FilipposMD Δημοσ. 17 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους. Νοίκιασα αυτοκίνητο στην Κρήτη από διεθνή εταιρεία και το Polo που μου έδωσαν δεν έχει τρίγωνο, πυροσβεστήρα, manual... Βασικά δεν έχει τίποτα. Το επιχείρημά τους ήταν ότι κανένα ενοικιαζόμενο δεν τα έχει αυτά. Μόνο σ’εμένα φαίνεται παράλογο αυτό; Δηλαδή αν μείνω στο δρόμο δε θα έχω ένα τρίγωνο να βάλω για λόγους ασφαλείας; Πριν κάνω παράπονο στη μαμά εταιρεία ήθελα να ρωτήσω αν είναι κοινή πρακτική αυτό. Έχω να νοικιάσω αυτοκίνητο πάνω από 10 χρόνια... Επεξ/σία 17 Αυγούστου 2019 από FilipposMD
KoreanW Δημοσ. 17 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2019 12 minutes ago, FilipposMD said: Καλησπέρα σε όλους. Νοίκιασα αυτοκίνητο στην Κρήτη από διεθνή εταιρεία και το Polo που μου έδωσαν δεν έχει τρίγωνο, πυροσβεστήρα, manual... Βασικά δεν έχει τίποτα. Το επιχείρημά τους ήταν ότι κανένα ενοικιαζόμενο δεν τα έχει αυτά. Μόνο σ’εμένα φαίνεται παράλογο αυτό; Δηλαδή αν μείνω στο δρόμο δε θα έχω ένα τρίγωνο να βάλω για λόγους ασφαλείας; Πριν κάνω παράπονο στη μαμά εταιρεία ήθελα να ρωτήσω αν είναι κοινή πρακτική αυτό. Έχω να νοικιάσω αυτοκίνητο πάνω από 10 χρόνια... πριν παραπονεθείς στη μαμά εταιρεία, αν γίνεται ζήτα να σου τα δώσουν γραπτά αυτά που λένε στο μιλητό ζήτα να σου δώσουν και τους όρους στις συμβάσεις ενοικίασης που συνάπτουν μπορεί να ειναι και θέμα με το συνηγορο του καταναλωτή ακόμα, εκτός από την τροχαία
isay Δημοσ. 17 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2019 10 λεπτά πριν, FilipposMD είπε Καλησπέρα σε όλους. Νοίκιασα αυτοκίνητο στην Κρήτη από διεθνή εταιρεία και το Polo που μου έδωσαν δεν έχει τρίγωνο, πυροσβεστήρα, manual... Βασικά δεν έχει τίποτα. Το επιχείρημά τους ήταν ότι κανένα ενοικιαζόμενο δεν τα έχει αυτά. Μόνο σ’εμένα φαίνεται παράλογο αυτό; Δηλαδή αν μείνω στο δρόμο δε θα έχω ένα τρίγωνο να βάλω για λόγους ασφαλείας; Πριν κάνω παράπονο στη μαμά εταιρεία ήθελα να ρωτήσω αν είναι κοινή πρακτική αυτό. Έχω να νοικιάσω αυτοκίνητο πάνω από 10 χρόνια... Αυτοκίνητο χωρίς τρίγωνο, πυροσβστήρα και φαρμακειο επιφερουν προστιμο βάση κοκ. Επειδή όμως σπάνια σε γράφουν για αυτό ΚΑΙ επειδή βολευει τις εταιρίες (τους τα κλέβουν, χάνονται, κόστος, φασαρία στον καθαρισμο, κλπ) δεν τα βάζουν. Πέρα από την περιπτωση του προστίμου, συμπνέουμε στο θέμα ασφάλειας, γιατί αμα σου μεινει σε σκοτεινό μερος, κινδυνευεις και στο ενδεχόμενο που γινει ατυχημα (επεσε πανω σου διερχομενο οχημα) η ασφαλιστική θα ζητήσει απο εσενα ευθυνες και αποζημειωση Τι θα έκανα εγω; Θα έστελνα email στην εταιρεία οτι το αμαξι δεν εχει τα προβελπομενα απο τον ΚΟΚ, αρα η ενοικίαση ειναι μη προβλεπομενη, και οτι απαιτείς αμεσα να σου παρεχουν τριγωνο και πυροσβεστήρα, αλλιώς θα διακόψεις τη συμβαση ενοικίασης χωρίς να πληρώσεις και αν στο ενδιάμεσο προκύψει προβλημα θα κινηθείς νομικα εναντίον τους. Στο καπάκι θα πάρεις τηλεφωνο και με ήρεμο αλλα απαιτητικό τόνο θα εκφράσεις τα ίδια και θα απαιτήσεις να σου φέρουν τριγωνο-πυροσβεστήρα αμεσα ή να περάσεις να παρεις από σημείο που βολευει εσενα Στο ταυτα. Εχω χρησιμοποιήσει τρίγωνο 2 φορές στη ζωή μου, αλλά εκει που το έβαλα ΕΠΡΕΠΕ να μπει και για τη δική μου ασφάλεια και την ασφάλεια των διερχομένων. 7 λεπτά πριν, KoreanW είπε πριν παραπονεθείς στη μαμά εταιρεία, αν γίνεται ζήτα να σου τα δώσουν γραπτά αυτά που λένε στο μιλητό ζήτα να σου δώσουν και τους όρους στις συμβάσεις ενοικίασης που συνάπτουν μπορεί να ειναι και θέμα με το συνηγορο του καταναλωτή ακόμα, εκτός από την τροχαία Στους όρους δεν αναφερει τετοιες λεπτομέριες παρα μονο οτι παραδίδει το οχημα νομιμο για χρήση. Αμα γίνει στραβή η εταιρεία θα πει οτι ειχε τρίγωνο στο αμαξι, η ασφαλιστική θα κινηθεί εναντιον του ενοικιαστή και μετα ο ενοικιαστης πρεπει να κινηθει νομικα εναντιον της εταιρείας. Χαζος κόπος, ταλαιπωρία και εξοδα για ενα τρίγωνο και ενα πυροσβεστήρα. Λιγο πιεση στην εταιρεία και θα κινηθουν να του φέρουν. ΥΓ: Το manual δεν ειναι τοσο αναγκαίο εκτος αν ο υπαλληλος της εταιρείας δεν έδειξε τιποτα στον οδηγό (φώτα, φλας, βενζίνη, κλείδωμα, καπω μηχανής, κλπ). Εκει και πάλι θελει γραπτό κράξιμο
KoreanW Δημοσ. 17 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2019 11 minutes ago, isay said: Στους όρους δεν αναφερει τετοιες λεπτομέριες παρα μονο οτι παραδίδει το οχημα νομιμο για χρήση. Αμα γίνει στραβή η εταιρεία θα πει οτι ειχε τρίγωνο στο αμαξι αφού λοιπόν λέει «νόμιμο για χρήση», αυτό σημαίνει μόνο ένα πράγμα - αυτό να τους πει διαφορετικά καταγγελίες είπαμε πού, μέχρι να λάβει απαντήσεις και αν, θα έχει επιστρέψει κιόλας από τις διακοπές
kostasgr78 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2019 Καταγγελία απευθείας. Είναι σοβαρό αδίκημα.
FilipposMD Δημοσ. 17 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2019 Ευχαριστώ για την επιβεβαίωση, γιατί σε διάφορα που μου φαίνονται περίεργα/παράνομα (πχ ταξί χωρίς ταξίμετρο, ΚΤΕΛ χωρίς ζώνη ασφαλείας) παίρνω απαντήσεις του στυλ «λείπεις πολλά χρόνια στο εξωτερικό και έχεις υπερβολικές απαιτήσεις» και έχω αρχίσει να αμφιβάλλω. Στο τηλέφωνο μου είπαν να πάω από Δευτέρα αν θέλω να μου δώσουν ένα τρίγωνο, αλλά πρέπει να οδηγώ 45 λεπτά στους καρόδρομους της Κρήτης για να φτάσω στο κοντινότερο υποκατάστημα... Τέλος πάντων, ευχαριστώ και θα δω τι μπορεί να γίνει.
sargus Δημοσ. 17 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2019 Να προσέχεις πολύ εδώ κάτω φίλε μου γιατί τώρα τελευταία με τις ζέστες έχουν ξεφύγει όλοι!
lightsout Δημοσ. 17 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2019 Επιβεβαιώνω τον @sargus , πολύ μεγάλη προσοχή στους δρόμους κάτω, αυτό που γίνεται φέτος, ακόμα και με ενοικιαζόμενα από ξένους, δεν το έχω ξαναδεί σε τέτοια έκταση.
christopher0016 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2019 Είναι απαραίτητο οφείλεις πριν παραλάβεις το αυτοκίνητό να κάνεις ελενχο εάν έχει τα απαραίτητα όπως φαρμακείο τρίγωνο πριονίδι πυροσβεστήρα σε ισχύ όχι με ληγμένη ημερομηνία Απο την στιγμή που κανείς τον έλεγχο μπροστά τους και δεν έχει τα απαραίτητα τότε τους λες ότι αρνήσε να παραλάβεις το αυτοκίνητό ., και ζητάς να σου δώσουν ότι λείπει.
talibanakos Δημοσ. 18 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2019 14 ώρες πριν, FilipposMD είπε Καλησπέρα σε όλους. Νοίκιασα αυτοκίνητο στην Κρήτη από διεθνή εταιρεία και το Polo που μου έδωσαν δεν έχει τρίγωνο, πυροσβεστήρα, manual... Βασικά δεν έχει τίποτα. Το επιχείρημά τους ήταν ότι κανένα ενοικιαζόμενο δεν τα έχει αυτά. Μόνο σ’εμένα φαίνεται παράλογο αυτό; Δηλαδή αν μείνω στο δρόμο δε θα έχω ένα τρίγωνο να βάλω για λόγους ασφαλείας; Πριν κάνω παράπονο στη μαμά εταιρεία ήθελα να ρωτήσω αν είναι κοινή πρακτική αυτό. Έχω να νοικιάσω αυτοκίνητο πάνω από 10 χρόνια... Μηπως εχει τιποτε απο αυτα μαζι με τη ρεζερβα; 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα