Haldol Δημοσ. 16 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2019 Καλησπέρα. Έχω τη συνήθεια, ότι χαλάει, να το διαλύω και να "σπρώχνω" τα σπλάχνα του στο eBay. Δεν αποδίδει πολλά χρήματα, αλλά είναι το ψυχαναγκαστικό που θέλω να αξιοποιήσω κάτι βίδα, παρά να πετάξω κάτι που έχω. Κατά συνέπεια ψάχνω έναν φακό που να με βοηθάει αρκετά στη φωτογράφικη ανταλλακτικών - εξαρτημάτων, διαφόρων μεγεθών. Από μέγεθος μικροεξαρτήματος (π.χ. τσιπάκι) έως και αρκετά πιο μεγάλο, π.χ paper tray laser εκτυπωτή (διάλυσα έναν προχτές :P). Προς το παρόν, χρησιμοποιώ κυρίως τον EF-S 15-85mm. Καλή εικόνα, οξύς αρκετά (ακόμα και για barcodes κλπ) αλλά δεν εστιάζει αρκετά κοντά. Όταν θέλω να φωτογραφίσω κάτι ιδιαίτερα μικρό ή όταν θέλω να δείξω συγκεκριμένο σημείο ενός αντικειμένου, δε τα καταφέρνω. Σκέφτομαι για τον EF-S 35mm f/2.8 Macro IS STM. Κάπου εκεί, τιμολογιακά, λέω να βάλω και το όριό μου (300 - 350 ευρώ). Έχετε κατά νου κάποιον άλλο; Αντίστοιχο αλλά φτηνότερο; Στα ίδια χρήματα, αλλά καλύτερο; Έστω και manual focus, δε μ' ενοχλεί αυτό. Το σώμα μου είναι Canon crop (η 77D).
babisskg Δημοσ. 17 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2019 6 ώρες πριν, Haldol είπε Καλησπέρα. Έχω τη συνήθεια, ότι χαλάει, να το διαλύω και να "σπρώχνω" τα σπλάχνα του στο eBay. Δεν αποδίδει πολλά χρήματα, αλλά είναι το ψυχαναγκαστικό που θέλω να αξιοποιήσω κάτι βίδα, παρά να πετάξω κάτι που έχω. Κατά συνέπεια ψάχνω έναν φακό που να με βοηθάει αρκετά στη φωτογράφικη ανταλλακτικών - εξαρτημάτων, διαφόρων μεγεθών. Από μέγεθος μικροεξαρτήματος (π.χ. τσιπάκι) έως και αρκετά πιο μεγάλο, π.χ paper tray laser εκτυπωτή (διάλυσα έναν προχτές :P). Προς το παρόν, χρησιμοποιώ κυρίως τον EF-S 15-85mm. Καλή εικόνα, οξύς αρκετά (ακόμα και για barcodes κλπ) αλλά δεν εστιάζει αρκετά κοντά. Όταν θέλω να φωτογραφίσω κάτι ιδιαίτερα μικρό ή όταν θέλω να δείξω συγκεκριμένο σημείο ενός αντικειμένου, δε τα καταφέρνω. Σκέφτομαι για τον EF-S 35mm f/2.8 Macro IS STM. Κάπου εκεί, τιμολογιακά, λέω να βάλω και το όριό μου (300 - 350 ευρώ). Έχετε κατά νου κάποιον άλλο; Αντίστοιχο αλλά φτηνότερο; Στα ίδια χρήματα, αλλά καλύτερο; Έστω και manual focus, δε μ' ενοχλεί αυτό. Το σώμα μου είναι Canon crop (η 77D). Καλημέρα σας , ξεκάθαρα χρειάζεστε από έναν macro φακό , έως και να αναποδογυρισετε τον ήδη υπάρχοντα μήπως κρατοντας τον ανάποδα με το χέρι πετύχετε αυτό που ζητάτε , να τον βγάλετε δλδ πάνω από το σώμα και να κρατήσετε το μπροστινό του πλέον μέρος πάνω στο mount της μηχανής . Όσο για το να μην γρατζουνισετε τα μπροστινά τζάμια πάνω στο mount που είναι μεταλλικό , η προσθήκη ενός απλού φίλτρου προστασίας θα κάνει την