gppapado Δημοσ. 18 Αυγούστου 2019 Share Δημοσ. 18 Αυγούστου 2019 Χαίρετε. Έχω ένα λαπτοπ, το HP pavilion dv7 2230ev, περίπου 9μιση χρόνια. Δούλευε άψογα μέχρι που μια μέρα άκουσα περίεργα βουισματα στον φορτιστή του. Τον απόσύνδεσα αμέσως αλλά έπειτα, βλακωδως, τον ξανά σύνδεσα και ο φορτιστής "έσκασε" προκαλώντας βραχυκύκλωμα και "έριξε" τον γενικό του σαλονιού μόνο. Το λαπτοπ έκλεισε ακαριαία. Μετά από 5 λεπτά συνδεσα άλλο φορτιστή, το λαπτοπ άναψε αλλά δεν ποσταρε τίποτα. Τι παρατήρησα: 1)το λαπτοπ αναβει 2)η οθόνη παραμένει μαύρη (χωρίς ούτε backlight) 3) δεν ακούγονται beeps 4) caps lock και num lock κανουν ΈΝΑ(1) blink κάθε 3-4 Δευτέρα. (μάλλον ένδειξη για cpu not functional) 5)ενδειξη power jack ανάβει (δίπλα στο βύσμα φόρτισης) 6)ενδειξη led φόρτισης μπαταρίας ανάβει όταν η μπαταρία είναι μέσα. 7) ενδειξη led power ανάβει 😎ενδειξη led σκληρού δίσκου δεν ανάβει 9) το ανεμιστήρι λειτουργεί 10) cpu και gpu θερμαίνονται 11) το cd/dvd device ανταποκρίνεται κανονικά Τι έχω δοκιμάσει: 1) αλλαγή θέσεων μνημών, μεταξύ τους, και με άλλες λειτουργικες 2)αλλαγη cpu με άλλον συμβατό λειτουργικό 3) αφαίρεση μπαταρίας cmos για μερικές ώρες και λειτουργία λαπτοπ χωρίς αυτήν. 4) έλεγχος σκληρών δίσκων 5)καθαρισμος, αλλαγή πάστας 6) αναμα λαπτοπ χωρίς κανένα περιφερειακό, και μόνο με cpu πάνω. (ούτε καν ανεμιστήρα κι) για 3-4 Δευτέρα έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν θερμαίνονται. 7)δοκιμασα το συνδυασμό Windows key + b ή v χωρίς κανένα αποτέλεσμα 8.) αποφόρτιση Έλεγξα οπτικά την μητρική για καμένα σημεία αλλά δε βρήκα κάτι. (τουλάχιστον όσο βλέπει το μάτι μου). Επίσης δε δοκίμασα να θερμανω με ένα σεσουάρ μαλλιών τη κάρτα γραφικών (reflow). Για reballing δε το συζητώ μιας και οι γενικές γνώσεις μου με περιορίζουν και δεν έχω τη διάθεση και το χρόνο. Νομίζω ότι έχω χάσει τη "μάχη" και πάω για ανταλλακτική μητρική από ebay /aliexpress. Αλλά στο μεταξύ θα ήθελα να ακούσω καμία άλλη γνωμη/λύση από εσάς. Συγγνώμη αν κούρασα και ευχαριστώ εκ των προτέρων! Γιώργος span widget Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alex-V Δημοσ. 19 Αυγούστου 2019 Share Δημοσ. 19 Αυγούστου 2019 Αφου δοκιμασες ολα αυτα, γω πιστευω οτι σε καποιο κυκλωμα επαθε κοκομπλοκο η μητρικη σου. Δε νομιζω οτι μπορεις να κανεις κατι δυστυχως. Μονο αν βρεθει καποιο βαρβατο καταστημα στην περιοχη σου που ειναι τσακαλι ο τεχνικος και επιδιορθωνει προβληματα μητρικων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gppapado Δημοσ. 21 Αυγούστου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2019 Έκανα reflow την κάρτα γραφικών και δούλεψε παιδιά! Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alex-V Δημοσ. 22 Αυγούστου 2019 Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2019 9 ώρες πριν, gppapado είπε Έκανα reflow την κάρτα γραφικών και δούλεψε παιδιά! Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Να ξερεις ομως ενημερωτικα. Δεν θα σου κρατησει το reflow. Ειναι μια προσωρινη επισκευη. Μπορει να κρατησει μια μερα, αλλα μπορει και ενα χρονο. Καποια στιγμη θα σου ξαναπαθει. Παλι καλα ομως βρηκες τι φταιει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gppapado Δημοσ. 25 Αυγούστου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 25 Αυγούστου 2019 Στις 22/8/2019 στις 12:55 ΠΜ, Alex-V είπε Να ξερεις ομως ενημερωτικα. Δεν θα σου κρατησει το reflow. Ειναι μια προσωρινη επισκευη. Μπορει να κρατησει μια μερα, αλλα μπορει και ενα χρονο. Καποια στιγμη θα σου ξαναπαθει. Παλι καλα ομως βρηκες τι φταιει. Προγραμματιζω ήδη την αντικατάσταση του. Όσο κρατήσει καλά είναι. Ευχαριστώ για τη βοήθεια και τις απαντήσεις! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα