Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Οκ ,ας κάνω και την δική μου εκτίμηση.

Μόνος με ενοίκιο στην Αθήνα σε λαική γειτονιά θες 1000ε (να σου μένει και κανένα e για αποταμίευση).

• Απαντ. 572
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 ώρες πριν, eliasjuve είπε

Δίδαγμα του τοπικ: 

Αν έχεις γεματουλα γυναίκα πάσχεις από κατάθλιψη. 

Πείτε κι άλλα,  έχω βγάλει τις σημειώσεις και γράφω. 

Εχει μέλλον θα μάθεις.... :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μην ασχολειστε αλλο με το τρολ,αν θελετε να κρατηθει η συζητηση σε ενα ανεκτο επιπεδο.

Λιστα αγνοησης και παμε παρακατω.

Επεξ/σία από StamTheMan
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εαν μου επιτρεπετε εδω να δωσω μια αλλη εικονα . 

Μονος με ενοικιο δωματιου στο Νοτιο Ανατολικο Λονδινο.

£583 ενοικιο δωματιου(θετικο οτι ολα τα utilities εκτος internet συμπεριλαμβανονται)

£237 μηνιαια καρτα (ζωνες 1 εως 5)

£27 μηνιαιο κοστος συμβολαιου κινητου (ολα unlimited)

Τα παραπανω ενδεικτικα απλα για να κοιμηθω , να κινηθω και να παρω τηλεφωνο. 

Εαν θελω στπιτι ολοκληρο πρεπει να βαλω αλλα 300 με 400 παραπανω (και πολυ συντηρητικα).

Εαν θελω αυτοκινητο (αρα συντηρηση , ασφαλεια , δημοτικο τελος παρκινγκ) αλλα 100 με 150 το μηνα (για να χρησιμοποιω το αυτοκινητο μια φορα την εβδομαδα γιατι εαν καποιος εχει ιδεα απο εδω πανω παιζει δακτυλιος και το παρκινγκ ειναι φωτια και ποτε κοντα στον προορισμο σου) 

Α και το γραφειο ειναι στα 20 χιλιομετρα απο το σπιτι (δωματιο) οποτε καθε μερα θελω 1 με 1,5 ωρα commute (ενθεν και ενθεν) με διαφορετικα μεσα (λεωφορειο , τραινο , υπογειος) , αλλα οπως εχετε ακουσει οι συγκινωνιες τους εδω παρα το οτι ειναι πανακριβες ειναι απολυτα ακριβεις και πανε παντου. Για αυτο και ενω εχω παρει 2 φορες αυτοκινητο (που ειναι το πιο ευκολο πραγμα ) ως τωρα το πουλησα και τις 2 (για τους λογους που ανεφερα παραπανω).

Βεβαια οι μισθοι της πηροφορικης ειναι υψηλοι αλλα σε γενικες γραμμες πρεπει καποιος (μονος ) να παιρνει τουλαχτιστον £2500-£3000 το μηνα και να ειναι μαζεμενος (για να μπορει να βαλει κανα φραγκο στην ακρη και να παει και μερικα ταξιδια στην αδεια πχ . Αμερικη , Κινα , Ιαπωνια κτλ (με την προυποθεση οτι ταιριαζει και οργανωνει το χρονο του.

Δεν ειναι για ολους και οποιος το σκεφτεται να εχει υποψη του οτι το Λονδινο ειναι απο τις μοναχικοτερες πολεις στον κοσμο οπου μπορεις να δεις πραγματικα τα παντα απο αποψη πολυπολιτισμικοτητας. 

Αυτα ενημερωτικα και πολυ φιλικα απο εναν ανθρωπο που στα 45 του αποφασισε οτι ηταν πιο σημαντικο το να μετανιωσει για κατι που εκανε (να φυγει απο την Ελλαδα) παρα για κατι που δεν εκανε (να κατσει εκει οσο τα πραγματα ηταν καλα φτανοντας στην καταντια που ειμαστε εκει κατω δυστηχως)  και να ερθει εδω πανω για να ζησει σαν φοιτητης σε ενα δωματιο.

Αρα για τους νεωτερους συμπερασμα : τολμηστε και κοιταξτε ψηλα. Εαν αγαπατε αυτο που κανετε επαγγελματικα sky is the limit

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Rpanagos είπε

Όταν λες πληροφορική για ποιον κλάδο μιλάς;

Επίσης τι εννοείς γίνεται της κολάσεως με hr τύπους.

Να είσαι ο hr η αυτός που του βρίσκει δουλειά η randstand??

Οταν μιλαω για τον χωρο της πληροφορικής, μιλαω για προγραμματιστες και δικτυάδες/ΙΤ. Προσωπικα δουλευω ως προγραμματιστης κυριώς ειτε σε C/C++ είτε σε Java/android, αναλογα το project. 

Εννοω οτι μολις περασεις την πρωτη περιοδο που ειναι η δυσκολη (να τελειωσεις δηλαδη τις σπουδες και μετα να βρεις μια σχετική θεση δουλειας που να την κρατησεις 1-1.5 χρόνο το λιγοτερο) μετα καθε 15 μερες το αργοτερο θα εχεις στο linkedin κρούσεις από ατομα που δουλευουν σε εταιρίες που βρισκουν υποψήφιους εργαζόμενους για αλλες εταιριες. Ατομα που προσπαθουν να σε πεισουν να δουλεψεις αλλου, ειτε εντος ελλαδας είτε εκτος. head-hunters ή hr ή οπως θες πες το. Αν παιξεις σωστα το παιχνιδι, μπορεις μολις νιωθεις οτι χρειαζεσαι κατι παραπανω να κανεις το αλμα για αλλου και με την σιγουρια οτι εχεις ηδη δουλεια , να διαπραγματευτεις καλυτερα χρηματα ή ορους δουλειας

Δημοσ.
1 ώρα πριν, conkal είπε

Οταν μιλαω για τον χωρο της πληροφορικής, μιλαω για προγραμματιστες και δικτυάδες/ΙΤ. Προσωπικα δουλευω ως προγραμματιστης κυριώς ειτε σε C/C++ είτε σε Java/android, αναλογα το project. 

Εννοω οτι μολις περασεις την πρωτη περιοδο που ειναι η δυσκολη (να τελειωσεις δηλαδη τις σπουδες και μετα να βρεις μια σχετική θεση δουλειας που να την κρατησεις 1-1.5 χρόνο το λιγοτερο) μετα καθε 15 μερες το αργοτερο θα εχεις στο linkedin κρούσεις από ατομα που δουλευουν σε εταιρίες που βρισκουν υποψήφιους εργαζόμενους για αλλες εταιριες. Ατομα που προσπαθουν να σε πεισουν να δουλεψεις αλλου, ειτε εντος ελλαδας είτε εκτος. head-hunters ή hr ή οπως θες πες το. Αν παιξεις σωστα το παιχνιδι, μπορεις μολις νιωθεις οτι χρειαζεσαι κατι παραπανω να κανεις το αλμα για αλλου και με την σιγουρια οτι εχεις ηδη δουλεια , να διαπραγματευτεις καλυτερα χρηματα ή ορους δουλειας

Ok....αρα δεν ειναι ολος ο κλαδος την πληροφορικης ετσι.

Και κατι ακομα...πως θα εχεις κρουσεις που λες απο το linkedin ?
Μεσω των γνωριμιών που θα εχεις κανει θα σε βρουν?
Γιατι δεν μπορω να φανταστω αλλο τροπο να βρουν το προφιλ σου και να σου σπαμαρουν - παρακαλουν (ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ) να δουλεψεις για αυτους!?

• Confused 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Rpanagos είπε

Ok....αρα δεν ειναι ολος ο κλαδος την πληροφορικης ετσι.

Και κατι ακομα...πως θα εχεις κρουσεις που λες απο το linkedin ?
Μεσω των γνωριμιών που θα εχεις κανει θα σε βρουν?
Γιατι δεν μπορω να φανταστω αλλο τροπο να βρουν το προφιλ σου και να σου σπαμαρουν - παρακαλουν (ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ) να δουλεψεις για αυτους!?

O χωρος της πληροφορικης πρακτικα ειναι οι προγραμματιστες και οι δικτυαδες/ΙΤ . 

Το linkedin γενικα λειτουργει περιπου οπως το FB αλλα εχεις το βιογραφικο σου για προφιλ. Κανεις σχετικο κοσμο add στο δικτυο σου και ανθρωποι σε ψαχνουν και σου κανουν προτασεις. ετσι λειτουργει το πραγμα , στην ουσια ειναι ενα δικτυο για να διευκολυνει τους recruiters (δεν ξερω πως λεγεται στα ελληνικα αυτη η δουλεια) να βρισκουν ατομα και σου στελνουν.

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Οταν εκεί είναι η δουλειά που βρήκε κάποιος τι να κάνει; 

Επαρχία θα πεσουν τα έξοδα αλλα και ο μισθός, υπάρχουν άλλα που μπορεί να σου βγουν ακριβότερα πχ κόστος θέρμανσης αν είσαι σε μέρος με περισσότερο κρύο. 

Μιλάμε για περιπτώσεις ας το πουμε 'μεσης εργασίας'. Πχ υπάλληλος σε σούπερ μάρκετ. Πόσο διαφορετικός θα είναι ο μισθός? Τα έξοδα σίγουρα κατά πολύ λιγότερο εκτός Αθηνών. Τεσπά ξεφεύγω από το θέμα μας. 

Δημοσ.
Στις 26/7/2020 στις 8:29 ΜΜ, Messi99 είπε

Εγώ ρε μάγκες που είμαι 22 χρονών, βγάζω 547 ευρώ καθαρά (+κάποιες υπερωρίες) και θέλω να μείνω μόνος μου, τι γίνεται; Αλλά όχι, δεν φταίει μόνο το κράτος φίλοι μου. Φταίνε και οι δήθεν πονόψυχοι συμπολίτες μας που νοιάζονται για τον απλό λαό που δεν έχει λεφτά και χρεώνουν τρύπες 50τμ 300 ευρώ και πάνω ή πουλάνε κάτι παλιοσίδερα που τα αποκαλούν αυτοκίνητα σε τιμές λες και είναι καινούρια..

Δεν νομίζω ότι μπορείς να πάρεις βοηθητικές απαντήσεις για το θέμα που σε απασχολεί από το φόρουμ. Εδώ ο καθένας θα μιλήσει με την δική του εμπειρία και θα παραθέσει τις δικές του απόψεις, όμως σημασία έχει πώς βλέπεις την κατάσταση εσύ.

Λες στο μήνυμά σου ότι θέλεις να μείνεις μόνος σου αλλά σε δυσκολεύει το οικονομικό κομμάτι. Κανείς δεν μπορεί να σου πει με σιγουριά αν αυτό θα αποτελέσει εμπόδιο ή κίνητρο, είναι ένα ρίσκο που θα πάρεις μόνος σου. Επίσης, κανείς δεν γνωρίζει τον χαρακτήρα σου και το πώς λειτουργείς για να μπορέσει να σου δώσει μια απάντηση που θα σου ταιριάξει. Ακόμα και το θέμα των εξόδων, που πολλά μέλη σου απάντησαν αναλυτικά, είναι σχετικό για τον καθένα. 

Αυτό που θα σου πρότεινα είναι να κάνεις αρχικά μια δική σου λίστα με τα έξοδα ώστε να έχεις μια αρχική εικόνα για το πρακτικό κομμάτι. Έπειτα ξεκινά να ψάχνεις για σπίτια που σε καλύπτουν, έστω και ως starter pack. Γενικά μπες στη διαδικασία όλο αυτό να το κάνεις εικόνα, θα σε βοηθήσει και πρακτικά αλλά και στο να καταλάβεις πόσο το θέλεις, θεωρώ. Τέλος, δεν είναι μαύρο ή άσπρο η απόφαση, θα βρεις αρνητικά και θετικά στοιχεία είτε μένοντας μόνος είτε όχι. Προσπάθησε να δεις ποια υπερτερούν για 'σένα!

• Like 1
Δημοσ.

Παιδια, επειδη μενω μονος απο 21 χρονων τα μισα απο οσα διαβασα τα γραφουν κατι τυπακια που δεν ξερουν την τυφλα τους, δεν εχουν μεινει ουτε στ ονειρο τους μονοι τους.Οταν εμεινα για πρωτη φορα μονος μου επερνα σα συντηρητης ξενοδοχειου 1200 ευρω,21 χρονων.Ενοικιο τοτε 330 και εκανα ζωαρα και με αυτοκινητο δικο μου.Αλλες εποχες.Εποχες που 1200 σταθερο με 100 υπερωριες και αλλα 1200 το δωρο ειχα παρει δεκεμβρη 2500.Τα σκεφτομαι ρε φιλε κ τρελενομαι.Λεφτα δεν εβαζα τα ετρωγα ολα.Και κατα τη γνωμη μου καλα εκανα γιατι δε θα κανα σημερα με καμια δυναμη αυτα που εκανα τοτε.Διακοπες 20-25 μερες απο νησι σε νησι κ οτι μαλακια θες.Σημερα ειναι πολυ δυσκολο εως αδυνατο να μεινει κανεις ΜΟΝΟΣ του.Χωρις μια κοπελα,χωρις στηριξη.Ενα νοικι γκαρσονιερα ειναι 350,Δεη νερο 110-130 και παρακαλα μην ερθει εκαθαριστικος.ενα 20-30ρι για τηλ-ιντερνετ κανε τη προσθεση κ βγαλτο απο ενα 600ρι που παιρνει ο μεσος εργαζομενος.Το τελευταιο που θελω να πω ειναι για τις γυναικες που λεγατε πιο πανω.Οχι δεν ειναι ολες που κοιτανε τα λεφτα.Αλλα παραλληλα καμια δε θα κοιταξει ενα τεμπελοσκυλο.Ειναι σπανιο να βρεις μια να μη τη νοιαζει τι θα φαει η ποσο θα φαει.Στην εποχη μου 2005 πχ αν δεν ειχες αμαξι οχι μονο δε σε κοιταγε καμια αλλα ησουν κ αποτυχημενος.Αυτο γιατι τοτε ο κατωτερος υπαλληλος επερναι 1000 τουλαχιστον στη ξεφτιλα.Τωρα βλεπω ζευγαρια που τη παλευουν με 1000 συνολικα και φυτοζωουν.Ναι οι γυναικες γουσταρουν την δυναμη και ταην ανεση,το χουν στο ενστικτο τους να κοινηγανε την ασφαλεια γενικοτερα.Και οταν δε θα ειναι πιτσιρικες και θα πλησιαζουν τα 27-8 που θα αρχισουν τα καμπανακια μητροτητας κλπ,αν δεν εχετε καταφερει να κερδιζετε αρκετα και να εχετε καποιες ανεσεις καλομελετα κ ερχετε.Και για μια ξεπετα ρε φιλε το ποτο και το φαγητο το πληρωνεις.Δεν υπαρχει ΟΜΟΡΦΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ τυπου ειμαι αυτοδημιουργητος ειμαι γαματος μενω μονος μου κλπ.Και γω πολλες φορες σε αναποδιες πηρα ενα σωρο βοηθειες,απο γονεις κτλ.Πεινασα σε καποια φαση,οπως κ αλλοι.Για μενα με 600 το μηνα μονο συγκατοικηση.Αυτο στην εποχη μου δεν υπηρχε ηταν απολυτη ξεφτιλα.Τωρα ειναι αναγκαιο.Εκτος αν εχετε γυναικα που δουλευει και αν βγαζει κανα 500ρικο κ αυτη προς θεου μην την αφησετε εγκυο.

2 ώρες πριν, stefanos_13 είπε

Μιλάμε για περιπτώσεις ας το πουμε 'μεσης εργασίας'. Πχ υπάλληλος σε σούπερ μάρκετ. Πόσο διαφορετικός θα είναι ο μισθός? Τα έξοδα σίγουρα κατά πολύ λιγότερο εκτός Αθηνών. Τεσπά ξεφεύγω από το θέμα μας. 

Πλεον θελει πολυ βισμα να δουλεψεις σε σουπερ...δε μιλαω για 4ωρο σε α-β με 280 μισθο αλλα για σκλαβενιτη με 780 πρωτο μισθο κ αοριστου συμβαση θες να μη σ πω βολευτη να σε βαλει.Οποτε μεση εργασια δε το λες.

• Like 2
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, nextp είπε

£583 ενοικιο δωματιου(θετικο οτι ολα τα utilities εκτος internet συμπεριλαμβανονται)

Εαν θελω στπιτι ολοκληρο πρεπει να βαλω αλλα 300 με 400 παραπανω (και πολυ συντηρητικα).

Εαν θελω αυτοκινητο (αρα συντηρηση , ασφαλεια , δημοτικο τελος παρκινγκ) αλλα 100 με 150 το μηνα (για να χρησιμοποιω το αυτοκινητο μια φορα την εβδομαδα γιατι εαν καποιος εχει ιδεα απο εδω πανω παιζει δακτυλιος και το παρκινγκ ειναι φωτια και ποτε κοντα στον προορισμο σου) 

Α και το γραφειο ειναι στα 20 χιλιομετρα απο το σπιτι (δωματιο) οποτε καθε μερα θελω 1 με 1,5 ωρα commute (ενθεν και ενθεν) με διαφορετικα μεσα (λεωφορειο , τραινο , υπογειος) , αλλα οπως εχετε ακουσει οι συγκινωνιες τους εδω παρα το οτι ειναι πανακριβες ειναι απολυτα ακριβεις και πανε παντου. Για αυτο και ενω εχω παρει 2 φορες αυτοκινητο (που ειναι το πιο ευκολο πραγμα ) ως τωρα το πουλησα και τις 2 (για τους λογους που ανεφερα παραπανω).

Βεβαια οι μισθοι της πηροφορικης ειναι υψηλοι αλλα σε γενικες γραμμες πρεπει καποιος (μονος ) να παιρνει τουλαχτιστον £2500-£3000 το μηνα και να ειναι μαζεμενος (για να μπορει να βαλει κανα φραγκο στην ακρη και να παει και μερικα ταξιδια στην αδεια πχ . Αμερικη , Κινα , Ιαπωνια κτλ (με την προυποθεση οτι ταιριαζει και οργανωνει το χρονο του.

Δεν ειναι για ολους και οποιος το σκεφτεται να εχει υποψη του οτι το Λονδινο ειναι απο τις μοναχικοτερες πολεις στον κοσμο οπου μπορεις να δεις πραγματικα τα παντα απο αποψη πολυπολιτισμικοτητας. 

Αυτα ενημερωτικα και πολυ φιλικα απο εναν ανθρωπο που στα 45 του αποφασισε οτι ηταν πιο σημαντικο το να μετανιωσει για κατι που εκανε (να φυγει απο την Ελλαδα) παρα για κατι που δεν εκανε (να κατσει εκει οσο τα πραγματα ηταν καλα φτανοντας στην καταντια που ειμαστε εκει κατω δυστηχως)  και να ερθει εδω πανω για να ζησει σαν φοιτητης σε ενα δωματιο.

Αρα για τους νεωτερους συμπερασμα : τολμηστε και κοιταξτε ψηλα. Εαν αγαπατε αυτο που κανετε επαγγελματικα sky is the limit

Και φαντάσου η Αγγλία δεν είναι το καλύτερο στον χώρο της τεχνολογίας (engineering τουλάχιστον, για software ίσως και να ναι). Έχω έρθει στα midlands ως φοιτητής και με 500/μήνα βρίσκεις καλό δωμάτιο σε συγκατοίκηση με λογαριασμούς, συγκοινωνία δεν χρειάζεται, είσαι ΟΚ με ποδήλατο, κινητό δίνω όσο έδινα κι ελλάδα κι έχω πολύ καλύτερες παροχές (12/μήνα). Επίσης άμα δεν βαριέσαι/δουλεύεις 12ωρα κάνει ταπεράκια και σ βγαίνει πλ φθηνά η διατροφή (σύγκριση tesco vs μασούτη, είμαι αρκετά σίγουρος ότι βγαίνει φθηνότερα στο tesco η διατροφή). Και engineering ένας 25-35 είναι νορμάλ να παιρνει 2000 καθαρά. Δηλαδή βάζεις ένα 500/μηνα στην άκρη χωρίς πολύ προσπάθεια.

ΥΓ: Η μόνη μαλα**α είναι ότι τα τσιγάρα έχουν διπλάσια τιμή, οπότε τσούζει αυτό.

Επεξ/σία από gregysuper
Δημοσ.
1 ώρα πριν, zoupous είπε

Για μενα με 600 το μηνα μονο συγκατοικηση.Αυτο στην εποχη μου δεν υπηρχε ηταν απολυτη ξεφτιλα.Τωρα ειναι αναγκαιο.Εκτος αν εχετε γυναικα που δουλευει και αν βγαζει κανα 500ρικο κ αυτη προς θεου μην την αφησετε εγκυο.

Πλεον θελει πολυ βισμα να δουλεψεις σε σουπερ...δε μιλαω για 4ωρο σε α-β με 280 μισθο αλλα για σκλαβενιτη με 780 πρωτο μισθο κ αοριστου συμβαση θες να μη σ πω βολευτη να σε βαλει.Οποτε μεση εργασια δε το λες.

Το εγραψα παραπανω για την αλλοτε "Γενια των 700 ευρω" που θεωρουνταν...ξεφτιλα να παιρνει ο νεος 700 ευρω
και σημερα -ενω τα εξοδα εχουν διπλοτριπλασιαστει /εκτοξευθει!- ψαχνεις να δεις: ποιοι το παιρνουν και αυτα..! 😆

D.J.λικι της συμφορας σε μικρομαγαζο, πληρωνοταν λιγο περισσοτερο: 60 ευρα x3 φορες την εβδομαδα ητοι 720
και με αυτα ακομη τα ολιγα ζουσες μονος κανονικοτατα (ασε που ειχες τα δωρεαν ποτα και τα δωρεαν νουνια!) 😁

Σημερα στα ιδια μαγαζια η παραπλησια, παρατηρεις οτι: ο D.J. <δουλευει> δωρεαν (δωρεαν..οεο!!), η φερειπειν για
15-25 ευρα, οποτε καποιοι αλλοι πρεπει, καπως να τον..."χρηματοδοτουν": ωστε να το κανει & να ζει ετσι τη ζωη! 💥

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα δεν μπορείς να μείνεις μόνος σου αν δεν έχεις σπίτι δικό σου και μία καλή δουλειά 

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, nextp είπε

Να δωσω και εγω μια αλλη εικονα απο την εμπειρια μου στο Leeds της βορειας Αγγλιας:

- Με £400-£500 λιρες το μηνα βρισκεις πολυ ευκολα ωραιο 1 bedroom house, με £600 βρισκεις 2 bedroom house με θεση παρκινγκ, κηπο κλπ. 
Φυσικα μπορεις με mortgage (δανειο) να αγορασεις πολυ μεγαλυτερο σπιτι ( 4 υπνοδωματια, 4 μπανια, κλειστο γκαραζ, κηπο κλπ) με περιπου £600 λιρες το μηνα.

- Δημοτικα τελη (council tax) κυμαινεται απο £90 - £130 το μηνα αναλογως περιοχης και σπιτιου

- Λογαριασμοι ρευματος και φυσικου αεριου (μαζι) καλοκαιρι βλεπω £30 το μηνα και χειμωνα φτανει μαξιμουμ £45 - £50 

- Internet 100mbps δινω £27 το μηνα.

- £10 κινητο το μηνα (χωρις συμβολαιο) και εχω απεριοριστες κλησεις, μηνυματα και GB για social media apps συν 8GB για other browsing 

Συνολικα πολυ πιο φθηνο κοστος ζωης απο Αθηνα και απο Λονδινο και αν παιρνεις ενα μισθο της ταξης των £2500 - £3000 των μηνα οπως αναφερεις και εσυ εδω πανω εισαι αρχοντας στην κυριολεξια, μιλαμε για αποταμιευση γυρω στις £1500 καθε μηνα πολυ ευκολα στην ακρη (εφοσον συγκατοικεις).

13 ώρες πριν, conkal είπε

Αυτο που περιγραφεις συμβαινει φουλ εδω στην Αγγλια μεσω του LinkedIn, τουλαχιστον στον δικο μου τομεα, δε γνωριζω γαι το ΙΤ αλλα θεωρω πως θα ισχυει και εκει το ιδιο σε γενικες γραμμες. Δυστυχως στην Ελλαδα ομως μονο στο IT παιζει κατι τετοιο.

7 ώρες πριν, gregysuper είπε

Και φαντάσου η Αγγλία δεν είναι το καλύτερο στον χώρο της τεχνολογίας (engineering τουλάχιστον, για software ίσως και να ναι). Έχω έρθει στα midlands ως φοιτητής και με 500/μήνα βρίσκεις καλό δωμάτιο σε συγκατοίκηση με λογαριασμούς, συγκοινωνία δεν χρειάζεται, είσαι ΟΚ με ποδήλατο, κινητό δίνω όσο έδινα κι ελλάδα κι έχω πολύ καλύτερες παροχές (12/μήνα). Επίσης άμα δεν βαριέσαι/δουλεύεις 12ωρα κάνει ταπεράκια και σ βγαίνει πλ φθηνά η διατροφή (σύγκριση tesco vs μασούτη, είμαι αρκετά σίγουρος ότι βγαίνει φθηνότερα στο tesco η διατροφή). Και engineering ένας 25-35 είναι νορμάλ να παιρνει 2000 καθαρά. Δηλαδή βάζεις ένα 500/μηνα στην άκρη χωρίς πολύ προσπάθεια.

ΥΓ: Η μόνη μαλα**α είναι ότι τα τσιγάρα έχουν διπλάσια τιμή, οπότε τσούζει αυτό.

Συμφωνω σε ολα.

4 ώρες πριν, BILL5 είπε

Η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα δεν μπορείς να μείνεις μόνος σου αν δεν έχεις σπίτι δικό σου και μία καλή δουλειά 

Πως θα βρεις δικο σου σπιτι ομως; Εννοεις σπιτι που στο αφηνουν οι γονεις προφανως γιατι αυτοδημιουργητος στην Ελλαδα του 2020 δυστυχως ειναι απιθανο να γινεις...

Επεξ/σία από merkon
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, merkon είπε

Να δωσω και εγω μια αλλη εικονα απο την εμπειρια μου στο Leeds της βορειας Αγγλιας:

- Με £400-£500 λιρες το μηνα βρισκεις πολυ ευκολα ωραιο 1 bedroom house, με £600 βρισκεις 2 bedroom house με θεση παρκινγκ, κηπο κλπ. 
Φυσικα μπορεις με mortgage (δανειο) να αγορασεις πολυ μεγαλυτερο σπιτι ( 4 υπνοδωματια, 4 μπανια, κλειστο γκαραζ, κηπο κλπ) με περιπου £600 λιρες το μηνα.

- Δημοτικα τελη (council tax) κυμαινεται απο £90 - £130 το μηνα αναλογως περιοχης και σπιτιου

- Λογαριασμοι ρευματος και φυσικου αεριου (μαζι) καλοκαιρι βλεπω £30 το μηνα και χειμωνα φτανει μαξιμουμ £45 - £50 

- £10 κινητο το μηνα (χωρις συμβολαιο) και εχω απεριοριστες κλησεις, μηνυματα και GB για social media apps συν 8GB για other browsing 

Συνολικα πολυ πιο φθηνο κοστος ζωης απο Αθηνα και απο Λονδινο και αν παιρνεις ενα μισθο της ταξης των £2500 - £3000 των μηνα οπως αναφερεις και εσυ εδω πανω εισαι αρχοντας στην κυριολεξια, μιλαμε για αποταμιευση γυρω στις £1500 καθε μηνα πολυ ευκολα στην ακρη (εφοσον συγκατοικεις).

Αυτο που περιγραφεις συμβαινει φουλ εδω στην Αγγλια μεσω του LinkedIn, τουλαχιστον στον δικο μου τομεα, δε γνωριζω γαι το ΙΤ αλλα θεωρω πως θα ισχυει και εκει το ιδιο σε γενικες γραμμες. Δυστυχως στην Ελλαδα ομως μονο στο IT παιζει κατι τετοιο.

Συμφωνω σε ολα.

Πως θα βρεις δικο σου σπιτι ομως; Εννοεις σπιτι που στο αφηνουν οι γονεις προφανως γιατι αυτοδημιουργητος στην Ελλαδα του 2020 δυστυχως ειναι απιθανο να γινεις...

Από ζωή τι λέει το Λιντς; 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...