Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρετε, 

Ψάχνω καλή κάμερα για low light σενάρια. Θα ήθελα όσο γίνεται να έχει καλή αυτόματη εστίαση σε χαμηλό φωτισμό και να γράφει χωρίς θέμα εκεί.  Επίσης να μην καίει τα highlights αν απότομα προστεθεί δυνατό σποτ. 

Δημοσ.

Πιο σημαντικός είναι ο φακός παρα η κάμερα για αυτό που θες, εφοσον βέβαια δε θες κοντινά πλάνα με βάθος πεδίου. 

Ποσά χρήματα δίνεις και τι εννοείς χαμηλό φως;

Οι επιλογές σου βασικά είναι Sony A6400 η Α7ΙΙΙ/Α9 και οποιοδήποτε Canon με dual pixel autofocus στο βίντεο (οι περισσότερες  έχουν πλέον)

Δημοσ.
1 ώρα πριν, logo15 είπε

Χαίρετε, 

Ψάχνω καλή κάμερα για low light σενάρια. Θα ήθελα όσο γίνεται να έχει καλή αυτόματη εστίαση σε χαμηλό φωτισμό και να γράφει χωρίς θέμα εκεί.  Επίσης να μην καίει τα highlights αν απότομα προστεθεί δυνατό σποτ. 

Χαμηλό φωτισμό εννοείς π.χ. να τραβήξεις βράδυ στην Αθήνα με τα φώτα της και γενικά να τραβάς σε χώρους με τον φωτισμό που έχουν χωρίς να βάζεις δικά σου φώτα?

Σίγουρα θες καλούς φακούς για κάτι τέτοιο με μεγάλο διάφραγμα π.χ. οι samyang είναι καλοί φακοί σχετικά φθηνοί με μεγάλα διαφράγματα (1.5) αλλά χωρίς αυτόματη εστίαση.

Η sony που πρότεινε ο @nickolas είναι μια πολύ καλή λύση αλλά φυσικά αυτό έχει να κάνει με τα πόσα χρήματα διαθέτεις.

Επίσης μετά υπάρχει το θέμα για το τι θα τραβάς. Όσο λιγότερο φωτισμό έχεις τόσα περισσότερα προβλήματα θα συναντάς όπως θόρυβο, δυσκολία στο νετ, δεν θα έχεις βάθος πεδίου.

Δημοσ.
18 ώρες πριν, nickolas είπε

Πιο σημαντικός είναι ο φακός παρα η κάμερα για αυτό που θες, εφοσον βέβαια δε θες κοντινά πλάνα με βάθος πεδίου. 

Ποσά χρήματα δίνεις και τι εννοείς χαμηλό φως;

Οι επιλογές σου βασικά είναι Sony A6400 η Α7ΙΙΙ/Α9 και οποιοδήποτε Canon με dual pixel autofocus στο βίντεο (οι περισσότερες  έχουν πλέον)

18 ώρες πριν, godfather0991 είπε

Χαμηλό φωτισμό εννοείς π.χ. να τραβήξεις βράδυ στην Αθήνα με τα φώτα της και γενικά να τραβάς σε χώρους με τον φωτισμό που έχουν χωρίς να βάζεις δικά σου φώτα?

Σίγουρα θες καλούς φακούς για κάτι τέτοιο με μεγάλο διάφραγμα π.χ. οι samyang είναι καλοί φακοί σχετικά φθηνοί με μεγάλα διαφράγματα (1.5) αλλά χωρίς αυτόματη εστίαση.

Η sony που πρότεινε ο @nickolas είναι μια πολύ καλή λύση αλλά φυσικά αυτό έχει να κάνει με τα πόσα χρήματα διαθέτεις.

Επίσης μετά υπάρχει το θέμα για το τι θα τραβάς. Όσο λιγότερο φωτισμό έχεις τόσα περισσότερα προβλήματα θα συναντάς όπως θόρυβο, δυσκολία στο νετ, δεν θα έχεις βάθος πεδίου.

