Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μιας και αναφέρθηκε το θέμα φωτογραφία, μεχρι τωρα στην Ελλάδα τουλάχιστον οπου έχω δει να ζητανε φωτογραφία δε στελνω καθόλου γιατι κατα πάσα πιθανότητα ψάχνουν καποιο ατομο πολύ εμφανίσιμο, κάτι που δεν είμαι, και στις φωτο βγαίνω 10 φορές πιο χάλια. Σε χωρες του εξωτερικού που ζητάνε με τι κριτηρια την αξιολογούν? Δηλαδή αν δεν είσαι ομορφος/η δεν έχεις ελπίδες?

10 λεπτά πριν, NobodyRankXV είπε

Έχω δει βιογραφικό που στα χόμπι/εδιαφέροντα/ελεύθερος χρόνος ο άλλος είχε γράψει ένα σκέτο <<ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ>>.

τα χομπι ειναι δικοπο μαχαίρι παντως. αν εχεις μοναχικά χόμπι σε θεωρουν μη ικανό να εργαστείς σε ομάδα (μου έτυχε πρόσφατα), αν εχεις ασυνήθιστα πάλι νομίζουν οτι δε θα ταιριάξεις, ειλικρινά δεν εχω καταλάβει ακόμα τι θέλουν στο βιογραφικό και στις συνεντεύξεις. θελουν να παρουσιάσουμε τον εαυτό μας ή να γραφουμε/λεμε τα γνωστα ποιηματάκια που λένε στο καριερα και τα άλλα σαιτ με αγγελίες?

Επεξ/σία από velociraptoras
  • Thanks 1
  • Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Για την Ελλάδα δε βάζουμε ούτε φωτογραφία ούτε χόμπι, ούτε soft skills. Μονο hard skills, qualifications, certificates κλπ. Ο,τι αποδεικνύεται. Κι επίσης επειδη πέρασα αρκετές συνεντεύξεις σε top εταιρίες, κανένας δε ρωτάει και τέτοια θέματα. Τους ενδιαφέρουν το υπόβαθρο σου (δλδ αν θα μπορέσεις να μάθεις τη δουλειά ή αν εχεις εμπειρία) και το κίνητρο σου για τη θέση. Μεταξύ μας κιολας μια εταιρία που με ρωτάει για τα χόμπι μου δε θα την έπαιρνα και στα σοβαρά, εκτός αν η κοπέλα στο HR με έχει ερωτευτεί και θέλει να δει αν ταιριάζουμε

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε

Για την Ελλάδα δε βάζουμε ούτε φωτογραφία ούτε χόμπι, ούτε soft skills. Μονο hard skills, qualifications, certificates κλπ. Ο,τι αποδεικνύεται. Κι επίσης επειδη πέρασα αρκετές συνεντεύξεις σε top εταιρίες, κανένας δε ρωτάει και τέτοια θέματα. Τους ενδιαφέρουν το υπόβαθρο σου (δλδ αν θα μπορέσεις να μάθεις τη δουλειά ή αν εχεις εμπειρία) και το κίνητρο σου για τη θέση. Μεταξύ μας κιολας μια εταιρία που με ρωτάει για τα χόμπι μου δε θα την έπαιρνα και στα σοβαρά, εκτός αν η κοπέλα στο HR με έχει ερωτευτεί και θέλει να δει αν ταιριάζουμε

με εχουν ρωτήσει πολλές φορές και μαλιστα οχι μονο απ το ΗR όπου γενικά ρωτάνε βλεκείες αλλά από το τμήμα που εχει τη θέση. Σε μια περίπτωση μάλιστα μου πέταξε ο team leader σποντα ότι τα χόμπι μου είναι μοναχικά και δείχνουν ανθρωπο που δε μπορει να κάνει πράγματα με άλλους μαζι, αν και τελικά δεν εκλεισα τη θέση λόγω απόστασης, ηθελα μόνο remote και ηθελαν hybrid

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...