δουλειά μια χαρά . Πέρα απ' αυτό όμως , χρειάζεστε φωτισμό , κάτι σαν τα φώτα ενός απορροφητήρα στην κουζίνα του σπιτιού , μία πρόχειρη λύση αν δεν ζητάτε κάτι ιδιαίτερο . Ένα κομμάτι απλής μοκέτας , κομμένο πρόχειρα στις διαστάσεις που θέλετε μπορεί να αποτελέσει την βάση που θα ακουμπάτε αντικείμενα , σύν ότι δεν δημιουργεί αντανάκλαση στο φως . Αν και πιστεύω πως αυτή η δουλειά γίνεται άνετα με το κινητό σας , ίσως παρουσιαστούν κάποια ζητήματα με την εστίαση η οποία για αντικείμενα πολύ μικρά είναι λίγο επίπονη , δεν βλάπτει να δοκιμάσετε . Πιο εξειδικευμένες λύσεις ας δώσουν οι φίλοι που ασχολούνται με μάκρο φωτογραφία . Υπάρχει βέβαια το κιτ της Raynox , δεν το έχω δοκιμάσει , ίσως το κάνω κάποια στιγμή . Καλή επιτυχία .
Haldol Δημοσ. 17 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2019 7 ώρες πριν, babisskg είπε Καλημέρα σας , ξεκάθαρα χρειάζεστε από έναν macro φακό , έως και να αναποδογυρισετε τον ήδη υπάρχοντα μήπως κρατοντας τον ανάποδα με το χέρι πετύχετε αυτό που ζητάτε , να τον βγάλετε δλδ πάνω από το σώμα και να κρατήσετε το μπροστινό του πλέον μέρος πάνω στο mount της μηχανής . Όσο για το να μην γρατζουνισετε τα μπροστινά τζάμια πάνω στο mount που είναι μεταλλικό , η προσθήκη ενός απλού φίλτρου προστασίας θα κάνει την δουλειά μια χαρά . Πέρα απ' αυτό όμως , χρειάζεστε φωτισμό , κάτι σαν τα φώτα ενός απορροφητήρα στην κουζίνα του σπιτιού , μία πρόχειρη λύση αν δεν ζητάτε κάτι ιδιαίτερο . Ένα κομμάτι απλής μοκέτας , κομμένο πρόχειρα στις διαστάσεις που θέλετε μπορεί να αποτελέσει την βάση που θα ακουμπάτε αντικείμενα , σύν ότι δεν δημιουργεί αντανάκλαση στο φως . Αν και πιστεύω πως αυτή η δουλειά γίνεται άνετα με το κινητό σας , ίσως παρουσιαστούν κάποια ζητήματα με την εστίαση η οποία για αντικείμενα πολύ μικρά είναι λίγο επίπονη , δεν βλάπτει να δοκιμάσετε . Πιο εξειδικευμένες λύσεις ας δώσουν οι φίλοι που ασχολούνται με μάκρο φωτογραφία . Υπάρχει βέβαια το κιτ της Raynox , δεν το έχω δοκιμάσει , ίσως το κάνω κάποια στιγμή . Καλή επιτυχία . Καλημέρα κι ευχαριστώ για την απάντηση Έκανα μία δοκιμή με το φακό... ανάποδα. Δε το ήξερα αυτό το κόλπο! Εντυπωσιάστηκα, το λιγότερο. Το ερώτημα είναι πως "κουμπώνουμε" ανάποδα το φακό στη μηχανή... ίσως να κάτσω να φτιάξω στον 3D εκτυπωτή έναν "αντάπτορα" που να προσαρμόζεται στο mount του hood και να κουμπώνει κανονικά στο mount του φακού. Προς το παρόν, για φόντο, χρησιμοποιώ ένα κομμάτι λευκή μελαμίνη, με φώτα... τα φώτα του σαλονιού. Ομολογώ πως τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που θέλω (πολλές σκιές, κλπ). Οπότε, είτε θα κατασκευάσω κάποιο είδος light box, ή θα κοιτάξω να πάρω κάποιο έτοιμο.
babisskg Δημοσ. 17 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2019 46 λεπτά πριν, Haldol είπε Καλημέρα κι ευχαριστώ για την απάντηση Έκανα μία δοκιμή με το φακό... ανάποδα. Δε το ήξερα αυτό το κόλπο! Εντυπωσιάστηκα, το λιγότερο. Το ερώτημα είναι πως "κουμπώνουμε" ανάποδα το φακό στη μηχανή... ίσως να κάτσω να φτιάξω στον 3D εκτυπωτή έναν "αντάπτορα" που να προσαρμόζεται στο mount του hood και να κουμπώνει κανονικά στο mount του φακού. Προς το παρόν, για φόντο, χρησιμοποιώ ένα κομμάτι λευκή μελαμίνη, με φώτα... τα φώτα του σαλονιού. Ομολογώ πως τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που θέλω (πολλές σκιές, κλπ). Οπότε, είτε θα κατασκευάσω κάποιο είδος light box, ή θα κοιτάξω να πάρω κάποιο έτοιμο. Αρχικά αυτό που χρειάζεται είναι να βεβαιωθειτε ότι λειτουργεί η διαδικασία για τον σκοπό που την χρειάζεστε , συνήθως γίνεται κρατώντας με το χέρι τον φακό και εδώ να τονίσουμε πως δουλεύει περισσότερο με σταθερής εστιακής απόστασης φακούς , χωρίς βέβαια να απαγορεύεται να αποδείξετε το αντίθετο , ότι δλδ δουλεύει εξίσου καλά και με ζουμ . Το ζήτημα της στήριξης , πρέπει να σας απασχολήσει σε δεύτερο χρόνο , όπου ακόμη και με σκέτη ταινία περιμετρικά η με προσαρμογή ενός helicoid tube από το eBay , συν κάποιες προσαρμογές να φτάσετε στο επιθυμητό . Ο Mathieu Stern στο δίκτυο έχει να σας δείξει πολλά . Χάρηκα που σας βοήθησε σε κάτι , καλή επιτυχία στο εγχείρημα .
Ablaoublas_542 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2019 1.Macro rings 2.Reverse thread ring (της k&f ειναι καλο ποιοτικα) 1
Haldol Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Πέρασε λίγος καιρός, αλλά ΕΧΤΕΣ αποφάσισα ότι δε πάει άλλο, θα πάρω ΤΩΡΑ αυτό που θέλω. Με βάση τα όσα μου είπατε, είπα να κατευθυνθώ είτε σε macro rings, ή σε reversing του φακού, οπότε να αποφύγω την αγορά ενός πραγματικού macro φακού. Έλα όμως που οι παραδόσεις αυτό τον καιρό, λόγω κορωναϊού είναι απρόβλεπτες και αργές... Και έτσι... εμπρός καλέ μου 3D printer! Spoiler Κόστος; Γύρω στα 70 λεπτά πλαστικό, συν το ρεύμα και η φθορά του εκτυπωτή. Δηλαδή πολύ λιγότερο από τα ~25 ευρώ των K&F και φυσικά, πολύ λιγότερο από τα 100 ευρώ των Canon. Αποτέλεσμα; Ντάξει... δεν έχει οπτικά στοιχεία το κομμάτι, οπότε δε θα μπορούσε να αλλοιώσει το εξαιρετικό για τα χρήματά του γράψιμο του 15-85. Spoiler Spoiler Επεξ/σία 2 Απριλίου 2020 από Haldol
dnikonian Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 Εντυπωσιακό!!! Αξίζει να την ψάξουμε αυτή την τεχνολογία.
Haldol Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Αν βάλουμε στη μέση και τον παράγοντα κόστος, σίγουρα είναι εντυπωσιακό! Ακόμα μία, με 40άρι ring, που έφτιαξα μόλις πριν λίγο (οι προηγούμενες ήταν με 20mm ring). Φυσικά, εάν έδινα το 100άρι, θα είχα και AF, μιας και τα rings της Canon έχουν τα pins για να περνάει το ρεύμα και η πληροφορία. Αλλά για τη δουλειά που το θέλω, λίγο με απασχολεί το AF. Spoiler
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα