Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά ξέρει κανένας που μπορώ να βρω σπίρτα τα οποία ανάβουν σε όλες τις επιφάνειες; Έφαγα το google και βρήκα μόνο εξωτερικό. Η εγώ δεν ψάχνω καλά η δεν έχει στην Ελλάδα.

Δημοσ.

Είναι πολύ δύσκολο αυτό που ζητάς!Ειναι αδύνατον!

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, macchiaveli είπε

ο TS ζηταει σπιρτα που αναβουν χωρις να τα τριψεις στον καταλυτη (η κλασσική επιφάνεια). Τα αδιάβροχα σπιρτα χρειαζονται και αυτά την επιφάνεια, απλα σβηνουν πολύ δυσκολα.

Στο θεμα μας, απ οσο γνωριζω, απαγορευονται σπιρτα που αναβουν σε οποιαδποτε επιφανεια εδω και παρα πολλα χρονια.

• Like 1
Δημοσ.

Δλδ δεν υπάρχει ελπίδα να βρω εδώ. Αν κοιτάξω εξωτερικό; Μπορώ να τα πάρω από εξει και να τα έχω εδώ η θα έχω προβλήματα; 

Οσο παράξενο και αν ακούγεται θα ηθελα να τα κάνω δώρο γενεθλίων σε φίλο. Είχε πάντα την περιέργεια και ειλικρινά δεν υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να τον κάνω δώρο. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, AristidisZ είπε

Λέμε για εκείνα που τα ανάβαμε στον τοίχο ; (Και μας κυνηγαγε η μάνα γιατί τον κάναμε αιδοίο καλλιγραφία)

Χαχαχαχα ακριβώς για αυτά τα σπίρτα μιλάω. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Hatsos είπε

Χαχαχαχα ακριβώς για αυτά τα σπίρτα μιλάω. 

Που τα θυμήθηκες, έχω να δω τέτοιο πραμα πάνω από 20 χρόνια 

κατσε να googlαρα 

Μήπως τα παρακάτω είναι τέτοια ;

https://bbq.gr/spirta-eukolou-anammatos-primo?skr_prm=WyI2ZjAyYjAxYi1jNTRmLTQ3OTMtYmUzMy1mODY5MDRkNzAxZTAiLDE1NjYyMzg2MjY3MjYseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsInRhZ3MiOiIifV0

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Που τα θυμήθηκες, έχω να δω τέτοιο πραμα πάνω από 20 χρόνια 

κατσε να googlαρα 

Μήπως τα παρακάτω είναι τέτοια ;

https://bbq.gr/spirta-eukolou-anammatos-primo?skr_prm=WyI2ZjAyYjAxYi1jNTRmLTQ3OTMtYmUzMy1mODY5MDRkNzAxZTAiLDE1NjYyMzg2MjY3MjYseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsInRhZ3MiOiIifV0

Όχι αυτά είναι για άλλο σκοπό και λειτουργούν σαν τα σπίρτα ασφαλείας. Αυτό που λέω εγώ είναι σαν αυτά: 

https://www.ebay.co.uk/itm/10-Boxes-England-Glory-Strike-Anywhere-Matches-For-Candles-BBQ-Camping-Cooker/143327662078?epid=1188310292&_trkparms=ispr%3D1&hash=item215efe8ffe:g:NmQAAOSwfYBcjQoi

Δημοσ.

αυτά τα σπίρτα ήρθαν στην ελλάδα όταν έληξε το μονοπώλιο και πουλιούνταν για μερικά χρόνια μέχρι που για λόγους ασφαλείας έγιναν σπάνια αλλά δεν νομίζω ότι έχουν απαγορευτεί

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, nvel είπε

αυτά τα σπίρτα ήρθαν στην ελλάδα όταν έληξε το μονοπώλιο και πουλιούνταν για μερικά χρόνια μέχρι που για λόγους ασφαλείας έγιναν σπάνια αλλά δεν νομίζω ότι έχουν απαγορευτεί

Πριν από κάμποσα χρόνια (νομίζω 13 χρόνια) είχα βρει σε ένα περίπτερο εντελώς τυχαία αλλά το περίπτερο δεν υπάρχει πλέον. 😂 Και να υπήρχε πολύ αμφιβάλω αν θα είχε τέτοια. Πάντως όντως ανάβανε όπου ναναι. Αρκεί να ήταν ελάχιστα τραχιά η επιφάνεια. 

Δημοσ.

Άσε τα θυμάμαι όταν κυκλοφόρησαν πήγαινα λύκειο,με το "τσουβάλι" τα έπαιρνα.

Ιταλικά ήταν νομίζω ,έβγαιναν σε μικρά με εμποτισμένο σε κερί στέλεχος ή κλασσικά ξύλινα.

Ανάβανε και στο παράθυρο στο γυαλί.Και φυσικά θύμιζαν τις ταινίες western

Σε αυτό το κουτί ήταν τα μικρά κέρινα.

spacer.png

Κάπου είχα και ένα κόκκινο με τα ξύλινα αλλά δε το βρίσκω.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

σύμφωνα με τον "μάστορα" εδώ θέλει νεράκι και το "μπαρούτι" από αυτά που βάζαμε στα πιστόλια μικροί.. 

αν κάποιος τα διαθέτει ας το δοκιμάσει, έχει μία λογική..  :) 

Επεξ/σία από madnifestah

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...