anaman Δημοσ. 16 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2019 Ποσό που διαθέτουμε : max 700 (ανάλογα τι θεωρείτε ότι χρειάζεται να αλλάξω) Χρήση υπολογιστή : gaming, προγραμματισμός, multitasking Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: docker αν θεωρείται ειδικό, photoshop, illustrator. Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Έχω 2 παλιές οθόνες, δεν καίγομαι να αλλάξω. Η μία είναι η LG 22M37A και σαν 2η έχω την LG Flatron W2042S. Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Όχι Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Αδιάφορο (αλλά Θεσσαλονίκη) Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Αδιάφορο Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Από εμένα Εκτός απο τα παραπάνω στοιχεία , ποια κομμάτια έχουμε στο υπολογιστή που θα να αναβαθμίσουμε. Επειδή είναι αρκετά παλιός δεν ξέρω αν σηκώνει αναβάθμιση, γι' αυτό και ρωτάω. Θέλω να αναβαθμίσω ότι αξίζει κατα την γνώμη σας να αναβαθμιστεί χωρίς να φτάσει σε σημείο που θα έπαιρνα καινούριο καλύτερο με τα ίδια λεφτά.. Το σύστημα μου είναι το εξής: Επεξεργαστής Intel Core i7 4770 Μητρική Asus B85M-G RAM 2 x 4GB kingston hyperX beast Γραφικών NVIDIA GeForce GTX 750 Ti Τροφοδοτικό thermaltake berlin 630w SSD kingston hyperx 128GB Σκληρός 2 x 500 GB αρχαίοι Οθόνη 1 LG 22M37A Οθόνη 2 LG Flatron W2042S
jeandoumpier Δημοσ. 17 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Καλημέρα. Προσωπικά θεωρώ τα 700€ υψηλό κόστος για αναβάθμιση, καθώς δεν είναι πολύ μεγάλη η διαφορά από την αγορά ενός νέου συστήματος. Συνεπώς, για την περίπτωσή σου θα πρότεινα να κάνεις μια αναβάθμιση στα 400€ που θα καλύψει τις ανάγκες σου στο gaming σε 1080p, με δυνατή κάρτα γραφικών, προσθήκη 8gb μνήμης ακόμη, έναν ευρύχωρο ssd (ταχύτατο, ποιοτικό, με 5 χρόνια εγγύηση) για να περάσεις σε αυτόν λειτουργικό - προγράμματα αλλά και κάποια παιχνίδια, και κυρίως μια σύγχρονη οθόνη με IPS panel, 24'', στα 75hz, που υποστηρίζει τη λειτουργία AMD Freesync και θα συνδιαστεί άρτια με την κάρτα σου στα παιχνίδια. Ειδικά η οθόνη, θα σου μείνει και στο επόμενο σύστημα αν αλλάξεις πλατφόρμα, όπως και ο ssd + gpu φυσικά. Και σε αυτή τη λογική βασίζεται και η πρότασή μου. Τα κομμάτια από visionstudio.gr, βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Υ.Γ. Το berlin ήταν τίμιο τροφοδοτικό - με πιστοποίηση bronze κτλ, γι' αυτό και σε πρώτη φάση δεν σου πρότεινα αλλαγή τροφοδοτικού. Τώρα, αν έχεις κάποιο θέμα κτλ ή θέλεις να κάνεις και αυτή την αλλαγή από τώρα για να έχεις και ποιοτικό τροφοδοτικό στο μέλλον, πας εδώ και έχεις ήσυχο το κεφάλι σου (80+ gold, 7 χρόνια εγγύηση, full modular) : http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=56260&cat=17 Επεξ/σία 17 Αυγούστου 2019 από jeandoumpier
anaman Δημοσ. 17 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2019 55 λεπτά πριν, jeandoumpier είπε Καλημέρα. Προσωπικά θεωρώ τα 700€ υψηλό κόστος για αναβάθμιση, καθώς δεν είναι πολύ μεγάλη η διαφορά από την αγορά ενός νέου συστήματος. Συνεπώς, για την περίπτωσή σου θα πρότεινα να κάνεις μια αναβάθμιση στα 400€ που θα καλύψει τις ανάγκες σου στο gaming σε 1080p, με δυνατή κάρτα γραφικών, προσθήκη 8gb μνήμης ακόμη, έναν ευρύχωρο ssd (ταχύτατο, ποιοτικό, με 5 χρόνια εγγύηση) για να περάσεις σε αυτόν λειτουργικό - προγράμματα αλλά και κάποια παιχνίδια, και κυρίως μια σύγχρονη οθόνη με IPS panel, 24'', στα 75hz, που υποστηρίζει τη λειτουργία AMD Freesync και θα συνδιαστεί άρτια με την κάρτα σου στα παιχνίδια. Ειδικά η οθόνη, θα σου μείνει και στο επόμενο σύστημα αν αλλάξεις πλατφόρμα, όπως και ο ssd + gpu φυσικά. Και σε αυτή τη λογική βασίζεται και η πρότασή μου. Τα κομμάτια από visionstudio.gr, βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Υ.Γ. Το berlin ήταν τίμιο τροφοδοτικό - με πιστοποίηση bronze κτλ, γι' αυτό και σε πρώτη φάση δεν σου πρότεινα αλλαγή τροφοδοτικού. Τώρα, αν έχεις κάποιο θέμα κτλ ή θέλεις να κάνεις και αυτή την αλλαγή από τώρα για να έχεις και ποιοτικό τροφοδοτικό στο μέλλον, πας εδώ και έχεις ήσυχο το κεφάλι σου (80+ gold, 7 χρόνια εγγύηση, full modular) : http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=56260&cat=17 Καλημέρα, σ' ευχαριστώ πολύ! Αν δεν πειράζει να κάνω 2 ερωτησούλες ακόμα? Κοίταξα λίγο για την κάρτα γραφικών και βρήκα και αυτήν, που δεν έχει μεγάλη διαφορά στην τιμή, Sapphire Radeon RX 580 8GB Nitro+, έχει νοήμα/διαφορά να βάλω αυτήν ή καλύτερα αυτήν που μου είπες? Την άλλη ερώτηση δεν ξέρω αν χρειάζεται να την κάνω σε άλλο topic.. Πιο παλιά είχα δοκιμάσει να βάλω κι άλλη ram, 2x4GB της gskill με DDR3 και αυτές, και δεν τις έβλεπε το σύστημα, μήπως μπορείς να φανταστείς γιατί?
jeandoumpier Δημοσ. 17 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, anaman είπε Κοίταξα λίγο για την κάρτα γραφικών και βρήκα και αυτήν, που δεν έχει μεγάλη διαφορά στην τιμή, Sapphire Radeon RX 580 8GB Nitro+, έχει νοήμα/διαφορά να βάλω αυτήν ή καλύτερα αυτήν που μου είπες? Πιο παλιά είχα δοκιμάσει να βάλω κι άλλη ram, 2x4GB της gskill με DDR3 και αυτές, και δεν τις έβλεπε το σύστημα, μήπως μπορείς να φανταστείς γιατί? 1. Η κάρτα που μου παραθέτεις είναι ακριβώς ίδια, άλλης υλοποίησης. Όχι, δεν έχει νόημα. Μείνε στην msi που σου πρότεινα που είναι σε καλή τιμή. Δεν αξίζουν τα +30€ διαφορά κατ' εμέ, και γενικά δεν αξίζει στα 200+€ η 580 πια. Τα 170 της msi είναι ιδανικά. 2. Έλεγξε πρώτα ποιες hyper x έχεις, ή βγάλε μια φωτογραφία και ανέβασέ τες εδώ αν δεν μπορείς να μας γράψεις ακριβώς το μοντέλο. Πολύ πιθανό να είναι οι fury που σου παρέθεσα. Καλό είναι να βρεις ένα ζευγάρι ίδιες με τις υπάρχουσες (ίδιας εταιρείας και ίδιο μοντέλο), γι' αυτό σου πρότεινα αυτές. Επεξ/σία 17 Αυγούστου 2019 από jeandoumpier
anaman Δημοσ. 17 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2019 59 λεπτά πριν, jeandoumpier είπε 2. Έλεγξε πρώτα ποιες hyper x έχεις, ή βγάλε μια φωτογραφία και ανέβασέ τες εδώ αν δεν μπορείς να μας γράψεις ακριβώς το μοντέλο. Πολύ πιθανό να είναι οι fury που σου παρέθεσα. Καλό είναι να βρεις ένα ζευγάρι ίδιες με τις υπάρχουσες (ίδιας εταιρείας και ίδιο μοντέλο), γι' αυτό σου πρότεινα αυτές. Οι ram είναι hyperX beast και απ' ότι βλέπω δεν βγαίνουν πια (δεν ορκίζομαι κιόλας), αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να τις αλλάξω όλες? Αν μπορώ να δώσω παραπάνω πληροφορίες, ευχαρίστως, απλά δεν ξέρω που να τις βρω.. Για να βγάλω φώτο πρέπει να βγάλω τον ανεμιστήρα του επεξεργαστή για να φαίνεται. Νομίζω είναι αυτές https://www.skroutz.gr/s/2604155/HyperX-Beast-8GB-DDR3-1600MHz-Dual-Kit-XMP.html, απλά δεν είμαι σίγουρη με τις συχνότητες κι αυτά τι παίζει..
jeandoumpier Δημοσ. 17 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2019 27 λεπτά πριν, anaman είπε Το ιδανικό θα ήταν να έβρισκες τις ίδιες, αλλά μόνο μεταχειρισμένες αυτές πια. Πιθανόν να παίξουν και οι fury, αλλά δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά γιατί όσο πιο παλιά πλατφόρμα τόσο πιο ''δύσκολες'' οι συμβατότητες ram ... Υ.Γ. Ρίξε μια ματιά στις αγγελίες. Δες το pm.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα