george991 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2019 Καλησπέρα στο φόρουμ! Θέλω να αγοράσω ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο με ταβάνι τα 6500. 1200-1400 κοιτάω από κυβικά και μέχρι 100 άλογα. Θα είναι το πρώτο μου αυτοκίνητο για χρήση κυρίως μέσα στην πόλη και σίγουρα κάποιες εξορμήσεις, οπότε θέλω κάτι σχετικά οικονομικό που να μπορείς να πας και μια εκδρομή με την άνεσή σου. Αυτά που κοιτάω κυρίως είναι τα ford fiesta (2009-2010), opel corsa και suzuki swift (ιδιας χρονολογίας όλα). Καταρχάς τι γνώμη έχετε για αυτά τα 3? Θέλω να είναι και λίγο όμορφο, για αυτό βάζω πρώτα το fiesta (υποκειμενικό προφανώς), αλλά και για αυτό τον λόγο δεν με ενδιαφέρουν toyota yaris ή i20, micra κτλ. Στο fiesta μου αρέσει και ο εξοπλισμός που έχουν πολλά (βλέπε έκδοση titanium). Για το swift έχω διαβάσει μέτριες κριτικές καθώς πιθανό να βγάλει (απ' όσο λενε) πρόβλημα στο σασμάν και καίει και πολύ για την κατηγορία του. Επίσης, μέτρια σχόλια βρήκα και για το corsa και σε ένα thread (εδώ νομίζω) συγκριτικά με το fiesta πρότειναν ξακάθαρα το 2ο. Γενικά, από τη μικρή έρευνα που έχω κάνει επειδή δεν είμαι και γνώστης του αθλήματος και προσωπικά κριτήρια τείνω προς το fiesta. Είναι ωραίο εξωτερικά και έχω διαβάσει πολύ καλά σχόλια για την οδηγική του συμπεριφορά και την αίσθηση στο τιμόνι. Όσον αφορά τις εκδόσεις (1250cc vs 1400cc) είδα ότι δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά στην κατανάλωση, φαντάζομαι γιατί ο μικρότερος κινητήρας ζοριζέται πιο πολύ για να ανταπεξέλθει, οπότε μένει μόνο η διαφορά στα τέλη κυκλοφορίας (περίπου 120 ευρώ το χρόνο). Για το lpg ποια είναι η γνώμη σας (σκέφτομαι ότι καλύτερα να μην πάω σε πετρέλαιο, αφού είμαι και Αθήνα)? Έχω δει ότι κυκλοφρούν αρκετά με εργοστασιακό. Έχω βρεί ένα πολύ καλοδιατηρημένο corsa του 09 (έτσι φαίνεται τουλάχιστον) στην έκδοση 1200 με 82 ή 85 άλογα. Κάποια άποψη για αυτό? Μπορώ να ποστάρω την αγγελία ή να στείλω σε pm. Έχω βρει και 2 fiesta στα 6500 από ιδιώτη που φαίνονται εξίσου καλοδιατηρημένα και με οκ χιλιόμετρα (βάζω κριτήριο μέχρι 100.000 χμ αν και διαβάζω ότι δεν παίζουν τόσο ρόλο αν έχει γίνει σωστή συντήρηση). Τα swift παίζουν στα 500-1000 ευρώ κάτω αλλά δεν ξέρω αν αξίζει. Έχω δει επίσης κάποια peugeot 207 και citroen c3 (του 10 κ μετά) που τα έχω όμως λίγο πιο κάτω σε προτίμηση από τα 3 αρχικά που ανέφερα. Προτάσεις και για άλλα μοντέλα δεκτές. Μου αρέσει, επίσης, και το fiat punto evo αλλά φίλος (πιο σχετικός από εμένα) με απέτρεψε από fiat γενικότερα.
ProponitisTouKanape Δημοσ. 18 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2019 Το Corsa το 1.2 το εχει ενας φίλος, μεταχειρισμένο το πήρε πέρυσι. Γενικά απροβλημάτιστο του έχει βγει, παρότι το πήρε απο μαντρά της κακιάς ώρας. Επίσης, παρα τα λίγα άλογα, μου έχει πει οτι δεν τον κουράζει σε μεγάλες αποστάσεις (πάει εκδρομές <200χλμ κάθε δεύτερο ΣΚ), βέβαια σπάνια πάει πανω απο 100-120, είναι τύπος που οδηγεί χαλαρά. Και του κάνει αρκετή χρήση γιατί μένει μακριά απο τη δουλειά του. Για το LPG μη το φοβηθείς. Ειδικά το εργοστασιακό, βέβαια να το ψάξεις αν είναι όντως έτσι η κατάσταση. Καίει λίγο παραπάνω αλλά γεμίζεις με καύσιμο των 0.65€, λες και γυρίσαμε τα ημερολόγια πίσω στο 2005. Καβάτζα μεγάλη. Ειδικά το καλοκαίρι στην Αθήνα, βάζεις ενα 20αρικο βενζίνη και δε το νιώθει με το AC, βάζεις 20€ αέριο και σχεδόν γεμίζεις. Το πετρέλαιο καλύτερα να το αποφύγεις οχι γιατί μένεις Αθήνα αλλά γιατί κυκλοφορούν πολλά σαπάκια με γυρισμένα χιλιόμετρα και τιμή στο θεό επειδή είναι ντίζελ. Άσε που τα καύσιμα μας είναι σε μεγάλο βαθμό σκάρτα και μπορεί να σου βγάλει μεγάλη ζημιά. Μακριά απο 207. Δεν έχω ακούσει ούτε έναν ευχαριστημένο, το έχουν 3 φίλοι κι ενας οικογενειακός γνωστός και όλοι λένε τα χειρότερα (σε αντίθεση με το 206). 3
btsaroux Δημοσ. 18 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2019 Εαν δεν κανεις αρκετα χιλιομετρα μην το σκεφτεις για υγραέριο. Εαν καταληξεις στο fiesta και βαλεις αεριο να βαλεις και καποιο ρελε να κλείνει η αντλια βενζινης γιατι στα ford με αεριο χαλανε γιατι συνεχίζουν να δουλεουν συνεχεια.
gia_nnis Δημοσ. 18 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2019 3 ώρες πριν, george991 είπε Καλησπέρα στο φόρουμ! Θέλω να αγοράσω ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο με ταβάνι τα 6500. 1200-1400 κοιτάω από κυβικά και μέχρι 100 άλογα. Θα είναι το πρώτο μου αυτοκίνητο για χρήση κυρίως μέσα στην πόλη και σίγουρα κάποιες εξορμήσεις, οπότε θέλω κάτι σχετικά οικονομικό που να μπορείς να πας και μια εκδρομή με την άνεσή σου. Αυτά που κοιτάω κυρίως είναι τα ford fiesta (2009-2010), opel corsa και suzuki swift (ιδιας χρονολογίας όλα). Καταρχάς τι γνώμη έχετε για αυτά τα 3? Θέλω να είναι και λίγο όμορφο, για αυτό βάζω πρώτα το fiesta (υποκειμενικό προφανώς), αλλά και για αυτό τον λόγο δεν με ενδιαφέρουν toyota yaris ή i20, micra κτλ. Στο fiesta μου αρέσει και ο εξοπλισμός που έχουν πολλά (βλέπε έκδοση titanium). Για το swift έχω διαβάσει μέτριες κριτικές καθώς πιθανό να βγάλει (απ' όσο λενε) πρόβλημα στο σασμάν και καίει και πολύ για την κατηγορία του. Επίσης, μέτρια σχόλια βρήκα και για το corsa και σε ένα thread (εδώ νομίζω) συγκριτικά με το fiesta πρότειναν ξακάθαρα το 2ο. Γενικά, από τη μικρή έρευνα που έχω κάνει επειδή δεν είμαι και γνώστης του αθλήματος και προσωπικά κριτήρια τείνω προς το fiesta. Είναι ωραίο εξωτερικά και έχω διαβάσει πολύ καλά σχόλια για την οδηγική του συμπεριφορά και την αίσθηση στο τιμόνι. Όσον αφορά τις εκδόσεις (1250cc vs 1400cc) είδα ότι δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά στην κατανάλωση, φαντάζομαι γιατί ο μικρότερος κινητήρας ζοριζέται πιο πολύ για να ανταπεξέλθει, οπότε μένει μόνο η διαφορά στα τέλη κυκλοφορίας (περίπου 120 ευρώ το χρόνο). Για το lpg ποια είναι η γνώμη σας (σκέφτομαι ότι καλύτερα να μην πάω σε πετρέλαιο, αφού είμαι και Αθήνα)? Έχω δει ότι κυκλοφρούν αρκετά με εργοστασιακό. Έχω βρεί ένα πολύ καλοδιατηρημένο corsa του 09 (έτσι φαίνεται τουλάχιστον) στην έκδοση 1200 με 82 ή 85 άλογα. Κάποια άποψη για αυτό? Μπορώ να ποστάρω την αγγελία ή να στείλω σε pm. Έχω βρει και 2 fiesta στα 6500 από ιδιώτη που φαίνονται εξίσου καλοδιατηρημένα και με οκ χιλιόμετρα (βάζω κριτήριο μέχρι 100.000 χμ αν και διαβάζω ότι δεν παίζουν τόσο ρόλο αν έχει γίνει σωστή συντήρηση). Τα swift παίζουν στα 500-1000 ευρώ κάτω αλλά δεν ξέρω αν αξίζει. Έχω δει επίσης κάποια peugeot 207 και citroen c3 (του 10 κ μετά) που τα έχω όμως λίγο πιο κάτω σε προτίμηση από τα 3 αρχικά που ανέφερα. Προτάσεις και για άλλα μοντέλα δεκτές. Μου αρέσει, επίσης, και το fiat punto evo αλλά φίλος (πιο σχετικός από εμένα) με απέτρεψε από fiat γενικότερα. Αν ειναι ετσι να παρεις το fiesta! Ειναι ευχαριστω οδηγικα και ακουει ικανοποιητικα το γκαζι για μεσα στην πολη! Εγω τοτε ειχα οδηγησει το 1.4 αλλα μου ειχε πει ο πωλητης οτι και το 1.2 παει το ιδιο μεχρι τις 4000στρ!!! Απλα να ξερεις η ford τσιμπαει στα ανταλλακτικα.. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2019 Μια σημείωση μόνο για τις χρονολογίες που κοιτάς, από 1-11-2010 αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας από κυβικά σε ρύπους.
george991 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2019 1 ώρα πριν, omitziz είπε Μια σημείωση μόνο για τις χρονολογίες που κοιτάς, από 1-11-2010 αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας από κυβικά σε ρύπους. Ναι το έχω δει και νομίζω συμφέρει για λίγο αν είναι από αυτή την ημερομηνία και μετά (πρέπει να έχει γύρω στα 135 το fiesta από ρύπους) αλλά δυσκολεύομαι να βρω αυτής της χρονολογίας στην τιμή που θέλω και με τα χμ που θέλω. Επίσης σκέφτομαι και το Polo αλλά η έκδοση που αντέχω οικονομικά είναι με 75 ίππους και από ότι μου είπαν έχει 3 κυλίνδρους (ή βαλβίδες ανά κύλινδρο) που υποθέτω ότι είναι αρνητικό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα