Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι κάτοχος μιας GPU Nvidia GTX980Ti (της Gigabyte), αγορασμένη τον Νοέμβριο του 2015.

Τις τελευταίες ημέρες είχα κάποια reboot του υπολογιστή, ενώ σήμερα μετά από ένα παρόμοιο reboot, η οθόνη έσβησε και μύρισα ελαφρά καμένο πλαστικό.

Έκλεισα τα πάντα, άνοιξα το κουτί, δεν είδα κάποια εμφανή βλάβη, ενώ η κάρτα δε μυριζε καμένο πλαστικό. Ξεσκόνισα τα πάντα, επανατοποθέτησα το κουτί και τον έβαλα σε λειτουργία. Ο υπολογιστής φάνηκε να ξεκινά (δεν άκουσα τα κλασικά beep της έλλειψης κάρτας γραφικών) αλλά η οθόνη νεκρή. Τοποθετώντας το mDisplay Port καλώδιο της οθόνης στη δεύτερη MDP θύρα, τα ίδια, αλλά όταν το έβαλα στην αντίστοιχη θύρα της μητρικής (ώστε να χρησιμοποιηθεί η onboard GPU), ο υπολογιστής είχε ανοίξει κανονικά. Στη Διαχείριση Συσκευών - Κάρτες Γραφικών δεν υπάρχει η NVidia καρτα, μόνο η Intel onboard. Ο υπολογιστής τρέχει σε Windows 8.1 και η μητρική είναι η ASUS Z170 PRO GAMING.

Πιθανολογώ ότι δεν άκουσα τα κλασικα beep λόγω της onboard κάρτας. Επειδή η GPU σαν μοντέλο είναι ακόμα ισχυρή, αναρωτιόμουν αν γνωρίζετε καταστήματα που θα εκτιμήσουν την τυχόν βλάβη της και θα την επιδιορθώσουν, εφόσον είναι εφικτό. Στην αναζήτηση που έκανα, βρίσκω εταιρίες που αναφέρουν reflowing & reballing κυρίως για laptop GPU. Κανά δυο μιλάνε και για desktop κάρτες, αλλά βρίσκονται Αθήνα, ενώ μένω Θεσσαλονίκη. Θα ήθελα, αν γνωρίζετε ,ενημέρωση για αντίστοιχα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη, αλλά κυρίως τις απόψεις σας για το αν αξίζει να επιδιορθώσω την κάρτα (είναι αντίστοιχη της 1660Ti, ίσως και ελαφρώς καλύτερη) ή αν πιστεύετε ότι μετά από 4 χρόνια είναι λογικό να αντικατασταθεί. Όποια αντίστοιχη εμπειρία έχετε, θα με βοηθούσε πάρα πολύ.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας, προκαταβολικά.

Δημοσ.

Συνήθως όταν τα φτύνουν οι κάρτες και είσαι εκτός εγγύησης αυτό ήταν παπαλα, finito la musica....
βέβαια δεν χάνεις κάτι αν την πας σε κάποιον ειδικό να την κοιτάξει μπας και φτιάχνεται οικονομικά  

Δημοσ.
13 ώρες πριν, Zengar Zombolt είπε

Συνήθως όταν τα φτύνουν οι κάρτες και είσαι εκτός εγγύησης αυτό ήταν παπαλα, finito la musica....
βέβαια δεν χάνεις κάτι αν την πας σε κάποιον ειδικό να την κοιτάξει μπας και φτιάχνεται οικονομικά  

12 ώρες πριν, zx1234r είπε

Χρειάζεται έναν πολύ εξειδικευμένο ηλεκτρονικό. Πρέπει να ψάξεις πολύ για να βρεις. 

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Περίπου τα ίδια σκεφτομαι κι εγώ. Μήπως έχετε υπόψη σας κάποιο εξειδικευμένο καταστημα;

Δημοσ.

Εγώ θα έλεγα πάνε σε κάτι τέτοιο https://www.skroutz.gr/s/17547342/Gigabyte-GeForce-GTX-1660-Ti-6GB-Gaming-OC-GV-N166TGAMING-OC-6GD.html αν θέλεις να μείνεις σε παρόμοια απόδοση ή δες το σαν αφορμή για αναβάθμιση. Δε θα έμπαινα σε διαδικασία επιδιόρθωσης, καλύτερα κάτι πιο φρέσκο τεχνολογικά με εκ νέου εγγύηση κτλ. Εκτός αν είσαι τόσο σφιχτά οικονομικά οπότε πάσο. 

Δημοσ.
Στις 16/8/2019 στις 11:46 ΠΜ, Fabinas είπε

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Περίπου τα ίδια σκεφτομαι κι εγώ. Μήπως έχετε υπόψη σας κάποιο εξειδικευμένο καταστημα;

Αν ενδιαφέρεσαι παντός φίλε Fabina να στείλεις την κάρτα μπορώ να της ρίξω μια ματιά αν είναι κάτι απλο και δεν χρειάζεται η μισή πλακέτα ξεκόλλημα και αντικατάσταση.. 

Αλλά να ξερεις της πιο πολλές φορές δυστυχώς είναι μόνο για ανακύκλωση λόγο του μεγάλου αριθμού των καμένων εξαρτήματων και την δυσκολία εύρεσης καινούργιων... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Α)

Στις 18/8/2019 στις 5:51 ΠΜ, roulis37 είπε

Αν ενδιαφέρεσαι παντός φίλε Fabina να στείλεις την κάρτα μπορώ να της ρίξω μια ματιά αν είναι κάτι απλο και δεν χρειάζεται η μισή πλακέτα ξεκόλλημα και αντικατάσταση.. 

Αλλά να ξερεις της πιο πολλές φορές δυστυχώς είναι μόνο για ανακύκλωση λόγο του μεγάλου αριθμού των καμένων εξαρτήματων και την δυσκολία εύρεσης καινούργιων... 

Σε ευχαριστώ για την προσφορά,  αλλά, με όλο το σεβασμό, καθώς δε γνωρίζω, ούτε εσένα προσωπικά, ούτε την ιδιότητά σου και την εμπειρία σου (τεχνικός; ηλεκτρονικός; δουλεύεις σε σχετικό κατάστημα;), δε βλέπω πως θα μπορούσα έτσι τυφλά να σου στείλω (που άραγε) την κάρτα μου.

Β)

Μετά από έλεγχο του pc στο service του ΠΛΑΙΣΙΟ, είναι καθαρά πρόβλημα της κάρτας (δε φταιει M/b, τροφοδοτικό, καλωδίωση κτλ). Παίρνει ρεύμα, δε βγάζει σήμα ούτε στην mDP, ούτε στην HDMI.

Βρήκα μια εταιρία, την https://easyservice.gr/ (συγγνώμη αν το link θεωρηθεί έμμεση διαφήμιση, δεν είναι αυτός ο στόχος μου). Έχει κανείς εμπειρία και συναλλαγή με αυτούς;

Επεξ/σία από Fabinas
Συγχώνευση post
  • 5 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 20/8/2019 στις 12:45 ΜΜ, Fabinas είπε

Βρήκα μια εταιρία, την https://easyservice.gr/ (συγγνώμη αν το link θεωρηθεί έμμεση διαφήμιση, δεν είναι αυτός ο στόχος μου). Έχει κανείς εμπειρία και συναλλαγή με αυτούς;

Την πήγατε για επισκευή τελικά;

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...