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σας. Έχω να τραβήξω κάποιες περφορμανς σε κλειστό χώρο με φωτισμό μάλλον θεατρικό (με εναλλαγές, σβησιματα ανάλογα την μουσική) εγώ θα είμαι στατικός και θα πρέπει να μπορώ να έχω και smooth zoom in και out. To βάθος πεδίου δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα, ποιο πολύ να μπορώ να ακολουθήσω τους περφορμερ. Επίσης θα ήθελα να μην υπάρχει time limit η memory limit στο σύστημα γιατί θα μου χάνει αρκετά καρέ όπως επίσης δυνατότητα λειτουργίας με ρεύμα η εξωτερική μπαταρία.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, logo15 είπε

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σας. Έχω να τραβήξω κάποιες περφορμανς σε κλειστό χώρο με φωτισμό μάλλον θεατρικό (με εναλλαγές, σβησιματα ανάλογα την μουσική) εγώ θα είμαι στατικός και θα πρέπει να μπορώ να έχω και smooth zoom in και out. To βάθος πεδίου δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα, ποιο πολύ να μπορώ να ακολουθήσω τους περφορμερ. Επίσης θα ήθελα να μην υπάρχει time limit η memory limit στο σύστημα γιατί θα μου χάνει αρκετά καρέ όπως επίσης δυνατότητα λειτουργίας με ρεύμα η εξωτερική μπαταρία.

Μπορείς να νοικιάσεις / αγοράσεις (δύσκολο) κάποιες από τις παρακάτω βιντεοκάμερες:

Canon XF100

Panasonic HMC 41

Panasonic HVX 200

Sony HDR-FX 1000 E

Sony HXR-NX100

Sony PXW-X70

Ψάξτε στο ίντερνετ και δες video μήπως κάποια σου κάνει. 

Δημοσ.

11 λεπτά πριν, godfather0991 είπε

Μπορείς να νοικιάσεις / αγοράσεις (δύσκολο) κάποιες από τις παρακάτω βιντεοκάμερες:

Canon XF100

Panasonic HMC 41

Panasonic HVX 200

Sony HDR-FX 1000 E

Sony HXR-NX100

Sony PXW-X70

Ψάξτε στο ίντερνετ και δες video μήπως κάποια σου κάνει. 

Από αυτές έχω μόνο δουλέψει την xf100 και είναι όντως καλή. Απλά ψάχνω σε 4Κ για να μπορέσω να έχω 4Κ->1080 για το ποστ. 

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, logo15 είπε

Από αυτές έχω μόνο δουλέψει την xf100 και είναι όντως καλή. Απλά ψάχνω σε 4Κ για να μπορέσω να έχω 4Κ->1080 για το ποστ. 

Panasonic HC-X1

Panasonic HC-X1000E

Panasonic AG-DVX200

Sony HXR-NX200

Sony PXW-Z190

Sony PXW-Z90

Sony PXW-Z280

Sony HXR-NX80

Sony PXW-Z150

Sony PXW-X70 (Αν μπορείς να την βρεις αναβαθμισμένη να τραβάει 4Κ)

Δημοσ.
1 ώρα πριν, godfather0991 είπε

Panasonic HC-X1

Panasonic HC-X1000E

Panasonic AG-DVX200

Sony HXR-NX200

Sony PXW-Z190

Sony PXW-Z90

Sony PXW-Z280

Sony HXR-NX80

Sony PXW-Z150

Sony PXW-X70 (Αν μπορείς να την βρεις αναβαθμισμένη να τραβάει 4Κ)

Z90 x70 και nx80 δεν βλέπω με μια γρήγορη ματιά να έχουν μεγάλες διαφορές 

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, logo15 είπε

Z90 x70 και nx80 δεν βλέπω με μια γρήγορη ματιά να έχουν μεγάλες διαφορές 

Να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω. Γενικά δεν χρησιμοποιώ τέτοιες κάμερες. Η μόνη που έχω χρησιμοποιήσει είναι η Sony PXW-X70 όχι την 4Κ, μια χαρά έκανε την δουλειά της.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...