Προς το περιεχόμενο

Φαίνεται πως θα ανακοινωθεί νέα παράταση για τη Huawei από τις ΗΠΑ


polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παρά τις υποσχέσεις για άρση ορισμένων περιορισμών, η Huawei παραμένει «εγκλωβισμένη» στο περιοριστικό πλαίσιο που έχει επιβληθεί από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σύμφωνα πάντως με πηγές του Reuters, το Υπουργείο Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών αναμένεται να χορηγήσει στην Huawei μία προσωρινή, γενική άδεια 90 ημερών, που ουσιαστικά «ανανεώνει» την προηγούμενη τρίμηνη αναστολή στον αποκλεισμό της Huawei από το Υπουργείο Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών που κανονικά λήγει στις 19 Αυγούστου. Με το νέο διακανονισμό, η Huawei μπορεί να συνεχίσει την συντήρηση των υφιστάμενων τηλεπικοινωνιακών δικτύων και να παρέχει ενημερώσεις λογισμικού σε κινητά τηλέφωνα. Αυτό σημαίνει ότι το P30 Pro για παράδειγμα θα παραμείνει ενημερωμένο για αρκετούς μήνες αφότου ξεκινήσει να ισχύει η απαγόρευση και ενδεχομένως να παραμείνει πλήρως ενημερωμένο καθόλη τη διάρκεια του 2019.

Να θυμίσουμε ότι εξαιτίας της προσθήκης της Huawei στη «μαύρη λίστα» του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ και την υπογραφή του προεδρικού διατάγματος, απαγορεύεται η Κινέζικη εταιρεία να συναλλάσσεται με Αμερικανικές εταιρείες και να προμηθεύεται Αμερικανικής προέλευσης προϊόντα.  

Η κατάσταση πάντως παραμένει ρευστή αφού υπάρχει έστω μία πιθανότητα οι ΗΠΑ να «εκβιάσουν» την κατάσταση να αφήσουν την τρίμηνη παράταση να «λήξει» κανονικά στις 19 Αυγούστου. Το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ πάντως δεν προχώρησε σε καμία δήλωση. Κάτι τέτοιο πάντως δεν πρέπει να μας εκπλήσσει.  ΟΙ ΗΠΑ χρησιμοποίησαν την απαγόρευση στην Huawei ως μοχλό στις διαπραγματεύσεις της με τη Κίνα και η χορήγηση της άδειας θα μπορούσε να αποτελεί μέρος της στρατηγικής της. Αν η Κίνα επιθυμεί η Huawei να διατηρήσει την άδεια της ή και να αρθούν ορισμένες κυρώσεις μόνιμα, θα πρέπει να κάνει ορισμένες παραχωρήσεις.

Engadget


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι μεν η Αμερική έχει τρομακτική ισχύ, ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση χάνουν και οι δύο. Νομίζω πως με λίγα βήματα πίσω εκατέρωθεν, θα τελειώσει η διαμάχη.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όπως έκανε πίσω και στα αμυντικά συστήματα με τους γείτονες βλέπω να κάνει το ίδιο με τους Κινέζους... Μόνο λόγια και εκβιασμοί και στο τέλος κωλοτουμπα... Δεν τους παίρνει να χάνουν χρήμα τέτοια εποχή...!!!!

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όσο μένει αυτή η κατάσταση, τόσο η Huawei θα επενδύει εκατομμύρια σε τεχνολογίες που δεν έχει ανεξαρτησία,οποτε στο άμεσο μέλλον θα κυριαρχήσει. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ακόμα περιμένουμε p30 στα 300€.. 😥 Άντε ποτέ θα τα σπάσουν ολοκληρωτικά να πέσουν και άλλο οι τιμές. Συν ότι θα δούμε καινούριο λειτουργικό ☺️

Επεξ/σία από keysmith
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οχι να το παιξω εξυπνος, αλλα ηταν φως φαναρι οτι δεν προκειται να γινει ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ με την huawei και ολα αυτα ηταν τζιριτζατζουλες του Τραμπ για να θιξει το ονομα της.

 

Μου ειναι αποριας αξιον πως μπορει μερικοι απο εσας πραγματικα να πιστευατε οτι θα παψουν να παιρνουν αναβαθμισεις ή οτι αλλο. Αν ειναι δυνατον.

Επεξ/σία από nikchris
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 ώρες πριν, vbeka9733 είπε

Το σεπτεμβρη θα πρεπει να πουλησει η apple κανενα iphone δε μπορει να εχει καλυτερα κινητα στην αγορα

Πάει αυτή, κάποτε ήταν!

Άμα σε πάρει η κατηφόρα! Κάθε χρόνο και χειρότερα θα πηγαίνει!

  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...