Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Xacti είπε

και όταν παντρευτεί νομίζει ότι όλα θα γίνονται από μόνα τους, θα έχει έτοιμο φαγητό, πλυμένα σιδερωμένα ρούχα, καθαρό σπίτι. Αλλά ο/η σύζυγος δεν είναι μάνα για να στα έχει όλα έτοιμα

Καλά, αν βρει γυναίκα να μην τρέξει όταν ακούσει ότι είναι 30plus και μένει ακόμα με τον μπαμπά και την μαμά. Καμία δεν θέλει να πάρει άντρα που θα την βλέπει σαν την μαμά του, γιατί έτσι θα την βλέπει όταν έχει μάθει να τα έχει όλα στο χέρι

• Like 1
  • Thanks 1
  • Απαντ. 572
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, xaerialtwistx είπε

Ότι νά'ναι.

Δεν είπα να μη συνεισφερεις στο σπίτι, εννοειται πως τα εξοδα θα μοιράζονται. Και βάρος στους γονεις σου λίγο δυσκολο να γίνεις, ειδικα αν ζουνε με μια σύνταξη της πλακας, χρειαζονται ολη τη βοηθεια που μπορεις να τους δωσεις. Τωρα αν θες να τους παρατησεις για να φερνεις γκομενα στο σπιτι ειναι αλλο θεμα.

Αναλογως τι εννοεις life skills. Εγώ είμαι 30 χρονων και βγαζω περιπου 5 βασικους μισθους το μηνα και οι 3 ειναι απο παθητικο εισοδημα, δε χρειαζεται καν να εργαζομαι. Για να το καταφερω αυτο προφανως και δεν πηγα να μεινω μονος μου με μισθο 500 ευρω ο οποιος θα τρεχει να προλαβει τα εξοδα μου. Το μεγαλυτερο life skill ειναι να κανεις τα λεφτα που εχεις στην ακρη να βρισκονται χρονια μπροστα απο το μηνα που τρεχει, οι περισσοτεροι ανθρωποι όχι επενδυσεις, όχι μικρες αποταμιευσεις, δεν εχουν στην ακρη ουτε ενα μισθο να κατσουν αν τους τυχει κατι. Τρομερο life skill.

Άρα σε 10 χρόνια δουλειάς κατάφερες να αγοράσεις ακίνητα ή επενδύσεις που σου αποφέρουν 1500 ευρώ το μήνα; Θα τρελαθούμε με αυτά που διαβάζουμε.  Τι σχέση έχουν τα βιώματα σου με αυτά του 70% των νέων; Εγώ στην ηλικία των 25 έβγαζα 6 βασικούς μισθούς και εμένα με τη μάνα μου.  Όταν έβγαινα χαλουσα 500 ευρώ για πλάκα και ζούσα τα γούστα του αιώνα .Όταν ήθελα να αράξω με κάνα αμόρε έκλεινα ΣΟΥΊΤΑ 400 ευρώ το βράδυ με κρασί 60 ευρώ. 

Έκανα λάθος; 

Δημοσ.
11 minutes ago, xaerialtwistx said:

Το μεγαλυτερο life skill ειναι να κανεις τα λεφτα που εχεις στην ακρη να βρισκονται χρονια μπροστα απο το μηνα που τρεχει, οι περισσοτεροι ανθρωποι όχι επενδυσεις, όχι μικρες αποταμιευσεις, δεν εχουν στην ακρη ουτε ενα μισθο να κατσουν αν τους τυχει κατι. Τρομερο life skill.

Πράγματι, στην Ελλάδα η χρηματοοικονομική μας παιδεία είναι χαμηλή. Ωστόσο, η μίσθωση ανεξάρτητης κατοικίας δεν αποτελεί οπωσδήποτε μεγάλο ρίσκο: πολλοί ώριμοι πλέον ενήλικες ξεκίνησαν από ένα απλό διαμέρισμα...

Δημοσ.

Εργένης με δικό μου σπίτι όμως.

Τρώω κάθε μέρα έξω, συμφωνία με μαγαζατορα, 10€.

Μερίδα φαγητού, με σαλάτα και κρασί, η αναψυκτικό.

Δημοσ.

Ορισμένοι είστε πολυ προκλητικοι. Εδω μιλαμε για εργαζομενους που τα βγαζουν ισα ισα και βγαινει εδω ο αλλος να πει οτι βγαζει λεφτα χωρις καν να δουλευει.

Μπραβο !

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, xaerialtwistx είπε

Εγώ που συγκατοικώ φτιαχνω μονος μου το φαγητο μου και πλένω τα ρούχα μου. Πως τα εχετε μπουρδουκλώσει ετσι στο μυαλο σας;

Mάλλον εσύ τα έχεις "μπουρδουκλώσει". Ποιός μίλησε για συγκατοίκηση? άλλα αντί άλλων γράφεις και καταλαβαίνεις

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Dinos_12345 είπε

Λυπητερή άποψη. Κάτσε καβάτζωσε λεφτά εις βάρος τον γονιών σου, έχουμε πήξει από κηφήνες που μένουν με τους γονείς μέχρι τα 40.

Μεγάλο μέρος της Ευρώπης έτσι λειτουργεί πλέον. Δυστηχώς. Θα εκπλαγείς αν δεις πόσοι μανατζαρέοι 40άρηδες που έχουν αφοσιωθεί στην εργασία τους, επιστρέφουν στο παιδικό τους δωμάτιο και τρωνε μαζί με τους ηλικιωμένους γονείς. Ναι κάτι τύποι που θεωρουν οτι ζουν για να εργάζονται...(εκρεμεί το άρθρο...θα το βρω να σας το παραθέσω)

Oλα έχουν να κάνουν με τις κοινωνικές παροχές. Αλλιως τα πράγματα στην Φινλανδία και τις Σκανδιναβικές χωρες, αλλιώς στις Μεσογειακές.

https://www.foreigner.fi/articulo/lifestyle/finland-the-third-eu-country-where-young-people-leave-before-home/20190516174044001915.html

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 minutes ago, giotis1982 said:

Άρα σε 10 χρόνια δουλειάς κατάφερες να αγοράσεις ακίνητα ή επενδύσεις που σου αποφέρουν 1500 ευρώ το μήνα; Θα τρελαθούμε με αυτά που διαβάζουμε.  Τι σχέση έχουν τα βιώματα σου με αυτά του 70% των νέων; Εγώ στην ηλικία των 25 έβγαζα 6 βασικούς μισθούς και εμένα με τη μάνα μου.  Όταν έβγαινα χαλουσα 500 ευρώ για πλάκα και ζούσα τα γούστα του αιώνα .Όταν ήθελα να αράξω με κάνα αμόρε έκλεινα ΣΟΥΊΤΑ 400 ευρώ το βράδυ με κρασί 60 ευρώ. 

Έκανα λάθος; 

Προς τι αυτή η σύγκριση;

Επεξ/σία από James Bon
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γίνανε ολοι ψυχολόγοι , τωρα όχι μονο ειναι κακό να μένεις με γονείς αλλα ειναι και κακό αν πρόκειται για διπλανά σπίτια ! Χαλαρώστε λιγο γιατί ξερω κατι παιδι που μένουν μόνα τους , και φίλη μου στα 29, και θα πρέπε να ναι ήδη σε ψυχολόγους με αυτά που έχουν. 

Επισης κάποιος θεωρητικά μπορεί να μενει με τους δικούς του, αλλα πρακτικά να ναι όλη μερα εξω. 

Το θεμα δεν ειναι σώνει και ντε να πας να μείνεις μόνος σου ακόμα κι αν δε μπορείς να το υποστηρίξεις. Το θεμα ειναι να έχεις ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

βέβαια έχει ξανασυζητηθεί.....

