Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, slk200gr είπε

Ο πατερας. μου συνηθιζε να λεει ,σε κάθε εποχή υπάρχουν τα κορόιδα για να ζούνε κάποιοι σαν βασιλιάδες

Ισχύει που να δεις οι Γερμανοί πως ζουν σαν βασιλιάδες από την αυτοκινητοβιομηχανία. Και δεν φτάνει που είμαστε κορόιδα και τα αγοράζουμε αλλά βάζουμε και το nickname μας προς τιμήν τους. 

• Like 1
  • Thanks 4
  • Confused 1
  • Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, fytotech είπε

Είμαι φανατικός αντί Apple.

Όπως λέμε ...αντικομμουνιστής ή αντιδεξιός εκ πεποιθήσεως?  Ο άνθρωπος στη ζωή του φίλε μου πρέπει να αναθεωρεί να επανεξετάζει και στο τέλος να επανέρχεται στα ίδια 😋

• Like 1
Δημοσ.

Φοράω το Series 4 από τον Δεκέμβρη.

Στην αρχή νόμιζα οτι θα το χρησιμοποιώ καθαρά ως fitness tracker. Πλέον:

1. 80% των notifications τα λαμβάνω στο ρολόι, τα διαβάζω άμεσα χωρίς να πρέπει να φτάσω το κινητό (αν χρειαστεί απαντάω από το notification κατευθείαν μέσω του Watch)
  2. Next events / meetings του Calendar ενημερώνομαι αποκλειστικά από το ρολόι (synced με G Suite Calendar)
  3. Το 40-50% της text επικοινωνίας πλέον την πραγματοποιώ από το Watch. Το speech-to-text του είναι τρομερό
  4. Todoist - Google Keep adding/checking αποκλειστικά από το ρολόι
  5. Τις μισές κλήσεις (εκτός εργάσιμων ωρών) τις απαντώ και μιλάω με το ρολόι, το beamforming του mic του είναι τρομερό - δουλεύει ακόμα και πάνω στη μηχανή
  6. Navigation στη μηχανή χρησιμοποιώντας Maps - πανέξυπνο σύστημα δονήσεων για αριστερή/δεξιά στροφή
  7. Shortcuts triggering (π.χ. https://youtu.be/fRkfPgoGTXc)
  8. Τρέξιμο με bluetooth ακουστικά για μουσική, solo με το ρολόι - μεγάλο win να μην κουβαλάς κινητό
  9. Heart rate monitoring (πέραν του fitness tracking) - αχρείαστο να είναι - ακριβέστατο και με warnings. Πλέον και ECG
  10. Last but not least, Apple Pay. Ούτε αυτό χρειάζεται να έχεις μαζί σου το κινητό για να δουλέψει, σε συνδυασμό με το 7, δεν σε νοιάζει στην προπόνηση σου να κουβαλάς ούτε λεφτά
  • Like 8
  • Thanks 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, fytotech είπε

Είμαι φανατικός αντί Apple.

Αλλά στα Smartwatch, δεν έχει αντίπαλο ούτε καν κοντά της. Όχι να της δημιουργήσει πρόβλημα.

Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, παρόλο που δεν έχω φορέσει σαράντα χρόνια ρολόι, τώρα δεν μπορώ χωρίς Smartwatch. Έστω τα Wear OS, εφόσον δεν έχω τη δυνατότητα για Apple.

Όταν δοκίμασα σε ένα κατάστημα το Apple Watch 4, έπαθα πλάκα. Καμία σχέση η εμπειρία με αυτά της Samsung κι εννοείται καμία σχέση με τα Wear OS κλπ.

Πραγματικά είναι για μένα λόγος να πάει κάποιος στο οικοσύστημα της Apple. Απλά δεν μπορώ να δικαιολογήσω το κόστος για να μεταφέρω τα πάντα εκεί, καθώς, δεν είναι κάτι που θα το χρησιμοποιήσω επαγγελματικά.

Αν πάρεις προηγούμενης γενιάς τηλέφωνο, tablet και ρολόι, θες δύο και χιλιάρικα. Ε είναι εκτός προϋπολογισμού μου για κάτι που δε θα μου αποφέρει κέρδη. 

Αν τα είχες όμως εύκαιρα θα τα έσκαγες ...Γιατί;;για να γίνεις και εσυ κορόιδο (όπως λέει κ ο φίλος με το SLK)!?

Αναρωτιέμαι τι είναι αυτό που σε κάνει να είσαι φανατικός αντί .. Apple..

Επεξ/σία από Chris_BMW
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, guzel είπε

Μάλλον θα χρησιμοποιείς απομιμήσεις 

Μπα , όχι. Το κλασικό σκληρό πλαστικό που έχουν όλα τα Pods δεν νομίζω ότι κάνει για πολύωρη χρήση. Στην περίπτωση μου , δεν αντέχεται πάνω από μισή ώρα. Επίσης το προηγούμενο Watch 3 που είχα , έφαγε για πλάκα μια τεράστια γρατζουνιά όταν έμπαινα σπίτι και το έσυρα στον τοίχο. Γενικά σε περίοδο 6 μηνών είχε γίνει εντελώς χαλιά , ίσως είμαι και εγώ ατζαμής , αλλά δεν με παίρνει να σκέφτομαι ότι φοράω ρολόι , άρα πρέπει να προσέχω τις κινήσεις μου. Και το παιδί που είπε ότι το φοράει στο  γυμναστήριο , την τελειωτική του γρατζουνιά εκεί την έφαγε. 

Επεξ/σία από Vasilisxd
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, Chris_BMW είπε

Αν τα είχες όμως εύκαιρα θα τα ένα έσκαγες ...Γιατί;;για να γίνεις και εσυ κορόιδο (όπως λέει κ ο φίλος με το SLK)!?

Αναρωτιέμαι τι είναι αυτό που σε κάνει να είσαι φανατικός αντί .. Apple..

Είναι πολύ κλειδωμένο το οικοσύστημα για τα γούστα μου.

Καταλαβαίνω πως για κάποιον που δεν ασχολείται όσο εγώ με το κινητό του, δεν είναι σημαντικό κι ίσως να τον βοηθάει να είναι έτσι κλειδωμένο τα πάντα.

Με το που έρχεται κινητό στα χέρια μου, τρώει root, custom ROM κλπ, μέχρι να το φέρω ακριβώς σε αυτό που θέλω εγώ.

Δεν μπορούν να διαθέσουν όλοι τον απαραίτητο χρόνο και κόπο, οπότε γι' αυτούς είναι θεμιτό το κλείδωμα.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Vasilisxd είπε

Μόνο εμένα με πονάνε τα αυτιά μου με τα σκληρά πλαστικά ακουστικά της Apple μετά από το πολύ μισή ώρα χρήσης ... Επίσης το Apple Watch ήταν ανάγκη να είναι τόσο εύθραυστο ... Που ακούστηκε ρολόι να προστατεύεται από γυαλί. Επίσης στην σπορ έκδοση δεν μπορούσανε να του έχουν καμία προστασία ... Δεν ξέρω αλήθεια , όλα για την γκλαμουρια τα κάνουν ;

Για εμένα πάντως είναι τα πιο άνετα ακουστικά που έχω χρησιμοποιήσει ...ακόμα και τώρα που πήρα samsung της apple τα 

ακουστικα χρησιμοποιώ 

Επεξ/σία από qonquer7gate
  • Thanks 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
2 hours ago, slk200gr said:

Ο πατερας. μου συνηθιζε να λεει ,σε κάθε εποχή υπάρχουν τα κορόιδα για να ζούνε κάποιοι σαν βασιλιάδες

Που να δεις τι έλεγε και ο Ντάνος (όχι εγώ...)! :p 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, paredwse είπε

Το να με έχει βολέψει κάτι και να μην με ενδιαφέρει η γνώμη των άλλων δεν παίζει σαν πιθανότητα στο μυαλό σου; Ξέρεις δεν είμαστε όλοι στη μετεφηβεία εδώ για να σκεφτόμαστε τη μόστρα... 

Εγώ αναφέρθηκα σε κάτι γενικά και εσύ μου απαντάς προσωπικά για την περίπτωση σου. Προφανώς υπάρχουν εξαιρέσεις...

Δημοσ.
4 ώρες πριν, cool_ted είπε

Αυτά που φαίνονται δηλαδή οταν είσαι έξω. Πως θα πουλήσεις μόστρα χωρίς ένα airpod ή apple watch ρε αδερφέ?

Εσυ ψωνίζεις συσκευές μονο για μοστρα δλδ;  

2 ώρες πριν, ntguitar είπε

Αυτό πάντως δεν το περίμενα με τίποτα...Πέφτω από τα σύννεφα...εσείς;

Οχι εμείς είμαστε ακόμα Καβάλα 

• Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, teovag είπε

Ρε μάγκες η είδηση είναι ότι δεν αλλάζει ο κόσμος τα ipad και τα Mac (πιθανώς γιατί είναι ευχαριστημένος και ενδεχομένως επειδή δεν έχει βγει κάτι "δραματικά" καλύτερο...)... έτσι η Apple δίνει τα ρέστα της για τα wearables...μέχρι να βγουν 2-3 πολύ αξιόπιστα και με ικανοποιητική αντοχή στο χρόνο και μετά θα μας "σαπίσουν" στο AppleTV και τα γυρω-γυρω-ables από αυτό (TV, VR, ασύρματα ηχεία, ακουστικά...βάσεις). Bussiness plan και marketing έχουν οι κουφάλες... για να δούμε όμως και το νέο 11αρι...

Υπαρχει μια μικρη λεπτομερια που δεν σκεφτεσαι κ θα σε βοηθουσε να μαντεψεις πιο ευκολα. Αυτο που δεν λαμβανεις υπ οψη σου ειναι οτι ο καινουργιος τομεας ενασχολησης ΔΕΝ πρεπει να ειναι κορεσμενος απο αλλες εταιριες. Η Apple δεν θελει ανταγωνισμο. Θελει να μπαινει πρωτη στον χορο, να φτιαχνει τους κανονες οπως θελει κ μετα να εχει τους αλλους να τρεχουν να την φτασουν. (Λογικο?) Στα αυτοκινητα κ τις τηλεορασεις υπαρχουν ηδη αλλοι γιγαντες να την πατησουν κατω σαν σαπια μπανανα. Ναι, θελει να εχει παρουσια. Ναι, θελει να εχει τεχνογνωσια. Αλλα δεν πονταρει τα πολλα τα μυρια εκει. Ουτε θα κατσει να δαπανησει τα λεφτα της να παει κοντρα το καθε μεγαθηριο μεσα στο παιχνιδι του. 

Ο ιδιος ο Τζομπς το ειχε δηλωσει οτι θελει να φτιαχνει τα trends κ οχι να ακολουθει των αλλων. Θες οτι ειναι "εταιρια-κοτα" κ δεν τολμαει να παει κοντρα αλλες, οταν οι πιθανοτητες δεν ειναι εντελως υπερ της? Ισως. Οι ιδιοι δηλωνουν παγερα αδιαφοροι για τις αλλες εταιριες κ οτι προτιμουν να ειναι "μπροσταρηδες" τεχνολογικα κ οτι αυτος ειναι ο μονος λογος. Μαλιστα, δειχνουν την ποιοτητα των προιοντων τους ως αποδειξη οτι δεν εχουν τιποτα να φοβηθουν απο τους αλλους. Απλα, δεν παιζουν ετσι το παιχνιδι (με συμβατικο μαρκετινγκ, η συμβατικη βιομηχανικη αναπτυξη). 

Μπηκε στους υπολογιστες πρωτη. Την στριμωξαν, πηγαν να την πατησουν, αντεξε, σηκωθηκε, εκανε αντεπιθεση.

Μετα μπηκε στους φορητους υπολογιστες σχεδον πρωτη (οι ιδεες υπηρχαν αλλα οι δυσκολες οικονομικα μερες την καθυστερησαν). Αλλαξε το τοπιο στο τι ειναι λαπτοπ (αυτη τα εκανε οτι ειναι σημερα οπως τα ξερουμε, αλλοιωτικα θαταν ακομα γκουμουτσες).

Μπηκε στις φορητες συσκευες ψηφιακης μουσικης πρωτη. Οι αλλοι ουτε που προλαβαν να αντιγραψουν.

Μπηκε στους υπερφορητους (ταμπλετες) πρωτη. Εφερε τα πανω κατω (ενω ολοι λεγαν οτι θα παει απατη).

Μπηκε στα εξυπνα κινητα πρωτη. Αλλαξε την τηλεφωνια οπως την ξερουμε (κ τους επιασε ολους στον υπνο- ακομα κ την μικρομαλακη!!).

Μπαινει τωρα στα εξυπνα ρολογια πρωτη (τι λες να γινει? μαντευεις?).

Οποτε δεν νομιζω ποτε να δουμε τρομαχτικες επενδυσεις σε ηχεια, τηλεορασεις, ακουστικα κλπ. απ την Apple. Θα δουμε αρκετα μοντελα (κ ακριβα κ ποιοτικα), τα οποια ομως ειναι μονο για να γεμιζουν το οικοσυστημα των συσκευων που "γραψαν ιστορια", κ στα οποια αυτη κανονιζει το παιχνιδι. Συμπληρωματικα δλδ. Σ αυτους τους τομεις που αναφερεις, υπαρχουν εδω κ δεκαετιες αλλοι που χαραζουν τα ορια του παιχνιδιου. Δεν θα κατσει να πονταρει τα παντα σε κατι που δεν ειναι δικια της "ανακαλυψη". Φυσικα αν αυριο καποιοι στα εργαστηρια της ανακαλυψουν ενα καινουργιο ειδος εξυπνης wearable τηλεορασης, να εισαι σιγουρος οτι θα την δουμε σε ολον τον πλανητη!! Φτανει η καινουργια συσκευη να δικαιολογει τον τιτλο "ΝΕΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ" !! 

Το οικοσυστημα της Apple εχει μοτο του οτι ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΙΣ ΜΟΔΕΣ. Η Apple ΕΙΝΑΙ τεχνολογικη μοδα!!!! Αν δεν πληρει αυτο τον ορισμο το προιον, το ξεχνας... Δεν τσουλαει η συσκευη απ την διοικηση (ουτε καν παει παρακατω). 

Οι Apple Users δεν εχουν μονο τις συσκευες τους για να δειχνουν τα λεφτα τους. Υπαρχει κ η πιο "παλια" πλευρα του να εισαι Αππλακιας--> το να εχεις δικο σου κατι που ειναι στην κοψη της τεχνολογιας!!! Αυτη ηταν κ η ΑΡΧΙΚΗ επιδιωξη οταν πρωτοξεκινησε η εταιρια, αυτο ηταν που ξαναφερε μαζι του ο Τζομπς οταν τον ξαναφεραν πισω, αυτο εκανε πραγματικοτητα μετα που την ανεβασε στην κορυφη. Αυτο θελαν να μεταδωσουν κ στον κοσμο που αγοραζε προιοντα τους. Αυτο ηταν κ το αρχικο Apple ecosystem (γι αυτο κ δεν ανεχεται σαν εταιρια να εχει προιοντα που "δεν λειτουργουν"). 

Aπο κει ξεκινησε κ το premium στις τιμες--> αγοραζεις τεχνολογικη κορυφη= πληρωνεις αναλογα= εισαι απ τους λιγους τυχερους. Δεν θελαν να κανουν τον καθενα μας να νοιωθει κοροιδο με την συσκευη τους, αλλα αντιθετα, να νοιωθει περηφανος που ειναι κ αυτος μερος της τεχνολογικης προοδου που συντελειται γυρω μας (σε αντιθεση με τον ασχετο που βλεπει μεν, γνωριζει τα περισσοτερα, θαυμαζει τα παντα, αλλα... δεν χρησιμοποιει κατι.. αρα ειναι εντελως εκτος κ οχι κομματι της προοδου). Ο Τζομπς ηθελε να κανει τον καθενα μας συμμετοχο στην τεχνολογικη προοδο μεσω της εταιριας του--> αγοραζεις Apple, αρα δινεις χρημα να προχωραει το θηριο που δεν καταλαβαινει τιποτα, κ αλλαζει τα παντα οσο κανενας αλλος δεν τολμα !!! Δλδ, αυτο προσπαθησε να πολεμησει τις τυπικες βλαμενες ταχτικες του "καθε χρονο +5%" που βλεπουμε απο Ιντελα, Νβιντια (κ πιο παλια IBM, Compaq κλπ). Ενα κλαμπ ανθρωπων πορωμενο με την τεχνολογια κ συγκεντρωμενο γυρω απ τη εταιρεια που αγαπαν κ που τους αγαπαει, γιατι κ αυτη κοιτα μονο μπροστα !! Μια εταιρια που δεν καταλαβαινει καμια αλλη κατευθυνση περαν του "ψηλα" !! Μια εταιρια φτιαγμενη αποκλειστηκα κ μονο για να κανει DISRUPT αυτο που οι αλλοι εχουν ως δεδομενο (τεχνολογικη πραγματικοτητα). Να φτιαξουν ολοι μαζι (τεχνικοι+χρηστες) ενα ονομα συνωνυμο της κοψης του ξυραφιου. Οταν θα ηθελες οτι πιο προηγμενο υπαρχει, δεν θα ειχες παρα να πας στο κοντινοτερο μαγαζι της Apple, κ εκει θα ησουν στον τεχνολογικο παραδεισο που ονειρευτηκες.

Αυτη ηταν η Apple ως ιδεα φιλε. Κ καπως ετσι ξεκινησαν καποιοι να ειναι Αππλακηδες. Βεβαια, πολλα αλλαξαν απο τοτε. Κ οπου μπαινει η μαζα κ ο πολυς ο κοσμος, τα πραγματα παιρνουν πολυ διαφορετικη τροπη.... Αλλα, η διοικηση της εταιριας καθε τοσο αναφερει αυτα που σου αναφερα (εστω σπασμωδικα, τωρα χωρις τον Τζομπς). Δεν φαινεται να τα εχουν ξεχασει εντελως. Κ ναι, ολες αυτες οι χαζες ξανθιες με τα iphone δεν ειναι κ τα super-nerds που κυνηγαν την τεχνολογια (βασικα αλλη "τεχνολογια" κυνηγαν αυτες ΛΟΛ!!!), αλλα νομιζω οτι η apple ακομα ακολουθει τον κανονα του να φτιαχνει τις μοδες η ιδια. Αρα, δεν μπορουμε να μαντεψουμε τις συσκευες που θα επακολουθησουν. Θαναι κατι εντελως νεο. Να τολμησω μονο να κανω την μαντεψια, οτι το επομενο "iphone" (συσκευη με αντιστοιχη επιτυχια δλδ), θαναι κατι με Apple AI τελειοποιημενο! Εκει νομιζω θα χτυπησουν οι επομενες καμπανες. 

• Like 6
  • Sad 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...