιά πως την παλεύετε όσοι δουλεύετε σπαστό ή ωράριο καταστημάτων;

Είναι σκέτο μαρτύριο. Να θες να κάνεις μια δουλειά, να πας σ ένα γιατρό, να πας το αμάξι σε συνεργείο...οτιδήποτε άλλο.....πρέπει να πάρεις άδεια.

εμένα μου φαίνεται αδιανόητο να δουλέψω σπαστό. θα προτιμούσα να με ταΐζουν γονείς-παππούδες παρά να δουλεύω σπαστό.

Να θες να κάνεις κάτι, έχεις στο νου σου ότι σύντομα πρέπει να πας πάλι στη δουλειά. Είσαι δεσμευμένος στην ουσία όλη τη μέρα.

Πως το βλέπετε; Θεωρείτε ότι είμαι υπερβολικός;

Μην αρχίσουμε να λέμε ότι υπάρχουν και χειρότερα και άλλοι (σερβιτόροι) δουλεύουν αργίες γιορτές....

• Like 13
  • Thanks 4
  • Απαντ. 175
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εξαρτάται από την απόσταση που έχεις να κάνεις, so simple 

Αν είσαι δίπλα στη δουλειά, δε νομίζω ότι είναι τόσο μεγάλο το πρόβλημα 

• Like 9
  • Thanks 1
Δημοσ.

3 μέρες δεν είναι το σπαστό; Εντάξει δεν είναι και το καλύτερο αλλά δεν είναι και τραγικό.

Εξαρτάται και πόσο μακριά μένεις όμως.

• Like 2
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, zio10 είπε

3 μέρες δεν είναι το σπαστό; Εντάξει δεν είναι και το καλύτερο αλλά δεν είναι και τραγικό.

Εξαρτάται και πόσο μακριά μένεις όμως.

όχι 3 μέρες.

Δευτέρα - Παρασκευή πχ 09:00 -14:00 & 18:00-21:00.

Εμένα μου φαίνεται πολύ τραγικό. Δεν ξέρω αν είμαι υπερβολικός

Επεξ/σία από kleo1
  • Like 5
  • Thanks 2
Δημοσ.

Θα σου πω εγώ για την επαρχία στην οποία μένω πως δουλεύει (και γιατί δουλεύει) το σπαστό ωράριο.Για Αθήνα δεν ξέρω τι παίζει.

Οι περισσότερες λοιπόν μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι οικογενειακές που σημαίνει οτι όταν κάθεται στο πόδι το ένα μέλος της οικογένειας , τα άλλα ξεκουράζονται στο σπίτι και έτσι έχουμε κάτι σαν εκ περιτροπής εργασία που βολεύει όλους και έτσι είναι όλοι ευχαριστημένοι.

Εαν δε το κατάστημα απασχολεί και υπαλλήλους , τους απασχολεί με 3ωρα και 4ωρα.Πχ σε ένα ρουχαλάδικο θα δεις μια κοπελίτσα πρωινή και το απόγευμα στο ίδιο κατάστημα θα δεις άλλη κοπέλα διαφορετική επίσης 4ωρη.Υπάρχουν και οι περιπτώσεις όμως που τα έχει πάρει επ' ώμου ένας υπάλληλος πρωί-απόγευμα και τρώει πίκρα.

Κάπως έτσι τη βγάζουν στην επαρχία.Λίγο από δω , λίγο από κει , και με πασαλείματα....

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Εξαρτάται από την απόσταση που έχεις να κάνεις, so simple 

Αν είσαι δίπλα στη δουλειά, δε νομίζω ότι είναι τόσο μεγάλο το πρόβλημα 

εντάξει, χώρια και τον χρόνο που θες πήγαινε-έλα. αλλά και δίπλα να ήταν ακριβώς η δουλειά, το θέμα είναι ότι σε δεσμεύει όλη τη μέρα. Θες να πας πχ για ένα καφέ με φίλους σου, έχεις στο νου μου ότι πρέπει να γυρίσεις στη δουλειά.

• Thanks 1
  • Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εξαρτάτε όπως είπαν η απόσταση από το σπίτι σου στην δουλειά,

Καλως η κακώς όταν πρέπει να ζήσει κάποιος θα πάει όπου βρει δουλειά, από την άλλη η λογική σου καλύτερα να με ταΐζουν οι γονείς είναι αρκετά κακή

Τώρα σερβιτόροι που ανέφερες, και γενικά δουλειές που πρακτικά δεν κλείνουν είναι τι συμφωνία έχεις κάνει για τα λεφτά, στην θεωρεία Κυριακές και αργίες είναι +75% στο μεροκάματο, νυκτερινή βάρδια είναι +25%στο μεροκάματο

Αν κάποιος θέλει προϋπηρεσία θα πρέπει να δουλέψει πολλές φορές και σπαστά, και αργίες να κάνει υπερωρίες κτλ κτλ κτλ

Από της απαντήσεις υποθέτω ότι είσαι 18-25 βαριά βαριά?

Επεξ/σία από Inuyasha
  • Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.

σωστά, ξέχασα να αναφέρω και τα χρήματα. όταν μιλάμε για βασικό και σπαστό...ε τι να πεις;

αν παίρνεις ένα σοβαρό μισθό, λες εντάξει.

προφανώς αναφέρομαι στην περίπτωση που παίρνεις ψίχουλα και δουλεύεις σπαστό. (τα ωράρια που έγραψα και παραπάνω)

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, kleo1 είπε

σωστά, ξέχασα να αναφέρω και τα χρήματα. όταν μιλάμε για βασικό και σπαστό...ε τι να πεις;

προφανώς αναφέρομαι στην περίπτωση που παίρνεις ψίχουλα και δουλεύεις σπαστό. (τα ωράρια που έγραψα και παραπάνω)

ΟΚ, βασικός και κάθε μέρα σπαστό είναι προφανώς μαλακία, αλλά αν δεν υπάρχει εναλλακτική...

Δημοσ.

Αν μένεις σε μικρή πόλη και είσαι απ'το σπίτι σου στη δουλειά σε 5 λεπτά,οκ.Αλλά αν είσαι Αθήνα,Θεσσαλονίκη και πρέπει να παίρνεις μμμ,αστα.Συμφωνώ,καλύτερα άνεργος μέχρι να βρεις κάτι με συνεχόμενο ωράριο

Δημοσ.

βασικά αυτό που απορώ είναι πως προλαβαίνετε όσοι δουλεύετε σπαστό να κάνετε κάτι άλλο.

γιατρός, συνεργείο.......να ασχοληθείτε με κάτι.

να πάτε σε μια υπηρεσία

• Moderators
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, kleo1 είπε

Αν χρειάζεσαι εργασιακή εμπειρία θα πας και σπαστό αρκεί να τηρούνται τα ωράρια και μην πχ το 2:00 κάθε μέρα γίνεται 3+οποτε ήδη έχασες το περισσότερο χρόνο σου

σε όλα πρέπει να υπολογίσεις και της πιθανές αποστάσεις που έχεις να διανύσεις γοσ να πας σπίτι και να γυρίσεις στην δουλειά

παλιότερα όσο δούλευα σπαστό είχα κανονίσει να πηγαίνω γυμναστήριο στο ενδιάμεσο γιατί δεν βόλευε να γυρνάω σπίτι γιατί έτρωγα την περισσότερη ώρα στο δρόμο

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, kleo1 είπε

εντάξει, χώρια και τον χρόνο που θες πήγαινε-έλα. αλλά και δίπλα να ήταν ακριβώς η δουλειά, το θέμα είναι ότι σε δεσμεύει όλη τη μέρα. Θες να πας πχ για ένα καφέ με φίλους σου, έχεις στο νου μου ότι πρέπει να γυρίσεις στη δουλειά.

Βέβαια αν δεν έχεις δουλειά ίσως δεν έχεις κ λεφτά να πας για καφέ. Ίσως, δεν ξέρω λέω τώρα. 

• Like 4
  • Thanks 1
  • Moderators
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Donovan είπε

Αν μένεις σε μικρή πόλη και είσαι απ'το σπίτι σου στη δουλειά σε 5 λεπτά,οκ.Αλλά αν είσαι Αθήνα,Θεσσαλονίκη και πρέπει να παίρνεις μμμ,αστα.Συμφωνώ,καλύτερα άνεργος μέχρι να βρεις κάτι με συνεχόμενο ωράριο

Καλύτερα άνεργος? Όσοι τα λέτε αυτ; το υποθέτω ότι είτε είστε ανηψια του Ωνάση είτε έχετε 2-3 εργοστάσια να δουλεύουν για εσάς?

4 λεπτά πριν, kleo1 είπε

βασικά αυτό που απορώ είναι πως προλαβαίνετε όσοι δουλεύετε σπαστό να κάνετε κάτι άλλο.

γιατρός, συνεργείο.......να ασχοληθείτε με κάτι.

να πάτε σε μια υπηρεσία

Γιατρούς κανονίζεις τα ραντεβού στο κενό σου, συνεργεία επίσης, να πας σε υπηρεσία αν δούλευες το νορμάλ 8ωρο (πχ 8-4 η 9-5)παλι δεν είχες χρόνο έπρεπε να πάρεις ρεπό οπότε κανείς πάλι το ίδιο ζητάς ρεπό μια μέρα

• Like 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...