Προς το περιεχόμενο

Βάση λάπτοπ.

qwertyuiop2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τα πράματα είναι απλά, με το νέο μου λάπτοπ παρατηρώ τρελές θερμοκρασίες σε gaming, στο σημείο που δε μπορείς να πιάσεις το πάνω μέρος μεταξύ πληκτρολογίου και οθόνης για πάνω από 1-2 δευτερόλεπτα.

Σκέφτομαι να πάρω μία βάση με μαξ κόστος στο 30ευρο (δεκτές και λίγο ακριβότερες vfm προτάσεις) με στόχο να μου το ανυψώνει και λίγο ώστε να έρχεται ανετότερο σε δουλειές γραφείου.

Τι έχετε να προτείνετε; Θα εκτιμηθούν περισσότερο γνώμες κατόχων που έχουν κάνει μία στοιχειώδη μέτρηση της διαφοράς πριν και μετά ψύκτρας. 🙂

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To έχω 5 μέρες.

Έχω το aspire 5 A515-52G-505W.

Παίζω AOE 3 εν προκειμένω, το οποίο πάντα ζορίζει τα γραφικά, ακόμα και την rx 570 που έχω στο desktop. Όταν βάλω το pc να το τρέξει με την onboard, οι θερμοκρασίες είναι μία χαρά. Όταν το γυρίσω σε mx250, δε βλέπω κάποια τρελή θερμοκρασία, γύρω στους 60-70μαξ. Αλλά καίνε πολύ τα πλαστικά κλπ και δε θέλω να μειωθεί ο χρόνος ζωής του υπολογιστή, ούτε να δουλεύει στο φουλ ο ανεμιστήρας.

Προσωπική γνώμη : Καρφωτά για cool master u2 (βλ links παρακατω) που βαζεις τα ανεμιστηράκια στα σημεία που εχεις τη μεγαλύτερη παραγωγή θερμοκρασίας. Μια επισης αλήθεια ειναι οτι τα ποδαράκια των laptops ειναι αστεία μικρά οποτε ο αερας δεν κυκλοφορεί οσο θα επρεπε. Αμα δε το βαλεις και πάνω σε τραπεζομαντηλα χειροτερα και οι τέρμα στοκοι το βάζουν πάνω σε μαξιλαρια και παπλώματα και μετά ρωτανε γιατί καηκε η κάρτα γραφικών (αραγε).

Για περιπτώσεις απλής χρήσης (οχι παιχνιδια ή βαρια βιντεο) ακομα και 4 καπάκια ή μια απλή αναδιπλούμενη βαση ειναι αρκετή, αλλα για παιχνιδια θες κατι πιο αποτελεσματικο.

https://www.skroutz.gr/s/3623015/CoolerMaster-NotePal-U2-Plus.html

https://www.youtube.com/watch?v=TBZFLHUmROE

18 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε

Ok, throttlestop επομένως!

Αν έχει κάνει κανείς άλλος, ας στείλει ένα pm με αποτελέσματα.

11 ώρες πριν, isay είπε

Προσωπική γνώμη : Καρφωτά για cool master u2 (βλ links παρακατω) που βαζεις τα ανεμιστηράκια στα σημεία που εχεις τη μεγαλύτερη παραγωγή θερμοκρασίας. Μια επισης αλήθεια ειναι οτι τα ποδαράκια των laptops ειναι αστεία μικρά οποτε ο αερας δεν κυκλοφορεί οσο θα επρεπε. Αμα δε το βαλεις και πάνω σε τραπεζομαντηλα χειροτερα και οι τέρμα στοκοι το βάζουν πάνω σε μαξιλαρια και παπλώματα και μετά ρωτανε γιατί καηκε η κάρτα γραφικών (αραγε).

Για περιπτώσεις απλής χρήσης (οχι παιχνιδια ή βαρια βιντεο) ακομα και 4 καπάκια ή μια απλή αναδιπλούμενη βαση ειναι αρκετή, αλλα για παιχνιδια θες κατι πιο αποτελεσματικο.

https://www.skroutz.gr/s/3623015/CoolerMaster-NotePal-U2-Plus.html

https://www.youtube.com/watch?v=TBZFLHUmROE

Ευχαριστώ για την πρόταση, μάλλον θα τη συνδυάσω με ένα καλό UV !

Ναι, γιατι υπαρχουν περιπτωσεις, που μπορει να σου δωσει αυτο μεγαλη διαφορα
-+25% σε λαπτοπ ειναι "αστρονομικη" τζαμπα διαφορα!- εκτος τις θερμοκρασιες 😀

Ο δικος σου σαν "U" αν εχει περιορισμο τα 15 Watt, θα σε βοηθησει να παιζεις
undervolted σε σημαντικα παραπανω MHz: all core! (εντος του περιορισμου) 🤩

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Eγώ εδώ και 9 χρόνια έχω την Coolermaster Notepal U3. "Χωράει" άνετα 17αρια laptops και είναι πλήρως αλουμινένια, με τρεις αθόρυβους ανεμιστήρες που μπορούν πανεύκολα να αφαιρεθούν και να τοποθετηθούν σε όποια θέση θέλεις (ανάλογα με το πού βρίσκονται οι σχάρες εξαερισμού του laptop) ή να καθαριστούν από τη σκόνη. Την είχα πάρει 25 Ευρώ σε έκπτωση. Σήμερα πωλείται γύρω στα 35 Ευρώ. Το γεγονός ότι η βάση αυτή εξακολουθεί να παράγεται και να πωλείται εδώ και σχεδόν 11-12 χρόνια είναι ενδεικτική της ποιότητάς της.   

https://www.skroutz.gr/s/4180804/CoolerMaster-NotePal-U3-Plus.html

Πάντως παιδιά, μια προειδοποίηση: Οι βάσεις ψύξης σίγουρα βοηθάνε, αλλά μην περιμένετε και θαύματα. Την πιο ακριβή βάση στον κόσμο να αγοράσετε, το πολύ-πολύ να κατεβάσει τη θερμοκρασία του laptop 4-5 βαθμούς κελσίου. Αν πιστεύετε τις διαφημιστικές σαχλαμάρες ότι μπορούν να μειώσουν τις θερμοκρασίες μέχρι και 10-15 βαθμούς κελσίου και περιμένετε να παίζετε παιχνίδια με τη θερμοκρασία του επεξεργαστή να μένει στους 50-60 βαθμούς, θα απογοητευτείτε!

Επεξ/σία από emmanuel5

Αφηστε τις βασεις και βαλτε 4 καπακια πχ  απο ενα μπουκαλι κοκα κολα σαν βαση και θα κατεβασετε τη θερμοκρασια 6-7 βαθμους κατω, και οι βασεις μην νομιζετε οτι κανουν κατι παραπανω, συν το θορυβο που βγαζουν, συν τον ογκο, τσαμπα λεφτα για μενα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν, σε νεότερα:

Έκανα το undervolt που προτάθηκε παραπάνω, αφού γύρισα από διακοπές. Κατέβασα ετσιθελικά 110mv απευθείας το cpu + cache και 51mv την ενσωματωμένη gpu.

Δεν έχω αντιμετωπίσει κολλήματα ως τώρα (24 ώρες κανονικής χρήσης), αλλά οι θερμοκρασίες δεν είναι δραματικά χαμηλότερες. Θα έλεγα ότι αντί να βαράει μαξ 95άρια κάθεται στους 90 μαξ , ενώ ο Μ.Ο. έπεσε από τους 80 στους 75 περίπου.

Πολύ αποτελεσματικό, αλλά πετσόκομμα, είναι η επιλογή για πλαφον ισχύος μέσω των windows. Το βάζω 60-70% και το μηχάνημα γίνεται ως επί το πλείστον fanless. Για browsing κι ανάγνωση ό,τι πρέπει. Στις ψηλές επιδόσεις, έχουμε ακόμα πρόβλημα.

Γνώμες;

Επεξ/σία από qwertyuiop2

https://www.texnomat.gr/index.php?route=product/product&product_id=3120&skr_prm=WyI0MGY1NmViOS1kZjcwLTQwYjUtOWRjOS01MDJlY2ZmNjRmMWQiLDE1NjcwMTU2NDE2MzIseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsInRhZ3MiOiIifV0 Πήρα αυτή αλλά από θερμοκρασίες όταν δουλεύουν όλα τέρμα.... δεν βλέπω διάφορες....... απλά βολεύει γιατί είναι ρυθμιζόμενη σε οποιαδήποτε κλίση όπως και σε επιφάνεια ειδικά για τα λεφτά της...,  εγώ απλά έριξα τις επιδόσεις του επεξεργαστή από 100% στο 99% όταν είναι με μπριζα και έπεσα από 15εως 20 βαθμούς...,

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...