Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

προσωπικά , παρακολουθώ 1000+ SSD (διάφορες μάρκες φθηνιάρικες συνήθως & kingston v300 μέσα ) και κάθε χρόνο (εντός και εκτός εγγύησης - όλοι λειτουργουν κάτω τις  5ετίας) χαλάνε 2-3 ετησίως.

Δεν έχω παρατηρήσει κάποια μάρκα να έχει υπερβολικά failures.

Δημοσ.

Εδώ και έναν μήνα μου έχει βγάλει ειδοποίηση για failure στο wear leveling count ένας Crucial M4 256GB. Χτες βρήκα χρόνο να τον αλλάξω (ήταν το λειτουργικό εκεί οπότε ήθελε ξαναστήσιμο). Τον είχα πάρει το 2012. Νομίζω τα έβγαλε τα ψωμιά του (ειδικά αν σκεφτούμε ότι ανήκει στην πρώτη γενιά SSDs και δεν ήταν και από τους πιο premium). Τη θέση του πήρε ένας Samsung 850 Pro 512GB. Πάντως δούλευε ακόμα χωρίς εμφανές πρόβλημα όταν τον αντικατέστησα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πλέον οι SSD είναι μακράν ποιο αξιόπιστοι από τους σκληρούς δίσκους και σπανίως εμφανίζουν προβλήματα πριν την 5ετία σε αντίθεση με τους σκληρούς δίσκους που μέχρι την 5ετία οι μισοί τουλάχιστον (αν δεν είναι πανάκριβοι επαγγελματικοί) "ψοφάνε".

Οι παλιότεροι SSD είχαν πράγματι προβλήματα γιατί ήταν καινούρια εξελισσόμενη τεχνολογία που είχε παιδικές ασθένειες. Οι περισσότεροι από τους σημερινούς SSD θα ζήσουν περίπου 10 χρόνια αν γίνει η προβλεπόμενη χρήση.

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με 2 840Evo μέχρι πριν κανα μήνα περίπου σε Raid 0 δεν είχα κανένα πρόβλημα για 3 σχεδόν χρόνια....τώρα αναβάθμισα το pc και του έβαλα έναν 500 WD Nvme για να δω πως θα πάει...

Πάντως με Samsung ssd δεν θα φοβόμουνα τόσο ή έστω corsair... για τους άλλους θα κρατούσα και ένα backup καλού κακου.

Επεξ/σία από Reaper Lords
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...