Επεξ/σία από margaritagr
  • Like 7
  • Thanks 1
Δημοσ.

Εγω ζω στο σπίτι των δικων μου με τους δικούς μου να εχουν μετακομίσει εδω κ λιγα χρόνια στο χωριο. Λογω ομως οτι τα χρονια περνανε λογικο ειναι να θελουν να γυρίσουν στην πολη για να εξυπηρετουνται καλυτερα π.χ. ιατρική περίθαλψη,ψωνια κλπ κλπ. Το θεμα ειναι οτι εκμεταλλευομαι ασ'το πουμε τη τσαμπα διαμονη(τιποτα αλλο τσαμπα) γιατι κανω μια μικρη καβα να μπορεσω να ξεκινησω για να παω σε καθαρα δικο μου σπιτι. Μπορώ και τωρα οριακα αλλα στραβες τυχαινουν και χωρις καβα την εκατσες.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, margaritagr είπε

Γίνανε ολοι ψυχολόγοι , τωρα όχι μονο ειναι κακό να μένεις με γονείς αλλα ειναι και κακό αν πρόκειται για διπλανά σπίτια ! Χαλαρώστε λιγο γιατί ξερω κατι παιδι που μένουν μόνα τους , και φίλη μου στα 29, και θα πρέπε να ναι ήδη σε ψυχολόγους με αυτά που έχουν. 

Επισης κάποιος θεωρητικά μπορεί να μενει με τους δικούς του, αλλα πρακτικά να ναι όλη μερα εξω. 

Το θεμα δεν ειναι σώνει και ντε να πας να μείνεις μόνος σου ακόμα κι αν δε μπορείς να το υποστηρίξεις. Το θεμα ειναι να έχεις ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

Αυτό δεν βγάζει νόημα. Ότι και να γίνει, πάντα το έτοιμο σιδερωμένο ρούχο, μαγειρεμένο φαγητό και καθαρό δωμάτιο με ότι βγάζεις να μένει στην άκρη είναι καλύτερο από το να μένεις μόνος σου και να πρέπει να κάνεις όλα αυτά + να δουλεύεις. Το θέμα είναι να βγεις από το comfort zone σου και να βελτιωθείς μέσα από αυτά που θα περάσεις. 

• Like 4
Δημοσ.
24 minutes ago, pontez2 said:

Oλα έχουν να κάνουν με τις κοινωνικές παροχές. Αλλιως τα πράγματα στην Φινλανδία και τις Σκανδιναβικές χωρες, αλλιώς στις Μεσογειακές.

https://www.foreigner.fi/articulo/lifestyle/finland-the-third-eu-country-where-young-people-leave-before-home/20190516174044001915.html

Υπάρχει και η ατομική πρωτοβουλία!

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, margaritagr είπε

Ναι είναι κακό, είναι περισσότερο κακό από όσο νομίζετε και από όσο είναι έτοιμοι αυτοί που είναι έτσι να το δεχτούν. Σε περίπτωση που πολλές περιπτώσεις είναι σκέτα αρρωστημένο. Ποιος αλκοολικός άλλωστε παραδέχεται ότι έχει πρόβλημα αλκοολισμού; Όταν γονείς ανά πάσα ώρα και στιγμή έχουν άμεση πρόσβαση στο σπίτι του παιδιού τους ή στο ζευγάρι τότε δεν υπάρχουν όρια. Εκτός και αν θεωρείς ότι το να μπαίνει ο πατέρας στο σπίτι της κόρης του και να την βλέπει καβάλα πάνω στο αγόρι της είναι απόλυτα νορμάλ συμπεριφορά. 

Φυσικά αυτό είναι το extreme σενάριο όμως θα εκπλαγείς με το ποσό συχνά γίνεται. Δεν ξέρω ούτε ένα άτομο που να είναι φυσιολογικό όταν είναι τόσο εξαρτημένοι από τους γονείς (την μάνα κυρίως). Γεμάτα φοβίες, μαλθακα, χωρίς σεβασμό, βολεμένα και κακομαθημένα. Ένα από αυτά, μιξ αυτών ή όλων αυτών. 

• Like 3
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, giotis1982 είπε

Έκανα λάθος; 

Το ίδιο λέμε και δεν το πήρες χαμπάρι.

Οι περισσότεροι ανθρωποι κοιτανε με μισθους πεινας να παρουν (πρωτο πρωτο αυτο) αμαξι, να μεινουν μονοι τους, και βαλε και τσιγαρα / ποτά που είναι εθισμένοι οι περισσότεροι. Σκέφτονται πως "ok με 600 θα ζοριστω αλλα θα τα βγαλω περα" αλλά ειναι λαθος σκεψη. Ο ανθρωπος για να επιβιωσει πρεπει να βγαζει λεφτά πιο μπροστα απο το μηνα που τρέχει αλλιώς δε ζει, ταλαιπωρείται. Για να το πω καπως προχειρα, καθε 2 μηνες πρεπει να εχεις λεφτα για 3 μηνες. Το να εχεις οικονομικη παιδεια είναι οτι σημαντικοτερο για την επιβιωση. Απο πανω ο τυπος με ειπε κηφηνα χωρις καν να με ξερει, ενω η τελευταια φορα που ειχα μονο μια δουλεια ηταν προ 5ετιας, δουλευω σπαστα, ενδιαμεσα ειμαι σε αλλη δουλεια, και μονο Κυριακες δουλευω σε μια δουλεια, 10ωρο. Ειμαι σε μια απο τις δυσκολοτερες σχολες που υπαρχουν (Μαθηματικό) και εχω ηδη λεφτα για το master που ονειρευομαι μετά απο αυτην. Αυτα απο εναν κηφηνα που δεν εχει life skills επειδη δε μενει μονος του ωστε να δει πως ειναι να κανεις οτι κανουν ολοι. (και αυτος απο οτι καταλαβα) Και βεβαια συνεισφέρω κανονικότατα, δε φυτοζωώ. Εκανα τις επιλογες μου απο μικρος ωστε στα 35 το μέγιστο να ειμαι στο στοχο μου που απαιτει αρκετα λεφτά. Το ποιος ειναι αυτος ειναι ενα αλλο θεμα.

32 λεπτά πριν, puelito είπε

Ορισμένοι είστε πολυ προκλητικοι. Εδω μιλαμε για εργαζομενους που τα βγαζουν ισα ισα και βγαινει εδω ο αλλος να πει οτι βγαζει λεφτα χωρις καν να δουλευει.

Μπραβο !

Συγνωμη, δεν ηθελα να αναφερω ποσά. Καποιοι (πολλοί βασικά λόγο και αγγελιών) που με εχουν γνωρισει εδω μεσα ξερουν τι χαμηλων τονων ατομο ειμαι. Απλά ήθελα να δωσω να καταλαβει ο καθενας πως οσο εισαι νεος ειναι η ευκαιρια σου να κανεις τα οικονομικα σου κουμαντα για το μελλον σου. Δε θα εχεις αλλη ευκαιρια.

32 λεπτά πριν, Xacti είπε

Mάλλον εσύ τα έχεις "μπουρδουκλώσει". Ποιός μίλησε για συγκατοίκηση? άλλα αντί άλλων γράφεις και καταλαβαίνεις

Αν μενεις με γονεις δε σημαινει πως δε θα ξερεις και να μαγειρευεις μονος σου.

28 λεπτά πριν, margaritagr είπε

Προκαταληψεις, πρωτοτυπο;

Επεξ/σία από xaerialtwistx
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η ετερονομία ουσιαστικά φρενάρει την αυτοβελτίωση, εκτός αν μιλάμε για ομαλές εκπαιδευτικές συνθήκες.

Επεξ/σία από James Bon
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...