simplemaths Δημοσ. 19 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2019 6 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Τεράστιο ρόλο παίζει αν και τι όχημα έχεις και πόσο το χρησιμοποιείς Γενικά μιλώντας, αν δεν έχεις κόστος οχήματος νομίζω βγαίνεις σχετικά άνετα με χιλιάρικο Έχω όχημα αλλά θα νοικιάσω σχετικα κοντά στην δουλειά και το αμάξι ειναι με αέριο οπότε καίει λίγο. τώρα δίνω γύρω στα 100 το μήνα για αέριο, υπολογίζω μετα το μέγιστο 50. Οπότε κοιτάω για 350, αν δεν βρω κάτι αξιόλογω δεν "κολώνω" να παω σε κάτι πολύ καλό με 400 και δεν πειράζει αν πιεστώ 3 μήνες μέχρι την αύξηση. Ευχαριστώ!
puelito Δημοσ. 19 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Από τότε που ξεκινησα να διαβαζω αποψεις στο Insomnia, σταμάτησα το Facebook. Όχι, δεν το λέω ειρωνικά. Διαβαζω πολυ εξυπνες γνώμες, και άλλες...... όχι και τοσο εξυπνες, αλλα οπως και να'χει πολυ ενδιαφερουσες. Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2019 από puelito 2
DrLo Δημοσ. 19 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2019 7 ώρες πριν, Napier είπε ο φιλος μου με μισθο 1100 το μηνα μεσα σε 18 μηνες εχει στη τραπεζα 12 χιλιαδες ευρω 230 το νοικι για 30τμ αθηνα διπλα απο ηλεκτρικο σε υπερσυγχρονη ανακαινισμενη γκαρσονιερα. 20 ευρω ιντερνετ, 70 ευρω ΔΕΗ το διμηνο/35 το μηνα δλδ (εχει κοινωνικο τιμολογιο), Γιατί κάποιος με 1100 μισθό το μήνα έχει κοινωνικό τιμολόγιο ? 7 ώρες πριν, Napier είπε ο φιλος μου με μισθο 1100 το μηνα μεσα σε 18 μηνες εχει στη τραπεζα 12 χιλιαδες ευρω εξοδα μετακινησης δεν εχει (καρτα ανεργου στα ΜΜΕ απο αυτες που εχει ξεχασει να απενεργοποιησει το συστημα εδω και κανα χρονο). κοινοχρηστα μεσος ορος 8 ευρω.νερο 5 ευρω Κοίτα. Άμα πήγαινε και έκλεβε και κανα πορτοφόλι στο μετρό μπορεί να είχε μαζέψει περισσότερα οπότε χαμένο ταλέντο ο απατεώνας φίλος σου.
takoulou Δημοσ. 19 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2019 47 λεπτά πριν, duende είπε απ'οσο θυμαμαι, οι προσφυγες δε πληρωνουν τιποτα για διαμονη. τουλαχιστον για καποιο μεγαλο διαστημα αρχικα, συν οτι παιρνουν επιδοματα απο την υπατη αρμοστια και εχουν δωρεαν μετακινησεις και δε ξερω γω τι αλλες παροχες. με αυτα τα δεδομενα, ο φιλος σου που δουλευει στη teleperformance, λογικο ειναι να βαζει στην ακρη. οποιοσδηποτε θα εβαζε Ναι..Έτσι κάπως είναι.. Αλλά δύσκολο μια εταιρεία να δίνει αυτό το ποσό σε νέο προσληφθεί άτομο!! Μάλιστα αν δεν έχεις και καθόλου γενικά όχημα η μοτοσικλέτα η και κοπέλα!!!
duende Δημοσ. 19 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2019 6 λεπτά πριν, takoulou είπε Ναι..Έτσι κάπως είναι.. Αλλά δύσκολο μια εταιρεία να δίνει αυτό το ποσό σε νέο προσληφθεί άτομο!! Μάλιστα αν δεν έχεις και καθόλου γενικά όχημα η μοτοσικλέτα η και κοπέλα!!! και ομως, καποιες θεσεις με δυσκολες γλωσσες (αραβικα, σουαχιλι κλπ) πληρωνονται πολυ καλα. ειναι νορμαλ, εχω ακουσει και για πιο μεγαλα ποσα
sphinxgr Δημοσ. 19 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2019 Εγω θα βάλω τα ελάχιστα Ενοίκιο 400€ Κοινόχρηστα 25€ (το χειμώνα φυσικά χωρίς θέρμανση) ΔΕΗ 40€ (φυσικά χωρίς θέρμανση / ψύξη) Φαγητό 200€ Καθαριστικά κλπ αναλώσιμα για το σπίτι (50€) ΕΥΔΑΠ 15€ Κάρτα απεριορίστων 30€ Τηλέφωνο / Κινητό / Ιντερνετ 50€ Φυσικά δεν βγαίνεις απο το σπίτι, αγοράζεις ρούχα, καφέδες, τυρόπιτες, έχεις γκόμενα κλπ κλπ!!! Σύνολο: 760€
zenwalk23 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2019 Αμα βάζεις σαν ελάχιστο ενοίκιο 400ε, λογικό ειναι να μην βγαινεις. 1 1
*nenya* Δημοσ. 19 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2019 10 minutes ago, sphinxgr said: Εγω θα βάλω τα ελάχιστα Ενοίκιο 400€ Κοινόχρηστα 25€ (το χειμώνα φυσικά χωρίς θέρμανση) ΔΕΗ 40€ (φυσικά χωρίς θέρμανση / ψύξη) Φαγητό 200€ Καθαριστικά κλπ αναλώσιμα για το σπίτι (50€) ΕΥΔΑΠ 15€ Κάρτα απεριορίστων 30€ Τηλέφωνο / Κινητό / Ιντερνετ 50€ Φυσικά δεν βγαίνεις απο το σπίτι, αγοράζεις ρούχα, καφέδες, τυρόπιτες, έχεις γκόμενα κλπ κλπ!!! Σύνολο: 760€ Μια σημείωση, η ΕΥΔΑΠ δεν είναι 15€ το μήνα, αλλά το 3μηνο. Επίσης, καθαριστικά κλπ για το σπίτι δεν τα αγοράζεις κάθε μήνα αλλά πχ μια φορά στους 2 μήνες. Κοινόχρηστα αν είναι μεγάλη πολυκατοικία βγαίνουν και πιο χαμηλά (εγώ πχ δίνω 10€ το μήνα). Ενοίκιο 1 άτομο κρίμα να δώσει 400€...καλύτερα να ψάξει για μέχρι 300€, 50τμ. Αν υπάρχει συγκατοίκηση τότε αλλάζει η ιστορία. 2 1
simplemaths Δημοσ. 19 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2019 4 λεπτά πριν, zenwalk23 είπε Αμα βάζεις σαν ελάχιστο ενοίκιο 400ε, λογικό ειναι να μην βγαινεις. Φίλε μου το θέμα είναι αν βγάινει κάποιος με ενοίκιο 400 και 1200 μισθό, προφανώς και δεν θα πας σε τέτοιο ενοίκιο με βασικό 1 λεπτό πριν, *nenya* είπε Μια σημείωση, η ΕΥΔΑΠ δεν είναι 15€ το μήνα, αλλά το 3μηνο. Επίσης, καθαριστικά κλπ για το σπίτι δεν τα αγοράζεις κάθε μήνα αλλά πχ μια φορά στους 2 μήνες. Κοινόχρηστα αν είναι μεγάλη πολυκατοικία βγαίνουν και πιο χαμηλά (εγώ πχ δίνω 10€ το μήνα). Ενοίκιο 1 άτομο κρίμα να δώσει 400€...καλύτερα να ψάξει για μέχρι 300€, 50τμ. Αν υπάρχει συγκατοίκηση τότε αλλάζει η ιστορία. Δεν υπάρχει με 300 γιατί κοιτάω για ΒΠ διότι θέλω να είμαι κοντά στην δουλεία, ούτε παίζει συγκατοίκηση.
ManFromEarth Δημοσ. 19 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2019 16 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Εγω θα βάλω τα ελάχιστα Ενοίκιο 400€ Κοινόχρηστα 25€ (το χειμώνα φυσικά χωρίς θέρμανση) ΔΕΗ 40€ (φυσικά χωρίς θέρμανση / ψύξη) Φαγητό 200€ Καθαριστικά κλπ αναλώσιμα για το σπίτι (50€) ΕΥΔΑΠ 15€ Κάρτα απεριορίστων 30€ Τηλέφωνο / Κινητό / Ιντερνετ 50€ Φυσικά δεν βγαίνεις απο το σπίτι, αγοράζεις ρούχα, καφέδες, τυρόπιτες, έχεις γκόμενα κλπ κλπ!!! Σύνολο: 760€ αρκετα τσιμπημενα τα ελαχιστα :-) ενοικιο μπορεις να βρεις και με 300 φαγητο 1 ατομο μπορει να τη βγαλει και με 100-150 2
Lakou Δημοσ. 19 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2019 Διάβασα διαφορά και πολλές απόψεις γενικά ο κανόνας που ακολουθούσα εγώ είναι ότι το ενοίκιο και μόνο το ενοίκιο χωρίς τα παρελκόμενα να μην ξεπερνάει το1/3 του μισθού μου εκεί ήταν οριακά.... να επιβιώνεις. 1
madnifestah Δημοσ. 19 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2019 1 ώρα πριν, simplemaths είπε Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις παιδιά αλλα περισσότερο έχω μπερδευτεί με τόσες απόψεις τελικά απο το να κατασταλάξω σε κατι. Αρα καταλήγουμε οτι με 1200 μπορείς να ζήσεις άνετα σαν εργένης με ενοίκιο 400; Αν ναι τοτε ισχύει και με 1000; ή εκει πρέπει να κατέβει το ενοίκιο; Όταν λέω άνετα εννοώ να μην το σκέφτομαι να πάρω έναν έξτρα καφέ στη δουλειά, ούτε όμως να χαλάω 10 ευρώ την ημέρα έξω, όπως επίσης να μην το σκέφτομαι να ανάψω κλιματιστικό και να μπορώ να βγάινω έξω. Αν ισχύει πως ναι ζεις άνετα με 1200 και 400 ενοίκιο αλλά όχι 1000 με το ίδιο ενοίκιο τότε ειμαστε κομπλε, η εναλλακτική ειναι να μειωθεί το ενοίκιο στα 350 αλλα αυτο έχει και σαν αποτέλεσμα να μειωθεί αρκετά η ποιότητα του σπιτιού. μην το ζορίζεις πολύ... αν σπάσεις τον μισθό σου στα τρία θα μπορείς να έχεις μια εικόνα του αν και πόσο καλά θα βγαίνεις 400 για ενοίκιο 400 λογαριασμοί/βενζίνες-μεταφορές κλπ 400 φαγητό-έξοδοι προσωπικά νομίζω πως βγαίνεις άνετα... 1 1
sphinxgr Δημοσ. 19 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, *nenya* είπε Μια σημείωση, η ΕΥΔΑΠ δεν είναι 15€ το μήνα, αλλά το 3μηνο. Επίσης, καθαριστικά κλπ για το σπίτι δεν τα αγοράζεις κάθε μήνα αλλά πχ μια φορά στους 2 μήνες. Κοινόχρηστα αν είναι μεγάλη πολυκατοικία βγαίνουν και πιο χαμηλά (εγώ πχ δίνω 10€ το μήνα). Ενοίκιο 1 άτομο κρίμα να δώσει 400€...καλύτερα να ψάξει για μέχρι 300€, 50τμ. Αν υπάρχει συγκατοίκηση τότε αλλάζει η ιστορία. Δεν είναι μόνο καθαριστικά. Είναι και σχετικά αναλώσιμα. Δεν θα πάρει μια σκούπα? Μια πετσέτα? Άντε να μην πάει 50 και να πάει 40€. Δεν θα αλλάξει κάτι στο τέλος. Τα 760€ θα γίνουν 750€. Και 700€ να γίνουν τι έγινε? Δεν αλλάζει κάτι. Το ίδιο και το νερό. Επίσης η χρέωση μεταβάλλεται ανάλογα με τα δημοτικά τέλη και την περιοχή. Ο φίλος θέλει ΒΠ. Τι να τον κάνω? 8 λεπτά πριν, ManFromEarth είπε αρκετα τσιμπημενα τα ελαχιστα ενοικιο μπορεις να βρεις και με 300 φαγητο 1 ατομο μπορει να τη βγαλει και με 100-150 Αφου ο νηματοθέτης θέλει ενοίκιο με 400€ γιατί στα ΒΠ δεν έχει πιο φθηνό. Τι να τον κάνουμε? Επίσης το φαγητό μπορεί να πέσει και στα 50€. Είναι σωστή η διατροφή όμως ή θα τα πληρώσει πολλαπλά σε προβλήματα υγείας σε λίγα χρόνια...? Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2019 από sphinxgr
*nenya* Δημοσ. 19 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2019 Πάντως με μισθό 1000+ μια χαρά βγαίνει ακόμα και με ενοίκιο 400€. Εδώ άλλοι τα καταφέραμε με 800- να ζούμε στο ενοίκιο. Το μεγάλο θέμα είναι το ξεβόλεμα απ'το πατρικό. Γι'αυτό πολλοί δεν κάνουν το βήμα να πάνε να ζήσουν μόνοι τους (ακόμα και με μισθούς 1000+), προτιμούν να τα έχουν όλα έτοιμα στο πατρικό και όλο τον μισθό στην τσέπη. 5 1
sphinxgr Δημοσ. 19 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, *nenya* είπε Πάντως με μισθό 1000+ μια χαρά βγαίνει ακόμα και με ενοίκιο 400€. Εδώ άλλοι τα καταφέραμε με 800- να ζούμε στο ενοίκιο. Το μεγάλο θέμα είναι το ξεβόλεμα απ'το πατρικό. Γι'αυτό πολλοί δεν κάνουν το βήμα να πάνε να ζήσουν μόνοι τους (ακόμα και με μισθούς 1000+), προτιμούν να τα έχουν όλα έτοιμα στο πατρικό και όλο τον μισθό στην τσέπη. Και τα 800€ στην τσέπη κάθε μήνα για γούστα, είναι μια καλή παραχώρηση για να μένεις με γονείς όμως!!!! Να τα λέμε και αυτά 😛 Προσωπικά για λίγα χρόνια θα το επέλεγα και να τρώω 10.000€ το χρόνο για ταξίδια. Μοναδική ευκαιρία να κάνεις πράγματα που δεν θα μπορέσεις να κάνεις ποτέ άλλοτε, αρκεί να την αξιοποιήσεις σωστά. Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2019 από sphinxgr 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις